A gondnoki állást kell - e pályáztatni?


FERJOZ # 2024.10.09. 15:21

Tisztelt Fórum
Szeretném megkérdezni, hogy érvényes e az olyan közgyűlési napirendi pont, ahol egy meghatározott személyt akar a társasház vezetése gondnoki tisztségre megválasztatn, ezért nem is írnak ki pályázatot? A társasház a közgyűlési meghívóhoz nem mellékelte, hogy a gondnoknak mi lenne a munkaköre, milyen szakmai végzettséggel rendelkezik ami indokolja, hogy őt kell megválasztani, miért ő a legalkalmasabb erre a posztra.
köszönöm a válaszokat
FERJOZ

Majordomus # 2024.10.09. 17:55

Érvényes.
.
A gondnok kinevezése és alkalmazása nem közgyűlési hatáskör.
.
A munkáltatói jogkört a közös képviselő gyakorolja. Azt vesz fel akit akar, akár munkaszerződéssel akár válllakozóként.még lojáis hogy a közgyűlés elé viszi. Természetesen a saját felelőssége ha a személy alkalmatlan lesz.

Szomorú örökös # 2024.10.09. 19:08

FERJOZ

A társasház a közgyűlési meghívóhoz nem mellékelte, hogy a gondnoknak mi lenne a munkaköre, milyen szakmai végzettséggel rendelkezik

Szerinted milyen „szakmai végzettség” kötelezően megkövetelendő egy társasházi gondnoki kinevezéshez?

FERJOZ # 2024.10.09. 19:56

Kedves Majordomus!
Megleptél ezzel a válasszal. A gondnok is viszi a pénzt a társasházban, tehát akkor egy szava sem lehet a tulajdonosoknak, ha a közös képviselő felvesz a saját döntése alapján egy gondnokot? A számvizsgáló bizottság sem szólhat bele, hogy erre költi a pénzt a kk?
Lenne egy másik kérdésem is. Ha a közgyűlés elutasítja, hogy legyen gondnok, akkor azt figyelmen kívül hagyhatja a közös képviselő, vagy ilyenkor már köti a közgyűlés határozata?

FERJOZ # 2024.10.09. 19:58

kedves örökös,

Általában előny, ha van valamilyen műszaki területen szerzett tapasztalat, meg attól is függ, hogy milyen feladatokat szánnak a gondnoknak.