Közös képviselő felelősségre vonása és egyéb problémák!


Szomorú örökös # 2017.10.05. 05:10

varjas31

A fiam apja szintén egy önkormányzati társasházkezelönek a képviselője, de ezt a házat mi nem szeretnénk, mielött erre gondolnál

Miért is? Ez az egy lehetőségetek lenne, ha már a többiek mindenáron tőletek várják a megoldást.

Rendet szeretnénk!!! És azt,hogy a ház pénze megmaradjon.

Igen, és hosszú távon minimális kulccsal kamatozzon? Nyilván a ház pénze nem takarékbetét, hanem egy olyan kassza, ahonnan a kiadásokat lehet fedezni. Ennek a gazdaságos elköltéséhez pedig nem az a megoldás, hogy lemondasz és kivonulsz minden olyan lehetőségből, ahol ezt ellenőrizheted, hanem csakis úgy lesz erre rálátásod, hogy "tűz közelében" tartózkodsz.

Szomorú örökös # 2017.10.05. 05:03

Hapciusz

2 éve itt vett lakást egy nő, aki eltitkolta hogy hivatásos társasházkezelő egy ingatlankezelő cégnél, nonprofit zrt az önkormányzat kezelésében (másik kerületben).....Ami az érdekes, megtaláltuk a cég szmszt, amiben konkrétan összeférhetetlen hogy a cégen kívűl hasonló munkát végezzen az alkalmazott társasházkezelőjük!!!

Kevered a szezont a fazonnal. Nem hinném, hogy a saját házában, ahol a lakása van, nem vállalhat "közös képviselői" munkát. Ugyanis az nem azonos a "társasházkezelői" tevékenységgel. Nem társasház kezelő hanem közös képviselő volt. Rád pedig végképp nem tartozik, hogy mivel foglalkoznak a ház lakói. Ne akarj ennyire mindent tudni, nem vagy te FIDESZ. :-D

Elköltött egy valag pénzt (valszeg haveri cégeket bízott meg), majd 9 hónap után lemondott, valszeg mert rákérdeztem hol dolgozik, ettől beijedt

Szerintem totál "összecsinálta" magát! :-D
Érdekes, gondolom még mindig ott lakik és "imádhat" téged, ahogy kb. az összes többi lakó, ugye? Nem hinném, hogy azért mondott le, mert "beijedt". Szimplán elege lett belőled és ha rajta múlik, szerintem f...sza kis életed lesz ott a házban, ha így folytatod. Úgy veszem észre, hogy előbb-utóbb eljutsz a kiközösítésig. Utána szerintem az egyetlen jó dolog lehet, ha messzire elköltözöl onnan. ;-)

a házra rákényszerített egy volt kolleganőt közösképviselőnek. A "szavazás" körülményeit nem ecsetelem, nagy balhé volt.

Valamiért mégis megszavazták, tehát a háznak megfelelt, mint "közös képviselő". Egyedül neked van vele bajod. Te miért nem indultál a választáson? Ja, hogy akkor nem tudnád kívülről ugatni ezt a munkát? Van ilyen! :-)

MajorDomus # 2017.10.04. 17:47

A tulajdonosok 10%-ának kezdeményezésére (miután a Társasházi törvény erre bizony lehetőséget ad) - bár oda már meg se volt híva (hisz ilyenkor őt már nem kell) - mégis 2 darab hamis meghatalmazással megjelent

Ezt a hülyeséget ki mondta neked?

Kizárólag ő hivhatja össze a közgyűlést,amire 30 napon belül köteles!

MajorDomus # 2017.10.04. 17:41

Varjas!

Nemhogy joga,hanem kötelessége,mert a törvény előirja!

48. § (1)58 A számviteli szabályok szerinti könyvvezetés és beszámoló alapján a közös képviselő, illetve az intézőbizottság éves elszámolása tartalmazza:

  1. a közös költségekhez való hozzájárulás előírását és teljesítését - a tulajdonostársak nevének feltüntetésével -, a külön tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek szerinti bontásban, továbbá
varjas31 # 2017.10.03. 08:27

A házban nyugdíjasok ,idősek laknak !!!
Gondolom igy érted. És azt várják,hogy mi pár fiatalabb teszünk valamit. Igy érted ?

nonolet # 2017.10.03. 08:10

"Ebben a házban igen szeretnek minket 80% ki áll mellettünk.

A közös képviselő ebben a házban kusst parancsol a lakóknak."

Valamelyik állításod NEM igaz!!!!

Mert

  • HA kiállnak mellettetek, akkor nem tud kusst parancsolni, hisz a lakók szavaznak-döntenek mindenről
  • HA tud, akkor meg NEM ÁLLNAK ki mellettetek és nem szavaznak veletek...

Nos...?

varjas31 # 2017.10.03. 05:35

Szomorú örökös

Teljesen legálisan számlával volt a fiam apja mint egyéni vállalkozó a takarító. Ebben a házban igen szeretnek minket 80% ki áll mellettünk. 5 millió forintot sporoltunk a háznak az elmúlt három évben a fiam apjával!!! Amióta én magam mondtam le, mert a könyvelés hibás és rések vannak!!! Ha figyeltél volna, azota a munkásokon keresztül tünik el a pénz!
A közös képviselő ebben a házban kusst oarancsol a lakóknak. A fiam apja szintén egy önkormányzati társasházkezelönek a képviselője, de ezt a házat mi nem szeretnénk, mielött erre gondolnál !!! Rendet szeretnénk!!! És azt,hogy a ház pénze megmaradjon. Remélem igy érted.

Hapciusz # 2017.10.03. 04:50

MajorDomus,
Sikerült kideríteni egy érdekességet:
2 éve itt vett lakást egy nő, aki eltitkolta hogy hivatásos társasházkezelő egy ingatlankezelő cégnél, nonprofit zrt az önkormányzat kezelésében (másik kerületben).
Elköltött egy valag pénzt (valszeg haveri cégeket bízott meg), majd 9 hónap után lemondott, valszeg mert rákérdeztem hol dolgozik, ettől beijedt, és a házra rákényszerített egy volt kolleganőt közösképviselőnek. A "szavazás" körülményeit nem ecsetelem, nagy balhé volt.
Nem ecsetelem a részleteket, a ház pénze mára elfogyott.
Ami az érdekes, megtaláltuk a cég szmszt, amiben konkrétan összeférhetetlen hogy a cégen kívűl hasonló munkát végezzen az alkalmazott társasházkezelőjük!!!
Tehát ezek itt valóban szélhámosok, és az előző ib elnök ezért mondott le, hozta be a már nyugdíjas vállalkozó barátnőjét, aki ugyanannál a cégnél dolgozott, hogy ne legyen elszámoltatás, kihúzzák az 5 év elévülési idejüket!!
5 öreg van a házban, akik annyira jóhiszeműek, hogy kisebb figyelmességekkel lekenyerezhetők és sajnos nagyon a múltba ragadtak.

Ilyenkor mi van????

Szomorú örökös # 2017.10.03. 04:29

varjas31

Én úgy tudom, hogy csak emelet, ajtót jelölhet meg, a lakó nevét nem lehet feltüntetni. Ezért a lakó beperelheti ???

Szerintem teljesen korrektül csinálja a közös képviselő, hiszen mindenkinek joga van tudni, ki az, aki miatt esetleg egy-két dolgot nem tudnak megvalósítani, mivel nincs rá lóvé, mert van néhány lakó, aki nem fizeti rendesen a közös költséget. Ez nem hinném, hogy törvénybe ütköző, hiszen a postaládán jobb helyeken úgyis ott van, hogy melyik lakásban ki lakik.

De úgy tűnik, hogy más kavar is van körülötted, ahogy másik topikban olvastam. Nagyon szerethetnek téged abban a házban. A fiad apja hogy volt fizetve a házban? Megbízásos szerződéssel vagy vállalkozóként? Ha fű alatt kapta érte a lóvét, akkor a helyedben inkább csendben maradnék ez ügyben. Ugyanis lehet pont azért rakta ki a közös képviselő, mert igyekszik törvényes útra vinni a ház dolgait. ;-)

A házban Én számvizsgáló voltam Július 1.ig...Juliusban közöltem mint számvizsgálo (5 évig voltam ) , hogy nincs rendben a könyvelés ,illetve bartel történt a házban amit a törvény bűntett a társasházi törvény szerint. Ebböl óriási balhé lett köztünk, hogy ne üssem bele az orrom és ö itt fönök én pedig lemondtam. Erre most felhivta a takarítót, hogy ki van rugva és köszönje meg nekem mert tul mélyre nyultam.....A ház takarítója a fiam apja , aki ebbe a házba nincs be jelentve és elváltunk.

varjas31 # 2017.10.02. 20:24

Tisztelt Szakértők

A közös képviselő az éves elszámolást ki adhatja úgy, hogy az összes lakónak a neve szerepel az elszámoláson, hogy ki mennyit fizetett be illetve mennyivel tartozik?
Tehát az összes lakó látja másoknak a befizetését, tartozását illetve az előző évi egyenlegét.
Ezzel nem sérti esetleg a személyi jogokat ???
Én úgy tudom, hogy csak emelet, ajtót jelölhet meg, a lakó nevét nem lehet feltüntetni. Ezért a lakó beperelheti ???

válaszokat előre is köszönöm

MajorDomus # 2017.09.27. 18:37

Tudja ezt a hivatásos társasházkezelő, kikkel áll szemben! És ezt ki is használják!

A hivatásos t.kezelő ebből él,és a szakmai tisztessége ezt nem engedi meg.

Az a néhány, ,megélhetési,, képviselő aki egy-két házból akar meggazdagodni, nem jellemző a többségre.

Ezek lassan kikopnak a házakból.

Szomorú örökös # 2017.09.27. 09:25

Hapciusz

Tudja ezt a hivatásos társasházkezelő, kikkel áll szemben!

Így igaz! Azt is tudja, hogy a te esetedben kivel áll szemben. :-D

drbjozsef # 2017.09.27. 06:32

Így megy ez.

Hapciusz # 2017.09.27. 05:14

Senki nem mondta, hogy az idős hülye is! De tutira nem ismerik a th törvényt és az szmszt sem értik, nem is foglalkoznak vele! Tudja ezt a hivatásos társasházkezelő, kikkel áll szemben! És ezt ki is használják!

MajorDomus # 2017.09.25. 18:36

Azért mert ldős,még nem hűlye!

Engem a nyugdijas könyvelők és mérnökök idegesitenrk a sok ráérő idejükben.

Szomorú örökös # 2017.09.25. 05:49

Hapciusz

Nem unod még? :-)

Hapciusz # 2017.09.25. 04:54

MajorDomus, a közösképviselő (aki tulajdonos és nem rendelkezik szakmai ismeretekkel) és a társasházkezelő (aki okj végzettséggel rendelkezik) közt van némi lényeges különbség, szerintem egy társasházkezelő igenis felel a házért, mert nálunk pl.teljesen félrevezetik az öreg lakókat, nem a ház állapotának megfelelően kezeli a ház pénzét, csak egy árajánlatot hoz és olyan cégekkel,vállalkozókkal dolgoztat, amiben családi érintettség van. Az idősek ezt nem látják át, nem képesek felfogni, hogy átverik őket, nem ebben a korban élnek, nem véletlenül potenciális áldozatai a termékbemutatós csalásoknak, meg álközműves csalóknak, telefonbetyároknak, stb.

MajorDomus # 2017.09.24. 21:26

De ezért miért a képviselő a hibás?

drbjozsef # 2017.09.24. 15:27

Amíg nem működik egy rendes számvizsgáló bizottság, amíg nem ellenőrzi valaki rendesen a dolgokat, amiket a közös képviselő végrehajt(at), addig akár ki is lophatja a szemeteket. Ha a közgyűlés vagy az SZMSZ nem kötelezi rá, akkor csak egy árajánlatot fog bekérni a havertól duplaáron, amit tud elsinkófál - ha hagyjátok. Amíg nem kapjátok rajta valamilyen szabálytalanságon, addig él mint marci hevesen.

Már persze, ha hajlik ilyenre, és nem lelkiismeretes. De hát ilyen helyen miért is lenne az?

MajorDomus # 2017.09.23. 16:35

Teljesen egyetértek!

A döntéseket nem a képviselő,hanem a közgyűlés hozza! Minden fórumon vesziteni fogsz.

Miért a képviselőt cseszteted a nemtörődöm szomszédaid miatt?

Ezek szerint a többség elégedett.

Mai ingatlanbumm mellett mknden lakást el lehet adni.
Főleg itt,Pesten.

Más ott a gond,vagy az ár,vagy rossz helyen van, esetleg sokat kell rá költeni.

drbjozsef # 2017.09.23. 15:06

Ezek szerint a tevékenységéhez a közösség hozzájárul. Amíg konkrét jogszabályt nem sért, addig így nem sokat tehettek. Nem őt kell csesztetni, hanem a többi nem érdeklődő lakót. Amíg a többség nem hoz határozatot, vagy nem váltja le, addig így jártok.

HapciBeno # 2017.09.23. 08:05

Kedves Fórumozók,

fel lehet jelenteni/be lehet perelni a közös képviselőt, ha a rosszul végzett munkája miatt folyamatosan romlik a ház állapota, és emiatt nem tudjuk eladni a lakásunkat? Én úgy értelmezem, hogy konkret anyagi kárt okoz nekünk a hanyagsagaval.

A közgyűlésen rendszeresen begyűjti a nem érdeklődő tulajok megbízásait, ezért lehetetlen leváltani, már többször próbáltuk.

Köszönöm a válaszokat!

MajorDomus # 2017.08.09. 21:58

Egy 6 gyerekes kissebbséginek!

Koba # 2017.08.03. 15:04

ragyasdezso
Nem tudjuk eladni, mert négy pert indítottak már ellenünk.

Koba # 2017.08.03. 14:55

Nem airbnb, nem is onnan jön a vendégek nagy része, de három hónapja már albérlők vannak, színtiszta magyarok, semmi bulizás, sem kisgyerek sírás nincs, de ők ezt sem akarják. Nem lakom csendes helyen, Hajdúszoboszlón, ahol egész nyáron hallgatni kell a lengyelek bulizását és a hangos élő zenét. A közös képviselő már az anyósomékat is terrorizálta, mert az ominozus lakásban ők laktak.
A lényeg, az hogy nem tudjuk azt elfogadni, hogy van az embernek egy lakása, akkor azt hajítsa el a szomszédok miatt.