Zaklatás


alfateam # 2019.09.25. 19:01

Ha 6 év után állítják bíróság elé akkor ez egy komoly ügy ezért el kéne menni a tárgyalásra.

alfateam # 2019.09.25. 19:00

A Btk. alapján az elévülési idő bűncselekmény esetén a büntetési tétel felső határának megfelelő idő, de – ha e törvény másképp nem rendelkezik – legalább három eltelt év. Zaklatás vétsége esetén ez 3 év, mivel maga a zaklatás alapesete 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

H3ll # 2019.09.25. 18:14

Sziasztok!

Nagyon gyors segítségre lenne szükségem... a párom hat évvel ezelőtt feljelentett egy embert mert folyamatosan követte, zaklatta... ekkor még nem voltunk együtt. Most kapott egy levelet a bíróságtól, amit ma vettünk át, hogy 6 év után most kívánják tárgyalni az ügyet. Nem kívánunk ezen részt venni, mert így is nagyon zaklatott lett mikor olvasta a levelet. Szeretném kérdezni, hogy van-e arra lehetőség, hogy a jelenléte nélkül folytassák le a tárgyalást? Mire kell hivatkozni ilyenkor?

Válaszotokat előre is köszönöm!

ruggiero # 2019.09.02. 12:13

Tisztelt Fórumozók! Zaklatás miatt tett ellenem házastársam feljelentést 5 hónapja, gyanúsításig sem jutott el az ügy. Mivel más eljárásokban (megelőző távoltartás iránti eljárás, birtokvédelem, bontóper) is hamisan vádolt engem (testi sértéssel vádolt, amit rendőri jelentés cáfol!), ezért szeretnék most már én ellentámadásba lendülni és feljelentést tenni, hamis vád miatt. Célom, hogy minél több rendbeli hamis vád megálljon, a megelőző távoltartás iránti eljárás, a birtokvédelem, a bontóper már lezárult, ez nem akadály. A zaklatásos büntetőeljárásról az utolsó információm, hogy megindították a nyomozást. Több infót nem kaptam a rendőrségtől, még infótörvénybeli hivatkozásra se, biztos, hogy megszüntették a nyomozást.

Kérdésem, hogy hogy a legcélszerűbb a hamis vád iránti feljelentést megtennem?
Egyelőre a távoltartási eljárásban azzal védekezett a hamisan vádoló házastárs, hogy azért került a rendőri jelentésbe, hogy nem keletkezett személyi sérülése, mert akkor még nem vette észre a sérüléseit. Másnap ment a rendőrségre zaklatás miatt feljelentést tenni... Na még akkor se vette észre.. De délután, a rendőrségről távozása után már becsatolt egy látleletet a belilult lábáról:) Kérdésem, hogy hogyan mehetnék a legbiztosabbra ebben a hamis vádas feljelentésemben?Elfogadhatja a rendőrség ezt a nyilvánvaló hazugságot, hogy "akkor még nem vette észre a sérüléseket", amikor a rendőrok kinn voltak?


don

drbjozsef # 2019.08.27. 12:20

Georgina91,

Mi a kérdésed?

Fogyasztóvédelmi? Ha szerinted nem megalapozott az igénye a hibás teljesítésre, akkor utasítsd el. Mondd meg neki, hogy Te hibátlan terméket adtál el, szavatossági igényét nem ismered el, menjen bíróságra ha akar.

Zaklatási? Ha úgy érzed, hogy az úriember fellépése zaklatás, akkor tehetsz feljelentést a rendőrségen. Vagy legalábbis megmondod neki, hogy ha még egyszer zaklat - ahelyett, hogy a fogyasztóvédelmi igényével bíróságra menne -, akkor majd feljelented a rendőrségen.

A "beszámíthatatlan"-ra és az "abszurd"-ra jogi tanácsot adni nem lehet. Előbbi orvosi, utóbbi nyelvészeti kérdés.

alfateam # 2019.08.27. 10:39

Georgina91!
Ha legközelebb jön, beszéld meg vele, együtt menjetek el csoport-terápiára.
Erre leginkább neked lenne szükséged...

JoghallgatóMiskolc # 2014.09.16. 21:58

Pupii

Fontos kérdés: nagykorú voltál akkor, amikor a vetkőzés és rögzítés történt? Mert ha nem, akkor igencsak megütheti magát több helyen a "zaklatód". Mindenképp fordulj rendőrséghez, mert ez nem csupán zaklatás. Ill. linkeld be neki ezt a topicot. Hátha elgondolkodik.

Sok sikert!

Ui: mintha lett volna nemrég egy kanadai diáklánnyal egy nagyon csúnya végezetű eset, ami nagyon hasonlított ehhez. Felzárkóztunk.

pohicop # 2014.09.16. 15:11

Ezek a mai lányok XD

Agent Cooper # 2014.09.16. 10:39

Kedves Pupii!

Ez a zaklatásnál súlyosabb bűncselekmény, mindenképpen forduljon a rendőrséghez! Addig pedig nem ártana, ha rögzítené az elektronikus nyomokat, ami segíthet az elkövető személyének azonosításához!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Pupii # 2014.09.16. 07:16

Kedves Szakértők!
Jogi tanácsot szeretnék kérni, mielőtt a zaklatásos ügyemmel rendőrséghez fordulok.
Két hónapja nyáron, egy magyar oldalon, ahol a rendszer "random" emberekkel hoz kapcsolatba webkamerás chatelésre, "találkoztam" egy férfivel, akivel el is kezdtem beszélgetni, neki nem volt kamerája.
Szó mi szó, levetkőztem neki. Vállalom, hiba volt, a kérdésem az lenne, hogy ha Ő ezt rögzítette, és most Skype-on fenyeget azzal, hogy felteszi az internettel a nevemmel és más személyes adataimmal, az jogsértésnek számít?
Azt mondta, ha nem adok neki rendszeresen "műsort" meg fog történni. Félek, hogy ez a dolog akár tettlegességig is fajulhat, és megkereshet személyesen, mivel a Skype kiadta a falut, ahol lakok.
Maguk szerint a rendőrség tud segíteni rajtam?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Barack22 # 2014.09.15. 13:21

Nagyon szépen köszönöm!

Agent Cooper # 2014.09.15. 13:13

Kedves Barack22!

A története elég zavaros, de amennyiben úgy érzi, hogy a gyermekét zaklatják (sorozatosan fenyegetik), abban az esetben a rendőrségen tehet bejelentést.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Barack22 # 2014.09.15. 12:50

Tisztelt Szakértők!

Én olyan kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy már hosszabb ideje van egy személy(ek)/egy idős asszony és annak a lánya/ aki(k) folyamatosan, szóban fenyegeti a gyermekemet, mikor mi szülők nem vagyunk a közelében,de volt már rá példa hogy a jelenlétünkben is meg fenyegette, amikor iskolába megy,vagy délután mikor jön haza. Esetenként mikor boltba,vagy éppen ahol össze fut a gyermekemmel. Volt olyan eset is mikor halálosan fenyegette meg,hogy agyon veri,meg ismerőssel elütteti kocsival...és hasonlók. A gyermekem már félve megy minden hová!
Azt szeretném igazából meg kérdezni,hogy ilyen esetben mi a teendő,hová lehet fordulni?
Köszönöm szépen!

Véleményem # 2014.09.15. 10:12

ezek alapján nem lesz ügy. ha lesz akkor sem lesz belőle semmi a leírtak alapján.

gyongyi0313 # 2014.09.15. 06:59

Kedves Fórumozók!
Egy ismerősöm (depressziós) a napokban felhívta a szomszéd idős nőt 2x vezetékes telefonján, egy korábbi konfliktusból adódóan, hogy emlékezzen vissza mi volt néhány évvel ezelőtt. A hölgy most kétségbeesetten gondolkodik mi volt vagy ki is hívta 2x. Volt a rendőrségen. Nem tudom tett-e feljelentést. Ha mégis tett feljelentést, az ismerősöm mire számíthat? Azóta nem volt több hívás. Én nem állok a szomszéd elé és mártom be az ismerősöm. Mi történhet?
Az idős hölgy mindenkinek máshogy adja elő a telefonhívást, másik dátumokkal, holott 1hangzott el.
Lesz ebből ügy?

Viaszosvászon # 2014.09.08. 12:45

.."A szociopaták kényszeres hazudozók, ami az átlagnál jobban is megy nekik, de egy idő után azért gyanús lehet,...A pszichopaták egyszer csak elkövetnek egy hibát és az egész kártyavár összedől..." Amikor innentől olvastam az idézetet a végéig, szinte rosszul lettem, mert pontosan de hajszál pontosan az általam ismert embert írta le, mintha ismerné őt személyesen. A baj még az velük, hogy magatartásukkal azon felül hogy félrevezetik a hatóságot, rengeteg kárt okoznak személyiségi jogokat sértenek, és higgyék el büntetlenül. Szó szerint igaz amit derill 17 07 kor írt.... Vagy ki volt az nekem mindegy de segítségre van szükségem.

derill # 2014.09.07. 15:55

mamamacóka: egyetértek tökéletesen. Neki pedig épp ez a célja, hogy kárt okozzon, mert minél több kárt okoz, annál valószínűbb, hogy eléri a célját, ha pedig a célja csak a bosszú, akkor pláne. Hihetetlen energiákat fektetnek a zaklatók a zaklatásba és sajnos sokszor az áldozatot hibáztatják, pedig mindenki lehet zaklatás áldozata.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

derill # 2014.09.07. 15:54

Budómackó: az, hogy a párod nem lép ki a gépből, nem jogosít fel arra, hogy Te a nevében írogass.
Btk: 224. § (1) Aki

  1. elektronikus hírközlő hálózat útján másnak továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.

422. § (1) Aki személyes adat, magántitok, gazdasági titok vagy üzleti titok jogosulatlan megismerése céljából

  1. más közlést tartalmazó zárt küldeményét felbontja vagy megszerzi, és annak tartalmát technikai eszközzel rögzíti,
  2. elektronikus hírközlő hálózat - ideértve az információs rendszert is - útján másnak továbbított vagy azon tárolt adatot kifürkész, és az észlelteket technikai eszközzel rögzíti,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

gilera: igen, személyiségi jogi pert indíthatsz.
capisca: igen, megvalósulhat, de lehet, hogy jobban jársz, ha az ellentmondásnál ügyvédet bízol meg és neki sokba kerül, hogy rendre FMH-t indítson, akkor jó eséllyel elmegy a kedve tőle.
Lujzi1220 és Lajcsó: javaslom a feljelentés tételét és bizonyítékok gyűjtését.
Pici78: igen, sajnos a zaklatás sokszor épp érzelmi okokból alakul ki, a zaklatók - a személyiségük kapcsán - igen rosszul viselik a visszautasítást, ez pedig arra indítja őket, hogy egyre hevesebben próbálják elérni a céljukat (lehet, hogy egyébként utána már nem is érdekelné őket), ez pedig a célszemélyben menekülést vált ki és kész az ördögi kör. A férfiak kicsit jobban tűrik, ha egy nő zaklatja őket, mert hízelgő számukra, főleg, ha a nő Claudia Schiffer kinézetű. Ezért (is) nem utasított vissza, próbálta kultúráltan megoldani, de azt azért kétlem, hogy nem vette észre, hogy követik. Mi ügyvédek nap mint nap tapasztaljuk, amikor az ügyfelünk vagy az ellenfelünk úgy gondolja, hogy szerelmes belénk és próbálkozik, de ez valójában általában nem szerelem, csak mivel mi meghallgatjuk az ügyfelünket (vagy jól teljesítünk a tárgaláson és az ellenfél ezért esik belénk), ezért úgy érzik, hogy mi vagyunk a nagy Ő. Javaslom ilyenkor a pszichológust, pszichoterápiát, de tényleg jő ötlet lehet bevallani és beszélni róla.

A "szerelmesek" ugyanis megértik, ha mégsem találnak viszonzást, a zaklatók azonban nem, ők ilyenkor indulnak be igazán, így legalább kiderül, hogy tényleg zaklató az illető, vagy csak szerelmes. A zaklatók ilyenkor valamilyen ideológiába bújtatják a zaklatást, például az én zaklatóm olyan dolgokat talál ki, ami egy ügyvédnél hihető mások számára is és az ügyfelek számára is, meg a bíróságok számára is és állítja, hogy ő csak "tényfeltár", azonban amikor bebizonyosodott, hogy az állítása valótlan, akkor sem adta fel, nem tényfeltárásból hív a Bahamákra majd próbál lejáratni mindenhol, hanem épp azért, mert szociopata, aki saját állítása szerint is 10 szakértőből 9-et átver.
Ahogy Lujzi 1220 írja, ezekkel az a baj, hogy sokszor évekig tartanak, mert a hatóságok vagy nem veszik komolyan, vagy fogalmuk nincs mit kell csinálni, éveken keresztül pedig rendkívül megterhelő egy elmebeteget elviselni. Eleinte csak sajnálod, majd utálod, végül undorodsz tőle, főleg, ha egyébként is egy ápolatlan büdös bunkó alak.
Ahogy a kriminálpszichológus is elmondja, kizárólag az segít a helyzeten, ha lecsukják, de a bizonyítás nagyon nehéz, például nekem azt kellene bizonyítanom az eljárásban, hogy miatta nem engem választottak ügyfelek, vagy mentek el tőlem ügyfelek, miközben egyébként ügyvédi titoktartás köt, de azt nem tudhatom, hogy ki miért ment el, azt meg végképp nem, hogy ki nem választott engem jogi képviselőnek és miért.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

derill # 2014.09.07. 15:07

Kedves Agent Cooper!

Sajnos nincs igazad. A zaklatás olyan mértékben képes megkeseríteni valakinek az életét - és a teljes környezwetéét - hogy egyetlen munkáltató sem szereti, ha "problémás" dolgozója van, ezért ha leépítésre kerül sor, elsősorban azt küldik el, aki ugymond "problémás". Engem is zaklatnak évek óta, a probléma ezzel az, hogy nagyon lassú az eljárás, a zaklatók általában szociopata, nárcisztikus személyek, nagyon jól hazudnak, igyekeznek elfedni a nyomokat (főleg, ha már indult ellenük egy pár eljárás és kiderül számukra, hogy hol hibáztak), és a zaklatott személynek nem elég, hogy a zaklatóval küzdenie kell, de még a bürokratikus rendszerrel is meg kell küzdenie. A szociopata, nárcisztikus személyek ráadásul képesek a szakértőket is átverni, hihetetlenül jól manipulálják a tömeget és a hatóságokat és semmitől sem riadnak vissza. Magyarországon ennek nincs túl nagy gyakorlata, Amerikában komoly tudással rendelkező (kizárólag zaklatási ügyekkel foglalkozó) szakértők állnak rendelkezésre. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a "Zaklatás - mindíg a nyomodban" című sorozatot. az ott leírt személyiségjegyek az itteni zaklatókra is igazak.
Főleg Candice Delong FBI kriminálpszichológus foglalkozik ezzel, ő nyilatkozik többször is a sorozatban a zaklatók személyiségéről. Aki nem volt benne, fogalma nincs milyen az, amikor zaklatják, amikor az egyik pillanatban szerelmes levelet kap, a bahamákra invitálja a zaklató, majd a következő pillanatban életveszélyesen megfenyegeti, ami nehezen megfogható, pl. azt írja, hogy "meg fogsz halni". Mindenki meghal egyszer, tehát erre a bíróság azt mondja, hogy ő csak tényeket írt le, vagy olyan címmel küld e-mailt, hogy "újra szól a hatlövetű" és még sorolhatnám. Az ilyenek a zaklatás érdekében semmitől sem riadnak vissza, lejáratják a zaklatottat és nem állítja meg őket semmi, csak ha lecsukják őket. Ezt sajnos a hazai bíróságok képtelenek felmérni, például az én zaklatóm azt követően is folyamatosan zaklatott és zaklat jelenleg is, amiután meggyanúsították, de mindenkit feljelent, beperel és lejárat, aki nem neki ad igazat, beleértve a bírókat, ügyészeket, nyomozókat. Senki sem akar egy ilyen alak célkeresztjébe kerülni, így az ügyészségek, bíróságok még azokat a feljelentéseket is elutasítják, amelyeknél egyértelmű a bűncselekmény elkövetése, hogy ne kelljen az ügyével foglalkozniuk. Ekkor mást nem tehetsz, mint az ilyen hatósági személyek ellen is eljárást indítasz, majd az jön ki az egészből, hogy Te is mindenkit feljelentesz és beperelsz, tehát ez egy ördögi kör.
A szociopaták kényszeres hazudozók, ami az átlagnál jobban is megy nekik, de egy idő után azért gyanús lehet, hogy a sok megdöbbentő részletből valahogy sehogysem áll össze egy logikus kép.
Eegész életükben a kiskapukat keresik.
Kihasználják a másikat.
Nincs lelkiismeretük.
Nem érdekli mások érzelme
Nem törődik a következményekkel
Az emberek csak dolgok, eszközök, amivel elérheti a célját, ha elérte, megszabadul tőlük.
Minden idejüket és energiájukat arra fordítják, hogy elérjék a céljukat.
Nincs benne félelem és nem tiszteli a törvényt és a hivatalos szervek dolgozóit.
Mindig mindenért mást hibáztatnak,
soha nem vállalnak felelősséget semmiért,
nem képesek elismerni, hogy ők rontottak el valamit.
Minden bajnak valaki más az okozója szerintük.
Intenzív szemkontaktus, avagy ragadozónézés jellemző rájuk
Azt hiszik túl okosak ahhoz, hogy elkapják és nem félnek attól, hogy ez bekövetkezik.
A pszichopaták egyszer csak elkövetnek egy hibát és az egész kártyavár összedől.

A gond az, hogy az ilyen alakoknak nagyon erős a birtoklási vágyuk, folyamatosan próbálják tudatni az áldozatukkal, hogy ott vannak, hogy figyelik az áldozatot, képeslapokat, e-maileket küldenek, látszólag ártatlan szöveggel, de végül ezek nagyon el tudnak mérgesedni, amikor az áldozat folyamatosan visszautasítja a személyt, és rendre egyre veszélyesebbé válnak. Nem érzékelik, de közben az áldozatuk egész élete tönkremegy, nem mernek egyedül kimenni az utcára (hacsak nem feketeöves karatésok, de ugyebár azokat is le lehet lőni, vagy le lehet szúrni egy tömegben), a családjuk pedig igen nehezen viseli a zaklatást, mert a zaklató vagy azt állítja, hogy vele volt szexuális kapcsolata az áldozatnak, vagy mindenki mással összehozza és még sorolhatnám. A probléma tényleg az, hogy a magyar jog az ilyenekkel nem csinál semmit, megússzák egy ejnyebejnyével, Amerikában simán elrendelik velük szemben a távoltartást és 10 éveket kapnak, ha annak ellenére ismét felveszik az áldozatukkal a kapcsolatot.
A zaklatás sajnos nagyon sokszor végződik testi sértéssel, gyilkossággal, bár a tettes általában arra hivatkozik, hogy nem akarta. Én évek óta tanulmányozom a zaklató személyek személyiségét, a zaklató felkutatásának lehetséges módozatait, amit épp azért nem hozok nyilvánosságra, hogy ne úszhassák meg, de sajnos amikor egy ilyen zaklatásos eljárás elindul, akkor az a bizonyos zaklató a bizonyítási indítványokból az iratismertetéskor megismeri, hogy mit ne tegyen.

Zastava: rengeteg lehetőség van, de számíthatsz rá, hogy nem lesz egyszerű meggyőzni a munkáltatót arról, hogy nem a párod a zaklató. Ehhez fontos megismerniük a hasonló eseteket, a személyiségüket, hogy átlássanak a zaklatón, de erre viszont nem szokták venni a fáradtságot, így várhatóan csak az elmarasztaló döntés után fogják elhinni, addig pedig már lehet, hogy nem lesz a párodnak munkahelye.

Viaszosvászon: Neked kell mindent bizonyítani, ami nyilvánvalóan lehetséges, de nem egyszerű. Javaslom, hogy fordulj ügyvédhez.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Viaszosvászon # 2014.09.04. 13:40

Ezt kérdeztem én is a nyomozótól, de nem adtak rá választ azt mondták majd ők döntik el, mi lesz a vád. Elutasították, pedig be is ismerte hogy bent volt és azt is hogy mit vitt el.Egyébként tudom hogy hihetetlen, nekem is, ezért keresek magyarázatot. Elfogadom ha létezik.Egyébként tudom. Ismeretsége van, és hiába mentem más városba feljelentést tenni azt mondták úgyis a saját városomba küldik el a nyomozást.

ObudaFan # 2014.09.04. 13:18

Azért nem a rendőrség minősítése lesz a döntő. A leírtakból egyébként az sem derül ki, hogy a zaklatás miért merült fel.

Viaszosvászon # 2014.09.04. 11:32

Nem csak az én udvarom házam. A rendőrség mindent azt tartott igaznak amit ő mondott, de ezt előre meg is mondta a tettes, hogy nyugodtan tegyek feljelentést mennyek, úgy sem lesz belőle semmi. Pedig be is ismerte hogy bent járt és nem is csak egydül, van amit ketten vittek ki. A rendőr azt mondja ez zaklatás. Miért?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.04. 09:52

Nem lehet, hogy az az ő udvara is?

Viaszosvászon # 2014.09.04. 09:13

Magánlaksértés miatt feljelentést tettem, de a rendőrség ezt zaklatásnak vette, pedig a zárt udvaromba, kérésem ellenére éjjel és nappal is bejött az illető, és elvitt az udvaromból dolgokat. Miért nem magánlaksértés ez, hogyan változtatja át a rendőrség zaklatássá??

Zastava # 2014.09.02. 19:40

Tisztelt Szerkesztőség!

Az alábbiakban kérném tanácsukat.

Párom egy multinacionális cégnél dolgozik, ahol többféle háztartással kapcsolatos szolgáltatással foglalkoznak. Pár hónapja egy nő betért vásárolni, majd az általa kért szolgáltatást a párom elvégezte. A nő egyre gyakoribb vásárló lett, majd később már nem is vásárolt, csak beszélgetni járt be az áruházba. Egy kollégájától elkérte a párom privát telefonszámát és hívogatni kezdte, vallomásokat tett neki és SMS-eket is küldött. Párom többször közölte vele, hogy nem kíván kapcsolatot létesíteni, de a nő nem hagyott fel a zaklatással, sőt, fenyegetőzött. Ekkor párom telefonszámot cserélt. Ezután a nő egy férfivel bement az áruházba és megfenyegette a páromat, hogy hagyja békén a nőt, tehát a nő állítja, hogy őt zaklatják, pedig pontosan ő a zaklató. Ezzel sem elégedett meg, azóta az áruház vezérigazgatóját, összes befolyásos emberét felhívta vagy megkereste személyesen és valótlan dolgokat állítva próbálta meg kirúgatni a páromat. Ma a főnökség megemlítette, hogy ha ez nem fejeződik be, a párom munkahelye veszélybe fog kerülni, mert nem akarnak rossz hírnevet a cégnek. Eddig annyit tettünk az ügy érdekében, hogy elindult a rendőrségi feljelentés.

Azt szeretném megkérdezni, milyen lépést tehetünk még annak érdekében, hogy ez a rémálom véget érjen?

Válaszát előre is köszönöm!

A.