Banki hitelek


nandy # 2009.09.25. 07:12

Nem értem, miért tartod sérelmesnek a késedelmi kamatot, hisz te magad is elismered, hogy késve fizettél. A kölcsönszerződésben biztos benne van a késedelmi kamat felszámításának lehetősége, módja, mértéke. A fizetési kötelezettségedet nem befolyásolja az, hogy a telefonos ügyintéző ezt konkrétan nem kérte. Nem is kérhette, mert amíg nincs kifizetve a tartozás, addig nem lehet kiszámolni a kamat összegét sem (max. tájékoztató jelleggel).

Azt megteheted, hogy írásban kérsz felvilágosítást a banktól a kamatszámítás részleteivel kapcsolatban, de valószínűleg jól számolnak. Aztán kérhetsz részletfizetést, hátha engedélyezik.

palota15 # 2009.09.27. 13:09

Kedves fórumozók!
Egy végrehajtási ügyben szeretném a segítséget kérni. Az ügy régi 2000-ben történt 2M80eFt-os tartozás. Már kb 4MFt-ot kifizettem, plussz a Bank /ez a Budapest Bank/ ügyvédjének 200eFt-ot. Erről sem elismervényt sem semmi visszajelzést nem kaptam. Azt, hogy a Bank nem áll szóba velem az itt természtes. A jogi képviselőjük kérte tegyek ajánlatot. Ezt megtettem levélben amit át is vett. A képviselő emailben válaszolt nekem, ami ugye nem hívatalos. A szöveg a következő: amennyiben egyben kifizeti a kamat 51%-át hajlandó elengedni. Azután űjan email a tőke egyben történő kifizetése szintén a kamat 50% elengedésre kerül. Ennyi. Mivel ez az ügy réóta tart értesítette a végrehajtót folytassa az eljárást. Ennek következtében azonnali 5M600eFt inkasszó lett a számlámra helyezve. Kaptam levelet a végrehajtótól, hogy 15 napon belül jelezzem van-e erre fedezetem. 2 hétig kórházban voltam ott ért a hír a levélről. A 15 nap még nem telt le.
Most tanácstalan vagyok mit tegyek. A lakásomon ott a jelzálog is. Megyek a családommal az utcára? A számlámra vállalkozói díj megy, tehát még a gyógyszereim sem tudom megvenni.
Aki tud valami jó tanácsot vagy milyen lehetődég van a végrehajtás szüneteltetésére.
Milyen dolog az, hogy a bank nem áll szóba velem, és mióta hívatalos egy email?
Köszönöm

escargot # 2009.09.27. 13:14

jól értem, hogy elismervény nélkül 4 milliót fizettél ? :-o

palota15 # 2009.09.27. 14:20

Nem, de ezt az elismervényt is külön felszólításra kaptam meg mind a banktól mind a végrehajtótól. Az ügyvédnek utaltam 200eFt-ot amiről nekem nem küldött semmit.Csak egy szép levelet a végrehajtónak, hogy folytassa az eljárást.

monalisa1 # 2009.09.27. 19:53

Fogadj ügyvédet, mert egy bankkal - és az ő jogászával - szemben az utca embere nem számít partnernek - lesöprik az asztalról.

A 4M Ft befizetését - vélem apránként történt csekken - tanusító bizonylatok igazolják, hogy x összegik megtörtént a tartozás rendezése, csak a bank "elfelejtett" erről igazolást adni.

Tehát elsősorban azt kell tisztázni, hogy van-e még tartozás és mennyi?!

A végrehajtónak ajánlott-tértis levélben további 15 nap halasztást kérni és mellékelni a kórházi tartózkodásról az igazolást - pl. a zárójelentést.

Egyidejüleg amíg a tényleges tartozás összege nem tisztázott, a végrehajtási eljárás felfüggesztését kérni.

Szóval az ügyvéded írja meg sűrgősen ezeket a leveleket, mert egy szürke mezeivel (...) nem fognak érdemben szóbaállni....

"Lisa"
laikus hozzászóló

csakegynick # 2009.09.29. 15:41

sziasztok,

lehet, hogy nem jó a topik, de nem akartam újat nyitni ezért.

ingatlan vásárlása előtt állunk. az ingatlan az én nevemen lenne. a kérdésem az, hogy ha adóstársat is kell bevonni a hitelfelvételhez, mert nem vagyok hozzá elég, akkor az adóstárs is tulajdonos lesz? vagy az a banknak tök mindegy?

köszi a választ előre is.

végrehajtó1 # 2009.09.29. 17:50

kkor az adóstárs is tulajdonos lesz?

Nem.

Marika11 # 2009.10.11. 09:11

Üdv! Kérdezni szeretném hogy a felmondott banki hitelt miért nem lehet kifizetni? Ugyanis a bank nem engedi kifizetni a felmondott hitelünket hiába kértük már tőbb izben is. Ha elárverezteti a házunkat pár száz ezer forintért amit a végrehajtó kap meg nem a bank hol itt a megtérülő hitel? Ebben semmi ésszerüség nincs. A banknál nem dolgoznak olyanok akik számolni is tudnak?

bigdady # 2009.10.11. 09:27

A felmondott banki hitel gondolom esedékessé vált teljes egészében.
Ha elhelyezed a bankszámlára az ellenértéket, nem emelik le? Gondolom ott a minusz.
Fennálló tartozásról nem adnak egyenlegigazolást? A felmondó levélben nem írták le hogyan lehet rendezni, hová lehet utalni stb?

monalisa1 # 2009.10.11. 22:01

Nemrég valaki itt szintén panaszolta, hogy a bank nem engedte (?!) rendezni a hitelt hanem jóval áron alul elárvereztette a házat - rá nemsokára a bank egy ingatlanos cégen keresztül jó áron eladta a házat...

Lám csak tud a bank "számolni".

Az hogy a hitelfelvevő adóssal mi lesz az nem a bank dolga.

Javaslom sürgősen ügyvédet fogadni és ővele menni a bankba + szatyorban a pénz.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.12. 06:24

Hagyjuk a legendákat.
Természetesen semmi akadálya nincs, hogy a kölcsöntartozást egyösszegben kifizesse az adós. Persze, a járulékaival együtt: késedelmi kamat, költségek. A részteljesítés érthetően nem mentesít a végrehajtás alól.

végrehajtó1 # 2009.10.12. 06:33

Ennyi marhaságot még hogy a bank nem engedi kifizetni a tartozást?!
Hogy az emberek miket bevesznek:)

Kedves fórumozó ezt hol hallotta?

:) :)