Banki hitelek


végrehajtó1 # 2011.03.28. 07:59

Mégis minden felelősséget át vállal, járhatok nagyon porul? Okozhat ezzel nekem anyagi gondot, vagy esetleg magam is bárlistára kerülhetek, ha még sem tud fizetni?

Az emberi butaságnak nincs határa.Csak te járhatsz rosszul...

Szopovszky # 2011.03.28. 10:34

Köszönöm az eddigi kettő választ.

Márti135 (törölt felhasználó) # 2011.03.28. 16:41

pato9-nek.

Szia.Nem tudom mikor nézed megint a beírásokat, annyit arról, hogy nem vallottad be: hát igen, valójában tényleg csalás, de gondolj bele, szinte senki nem vallotta be a meglévő hiteleit, lényegesen kevesebben lennének egyébként bajban, de mivel a bankok nem nézték egymás ügyleteit (nem is tudták volna), így a hitel érdekében szinte senki nem dicsekedett olyan hitellel ami mondjuk nem látszik, pl. ha folyószámlát kellett be vinni és azon rajta volt a törlesztés, hát azt ugye nem tagadhatta le, de hidd el, az összes csekkes és egyéb hitelt elhallgatták, sőt van olyan banki emberke, aki kifejezetten ezt tanácsolta. Úgyhogy, ha mindenkit leültetnének ilyenért, az építőipar fellendülne, kellene néhány börtönt gyorsan felhúzni.

Csaó M.

mikemyers13 # 2011.04.04. 19:30

Tisztelt Forumozók!

Tavalyi év folyamán, 10.31-i zárással megszűnt alkalmazotti munkaviszonyom jelenlegi cégemnél.
11.01-től kezdtem mint Szlovákiában bejegyzett egyéni vállalkozó.
Mivel a 2 ország közt ingázok, van egy állandó magyarországi lakcímem és egy ideiglenes (szlovák) címem is.
Érdeklődni szeretnék, hogy ebben az esetben -a 2010-es adóévre vonatkozóan- Magyarországon illetve Szlovákiában is adóznom kell?
Kintre fizetem a betegbiztosítást.
Ha hitelt szeretnék felvenni, akkor a jogfolytonosság megmarad?Mivel több mint 3 éve dolgozom a jelenlegi, magyarországi anyacégemnél, s szeretnék minél több előnyt kovácsolni ebből.
A célom magyarországi lakásvásárlás lenne.

Köszönöm segítségüket,

R.Krisztián

Dr.Attika # 2011.04.04. 21:15

"alfa 156"
Ezt nem rendeli büntetni a Büntető Törvénykönyv. Csak fenyegetik. Ha írásban tették, akkor menjen be a rendőrségre és tegyen feljelentést.

pbiri # 2011.04.13. 13:17

Kedves Fórumozók!

„Jelzáloghitelesek, problémák – okok, lehetőségek” címmel írom szakdolgozatomat a BGF Pénzügyi és Számviteli Karán, amelyhez kapcsolódóan kérdőíves felmérés keretében is vizsgálom a hazai háztartások jelzálog fedezete melletti eladósodottságának helyzetét. A felmérés a hitelre, a fedezetre, az adós helyzetére és véleményére vonatkozóan tartalmaz kérdéseket.
A kérdőív kitöltése 10 percet vesz igénybe.

Kérem, hogy amennyiben Ön vagy családja jelzálogfedezet mellett felvett hitellel rendelkezik, töltse ki az alábbi címen elérhető kérdőívet:
https://spreadsheets.google.com/viewform?…

A válaszadás önkéntes és anonim, az adatokat bizalmasan kezelem.

Előre is köszönöm a segítséget!
Birkás Petra

gerilege # 2011.04.15. 12:54

Az eredmények kiértékelésekor érdemes lesz majd figyelembe venni, hogy az emberek hajlamosabbak panaszkodni, mint anyagi helyzetükkel büszkélkedni, tehát arra lehet számítani, hogy a minta torz lesz.

Demdi # 2011.05.03. 11:58

A problémám a következő lenne.
A férjem egy volt kollegaja személyi hitelhez jutásában kezesként szerepel.
Az illető a kölcsönt nem fizette és a szerződést a bank felmondta. Most a férjemen követelik a tartozást.
Van egy autónk amit hitelre vásároltunk,tehát a törzskönyve még a banknál van. Nemrég kaptunk egy levelet egy végrehajtóirodától,hogy az autónkat lefoglalták és forgalomból kivonták a volt kolléga hitelének fedezésére.
Az autó értéke kb. 100 ezerrel haladja csak meg a rajta lévő hitel összegét. Ez az összege kb. a végrehajtási költségek fedezésére lehet elég a felmondott hitelbe nem maradna semmi. Megteheti a végrehajtó hogy egy ilyen hiteles autót lefoglal és forgalomból kivon? Hiszen ez egy banki autó,ebből pénz nem lesz! Ehhez a banknak nem kellett volna hozzájárulnia? (ahol az autóhitel van)
A személyi hitel kb. 600 ezer+járulékok. Egyéb ingóságunk nincs amit lefoglalhatnak. Van egy ingatlanunk,de mivel CHF hiteles mára már több rajta a hitel mint a lakás értéke. Mit tehet ez esetben a végrehajtó? A férjemen kívűl van még 2 kezes,de csak rajtunk követelik a visszafizetést.
A volt kolléga kiment külföldre,magyarországi bejelentett lakcíme,munkahelye nincs.
Van valami megoldás erre a problémára? Mert eddig is a létminimumon éltünk,de ez a helyzet teljesen kilátástalan helyzetbe hozott minket. Sajnos nincs annyi havi bevételünk,hogy még ezt a hitelt is fizessük. A férjem jelenlegi bére a lakáshitelre elég csak, Gyed és családi pótlék marad amiből élünk. 4 en.
Mit tehetnénk?
A választ előrre is köszönöm!