Banki hitelek


evimeri # 2013.04.04. 12:56

Kedves kpgy81!

Már ne haragudj meg érte, de elég nagy tudatlanságra utal, hogy azt sem tudod mit jelent az, hogy adóstárs és mégis belementél. Az adóstárs közismertebben a kezes. Tehát ha a hitel felvevő nem fizet, a kezes fizet helyette. Ha a pénzedet vissza akarod kapni tőle vagy megegyeztek, hogyan tudna neked fizetni. Ha így nem megy pereskedhetsz évekig mire a pénzedhez jutsz.
Azért remélem hamarosan megoldódik a problémád.
Sok szerencsét.

evimeri # 2013.04.04. 13:03

Kedves királyo!

Én sem vagyok jogi szakértő, de sajnos elég sokat kell mostanában jogi dolgokkal kapcsolatosat olvasgatnom.
Szerintem teljesen fölösleges pereskednetek. A bankok még a szenteltvizet is lehazudják a keresztről. Van annyi eszük, hogy csak azt foglalják írásba ami rájuk nézve előnyös. Persze nem kizárt, hogy pert nyerhetnétek vele, ha van mivel bizonyítanotok, hogy miattuk volt az elutasítás csak az a kérdés mennyit költenétek addig ügyvédre és mennyit ítélne meg a bíróság. Még az is előfordulhat, hogy anyagi kártérítést nem ítélne meg.
Egyébként azért mert kifutottatok az időből nem lehet, újból igényelni?
Üdv.

evimeri # 2013.04.04. 13:10

Ketrin (!!

Az élettársadtól nem vonhatnak le semmit.
Az még a régi szép időkben volt, hogy a férj-feleség felelt a másik tartozásáért, függetlenül attól, hogy adóstárs volt-e.
Egy biztos Magyarországon egy kis ember tartozása soha nem évül el. Amit lesz hivatalos jövedelmed - fizetés, gyes, gyed, családi pótlék, nyugdíj vagy bármi más - azonnal elkezdik vonni. Ha életed során nem tudják behajtani rajtad, halálod után az öröködnek kell megfizetnie a tartozást, de csak akkor ha hagysz is rá valamit.

evimeri # 2013.04.04. 13:22

Kedves Peti 1013!

Gondolom amikor jelzálog hitelt vetettek fel te és a testvéreid csak az ingatlan részetekkel vettetek részt az ügyletben. Értem ez alatt, hogy nem szerepeltetek a szerződésben adóstársként jövedelem szempontjából.
Véleményem szerint valóban csak az ingatlan az amellyel feleltek, ha az összes tartozást nem fedezi az ingatlan értéke, akkor a bankok megszívták. A saját ingó és ingatlanotokhoz nem nyúlhatnak, kivéve ha bármelyik hitelfelvételkor te vagy valamelyik testvéred kezességet vállalt.
Sajnos a bankok és behajtóik manapság igen agresszívan próbálnak fellépni. Érdemes lenne egy-egy beszélgetést rögzíteni és feljelentést tenni. Szerintem bőven kimeríti az zaklatás és fenyegetés fogalmát.

wers # 2013.04.04. 13:26

Az még a régi szép időkben volt, hogy a férj-feleség felelt a másik tartozásáért

Ez az információd honnan származik?

evimeri # 2013.04.04. 14:03

Onnan, hogy a nagynéném anno úgy járt. A férje a munkahelyén elsikkasztott egy kis pénzt. Őt kirúgták, a nagynéném fizetéséből pedig vonták a tartozást. Pedig nem is egy helyen dolgoztak.