Ittas vezetés


véső (törölt felhasználó) # 2008.11.01. 16:15

Hááát írd azt, hogy nagyon szomjas voltál...

Emberek # 2008.11.01. 16:20

Te tudsz valamit, de ennél azért komolyabb választ is írhattál volna.
De azért köszi az együttérzést.
Üdv.

clay # 2008.11.01. 17:04

Üdv Mindenkinek!

Szerintetek az normális, hogy 2008. márciusban ittas vezetés vétség miatt eljás indult ellenem és még mindig nincs semmi az ügyben -a rendőrségi kihallgatáson kívül, ami júniusban volt-. Egyébként a rendőrség szerint: "nem tudnak vádat emelni" mert nem volt tetten érés és én sem ismertem el a vezetés tényét, (egy parkolóban ültem a kocsiban és vártam valalkit) vád ejtési javaslattal küldik tovább az ügyészségre.Az ügyészségi vádíratot megküldik, vagy csak a Bírósági végzést? Ha egyáltalán vádat emelnek, ha nem akkor kinek kell a vádejtésról levelet küldni a rendőrségnek vagy az ügyészségnek?

Válaszokat köszi!
Clay

csacskakatka # 2008.11.01. 21:05

Az én kérdésem igen összetett sajnos nem tudom röviden leirni ezért bocs.Az élettársamnak soha nem volt jogositványa,viszont kocsija már több is.Hétköznap rendesen dolgozik nehéz fizikai munkát, de pénteken /nem mindegyiken, de azért egy hónapban 2-szr 3-szor/ ahogy megkapja a fizetést iszik, gépezik és vezet...Természetesen már többször elkapták, megbüntették 30-100 ezer ft-ra.Most is van még függőben több pénzbirsága amit nem fizetett be. Az egyik 50.ezer.ft-os birságáért, idén augusztusban be kellett volna vonulnia Baracskára napi 1000.-ft.-al leülni a birságot.Mostmár november van.Nem ment el letölteni a büntetést, nem fizette be a birságot, és nem történt semmi.Kb. két hónapja amikor szintén ittasan vezetett és a járőrök meg akarták állitani, majdnem elütötte a rendőrt, nem állt meg.A rendőrök a házunk elött érték utol, és előállitották, akkor 10 nap fogdát kapott, vezetés eltiltása alatt történő vezetésért. Van még 6 hónap letöltendője is 2 évre felfüggesztve. Ma szintén részegen közlekedett, egy autót ugy "súrolt"hogy az ő bal tükörje le is tört.Hajszál hiján elütött két biciklis gyereket /nekünk is van két közös kisiskolás gyermekünk/akik alig tudtak leugrani a bicajról, és jött hazáig...
A rendőrökkel a nyomában.A rendőr mondta hogy ma egymásután 4 lakossági bejelentés érkezett a kocsi rendszámával hogy randalirozik.Annyit megtudtam hogy jelenleg fogdán van, és gyorsitott eljárásban hétfőn vagy kedden hoznak itéletet.Milyen büntetésre lehet számitani?Esetleg megint kiengedik és csak ujabb pénzbirságot kap? Vagy még egy felfüggesztetett? Köszönöm a segitséget.

monalisa1 # 2008.11.01. 21:38

Egy családapában lehetne annyi felelősség érzet, hogy...
Szvsz most "összeírják" a bűnlastromát, következményeként hosszabb időre "szeszmentes" időszak következik neki odabent...

Nagy mázlija, hogy a srácok el tudtak ugrania előle! A szüleik joggal tettek feljelentést ellene.

Magadat is okolhatod, hogy nem vagy képes a párodat megnevelni - vagy otthagyni...

Az a pénz amit eliszik és elgépezik, bizonyára csak hiányzik otthonról... Hogy az egyes büntetésekre befizetett összegeket ne is említsem.

Sajnálom a gyerekeiteket.

Monalisa
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2008.11.01. 21:55

Jó ideig egy keresetből kell majd harmad magaddal megélni (...) mert a párod akarat gyenge ember - az az átkozott alkohol...

csacskakatka # 2008.11.02. 04:32

Monalisának!
szeretném neked azt elmondani, hogy albérletben élünk, havi 30 ezer, itt van állásom helyben ami havi 80 ezer fizetéssel jár.Az albérletben be vagyunk jelentve állandóra, igy járhatnak itt iskolába a gyermekeim és jár étkezési kedvezmény stb. Ha nincs bejelentett állandó lakásod nem jár semmi támogatás.Ha a mi falunkban költözök másik albérletbe akkor részegen ugyis a nyakamon lenne, tehát minden téren nehezebb lenne.Ha pedig messzebbre költöznék,akkor mond hova vesznek fel 8 ált.-tal egy 42 éves nőt? Természetesen ő se megy el, neki ez igy nagyon jó. Azt hiszem ez az igazi ördögi kör.Ha alaposan átgondolod, biztosan megérted a helyzetemet.A gyerekeinket nem szokta tetlegesen bántani, nagyon szeretik apjukat is bár egyre jobban átlátják az italozása miatti helyzetet.A fiam 10 éves lessz januárban, és ő hozta fel hogy istenem mi lessz hétfőn a suliban. Miket fognak nekik mondani a gyerekek, de majd ő megvédi a kishugát...Én postás vagyok, nekem sem lessz könnyű...Szóval ezért fontos megtudnom, mert a gyerekek tudni akarják, hogy mire számithatok, meddig tartják bent, vagy kiengedik....

Maci Laci # 2008.11.02. 10:36

Monalisa!
"Magadat is okolhatod, hogy nem vagy képes a párodat megnevelni – vagy otthagyni…"

Ne haragudj, de az ilyen megjegyzésektől lehet a falra mászni.
Mi az, hogy egy feleségnek kell megnevelni a párját és még magát okolja a férje tetteiért?
40 körülinek gondolom, a feleségei kora alapján.
Egyszer azt olvastam, hogy olyan 30 éves korra alakul ki teljesen az emberek személyisége, amilyen addig volt, utána már nagyon kevés az esélye, hogy jobbra változik az ilyen ember.
Tehát, ne okolja magát a másik miatt, elég szegénynek megbírkóznia vele, főleg 2 gyerek mellett.

monalisa1 # 2008.11.02. 11:39

csacskakatka

Köszönöm a történet kiegészítését, vagyis az első beírásodból sok minden kimaradt...

Elhiszem, hogy keményen tartod magad és igyekszel helyt állni a család érdekében, de egy idő után át kellene gondolni/értékelni a "hogyan" tovább kérdését: továbbra is együtt egy alkolistával vagy a szakítás?! (Attól még szerethetik a gyerekek az apjukat, valamint a láthatás/kapcsolattartás is lepapírozható - igaz, egy ilyen lépés után t.díjat nemigen lesz hajlandó fizetni...)

Az igéretekkel vélhetően tele már a padlás, mégsem tud- képes megváltozni.

Nehéz sors jutott Neked, ismeretlenül is együttérzésem.

monalisa1 # 2008.11.02. 11:47

Maci Laci

Kérlek hidd el, az Ő érdekében írtam azt amit - bár kéretlenül...

Egy ember 5-10 év alatt megváltozik - szinte mindannyiunk -, akinek meg alkohilista a párja, ott a változás drasztikus is lehet.

A rokonságomban is volt/van közel hasonló eset, tudom miről beszélek. Az, hogy "a" gyerekek összekötnek, az gyenge védekezés., mindenkinek egy az élete melyet nem kötelező végtelen időkig rosszul élni - szerintem.

Elnézést mindenkitől, egyben kiszálltam.

csacskakatka # 2008.11.02. 13:57

monalisának
mint már irtam albérletben élünk. Nem tudok innen elmenni ugy hogy el is tudjam tartani a gyerekeimet!Bár tehetném megtenném ha volna hova menni, de sajnos nincs. Ezért is irtam, hogy ez az igazi ördögi kör.Most rakodom ki a pasas ruháit a kocsijába és nem fogom beengedni a közös albérletbe soha többet ha rajtam mulik.A gyerekeim is megértik, már amennyire egy gyerek megérthet ilyesmit.Ugyhogy tényleg rohadt nehéz most a helyzetünk. Kérlek ne bánts, még te is. Hidd el ha tudtam volna eddig változtatni megtettem volna, hisz nekem valóban a gyerekeim a legfontosabbak. A munkám mellet még elmegyek napszámba is hogy legyen mit enni.... Ugy érzem mindent megteszek a gyermekeimért.Monalisa kérlek ne bánts még te is, é sak azt szeretném tudni mire számithatunk.Ennyi.

monalisa1 # 2008.11.02. 16:05

Kedves csacskakata!

Távol álljon tőlem hogy bántani akarnálak, se okom se jogalapom hozzá. Én csak írtam amit az adott helyzetben megoldásnak találnék.

A ruháit stb. ne rámold ki az autójába, mert ha onnan esetleg ellopják, te felelsz érte. (Rakd szatyorba/dobozba és őrizd, aztán amikor majd jelentkezik érte átadod a pakkot - mindeközben beengedni nem muszáj...)

És ahogy írtam, mint visszaeső elkövetőt a bíróság valószínűleg egy időre "kivonja" a mindennapokból - erre kell számítani.

monalisa1 # 2008.11.02. 16:06

Bocs, elírtam: csacskakatka...

csacskakatka # 2008.11.02. 16:40

Semmi gáz Monalisa én túlélő vagyok........

websas # 2008.11.02. 17:55

csacskakatka!

Ez egy jogi fórum erre jogi tanács nincs.
Mit vársz ?

A fórum béreljen fel egy Ukrán kommandót és nyírassa ki az élettársadat, majd később valaki ajálnja fel, hogy feleségül vesz és gondoskodik gyermekeid eltartásáról ????

websas

csacskakatka # 2008.11.03. 04:03

Kedves Websas!
Kb.11-el lejjebb van a kérdésem, hogy eltiltás alatti ittas vezetés, stb. mit lehet érte kapni? Erre tényleg nincs jogi válasz? A többit csak monalisának irtam, hogy megvilágitsam miért nem hagytam el a pasast.Bocsánat amiért ennyire részletes voltam.Annyit még hogy eszem ágában sincs férjhez menni, és el tudom tartani a gyerekeimet, mert munka után amikor csak kell elmegyek napszámba.
Ha eredeti kérdésemre esetleg mégis tudsz válaszolni, azt megköszönöm.

websas # 2008.11.03. 10:27

Kedves csacskakatka!

Elnézésedet kérem a nyers hozzászólásomért nincs szándékomban senkit megbántani !!!
Ahány bíróság szorozva az ott ítélkező Bírák számával annyi féle ítélet várható.Ezt csak jósólni lehet.
Neked lényegében mindegy, ha elzárják nem lesz pénzed /társad, Ha pénzbüntetés akkor sem, mert el-alkoholizálja, játékgépezi büntire fizeti a pénzt, és társnak nem nevezhető.Így értettem, hogy Jogi tanács szvsz.erre nem nagyon adható.

websas

csacskakatka # 2008.11.03. 16:37

Kedves Websas!
Köszönöm, hogy válaszoltál.Értem a dolog lényegét.Holnap itélkeznek felette, mint ma megtudtam.
Szia és még egyszer köszi

monalisa1 # 2008.11.03. 16:51

Itélkezni ügyében fognak és nem "felette" - őfelette te hozhatsz "itéletet" azzal, hogy a kettőtök dolgát lezárod.

Kívánok minden jót, jobbat...

mbea34 # 2008.11.03. 18:19

Milyen büntetésre számíthat az akit ittasan jogosoítvány nélkül(sosem volt neki) kaptak el háromszór egymás után?És ezt megelőzően már kapott felfüggesztett büntetést hasonló eset miatt.

lufi # 2008.11.04. 06:21

mbea34!

Kap egy gyönyörű kis beutalót valamelyik Wellness-központunkban!
...Mondjuk egy csinos kis fogházban!

bigdady # 2008.11.04. 08:48

:D

zascar # 2008.11.09. 18:22

Sziasztok!

Nekem Pénteken járt le az eltiltásom, 1.5 évre tiltottak el. Folyamatosan vezetek; azóta 60.000 km-t ledaráltam. Utánképzésen még nem voltam, holnap megpróbálom annélkül kisírni az ügyintéző csajtól a papírt, majd meglátjuk mire jutok.

Ha valami tippet adhatok utólag, életem legnagyobb hibája volt piásan a volán mögé ülni, azóta az ajtót sem nyitom ki a kocsin, ha még csak 1 pohárral is ittam; én vagyok az első szószóló, ha látok valakit ittasan beülni a kocsiba.

Üdv, és kitartást mindenkinek!

Zascar

monalisa1 # 2008.11.09. 20:21

Aztán a fogadalmadat a későbbiekben is tartsad be.

Ami az érvényes vezetői engedély nélküli x km ledarálását illeti, nagy mázlid van hogy ez idő alatt egyszer sem ellenőriztek és/vagy vétkes ill. vétlen közúti esemény résztvevője nem voltál.

A "csaj" nem fogja a jogsidat kiadni amíg a pótlólagos utánképzés el nem végzed. (Ezt megtehetted volna az utóbbi 2-3 hónapban.)

sanyy # 2008.11.13. 21:05

Kedves Mindenki!

Másfél évnyi szorongás, több mint ötvenezer levezetett kilométer, három igazoltatás.
Kemény időszak volt, DE VÉGET ÉRT!
A vén alkoholista pukkadt, vörösfejű senkiházi hiába hozott másodfokon - az első tárgyalás emberséges bírója "csak" 800000 forintra büntetett - eltiltásos ítéletetet, nem tudott tönkretenni!!!
Ha akkor leadom a jogsim, elveszítettem volna a munkám, így most földönfutó lehetnék a drága családommal együtt.
Forduljanak fel a másoknak ártani akarók, éljenek a jó emberek, legyetek jók, ha tudtok és soha ne üljetek részegen autóba!

Üdv,

Sanyy