rágalmazás, zaklatás, zsarolás


drbjozsef # 2017.11.18. 15:18

Erről egy szó nincs a határozatban?
Akkor a pártfogó fogja tudni, gondolom.

seok23 # 2017.11.18. 05:59

Megjott az ügyészségtől a határozat 2évre elhalasztják a vádemelést és pártfogó felügyeletet rendelnek el. Milyen gyakran kell majd a partfogohoz jarnom?

ObudaFan # 2017.11.16. 06:01

Zaklatás miatt is feljelentést tehettek te is, férjed is. De te még rágalmazás miatt is, ha azt állítja, hogy te szerepelsz a fotókon.

Kata666 # 2017.11.12. 17:23

Üdvözlöm
Egy olyan ügyröl lenne szó hogy nekem volt egy fèrfi akivel jó barátságban voltam ès a kèsöbbiek folyamán Ö többet akart èn el utasitotam ezèrt Ö folyamatosan zaklatja a fèrjemet engem meg a családomat. Undorító fotókat tölt le a netröl mindenfajta nöröl ès eltakart arccal küldi el a fèrjemnek meg a családomnak azal hogy ez èn vagyok ès el mond engem mindenfajta ofcèn szóval.... Ès valahogyan eltulajditot fotókat a gyermekemröl ès rólam. Ez a zaklatás egy ève folyik. Mit lehet tenni?
A választ előre is köszönöm.

Tisztelettel: H Katalin

alfateam # 2017.11.07. 14:53

Talán nincs benne az elutasító határozatban?!

PraetorLXXVI # 2017.11.07. 14:07

bocs, nem jogorvoslat, hanem "elégtétel" - sérelemdíj, vagy büntetőben becsületsértés?

"Zaklatás (fenyegetés) egy állítás egy tagadással szemben nyomozati szakban. Esélyek? Ha bizonyítottság hiányában megszüntetik a nyomozást, milyen jogorvoslattal élhet a feljelentett? Köszi szépen?"

PraetorLXXVI # 2017.11.07. 10:53

Zaklatás (fenyegetés) egy állítás egy tagadással szemben nyomozati szakban. Esélyek? Ha bizonyítottság hiányában megszüntetik a nyomozást, milyen jogorvoslattal élhet a feljelentett? Köszi szépen?

seok23 # 2017.11.06. 16:18

Január közepén egy gyógyszertúladagolásom volt ami miatt bekerültem pszichiatriára ez volt január 16-án. Ekkor kerestem utoljára. Másfél hónapot voltam bent. A rendőrségen beismerő vallomást tettem. Megbánást tanusítottam és elnézést kértem az egész miatt. Szembesítésre nem került sor. Betegségem miatt majust,juniust ismét pszichiatrian töltöttem. A nyomozó igazsagügyi orvos szakértőt kért ahol megis jelentem. Agusztus elsején majd mádodikán ismét korházba kerültem. Szeptember elejen volt iratismertetés amin nem tudtam ott lenni mert jelenleg is pszichiatrian vagyok már agusztus óta. Volt egy határ amit sajnos túlléptem. Én nem akartam mást csak emberien lezárni a kapcsolatot. Dióhéjba ennyi.

seok23 # 2017.11.06. 16:17

A történet röviden: Egy volt baratnőmről volt szó, nem jártunk csak alkalmi sex volt. November közepén összevesztünk fb-on, ekkor kerestem telefonon, hogy megbeszéljük. Sokadik próbálkozásra felvette és megbeszéltük hogy pár nap mulva talalkozunk ahol mindent átbeszélünk. Ez megis történt abba maradtunk, hogy baratok maradunk. Ez ment is egy darabig de november végén összevesztünk megint. Aminek hatására elkezdtem hivogatni illetve sms mert voltak nala cuccaim amiket vissza szerettem volna kapni. Az egész odaáig fajult, hogy ő december elején kiadta valakinek a számom aki rejtett szamról felhívott és a következőt mondta "megkereslek és kicsinállak". Na ezek utan kicsit elborult az agyam hiszen en csak a cuccaim szerettem volna visszakapni. Igy elkezdtem keresni telefon es sms formájában. Itt még kapcsolatba voltunk tehát az smseimre facebookon reagált. Ezek után letiltotta a számom így más számról hívtam. Már nem emlekszem hogy de valahogy december 13 kornyeken osszefutottunk ahol megbeszéltük, hogy 2 nap mulva talalkozunk és mindent tisztázunk. Erre nem került sor 16-án én egy bulibol odamentem a házához mert odahívott "beszélgetni". Ami abbol ált hogy én részegen dölöngéltem beszelt hozzám de nem fogtam fel mit, illetve a cuccaim visszaadta. Masnap reggel egy üzenet várt facebookon ahol megkoszomt minden szépet és jót, illetve kiemelte, hogy nem akar velem tovabb kommunikalni és letiltott. Én ekkor probaltam vele kapcsolatot teremteni, telefonon, smsben, és facebookon másik profillal. Csak bő 1 hétre rá 24-én írt nekem, hogy a döntése végleges. Ezek utan probaltam még egy darabig utolérni, sajnos január első két hetébe egy erős alkoholizálás kezdődött nálam. Mivel 2012óta pszichiatriai beteg vagyok ezert voltak otthon gyogyszereim sokszor begyogyszerezve és piásan kerestem, írtam neki. A cél ami vezérelt annyi volt hogy egy 2 eves ismerettseget és barátságot élőbe zárjunk le nem pedig online.

ObudaFan # 2017.11.06. 14:28

Az ügyész indítványozhat ilyesmit. De ilyen ügyben esélyesebb, hogy eleve a bíróság tárgyalás mellőzésével dönt.

seok23 # 2017.11.05. 18:34

Még az lenne a kérdésem, hogy lemondhatok-e a targyalasról?

ObudaFan # 2017.11.05. 13:08

Próbára bocsátás körül valahol.

seok23 # 2017.11.04. 15:16

Zaklatas, telefonon, smsben illetve kozossegi oldalon. Beismerő vallomast tettem a rendőrségen. És elismertem a bűncselekmeny elkovetését.

ObudaFan # 2017.11.04. 14:51

Egyáltalán mi a tényállás?

seok23 # 2017.11.03. 15:59

Tisztelt szakértők!
222. § (1) alapjan történő zaklatásért (büntetlen előélettel, beismerő vallomassal, illetve pszichiatriai betegseg is közrejatszik emiatt voltam már igazsagugyi szakértőnél is) milyen büntetést szabnak ki?
Szeptember 2.-an volt iratismertetés amin nem tudtam megjelenni mert jelenleg is korhazban kezelnek.

alfateam # 2017.09.15. 08:33

Érdeklődnék, hogy ilyen esetben lenne-e mit tenni?
Keresni másik munkahelyet.Lehet, hogy a javadra válik megszűnnek a gyomorpanaszaid...

Brianza # 2017.09.15. 08:29

aláíratták velem a közös megegyezést

Hát hallod erre én is nagyon kíváncsi lennék.
Kínzószékbe ültettek, vagy a teljes családod véres kiírtásával fenyegettek meg? Vagy mégis hogy tudtak arra rávenni, hogy ezt aláírd?

drbjozsef # 2017.09.15. 08:17

aláíratták velem a közös megegyezést

Ez után már nem nagyon. Mit csinált, kést fogott a torkodhoz?

Wish88 # 2017.09.15. 07:43

Sziasztok!
Fogalmam sincs, hogy jól gondolom-e, ezért szeretnék tanácsot kérni.
Egy hete elbocsátottak a munkahelyemről. Előtte 2 és fél hét betegszabadságon voltam, ezalatt nagyon sok vizsgálaton jártam. Vérvétel, ultrahang, gasztroenterológia, majd gyomortükrözés, háziorvos. Kiderült, hogy többféle gyomorproblémám van, melyre gyógyszert is kaptam. A főnököm, akivel ezalatt sokszor beszéltem telefonon azt mondta, hogy biztosan nincsen semmi bajom, úgyhogy írassam ki magam táppénzről és menjek dolgozni. Erre az időszakra előzetesen kértem nyári szabadságot, amit visszautasított. Ebből adódóan neki teljes meggyőződése, hogy én "azért lettem beteg", hogy el tudjak menni nyaralni.. összetett a fejében egy hamis képet (valószínű megsértettem a telefonban, mert erélyesen közöltem vele, hogy jó lenne, ha nem kombinálna ilyeneket, amikor nem tudja a tényeket és nyugodtan felhívhatja a háziorvosom). Hétfői napon már mentem dolgozni, csütörtök délben behíbtak a HR vezetővel, aláíratták velem a közös megegyezést. Indok: a főnököm nem tud bennem megbízni... mert a kollégáim többször is láttak.. ez biztos, hiszen naponta, két naponta jártam át a településre, ott van minden orvos.
Emellett az irodán belül minden volt kollégámnak meséli, hogy miért küldött el. Itt megjegyezném, hogy olyan okokat hoz fel, ami szerinte valós, viszont nem igazak.
Ez miatt jelenleg nincsen munkahelyem és sajnos olyan régióban élek, ahol nagyon nehéz munkát vállani. Emellett "pletykaközpont" a volt munkahelyem, lassan az egész "falu" tudja, a nem valós indokokat, amiért "kirúgott".
Érdeklődnék, hogy ilyen esetben lenne-e mit tenni?

Daktör # 2017.09.11. 15:39

Gyámügy. Illetékes Járási Hivatalnál

alfateam # 2017.09.08. 15:43

Családsegítő.

Daisy7 # 2017.09.08. 11:15

Tisztelt Fórumozók!

Mit lehet tenni, kinek lehet jelenteni, ha mentálisan beteg apuka él a családban és veszélyt jelent kiskorú gyerekekre is?
Édesapám és édesanyám házassága több éve megromlott, de hullámvölgyekkel egészen idáig működött, ha viszont veszekedésre került a sor, akkor édesapám őrűlt módjára kiabált, és öngyilkossággal fenyegetőzőtt úgy, hogy mind a négy gyermek, köztük én is, hallottuk. A fenyegetőzés főleg akkor került elő, ha édesanyám el akarta hagyni. Véleményem szerint, édesapám pszichopata (kisajátítja anyukámat, nincsen értékrendje, sem kialakult nézetei, érzelemmentesnek hat). A helyzet odáig jutott hogy amikor édesapám nem talált más fogási pontot édesanyámon, beadta a valópert a gyerekek felügyeleti jogát és a ház kizárólagos lakhatási jogát kérve. Azóta is folyamatosak a veszekedések, és a fenyegetés is, miszerint ha édesanyám kapja a házat, akkor fel fogja gyújtani, egyszer pedig meg is ütötte édesanyámat, de mivel nem volt látható nyoma, sem látlel, sem feljelentés nem történt.
Mivel nincs papír édesapám betegségéről, és semmilyen bizonyíték sem arról, hogy veszélyes lenne a gyerekekre, hova lehet ilyenkor fordulni? Foglalkoznak ezzel így bárhol is? A gyerekek már lelkileg tönkre mennek. Anyukámnak nincs hova mennie, illetve úgy tudom, nem is viheti el a gyerekeket, amíg a valóper tart.

Rexor # 2017.07.21. 14:27

Alapvetően egyetértek, ez nem igazán jogi kérdés, de ezt a férjednek kellene megoldania szerintem. És főleg az ő feladata lenne, hogy emiatt te ne stresszelj.

ius latratus # 2017.07.21. 14:19

Mi egészségileg rámegyünk arra, amit csinál. Milyen igaz, nincs ebben semmi kivetnivaló.

A férjemnek gyomorpanaszai lettek az állandó stressz, és félelem miatt. Nekem is betegséggel reagált a szervezetem a sok stresszre.

Biztos jön majd egy olyan kor, amikor a stressz, meg a depi a múlt egy csökevénye lesz. Ha egy gyermek hisztis, az elmúlik, kezeli mind a gyerek, mind a felnőtt. Ha egy felnőtt hisztis, meg trendi, akkor depis, meg stresszes, s menten beteg is lesz tőle... Na, erre meg rá is épült egy komplett iparág.
Tessen felnőni, a drága gyomorpanaszos férj pedig legyen férfi.
A többi duma.

Vadsuhanc # 2017.07.21. 14:10

Kedves SzenKa!

Emberileg megértelek.

Azt viszont Neked kell megértened, hogy a jogban nincsenek érzelmek. Egy bíró hiába fog emberileg megérteni Téged, ha jog nem melletted áll.

Tehát a jog megengedi a volt feleségnek , hogy akár naponta feljelentsen, nem minősül zaklatásnak.

Szeretném megjegyezni, hogy amit leírtál abban is sok ellentmondás van. ÉS ne hidd, hogy én rosszat akarok neked.

Vegyétek fel a kesztyűt és harcoljatok az igazatokért.

És még egyszer:

A jog nem érzelmekről és együttérzésről szól sajnos.