Zaklatás


Agent Cooper # 2014.07.31. 13:47

Kedves Tomikati!

Szerintem megúszhatja próbára bocsátással, vagy esetleg pénzbüntetést kaphat.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Tomikati # 2014.07.31. 05:57

Tisztelt Agent Cooper!

Köszönöm a válaszát. Azt esetleg még megkérdezhetném, hogy milyen büntetésre számíthatok a leírtak alapján?

Tomi

Agent Cooper # 2014.07.30. 09:31

Kedves Tomikati!

Legcélszerűbb az lenne, ha nem közvetlenül küldené el a bocsánatkérését, hanem közvetítő útján (pl. közös ismerős, ügyvéd), majd ezt követően tényleg minden formában megszakítaná a kapcsolatot a hölggyel! Egyébként valószínűleg Önnek segítségre lenne szüksége, hogy túl tudjon lépni ezen az ügyön.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Tomikati # 2014.07.29. 16:30

Tisztelt Szakértők!

Tomi vagyok. Zaklatási ügyben gyanúsított vagyok és nyomozás folyik ellenem.
Sok éve már egy hölggyel utazom egy buszon (munkába), de valahogy sehogy sem tudtam megismerkedni vele, pedig ez nagyon fontos lenne valamiért számomra. ( Voltam már pszichiáternél és a rendőrség által kirendelt elmeszakértőnél is. )
2012 végén névtelenül Boldog új évet kívántam a hölgynek facebook-on, és megkértem, hogy engedje meg, hogy beszélgessünk. Egész évben kb. havonta folytattam ezt valamilyen ürüggyel: Boldog Valentin napot kívántam, Boldog nőnapot kívántam, ... Húsvét, születésnap, névnap, Mikulás stb. Ő általában nem válaszolt, ha igen, akkor elutasító választ adott. Még 2013-ban tavasszal 1 alkalommal odamentem a hölgyhöz és elmondtam, hogy én küldöm a névtelen leveleket, de bemutatkozni már nem tudtam, mivel a hölgy nagyon hamar véget vetett a beszélgetésnek. Ez az 1 alkalom volt, amikor személyesen kerestem.
Ebben az évben továbbá névtelenül néhány alkalommal apró ajándékokat is küldtem postai úton, vagy a postaládájába tettem.
Ennek az lett a következménye, hogy februárban feljelentett a hölgy és néhány héttel később kihallgatott a rendőrség, ahol beismerő vallomást tettem. Azóta nem tettem semmilyen lépést a hölgy irányába. A nyomozás még folyik.

Viszont nemsokára lesz a születésnapja és egy képeslapot szándékozom neki küldeni, nem névtelenül, hanem a saját nevemben és kérem, hogy engedje meg hogy bocsánatot kérjek tőle.

Szeretném megkérdezni, hogy ezért, amit itt leírtam kb. milyen büntetést fogok kapni?

Szeretném megkérdezni, hogy ha születésnapjára küldött képeslap a bocsánatkérésemmel is törvénysértő, vagy milyen következménnyel jár? Ha igen, akkor törvényes keretek között, ezt hogy tehetem meg, és hogy kérhetem a bocsánatát? Rádióban küldhetek neki egy számot pl. ?

Meg szeretném kérdezni, hogy ez jogi értelemben nekem milyen lépéseket kellene most tennem pl: ügyvédhez fordulnom vagy ... ?

Tomi

KOtto # 2014.07.27. 18:49

Köszönöm a kiegészítést, utánanézek a lehetőségeknek...

Üdvözlettel: KO

ObudaFan # 2014.07.23. 18:54

Nagyon esetleg egy személyiségi jogi perre.

KOtto # 2014.07.22. 18:44

Kedves Obudafan!

Köszönöm a gyors választ, bár sejtettem, hogy ilyen tartalmú lesz, de egy próbát megért.

Amit a végén említ, a polgári pert, ott mi az ami talán mégis szóba jöhet? Milyen jellegű perre lehet esetleg lehetőség?

Köszönöm!

ObudaFan # 2014.07.22. 05:29

KOtto

Te magad is hozzájárultál, hogy ebben az időszakban veled kapcsolatban legyen, így a zaklatás akkor sem valósulhatott meg, ha átvert téged egyébként. A fenyegetéssel már elkövethette esetleg, de ezt igazolni kell tudni.
Annak az eldöntéséhez, hogy egy polgári perben lehet-e bármilyen igényed, már a történet részletesebb ismerete lenne szükséges.

KOtto # 2014.07.21. 19:55

Tisztelt szakértők!

Szeretném én is a véleményüket kérni! Talán Warcis 2011.03.12.-es kommentjéhez hasonlít leginkább a kérdés, csak ott nem pont arra a kérdésre találtam választ, amire kerestem!

Éveken át egy elég egyoldalú kapcsolatban voltam, melynek végül elég csúnya vége lett... Pár szóban: megcsalások és hazugságok sorozatát viseltem el valaki miatt, aki végig csak kihasznált, és amint eljött az ideje, simán lépett is tovább, azzal a felkiáltással, hogy ő nem tehet róla, ha én a történteket nem tudom elfogadni, feldolgozni, "IJ" kategóriába estem.

Természetesen mikor próbáltam felelősségre vonni, és tenni valamit, rögtön a zaklatási törvényt használta fedezékül, és nyilvánvaló, hogy mennyire védi is őt. Mivel nem óhajtok rövid úton sem börtönbe kerülni, sem bírságot fizetni más szemétsége miatt, elgondolkodtam, hogy nem lehet-e máshogy megközelíteni a dolgot. A törvény azt mondja, hogy:

"Aki abból a célból, hogy [...] más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja..."

Mivel a delikvens utólag megírta (tehát ennek van is írásos nyoma), hogy évek óta pontosan TISZTÁBAN VOLT VELE, hogy NEM AKAR engem, de mégis hitegetett és kihasználta az érzelmeimet, mert számára ez előnyös volt, szóval ilyen helyzetben a hazugságok és a megcsalások TUDATOS és TARTÓS sorozata, a mások előtti TUDATOS megalázások, nem értelmezhetőek önkényes beavatkozásnak a magánéletembe? Hisz nyilvánvaló, hogy nem maradok valaki mellet annyi évig, ha tisztában vagyok a valódi helyzettel!
(a nagybetű nem kiabálás akar lenni, csak kiemelés)

Vagy ez csak a "nice try" kategória, ez itt nem Amerika, törvényesen semmi lehetőség nincs elégtételre, kárpótlásra? Utóbbire főleg azért, mert a fentiek után a testi egészségem is komolyan megromlott (konkrétan az eset után egy hónapra daganatot találtam magamon, ott ahol addig semmi nem volt) de gondolom bíróság előtt nehezen lehetne bizonyítani az összefüggést, jogilag pusztán "véletlenről" van szó), és azóta rengeteg pénzt kellett költenem a kezelésemre.

Illetve még két rövidebb kérdésem is lenne:

  • erre a helyzetre is a 30 napos feljelentési határidő vonatkozna, ha véletlenül alkalmazható rá valamilyen jogszabály?
  • az alany telefonon keresztül meg is fenyegetett, hogy elüt, ha lát. Mivel erre értelemszerűen nincs tanú, csak ő meg én, gondolom ezzel sem megyek sokra, bármilyen tárgyalásra kerülne sor?

Előre is köszönöm!

Rexor # 2014.07.07. 06:30

A virágküldés önmagában - a leírtak a alapján- még nem bűncselekmény, inkább a hülyeség kategóriába sorolandó. De ez nem büntetendő.

Véleményem # 2014.07.06. 23:23

azért az a virág talán nem olyan nagy baj....

Faith # 2014.07.04. 19:18

Egyik ismerősöm jan. 11- én találkozott egy hölggyel. Közel kerültek egymáshoz. Márciusban meglepte egy csokor virággal a munkahelyén, amit a hölgy nem vett jó néven.Később az sms-ekre sem válaszolva facebookról is letiltotta. Ismerősöm hölgy iránt érzett érzései még nem enyhültek, s a hölgy születésnapjára szeretne nekivirágot küldeni/ adni. Azt szeretném kérdezni,hogy ez a cselekedet zaklatásnak minősül e, illetve feljelentheti e a hölgy az ismerősömet?

Agent Cooper # 2014.06.10. 08:32

Kedves szerzsi77!

Emiatt valóban nem érdemes feljelentenie, ráadásul egyáltalán nem vagyok meggyőződve róla, hogy valóban megvalósult zaklatás.
Sajnos az ilyen történetek ritkán végződnek happy enddel.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

szerzsi77 # 2014.06.09. 22:36

A történet röviden:
Párom eltartási szerződéssel szerzett egy lakást. A házaspár meghalt, a lakás az övé lett. A házaspárnak több gyermeke is volt, akik jogtalannak ítélték, hogy nem övék lett a lakás (bár minden jogszerű volt). Az egyik lány (most kb 75 éves) nehéz helyzetbe került, lakásgondjai voltak, s párom néhány hétre befogadta őt a lakásba, s ennek már 16 éve... A nő családtagként bejelentkezett a lakásba, a környéken azt híresztelte, hogy élettársi kapcsolatban vannak, párom meg eléggé balfék volt, nem csinált semmit.
Közben mi megismerkedtünk, s párom ki akarta tenni a nénit a lakásból. (Lenne hova mennie, de kell neki a lakás, és kellene a párom is...). A párom 63 éves, én 36 vagyok.
Eljárás indult a nő ellen, folyamatban van a lakásból való kitelepítése, de ő ebbe nem nyugszik bele. Folyamatosan fenyegeti a páromat is, sőt fel is jelentette olyan dologgal, ami meg se történt...

Én kétszer találkoztam vele, ordenáré hangon üvöltött velem, kinyitotta az ablakokat, az üvöltötte az utcára, hogy tönkre akarjuk őt tenni, meg akarjuk verni, lehordott mindenféle kurvának. Én az egyik alkalommal egy árva szót se szóltam... (Viszont dolgoztam pszichiátrián, s látom, hogy a nőnek súlyos pszichés gondjai vannak...)
A nő, illetve a lányai azt ígérték páromnak, hogy elém jönnek munka után, és megvernek, de nem tudják az elérhetőségeimet, a munkahelyemet is csak onnét, hogy egy helyen dolgoztunk a párommal, csak én közben munkahelyet váltottam.
Ma tudtam meg, hogy betelefonált az előző munkahelyemre, és az elérhetőségeim után érdeklődött, amit szerencsére nem kapott meg. Azt állította, hogy hivatalos ügyben keres, amit nem hittek el neki, mert csak a keresztnevemet tudta...
Nagyon dühös vagyok, és felháborít a viselkedése. Legszívesebben feljelenteném, csak nem tudom van e értelme, hiszen hogy bizonyítsam, hogy ő tényleg megfenyegetett, és hogy tényleg ő volt, aki a munkahelyemre telefonált?
Viszont nagyon elegem van ebből a helyzetből...
Mit tehetnék?

Agent Cooper # 2014.05.19. 07:36

Kedves axis!

A zaklatás a rendelkezésre álló információk alapján egyértelműen megvalósult, tehet miatta feljelentést. Azt kizárni semmiképp sem lehet, hogy nem fogják a munkatársakat kihallgatni, dehogy emiatt Önt vagy a feleségét kirúgnák, az abszolút valószínűtlen. Mindenesetre ha be akarják szüntetni a zaklatást, akkor tegyenek ellene, ha nem is feljelentést, de például a küldő e-mail címét tiltani lehet, és akkor több üzenetet nem fognak kapni (legalábbis a tiltott e-mail címről). Valóban igaz, hogy webes felületen küldött gmail-es e-mail fejrésze nem tartalmazza a küldő IP-jét.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

axis # 2014.05.18. 14:08

A problémám a következő lenne. Március 4-e óta heti, kétheti rendszerességgel e-mailben zaklatnak. Az e-mailben nincs fenyegetés, inkább baráti hangulatú, viszont valaki olyan ír, aki tudja, hogy mikor mi történik velem és a párommal a munkahelyén. Sajnos a párom kiakadt ezen és engem vádol, hogy én írogatom ezeket a leveleket saját magamnak.
Próbáltam az e-mail IP alapján lenyomozni, de gmail-es cím és úgy hallottam, hogy ha webes felületről írja valaki, akkor nem lehet. Mit tegyek? Érdemes feljelentést tenni?
Félek attól, bár a párom emiatt elküldött, de hogy Őt és a munkahelyi kollégáit kihallgatják, botrány lesz belőle és kirúgják.

Agent Cooper # 2014.03.18. 08:39

Kedves Bubyka!

A feljelentés megtételekor kérelmezheti a költségmentességet (amennyiben jogosult rá), illetve illetékfeljegyzési jogot.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Bubyka # 2014.03.18. 08:15

Köszönöm vàlaszát.Ezek szerint ha nincs 10 000 ft-om illetékre tűrnöm kell a zaklatàsàt.Ràadásul rágalmaz is ès mikor irtam hogy az anyukája azt válaszolta, hogy "ezèrt a gyerekedet is".Magyarán már az 5 éves gyermejemet is fenyegeti.

Agent Cooper # 2014.03.18. 08:07

Kedves Bubyka!

Igen, ez egy tipikus zaklatás. Feljelentést tehet, de mivel ez a bűncselekmény csak magánindítványra büntethető, így 10 000 Ft illetéket kell lerónia.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2014.03.18. 08:02

Kedves azsi!

Írjon egy írásbeli nyilatkozatot az Intrum Justiticának, hogy semmi köze Boros Zoltánhoz, és szólítsa fel őket, hogy fejezzék be a zaklatását. Ha ezt nem teszik meg, akkor tehet feljelentést.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Bubyka # 2014.03.18. 05:50

Szeretném megkérdezni hogy zaklatàsnak minősül e ha valaki aki facebookon nem is ismerősöm az oldalon keresztül àllandóan irogat a pàromat fenyegeti.Ha blokolom akkor is irogat màsik profilról.Kérdésem még az lenne fel lehet e ilyenért jelenteni,a facebookos üzenetei megvannak és a személyt is ismerem.Mielőbbi vàlaszukat előre is köszönöm.

azsi # 2013.12.03. 16:43

Tisztelt Fórumozók!

Az a problémám, hogy nagyjából egy évvel ezelőtt kötöttem előfizetéses szerződést egy mobilszolgáltatóval. 2-3 héttel a szerződés megkötése után az új, titkos telefonszámomon keresni kezdtek bizonyos Boros Zoltánt. Fogalmam sem volt, ki lehet az úr, akit ismerősei illetve behajtó cégek kerestek volna rajtam. Néhányan megértették, hogy a telefonszám gazdát cserélt, nem is zaklattak többé. Ám az Intrum Justitica nevű behajtó cég azóta is zaklat. Állításuk szerint én vagyok Boros Zoltán, vagy ha nem Ő, akkor a felesége, Boros Zoltánné (nő vagyok, gondolom a hangom alapján sikerült kitalálniuk, hogy csak a felesége lehetek). Sehogysem tudom megmagyarázni nekik, hogy nem én vagyok a keresett személy, sem a felesége. Folyamatosan zaklatnak, azzal fenyegetnek, hogy ha nem fizetek 2 500 000Ft-ot, akkor a Wéber és fia követeléskezelő majd kiveri belőlem (szó szerint). Természetesen vagy rejtett számról, vagy "eldobós" mobilról hívnak, így nincs kit feljelentenem, levelet nem küldenek, pedig kifejezetten kértem, hogy ha már a zaklatásomat nem hagyják abba, legalább levelet küldjenek róla (amivel ügyvédhez fordulhatok). Vélhetően a mobilszolgáltatómtól megtudták a címemet is, így már a vezetékes telefonunkon is zaklatnak...
El vagyok keseredve, mert összesen annyi közöm van ehhez a dologhoz, hogy én voltam az a szerencsétlen, akinek a bizonyos Boros Zoltán telefonszámát a szolgáltató odaadta, miután előző tulajdonosának megszünt a szerződése így vagy úgy. Hiába cserélek telefonszámot, mivel tudják, hogy mi a nevem, pillanatok alatt kiderítik a telefonszámomat újra.
Van valami módja, hogy megszüntessem a zaklatást? Bosszantó, felháborító és elkeserítő ez a helyzet. :(
Köszönettel: Ágnes

efi99 # 2013.12.02. 20:13

Tegyél beismerő vallomást vagy neki, vagy a bírónak, utóbbi esetben legalább az ügyed gyorsan lezárul és szétválnak útjaitok.

Pici78 # 2013.12.02. 19:03

Szép estét mindenkinek!

Szerelmes vagyok az ügyvédembe és sokszor hívom őt telefonon, múltkor rátapadtam szegényre, mint egy bogáncs, és követtem őt, ahová ment. Nagyon kedves, úriember volt, meghívott egy sörre is. Kérdésem: hogyan verjem ki őt a fejemből és büntetőjogilag felelősségre vagyok-e vonható? Egyébként ő nem észlel az érzéseimből semmit sem, nagyon kedves és segítőkész, holnap is találkozom vele.

gilera # 2013.12.02. 17:06

köszönöm a válaszát!

Ön szerint kaphatnék sérelemdíjat, ha visszaélnek adataimmal vagy képemmel? pszichiátrián is többször kezeltek, emiatt kialakult depresszióval.