Köszönöm válaszát Kovács Béla Sándor.
Kedvezmények
Úgy értem, akinek haszonélvezete van, annak nem kell befogadó nyilatkozat.
Tisztelt Kovács Béla Sándor!
Vagyis úgy érti hogy nem fogadják el a 2/3-os haszonélvezeti jogot a befogadó nyilatkozattnál?
Kérhetnék kicsit bővebb információt ezzel kapcsolatosan?
Nem.
Tisztelt forumozók!
2/3 haszonélvezeti jogot elfogadját a befogadó nyilatkozatnál?
A haszonélvezezi joggal maga az elitélt rendelkezik ilyenkor is kell befogadó nyilatkozat a tulajdonosoktól?
Tisztelt Ivett0428,
A halasztás iránti kérelmet az első fokon eljáró bíróság előtt kell előterjeszteni. Főszabály szerint 3 hónapra halaszthatja el a bíróság a szabadságvesztés büntetés megkezdését. A 3 hónapot az ítélet jogerőre emelkedésétől számolja a bíróság! Azonban a BVOP által küldött szabadságvesztés megkezdése iránti felhívás a gyakorlatban 3 hónapot meghaladóan érkezik.
Van lehetőség hosszabb tartalmú halasztásra is, ha az elítélt élete közvetlenül veszélyben van.
Sziasztok!Valaki tudna nekem valaszt adni arra,hogy màsod fokon a halasztàsi kérelemre mennyi idő van hogy be add a kérelmet ?Meg hogy 2év 6 honapra meg szoktàk e adni,ugy hogy első büntényes vagyok!
Meg hàt olyan jó ügyvédünk van,hogy csak a rahedli pénzt tudja felvenni mindenre azt mondja meg adjak ..jo lesz stb!duma!...de mutatni valamit még nem tudott!köszi a vàlaszt!
Tiszteletem!
Mivel nem találtam ennél megfelelőbb témát, újat nyitni nem akartam emiatt, itt tenném fel a kérdést.
Egyik barátom feltételesen van szabadlábon. Külföldön vállalhat munkát? Pártfogója azt mondta neki, hogy elvileg nem, de gyakorlatilag vannak akik kint dolgoznak és ebből nincs gond, ha a jelentkezésekre haza tud utazni.
Kérdem én, ha ez így van, akkor lehet-e problémája a barátomnak Nyugat-Európában mondjuk egy igazoltatás során?
Illetve tud-e utazni olyan országba, ahol határellenőrzés van, de csak személyi igazolvány szükséges a határátlépéshez? Határellenőrzéskor nem lehet esetleg problémája?
Köszönöm előre is!
Ha nem vagy kizárva a kedvezményből és nem vagy visszaeső, akkor 1/3 a kedvezmény. 6 hónap után lehet RÖ, ha nem vagy kizárva.
Tisztelt forumozók
2015 ös itéletből most kaptam meg a behivót!!
1 év 4 honap.börtön.
Ebből 5 honap 10 napot leültem előzetesbe.
Kérdésem hogy mennyi a kedvezmény?
Mikortol kaphatok RÖ t?
Ugyh van egy folyamatban lévő ügyem amiből még nincs 2. Fok.
Köszönettel
Tisztel Fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni,hogy hogyan kell megírni a reintegrációs kérelmet?
Mit kell tartalmaznia?
Milyen papírok kellenek hozzá?
Kézzel vagy gépelten célszerűbb megírni?
Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Olga2015!
Azt irja hogy most olvasta..mégis hol?!!
Ezek nem valós információk.
Sziasztok Halot valaki arol valamit hogy ez ev juliustol hatalyba lep egy uj jogszabaly arol hogy atulzsufoltsag miat viszakaphatjak a kedvezmeny akik nem vonultak be de jo a maga viseletuk? Tovaba most olvastam hogy szintan a tul zsufoltsag miat az itelet minden honapjabol harom napot vonak le ? Errol ki mit tud szeretnek erol fel vilagositastmert hogy ha valos informaciok szeretnem tudni hogy gyakorlatilag hogy fog mukodni. Koszonom mi hamarabi valaszukat
Szerintem akkor kell, ha nincs saját lakás és vitás, van-e hova menni laknia az elítéltnek.
Kedves Szakértők,
Újabb kérdés, másnak segítve:
Valóban kell feltételes szabaduláshoz, befogadó nyilatkozat?
Pl. nekünk nem kellett... de váltig állítják sokan, hogy az kell, alap a feltételeshez... de akkor nekünk mért nem kellett? Mert ha pl. 2 évvel előbb szabadulhatna valaki, de pl. nincsenek szülők mert meghaltak akkor én hiába vagyok jó magaviseletű, dicséretekkel megtűzdelve, akkor nekem még +2 évet le kell ülnöm, mert nincs befogadó nyilatkozat?
Köszönöm előre is a választ! :)
Szép estét!
Nem.
Tisztelt Öreg Tölgy!
Szabadlábra helyezés esetén befogadói nyilatkozatra van szükség. Az ingatlan 2/3 részben a tulajdonom. Kell nyilatkozat az 1/3-os tulajdonostól is?
Köszönettel
Kedves Ördögbaby,
sajnos evsz-t nem kaphat, aki a fokozatváltással tölti börtönben a büntetését. Azt nem tudom, milyen más kedvezményekre gondol még.
Tisztelt Öreg Tölgy,
köszönöm válaszát. Ha fegyházból börtön fokozatra minősítik vissza akkor is járnak 6 hónap után a börtönös kedvezmények (evsz stb)?
Köszönettel
Nickole21,
a párja nem fogja tudni fogházasítani magát, csak a bv. bíró helyezheti enyhébb végrehajtási fokozatba.
A kérdésének megválaszolásához tudni kellene, hogy
- mennyi az ítéletben kiszabott büntetés,
- volt-e a párja az ügyben előzetes letartóztatásban vagy házi őrizetben és
- nincs-e kizárva a feltételes szabadságból.
Kedves fórumozók! Szeretnék egy kérdésemre választ kapni,remélem ez sikerül.A kérdésem a következő lenne: Mennyi idő után tudná a párom fogházasítani magát? Jelenleg börtön fokozatban van,igaz nem régóta van bennt "csak" február óta,de szeretnénk megtudni mennyi idő mire enyhébb fokozatba kerülhet! A válaszokat előre is köszönöm! :)
Érdeklődnék .tud e segíteni valaki.hogy hogy kell megirni .illetve.mit kell írni egy befogadó nyilatkozatba? Az Evsz-hez kellene. És hova kell küldenem.a Bv- nek.vagy a Biróságra ahol elbírálják.Válaszukat előre is köszönöm.
Tiszelt ördögbbaby,
az új Btk. nem a fokozathoz köti a kedvezményt. Ha a kedvezmény nem kizárt, akkor a Btk. szerinti visszaesőnél háromnegyedes a kedvezmény (azaz évente 3 hónap), mindenki másnál kétharmados (azaz 4 hónap).
Tisztelt Öreg Tölgy!
Az új btk szerint fegyházbüntetés esetén 3 vagy 4 hónap kedvezmény jár, ha visszaeső az illető?
Köszönettel
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02