Áramlopást akarnak rámverni.


péterapó # 2006.03.04. 21:58

Kedves demend

Roppant nehéz helyzetben van az ELMÛ hacsak nem ismerted el írásban a szabálytalan áramvételezést.

Nem voltál ott,amikor az elmü szétbontotta a fogyasztás mérőt....

Nyugodtan várd meg, amíg elmegy az ELMÛ a bíróságra....fizetési meghagyás ellenn élj ellentmondással ..vitatva a követelés jogalapját.
Nekik kell bizonyítani a vélt igazukat....

Van néhány hasonló ügyben született ítéletem, ahol az áramszolgáltató vesztesként távozott.

Figyelmesen olvasd végig minden papírt,amit az ELMÛ tölt ki,nehogy benne legyen egy szabálytalan vételezés elismerés.

Sok sikert Üdv.


Polgár légy, ne alattvaló!

kirobit # 2005.11.02. 14:23

Demend!

semmiféleképpen ne fizetsd ki!

1. amikor leszedték a régi villanyórát, arról biztosan készült jegyzőkönyv, ugye? azon szerepelnie kellett, hogy sértetlenül állt a plomba, mielőtt leszerelték. ezzel Te ki is mentetted magad!!!

2, az ilyen közüzemi szolgáltatói szerződésekben szerepel, hogy fogyasztó akkor szegi meg a szerződést, ha "megbabrálja" az órát, vagy a plombát.
Te egyiket sem tetted, így nem terhel felelősség.

3. az a körülmény, hogy az ő nyilvántartásukban más számú óra szerepel, úgymond az ő terhük...

4. ha esetleg megvan Neked a legutóbbi felülvizsgálatról szóló jegyzőkönyv (általában évente egyszer kimennek ellenőrízni az órákat, akkor veszik fel a jegyzőkönyvet), akkor azon szerepelnie kell, hogy "minden sértetlen és rendben". ezzel pedig bizonyított, hogy az ő mulasztásuk miatt nem derült fény korábban a helytelen óraszámra...

össz.: nem vagy köteles semmiféle jogcímen fizetni a szolgáltatónak.

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2005.09.05. 11:49

segítek egy fogyasztóvédelmi egyesületnek már régóta mondjuk hogy ez a szabályozás aggályos töbnyire a büntető ügyeket el is bukják mert nem tudják bizonyítani hogy te törted fel az órát hiszen nem lakáson belül található sőt az áram árába már előre bekalkulálják a lopott áramot /kétszeres fizetés/ és mégis jogszabályi segítséggel általában behajtják a fogyasztókon ha gondolod az egyesület közelebről is megvizsgálná a panaszod

demend # 2005.08.26. 18:59

Sziasztok.
A következő történt:Vettünk egy házat (amiben egy öreg néni lakot )még 10 éve,életjáradéki szerződéssel,tulajdonjog átírva a néni meg kapta a haszonélvezetet és a havi pénzt,2 éve meghalt a néni (isten nyugosztalja) kb 4 hónapja kijött az elmü,megnézték az órát,leszedték,kicserélték,leplombálták.
aztán egy hónapja kaptunk egy papírt hogy a plomba amit leszedtek a régi villanyóráról nem az ami az ő nyilvántartásukban szerepel,ezért visszamenőleg megakarnak mérni minket,de kb 6 hónapja lakunk csak a házban,elötte egy TV és egy hütö ment a néninek csak áramról meg némi világítás.A villanyszámla havonta kb 700-1200Ft-volt,szemben a mostani 6300Ft-al állítólag azért jöttek mert (jelzem 1.5évig lakatlan házban nem volt csak csekélyke áram fogyasztás) fogyasztás nem volt és most hirtelen megugrott.És lám így fényderült szerintük hogy a plombát leszedtük kikötöttük az órát,majd másikplombával visszazártuk,persze ezt csak ügyfélszolgon megjegyezték.Szóval most milessz?kifizettetnek velem egy rakás lóvét mert nem jó a nyilvántartásuk?Villanyóraplombát nem lehet kapni a boltban!Honnan a nyavajából szereznék?
Segítsetek mi a teendő?