Építésügyi probléma


sajtisajt # 2005.12.30. 19:43

Üdvözlök Mindenkit!

Építésügyi hatósági ügyben szeretnék segítséget kérni. Oldalkertünkben, a szomszéd házától kb. 1 méterre kerítést emeltünk megközelítőleg 3-4 éve. Szomszédunk feljelentett az építési hatóságnál, hogy bontsuk le a kerítést, mert ezért vizesedik a fala. A hatóság kint járt és megállapította, hogy nem sértünk törvényt és a háza állékonyságát sem veszélyeztetjük, ezért nem áll módjában felszólítani minket, hogy lebontsuk a kerítést. Három hónappal később kaptunk az 1. fokú kiemelt építési hatóságtól egy irományt, hogy 15 napon belül bontsuk le a kerítést, mert a szomszéd házának állékonyságát veszélyeztetjük és, ha nem tesszük, építésügyi bírságot szab ki. Ebben az iratban nem szerepelt, hogy mi indokolja a döntését, de még helyszíni szemlét sem tartott. Nem igazán értem, hogy helyszíni szemle nélkül, hogy jutott a települési építésügyi hatósággal ellentétes véleményre. Szeretném az Önök véleményét kérni az üggyel kapcsolatban, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Egy kerítés kiemelt építésügyi hatósági ügy? Válaszaikat előre is köszönöm. Sajtisajt

csufi99 # 2005.12.31. 21:38

Egyrészt fellebbezni, másrészt előtte élni az ügyfelet megillető iratbetekintési joggal, elolvashatók a nem ismert iratok, sőt másolatok készíthetők, saját költségre.
Nem egészen érthető, hogy két határozat született, vagy csak egy helyszíni szemle, s három hónap múlva egy határozat?

sajtisajt # 2006.01.01. 16:15

Összesen két határozat született. Az első megszületése előtt tartottak helyszíni szemlét. Hol lehet fellebbezni? Ugyanis nem tartalmazta az irat.

obsitos # 2006.01.02. 11:20

Valamely határozat ellen fellebbezni mindig a legutolsó eljáró hatóságnál kell ill. lehet, és ők hivatalból továbbítják majd a beadványt - az összes eddigi irattal együtt.