Banki hitelek

graffin # 2011.10.13. 11:52

Tisztelt Dr. Attika!

Köszönöm a gyors választ!

Számomra még mindig nem világos, hogy a kamat kamata miért az ismerősömet terheli?

Hiszen ahogy On is irta:
"A munkáltató az abban foglaltaknak megfelelően köteles levonni a munkabérből a tartozást a törvényes keretek között. Ha ennek nem tesz eleget, akkor kezesként felel a levonni elmulasztott összeg erejéig. "

Jelen esetben a munkaadó nem tett teljesen eleget a kötelezettségének, ebből fakad az, hogy az eredeti összeg kamatát nem vonták le időben a fizetésből, és ez az, amit a bank most [jogosan] követel. Amit nem tartok teljesen korrektnek, hogy az eredeti kamat késedelmes fizetése miatt képződött kamatot is nekünk kell kifizetnünk.

Üdvözlettel

g

végrehajtó1 # 2011.10.13. 12:26

Most neked kell vagy az "ismerősödnek"?

egy ismerősöm 2006 körül igényelt hitelkártyát,...

Amit nem tartok teljesen korrektnek, hogy az eredeti kamat késedelmes fizetése miatt képződött kamatot is nekünk kell kifizetnünk.

:)

végrehajtó1 # 2011.10.13. 12:33

Amit nem tartok teljesen korrektnek, hogy az eredeti kamat késedelmes fizetése miatt képződött kamatot is nekünk kell kifizetnünk.

Ebben teljesen igazad van.Neked nem kell fizetni, csak az ismerősödnek...

graffin # 2011.10.13. 12:58

Kedves végrehajtó1!

Köszönöm a konstruktiv hozzászólást. :)

Az ismerősöm került ebbe a helyzetbe, ha úgy tetszik, rokon. Ha ki kell fizetni valamit, azt valószinűleg családi/baráti összefogás útján fogja tudni megtenni, ezért igaz a "nekünk" kifejezés is.

Üdv

g

Palotai76 # 2011.10.13. 20:08

Bár igyekeztem végignézni a témákat, nem találtam a gondomra választ adó hozzászólást. Kérlek benneteket, aki tud segítő és építő jelleggel hozzászólni az tegye meg. A kínom a következő:
Én is és a férjem is levelezőn, munka mellett végeztük el a főiskoláinkat egy jobb élet reményében. Persze diákhitelt vettünk igénybe. Fizettük évekig. Aztán jött a válság és már a minimumokat sem tudtuk fizetni....átminősítették és a férjemnek 45000Ft-ot nekem 33000Ft-ot állapítottak meg jövedelemtől függetlenül. Hm. Ezt fogvicsorgatva bírtuk egy évig. Most megint zuhant az életszínvonalunk már ezt sem bírjuk fizetni. Állítólag ebben az esetben az APEH-hez kerül, s köztartozásként hajtják be. Van egy jelzáloggal terhelt ingatlanunk és a férjemnek jövedelme, nekem GYES-em. Az APEH hogyan hajtja be? Mi történik egyáltalán? Amikor az APEH-ot hívtam csak sejtelmeskedtek

végrehajtó1 # 2011.10.13. 20:27

Elsősorban munkabér letíltásból.Valamint az ingatlan végrehajtásából.

De ez esetben a bank fel fogja mondani az ingatlan hitelszerződést, és ezt is egy összegben kell kifizetnetek, vagy árverezik majd az ingatlant.
Nem a Nav hanem a bírósági végrehajtó.

romoni # 2011.10.18. 12:30

Végrehajtásban szeretnék segítséget kérni:2009 júniusa óta egyedül nevelem három gyermekemet,a válást 2010 márciusában mondták ki...van egy jelzáloggal terhelt házunk,amiről a volt férjem lemondott a bíróságon,sajnos a nevemre nem került anyagi okok miatt,most végrehajtást jegyeztek be erre az ingatlanra a volt férjem egy régi tartozása miatt,persze a bank felmondta a jelzálog hitelt is.kérdésem mit tehetek hogy ne kerüljek utcára,a végrehajtó ,,kedvesen,,azt mondta fizessem ki a volt férjem tartozását...sajnos pénzem nincs...utcára kerülök a volt férjem tartozásai miatt??????? Én miért nem kaptam értesítést erről,teljesen véletlenül tudtam meg,hogy végrehajtást jegyeztek be,és a bank felmondta a jelzáloghitelt is,holott adóstárs vagyok és a ingatlan tulajdonrészem 1/2??????,,,,,,azaz a válás után az egész az enyém csak a földhivatalban nem lett töröltetve.Most várhatom hogy kilakoltatnak???????????

ius latratus # 2011.10.18. 12:49

Mi az, hogy a nevedre nem került?
...
Ki még nem lakoltatnak, próbálj egyezséget kötni vagy a végrehajtóval, vagy a végrehajtást kérővel.
Egyébként: Miért is történt ez a válás, s mikor? Hogy világos legyen: már nyilvánvaló volt 2010-ben, hogy nem lesz fizetve a törlesztő részlet?
Lehet, hogy kicsit elkéstetek?
(ez csak a szokásos rosszindulat mondatja velem, igen)

romoni # 2011.10.18. 13:02

A válás miért történt?többek között azért,mert a volt férjem egy léha-csapodár stb ember.a hitel amiről szó van még a házasságunk előtt vette fel...én úgy tudtam,hogy ki lett fizetve,a jelzálog hitelből,amit tudok(most már tudom hogy nem történt meg)és még azt a pénzt is elköltötte,a ház sem épült fel.....a végrehajtás kérő és a végrehajtó is közölte velem hogy fizessek,egyébként megsúgták hogy örüljek hogy szóba állnak velem,mert nem én vagyok az ügyfelük így semmi felvilágosítást nem adhatnak,ezt egyébként megkaptam attól a banktól is ahol a jelzáloghitelünk van....azért nem került a nevemre mert nem volt pénzem töröltetni,gyes csp és gyerektartás amit kapok ebből kéne eltartanom 3 kicsi gyereket.........köszi a jóindulatot és a tanácsot.. :-)

ius latratus # 2011.10.18. 13:36

Jó.
Én a bíróság előtt tett nyilatkozattal megint nem értek valamit (ez itt elég sűrűn előfordul velem), de mindegy.
...
Azt meg végképp nem értem, hogy a közös(!) jelzáloghiteleteknél a bank hogyan közölheti, hogy semmi felvilágosítást nem adhatnak.
Nem tudom, mennyi a volt férjed tartozása. Azt viszont igen, hogy a közös jelzáloghiteleteket ez annyiban érinti, hogy a bank felmondta a szerződést, éppen azért, mert széljegyen megjelent egy csúf kis igény a volt férjed okán...
Amennyiben a volt férjed tartozására valamilyen formában tudsz részletfizetést kérni, s ezt neked a végrehajtó iroda igazolja (ti. hogy egyfajta megegyezés született), abban az esetben a jelzáloghitelt nyújtó bank nem fogja felmondani a szerződést. Egészen pontosan: reaktiválhatja azt, amennyiben már felmondásra került.

peszton # 2011.10.21. 13:49

Üdvözlet!
Én csak informálódni szeretnék a Expressz Hitelcentrum-ról.
Náluk szeretnék hitelt felvenni.S nem tudom mennyire korrekt cég.Valaki csak ismeri , s vett fel már náluk valamilyen hitelt.
SÜRGŐS!!!!!!
Előre is kösszönöm a válaszokat.
Zsolt

romoni # 2011.10.24. 10:17

Nem az én nevemen van a hitel ezért mondta a bank hogy nem ad felvilágosítást...a végrehajtó is ezt mondta,ő 12 hónap részletet tud adni,az is több mint 100000 ft havonta....nem tudom hogy a bank felmondta-e a jelzálogot mert nem adnak felvilágosítást nekem,annyit tudok,hogy bekapcsolódott a végrehajtásba,ez azt jelenti?????????????semmit nem értek és senki nem világosít fel....ma kaptam egy levelet a végrehajtótól,hogy kitűzték az árverést:mit jelent az hogy lakottan árvereznek 1/2 részt????valaki meg veszi a volt férjem tartozását és beköltözik hozzám????és van egy megjegyzés hogy további végrehajtások :jelzálog??????

peszton # 2011.10.24. 17:43

Üdvüzlet!
Én ingatlan fedezetű kölcsönt szeretnék felvenni.
De a bankok nem adnak mert a nejem bárlistás.
Azt a tanácsot adták hogy vájunk el a nejemel és a lakás -ból őrá jutó részt papiron vegyem meg .Igy kapnák kölcsönt.
Azt nem értem hogy ezért mér kell elválni,mért nem lehet csak simán a nevemre irni. a banknak nem mindegy?
Előre is köszönöm a válaszát
Üdvözlettel Zsolt!

végrehajtó1 # 2011.10.24. 18:55

mit jelent az hogy lakottan árvereznek 1/2 részt????valaki meg veszi a volt férjem tartozását és beköltözik hozzám????

Lehetséges ez is.

De nem valószinű hogy valaki 1/2 részt megvegyen

Dr.Attika # 2011.10.24. 19:29

Van rá azért példa. Főleg olyan személyek esetében, akik a jogkövetést nem az anyatejjel szívták magukba.

lajcsó # 2011.10.24. 19:50

Peszton!

"Papíron" vedd meg. Tudod mi ez? Bűncselekmény! Csalás és okirathamisítás. A banki alkalmazott meg a felbujtó.

peszton # 2011.10.25. 02:36

Hali!
Akkor ugy irom hogy (válás után mondjon le a részéről)
Lényeg az hogy el kell válni ezért.
Ezt én nem értem
Üdvözletel Zsolt

lajcsó # 2011.10.25. 04:36

Szerintem a bank azért szorgalmazza a válást, hogy a hitel érdekében megszűnjön a házassági vagyonközösség. Nem kizárt, hogy bank szabályzatában a hitel szempontjából az is kizáró ok, ha a házastársak valamelyike a KHR-ben ("bárlista") szerepel. De a javasolt válás indokáról a bankot kellene kérdezni.

Zituss # 2011.10.31. 10:36

Kedves forumozok vegig olvastam vagy 10 oldalt de konkret valaszt nem kaptam kerdesemre igy feltennem ha valaki tudna tanacsot adnieve vettem fel deviza jelzalog hitelt 8millio forintot a szuleim lakasa is le van terhelve es a vasarolt lakas.A lakas most 5milliot sem er.A havi 55ezerbol 100lett ezt sajnos mar nagyon nehezen nyogom.Akkor meg kulfodon dolgoztam szinte semmit nem kertek most itthon vagyok munkanelkuli az osszes sporolt penzem elment mar meg a jovo honap talan nem lesz gond de utana nem tudom mi tevo legyek?Meg nem voltam a banknal mert szeretnem tudni elotte hogy mire szamithatok.Az se erdekelne ha bebuknam a lakast csak ne legyen mar nyug a nyakamon de akkor a szuleim lakasra is raterhelhetnek?Plusz van egy masik ingatlan a nevemen arra is raterhetnek?Vagy valasszam a rogzitett arfolyamot akkor talan havonta kevesebb?Koszonok minden fele tanacsot es valaszt.Szep napot!

bigdady # 2011.10.31. 11:44

Minel előbb kerj banktol segítséget amig még nincs hatralekban a hitel.
Szuleid lakasa is banhatja ha nem kezdesz neki

wickee # 2011.11.09. 05:12

mutatkozik fizessük be és pluszba fizessünk neki 60 ezer forint behajtási pénzt.Felhívtam a bankot hoTisztelt Jogi fórum!

A segítségüket szeretnénk kérni mert egyszerűen tanácstalanok vagyunk.
Leírnám röviden a kis történetünket.2008-ban vettünk egy autót 10 év részletre az MKB autolísingen keresztül.Rendesen fizettük általában a csekk befizetési határidő után tudtuk mindig befizetni pár nappal mert így kaptunk fizetés. 2011 februárjában egy részletet nem tudtunk befizetni.Ekkor ezt be is jelentettük a bank felé telefonon amire azt mondták hogy semmi gond egy részlet nem a világ majd pótoljuk amikor tudjuk.Erre a telefonra sajnos nincs semmi bizonyítékom.Telt is így ez az idő görgetve magunk előtt ezt az egy elmaradt tartozást de továbbra is fizetve egészen most novemberig.2011.11.04 szokásomhoz híven befizettem a csekket majd elfaxoltam a bank felé még 04-én pénteken.2011.11.07 hétfőn a MKB bankkal leszerződött behajtási cégtől egy úr felhívta a páromat,hogy két havi elmaradás gy ez hogy lehetséges.Azt mondák nem kapák meg se pénzt se a faxot.Még az nap este beszkenneltem a csekket és fax igazoló kis szelvényt dátummal mindennel és egy kézzel írott levelet amiben kérem őket hogy nézzenek után.Elküldtem a bank felé e-mailben.2011.11.08-án újra elfaxoltam a csekket és az igazolót is a munkahelyemről.Még az nap újra felhívta a behajtási úr a páromat és mondta neki,hogy lényegtelen hogy én mit igazolgatok akkor is van még egy elmaradt csekk (ez az amit telefonon jelentettünk be) szóval fizessük be az elmaradást és 60 forint behajtási pénzt neki is adjuk oda.A párom mondta neki hogy ilyen nincsen és perre viszi az ügyet mire közölte vele,hogy ha ezt megteszi akkor már most mondjuk hol és mikor adjuk át a kocsit.Erre én újra felhívtam a bankot két emberrel is beszéltem és mind a ketten azt mondták hogy sajnos már ki van adva a behajtási cég felé nem tudnak mit csinálni és beszéljünk a behajtási úrral hátha elengedi.Amit persze nem tettem meg mert tudtam hogy erre esély sincsen.Egyszer már jártunk így 2009-ben hogy késett a befizetésünk és két részlet elmaradás mutatkozott.Akkor befizettük az elmaradást is és 40ezer forintot ennek az úrnak mert akkor még jogosnak gondoltuk.Az is így karácsony tájékán volt...kérdem én nincs pénze ajándékokra,hogy mindig minket talál meg ilyen tájt???

• Egy behajtási cég ilyet megtehet hogy értesítők,levelek írásbeli felszólítások nélkül pénzt követel rajtam?
  • Mit tartalmazhat ez a 60ezer forint behajtási költség amikor két telefont eresztett meg felénk??!!
  • Hiába igazoltam a fax-ot a csekket ha már ki van adva akkor ez visszavonhatatlan??
  • Ha csak az elmaradt részletet fizetem be és ezt a behajtási pénzt nem akkor is joggal vennék el a kocsimat???
  • Követelhet rajtam még egyszer akkora összeget mint egy havi törlesztőrészlet?

Kis emberek vagyunk nem volt még semmi peres ügyünk nem is értünk hozzá csak azt érzem hogy most nincs igazuk és ez nagyon bánt.Tudom hogy esélyünk sincs egy bankkal szemben ki kell fizetnem majd mindent de ez akkor is egy nagy igazságtalanság!!!

Ha tudnának tanácsot adni azt nagyon megköszönném!!!!!

Köszönettel wickee

végrehajtó1 # 2011.11.09. 15:32

Most ez lizingelitek az autót?Mert nekem úgy tünik ,igen.
Ha lizing akkor a lizingbe adó elviheti a lizingtárgyat.

ha nem lizing akkor nem.

Én mindenképpen a banknak fizetnék.Mert amig nem mondta fel a (lizing?) szerződést addig az él.

A banknak fizesd ki a hátralékot és a behejtót hajt el a fenébe.::)

Ha valamit akar pereljen ő.