Társasházi írásbeli szavazás kiértékelése


Szomorú örökös # 2024.06.18. 04:19

mzperx

Ha az írásbeli szavazás egy olyan kérvényen alapul ami 2 éves és 2 éve már lett szavazva róla
akkor jól gondolom, hogy a szavazás nem jogszerű?

Ezt komolyan kérdezed? Ha korábban bármit elvetnek egy társasházban a lakók,
akkor úgy gondolod, hogy soha többé nem lehet felvetni újból? :-O

drbjozsef # 2024.06.18. 04:26

mzperx,

A társasház SZMSZ-a úgy rendelkezik, hogy írásbeli szavazás kérésekor a számvizsgáló bizottságnak véleményeznie kell és a véleménnyel bocsátható ki a szavazás. Ha e nélkül kerül ki egy írásbeli szavazás akkor jól gondolom, hogy az nem jogszerű?
Jól. Már persze, ha valaki megtámadja majd a határozatot a bíróságon.

Ha az írásbeli szavazás egy olyan kérvényen alapul ami 2 éves és 2 éve már lett szavazva róla akkor jól gondolom, hogy a szavazás nem jogszerű?
Kérvényen? Mi ez valami kívánságműsor, vagy mi?
Ha az a kérdés, egy két éve már leszavazott javaslatot is lehet újra szavaztatni természetesen, ha a szabályoknak megfelel.

mzperx # 2024.06.18. 13:20

#Szomorú örökös,
Nem gondolom azt, hogy nem lehetne. Csak újra kérni kell a szavazást, nálunk ez írásban történik. Amúgy ha benne lenne az SZMSZ-ban.
#drbjozsef,
Akkor gondolom az sem jogszerű ha az a tulajdonos gyűjti a szavazatokat aki kérte az írásbeli szavazást. Pláne úgy, hogy a szavazásban benne van postán és személyesen várja a közösképviselet azokat.

Szomorú örökös # 2024.06.18. 14:32

mzperx

Csak újra kérni kell a szavazást, nálunk ez írásban történik
Értem én, hogy mit akarsz kihozni belőle, csak azt nem igazán, hogy ha egyszer ez már írásban felvetődött, miért szükséges még egyszer ugyanazt leírni? Nem lenne elég annyit jelezni néhány szóban, hogy a korábban jelzett kérdésben van ismét az írásbeli szavazás?