Banki hitelek


Gelu0401 # 2012.09.19. 09:14

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi témában szeretném a segítségüket kérni. Egy adott bankhoz beadtunk egy személyi kölcsön igénylési kérelmet a kért dokumentumokkal (munkáltatói, bankszámlakivonat, közüzemi stb.) együtt. Most 3 hét után felhívtak, hogy szeretnék bekérni még pluszba egy másik banknál felvett lakáshitelünknek a komplett szerződését, anélkül nem bírálják el a személyi kölcsön kérelmünket. A dolgot azért nem értem, mert a hiteladatainkkal (törlesztőrészlet, hitel összege stb.) tisztában vannak a KHR-ből, bankszámlakivonatból szerzett információk után.
Kérdésem, hogy tényleg elkérhetik a másik bank szerződését, vagy csak azért kell nekik, hogy megnézhesség, hogy a konkurens bank milyen szerződéseket köt? Én kiadhatom egyáltalán a lakáshiteles bankunk szerződését egy másik banknak? Nem sértek vele üzelti titkot vagy ilyesmit?
Bocsánat az esetlen kérdésekért, de még sosem találkoztam ilyen szituációval.
Segítségüket előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.19. 16:38

Gondolod, hogy ilyen eszközökre van szükségük, ha meg akarják ismerni egymás szerződéseit?

Gelu0401 # 2012.09.19. 18:47

Nem, nem feltétlenül gondolom, hogy ezért kell, csak nem értem, hogy miért akarnak egy hatvanegynéhány oldalas szerződést olvasgatni. De nem is ez a fő problémám, nem ez volt a problémám lényege, hogy miért kell nekik, hanem hogy elkérhetik-e egyáltalán, vagy én oda adhatom-e egyáltalán.
De akkor mindegy.
Köszönöm!

bigdady # 2012.09.19. 19:37

ha akarsz hitelt odaadod.

silent79 # 2012.09.21. 14:17

Üdvözlök mindenkit.

Egy kérdéssel fordulnék a hozzáértőkhöz.

Volt egy lakásom a feleségemmel közösen amin volt hitel. Elváltunk és 2011 áprilisában azaz közel másfél éve szerződést módosítottunk és lekerültem a hitelszerződésről mint adóstárs.
Most szeretnék venni egy ingatlant amit le is foglalóztam de hitelbírálatkor kiderült hogy a KHR-böl az elmúlt másfél évben nem törölte a bank a hitelbejegyzésem és emiatt elutasítottak, aminek köszönhetően esélyessé vált hogy bukom a foglalót ami egy szemmel is jól látható összeg.
Mit tehetek ilyenkor? A PSZAF-es panasz mellett élhetek bármilyen kártérítési igénnyel a pénzintézet mulasztása miatt? Vagy ezt a másfél milliós buktát le kell nyelnem? Ezt természetesen nem szeretném és ezért fordultam Önökhöz.
Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv: M.

mjbt # 2012.09.23. 15:22

Tisztelt hozzáértők!

Édesanyám halála után a banknál lejelentettem, hogy elhunyt. Miközben a részleteket fizettem én tovább átadták egy behajtó cégnek akik most 17 ezer forint kezelési költséget követelnek!! Ez mind a hagyatékátadó végzés előtt volt! Joga van a banknak átadni a hagyatékátadó végzés előtt egy elhunyt hitelét??? Én jóhiszeműen kifizettem miközben nem is biztos, hogy én lettem volna az örökös.

Válaszukat előre is köszönöm: M

Sherlock # 2012.09.23. 15:47

A hagyatékátadó végzés csak formaság, nem ott dől el hogy ki lesz az örökös. Ha nem te lennél az örökös, akkor meg mint hagyatéki hitelező kérhetnéd a kifizetett lóvét az örököstől.

katalin083 # 2012.09.23. 18:58

Tisztelt Fórumozók,

A kérdésem a következő: Ha a hitelemet kifizettem 2 éve,és most szabálytalanságot találtam a papírok esetén ugyanúgy benyújthatom-e a panaszomat a PSZÁF felé,vagy esetleg van elévülési ideje az ilyen ügyeknek?
Köszönöm a válaszokat!