Közmű továbbszámlázás


SzamlazosUr # 2024.09.05. 12:53

Sziasztok!

Az egyik másik ingatlanjainkban havi szinten mért fogyasztás alapján szeretnénk továbbszámlázni közműveket.
A villamosáramot, annyi sorban, ahány soron a szolgáltató kiállította a számlát, de nettó árban össz kWh-ra vetítve visszaosztva számlázunk ki azoknak a bérlőknek ahol órák alapján elkülöníthető a fogyasztásuk. A 273/2007. (X. 19.) Korm. rendelet 13/B. § alapján lenne-e lehetőségünk csökkenteni a kimenő számláink sorainak számát úgy, hogy összevonunk bizonyos díjtételeket egy sorba? Csökkentve így az összes sort, de megtartva a mért fogyasztás szerinti (iparűzési) adóalap csökkentő effektusát, ami miatt kWh-ban számlázunk.

Ezen kívül, de ugyan olyan fontosságúan, a Földgáz-használatot is mért fogyasztással, számlázzuk tovább, arra tudnátok megfelelő rendeletet küldeni, amelyre érdemes áttérni/ami ennek megfelelősségét alátámasztja?

A vízi közmű kiszámlázásra is érdekelne rendelet, tekintve, hogy nem szolgáltatók vagyunk, hanem "átfolyik" rajtunk, elérést biztosítunk alapdíj/rendszer-használati díj felosztásában is eltérünk a 25/2023. (XII. 13.) EM rendelettől.

Ha ezeket nem megfelelően tesszük vagy akad kiaknázandó rész/adóalap csökkentési esély, kérlek irányítsatok valamerre, hogy minél megfelelőbben tudjunk a jövőben operálni. Még nem volt bérlői visszaszólás, de mindig törekszik a jobbra az ember.

Köszönöm!