Erről a témáról egy másik topicban már volt szó, ott megbeszéltük, hogy a KRESZ-ben olyan, hogy "nagycsaládos parkoló" nincs, azaz - a mozgássérült parkolóba történő beállástól eltérően - nem követhet el szabálysértést, aki az un. "nagycsaládos parkolóba" áll be.
Nem tudom mi volt tegnap (valami vasárnapi akció?)
mert ma délelőtt két ismerős is hívott, hogy két bevásárlóközpont parkolójában is nem csak a mozgássérült parkolóba jogosulatlanul beállókat, hanem - ha észrevették, hogy a nagycsaládos parkolóba beálló kocsihoz 1 vagy két ember ment vissza, gyerek nélkül - őket is figyelmeztették, ill. írogatták fel a rendszámaikat.
Az egyik ismerősnek négy gyereke van - tehát igazi nagycsaládos - de hiába mondta, hogy ő a gyerekekre is vásárolt, csak az számított, ha a gyerek is ott van.
Azt nem tudom, hogy parkolási szempontból mi minősül nagycsaládnak, ha pl. megy a papa-mama, nagypapa-nagymama, nagybácsi-nagynéni, az már nagycsalád?
Kérem, ha valaki tud erről valamit pontosabban (módosították a KRESZ-t vagy van erre valami más jogszabály, mert én nem találok semmit), tegye meg hogy megírja.
Az egyik parkolóban csak az áruház "kopasz-erősei" (bocsánat, az őrző-védő szolgálat munkatársai) izmoztak a vásárlókkal, de a másik helyen hatósági egyenruhának kinéző ruhában (rendőr? közterületes?) írogatták a rendszámokat.