Ittas vezetés


Ittasvezetes.hu # 2016.11.08. 07:11

Monster27

Sajnos a tapasztalat az, hogy Németországból - hosszú hónapok alatt érkezik meg a vezetői engedély Magyarországra. Találkoztunk sok esetben azzal is, hogy a vezetői engedély "soha" nem érkezett meg. Egy ottani ügyvédet érdemes volna megbízni az ügyintézéssel.

Ami fontos: semmiképpen se igényeljen itthon új vezetői engedélyt, mert annak további büntetőjogi következményei vannak.

Ezen a fórumon hasonló esetekről lehet olvasni:

http://www.jogiforum.hu/forum/34/13096


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Monster27 # 2016.11.08. 07:01

Jó napot kívánok mindenkinek!

Olyan problémám van,hogy páromtól 2016.01.23-án elvették a jogosítványát Németországban ittas vezetésért,akkor ott azt mondták neki,hogy 6-8honapra veszik el.
A buktató az,hogy se papírt se semmit azóta sem kapott se akkor mikor elvették se később! Igazából azt se tudjuk,hogy hol van az okmánya! Ezért szeretnék segítséget kérni,hogy hol kell az okmányát keresni,vagy igényelni ilyen esetben!?

Segítséget előre is köszönöm!

Ittasvezetes.hu # 2016.11.02. 12:00

manoka188

Nagy valószínűséggel igazságügyi orvosszakértőt rendelnek ki, mivel határértéken mozgott a hiteles mérés. Megyétől függően 1-2 hónapot kell várni a szakvéleményre, utána közölni fogják, hogy közigazgatási eljárásba kerül-e, vagy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A traktor (T) kategóriáért meg lehet küzdeni majd, őstermelői igazolással, vagy munkáltatói igazolással. Tekintettel az alacsony értékre, erre esély is van.

A két értékből nem lehet megmondani a pontos következményeket, ha lényegi információt szeretne, töltse ki adatlapunkat.

http://www.ittasvezetes.hu/adatlap


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

manoka188 # 2016.11.02. 08:30

Jónapot
Érdeklődni szeretnék 2016 oktober 24.-én megfogtak ittas vezetésért bács-kiskun megyében személygégkocsival. A helyszinen 0,41 fújtam azt mondtak ez nem pontos ezért be kellett a rendőrkapitányságra menni kb 20 perc mulva már ott fújtam ami 0,24 mutatott majd meg 20 perccel később mégegyet az meg 0.21 mutatott a szonda. Az lenne a kérdésem mire számithatok? Meg hogy traktorból is veszélyben van a jogsim vagy azt visszakaphatom?

Ittasvezetes.hu # 2016.11.01. 21:27

Posfalu1

Sajnos való igaz, hogy Ön is bajban van. Mivel a gépkocsi felett Önnek kellett rendelkeznie, ezért -hacsak nem fegyverrel kényszerítenek valakit arra, hogy utassá váljon (ami ugye nonszensz), akkor bizony a vezetés tiltott átengedése vétségét valósítja meg - jelen esetben Ön.

Legalább 20 kérdést fel kellene tennünk Önnek ahhoz, hogy pontos választ adhassunk.

Ezért kérném, töltse ki ezt, és minden kérdésére (természetesen ingyenes( választ adunk:

http://www.ittasvezetes.hu/adatlap


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Posfalu1 # 2016.11.01. 18:01

Tisztelt Uram!
Napokban egyik ismerősömmel töltöttük az estét.A hölgy zaklatott lelkiállapotban alkoholt fogyasztva elindult az autójához.Éreztem hogy baj lesz és nem engedtem inkább menjünk az én autómhoz.Amikor odaértünk elvette a kezemből a kulcsot hogy majd Ő kinyitja majd beült és mire a másik oldalon beszáltam el is inditotta az autót.Kértem hogy álljon meg de nem tette ezért bekötöttem magam Ő meg elindult növelve a sebességet.Többször szóltam hogy álljon meg azonnal de csak azt hajtogatta hogy nyugi...10 perc mulva fel is boritotta az autót mely totálkáros lett.Mivel nála volt telefon kértem hivjon rendőrt de nem tette ezért mivel nem voltunk messze a rendőrségtől azonnal bevittem. Engem haza engedtek de pár óra mulva rosszul lettem és korházba kerültem agyrázkódással zuzódással.Neki semmi baja.A rendőrségen beismerte hogy ő vezetett azt is hogy nem azért ültünk be a kocsimba hogy elinduljunk.Viszont akkor jelezte a rendőrség hogy engem is beidéznek mert átengedtem a kocsit ittas személynek.Mire számithatok illetve kötelezző e a hölgynek a kárt megtéritenie valamint mire számithat még hogy én megsérültem.Tegnap kerültem ki a korházból még nem voltam a rendőrségre bejelenteni hogy személyi sérülés is történt mert pár napot feküdnöm kell.köszönettel

Ittasvezetes.hu # 2016.11.01. 17:56

nikol306

Miskolc, József A. u. 20
Hozzávetőleg 144 ezer forint (feltárástól, beosztástól függően).

Hasznos:

https://youtu.be/qilez-06zco


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

nikol306 # 2016.11.01. 16:11

Borsod Abaúj Zemplén megye. Nem visszaeső és 096ezrelék volt az alkoholszint, légszondával mérve. És milyen összegre lehet számít körülbelül?

Ittasvezetes.hu # 2016.10.31. 17:53

nikol306

Melyik megyében kívánja elvégezni a tanfolyamot? Mekkora az alkoholszint? Visszaeső?

A díjfizetés előre történik, és a tanfolyam megkezdése utáni 60. napra a tanfolyamot be is kell fejezni. Az igazolást a tanfolyam sikeres elvégzése és a teljes díj megfizetése után állítják ki, addig nem adják ki a vezetői engedélyt.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

nikol306 # 2016.10.31. 17:17

Tisztelt szakértő! November 5-én lejár a határidő és visdza igényelhetem a jogosítványom. A kérdésem a következő lenne: a feltáró vizsga díját hol kell befizetnem? Ha sikerül a kresz, vezetés és voltam ugye a pszichológusnál akkor utána kapok egy csekket.Azt az összeget egy összegben kell befizetnem vagy lehet pl. 2részletben is? Addig nem kaphatom ki a jogosítványom míg az nincs kifizetve? Köszönöm válaszát előre is.

wers # 2016.10.29. 16:04

Ami „kint maradt Németbeeeeee”, na az kellene.

Spury__ # 2016.10.29. 14:31

Persze, hogy nem a semmi alapján mentem bíróságra :) Azért mentem mert személyre szóló meghívót kaptam! Kaptam természetesen papírt de az kint maradt Németbe! De a lényegen nem változtat...! Lényeg, hogy azt mondta a bíró, hogy mivel magyar vagyok így nagyon nem tudnak velem mit kezdeni mivel csak anyagi kár keletkezett! Azt is mondta ha B kategóriával szeretnék tovább vezetni akkor természetesen részt kellene vennem MPU vizsgán! De mivel nem beszélem a Németet így majd meg küldik a jogsim valamikor! Amit azóta el felejtettek 2 éve nem ért ide! De nekem akkor még nem volt C+E kat azt most szereztem meg! De ez lényegtelen is!
Engem az érdekel, hogy a picsába tud valaki vezetni kamiont NÉMETBE amikor el van tiltva a vezetéstől?! Tehát ha nekem ezt valaki le írja, azt meg köszönném! Másik ha lehet kérni ilyen csökkentést azt hol? Mert erről semmit se hallottam....!

wers # 2016.10.29. 13:59

Ehhez jó lenne tudni, mi az a "semmi", amit kaplál, amiről nem tudod hol van. Mivel a "semmi" alapján mentél a biróságra - gondolom, és a biróság is csak a levegőbe beszélt állitásod szerint, nem irt le semmit, nem küldött semmit.
Egyébként rosszul gondolod, szerintem elsőre nem kategóriára tiltanak el. Azt is utána lehet kérni, hogy csökkentsék a korlátokat.

Spury__ # 2016.10.29. 13:52

Szerintem is jó választ kaptam az ügyvédtől! Azzal is tisztába vagyok, hogy csak saját államhatárain belül tud korlátozni! De viszont azzal már nem értek egyet, hogy nem kategóriát korlátoznak! Mivel jó pár ismerősöm akadt fent B kategóriával! De mennek kamionnal Németbe! Tehát ha személyre korlátoznák akkor nem is engednék tovább őket!!!! Ha jól értelmezem... De helyszínen ki csengetik a büntetést és már ülnek is vissza és mennek tovább. Igaz csak átutaznak nem ott élnek. Akkor ez hogy lehet? Ugye egyik se ment el MPU vizsgálatra! Tehát ha ezt valaki nekem meg válaszolja annak örülnék :)

wers # 2016.10.29. 12:21

Kimaradt: az engedély nélküli vezetés eltiltás alatt a németeknél többnyire örök érvényü eltitlást eredményez. Utána lehet nevetni.

wers # 2016.10.29. 12:14

Nálam jó volt, rántotthusi. A nap meg erőlködik a felhők mögül.
Spury, nehezen rakom össze, miket irsz itt össze (a másik topikban is remekelsz). Választ nem kaptál, csak, mert nem kérdeztél semmi értelmeset.
Azt nem feltételezem, hogy rossz választ kaptál a fizetett ügyvédedtől, inkább, hogy nem értetted meg. Viszont nagyon okosnak képzeled magad.

Inkább nem válaszolok, csak úgy általáosságban:

A német hatóság a más állam hatósága által kiadott jogositványokat a saját államhatárain belülre korlátozhatja. Tehát Magyarországon vezethetsz. Németországban nem. A németek semmiféle körözést nem fognak kiadni, egyszerüen csak nem engedélyezik a vezetést, ameddig az előirt vizsgákat le nem teszed. Ha soha, akkor örökké nem vezetheszt náluk. Egyik kategóriában sem, mert az eltiltás nem vez.eng. számra szól, hanem a személyedre.
Csak azért irtam le, mert nem szeretném, ha bárkiben is gyökereznének a marhaságaid.

Spury__ # 2016.10.29. 10:54

Szép idő süt a nap? Hát nem tudom, hogy honnan pötyörögsz de felém turi nem süt ...!

Spury__ # 2016.10.29. 10:52

2 forumba irtam. 1 NEM kaptam megfelelő választ! Így kénytelen voltam utánna járni amit meg is tettem....! Ebbe a forumba bem kérdeztem senkit! Nincs sehol kérdöjel..! Tehát nem kell válasz mivel már meg kaptam. Én csak le irtam, hogy mi történhet! Nem hiszem, hogy ez olyan nagy bűn...! Rajtam kivűl biztos akad olyan akinek ugyan ez a problémája. Én ezért irtam le nem másért...! Ebbe nincs semmi szerintem. Dönthet ugy is hogy megvárja még szépen döntenek az ügyéről....

Spury__ # 2016.10.29. 10:37

Vájú. Nem voltam részeg. Abból indulok ki ami velem történt! Ez egy forum bárki le irhat bármit...! Mivel ebbe a szituba voltam vagyok igy neg oszthatom bárkivel! :) Nem irtam semmi rosszat a hogy ki hogyan dönt mindenkinek saját felelősége. De ha bele olvastál akkor azt is el olvastad, hogy senkinekse akarok tanácsod adni. Én így cselekedtem saját felelöségre.... amihez jogom van!

Spury__ # 2016.10.28. 18:35

Ami lemaradt én baleseteztem is csak anyagi kár keletkezett!
Ugye el is vittek vér vételre. Másnap szépen ki engedtek! Ezen felül nem volt semmiféle ki hallgatásom csak tárgyalás ahol el mondták mivel vádolnak illetve meg kérdezték tőlem, hogy el ismerem-e a bűnösségem! Hülye aki azt mondja, hogy NEM!!! Ismerd el közlik veled mennyit kell meg fizetned amit havi szinten tudsz fizetni! Érdemes el fogadni mert le zárják az ügyedet max az ügyész kekeckedhet. De egyet szokott érteni a BÍRÓVAL! Főleg ha nem is beszéled a nyelvet érdemes nem beszélni mint ha semmit se tudnál NÉMETÜL! Német-Magyar ügyvédről aki kint dolgozik úgy kezdi, hogy kapásból tegyél le minimum 300eurot csak beszélgetésé.... Persze ekkor még az ügyedet se látta csak elmondtad neki, hogy mi történt...! Erre közli, hogy a jogsid nem mentheti meg de segíthet kb 3000-5000euro között! Szóval szerintem kurva jól keresnek, de semmit se tud csinálni a NÉMET törvénnyel főleg ha vért tudtak venni tőled! Ezt a magyar ügyvéd mondta aki tized ennyit kért! Persze itt csak ittas vezetésről és anyagi kárról beszélek tehát senki se sérült meg!!!

Spury__ # 2016.10.28. 18:16

Sziasztok olvasok itt sok hozzá szólást! Valami jó valami nem! Szóval egy rövid történet velem!
Hali Wers köszi a válaszokat :) De látom rossz helyre írtam! Szóval 2014 decemberébe el vették a jogsimat NÉMETBE! Meg volt a tárgyalásom ittas vezetés miatt! Tavaly szépen haza is jöttem. Várom azóta is a jogsimat amit nem küldenek utánam...! Valahol örülök is neki lassan 2 éve!
Én be mentem az okmány irodába és simán ki kértem egy új jogsit... ( persze kérdezték hol van a másik ) Mondtam el hagytam illetve a Német hatóságoknál lehet. De mivel itt nem szerepelek a rendszerbe, hogy kint BE vonták így simán kaptam egy új jogsit! Mivel ilyen jól sikerült a dolgom el is kezdtem a C+E kategóriát szépen le is vizsgáztam! Csak a GKI van már hátra! Utána jártam a dolgoknak voltam ügyvédnél is ezzel kapcsolatba rendes volt 10.000ft ba került egy kis beszélgetés! Amit le szűrtem az egészből az nem más mint az, hogy ha NÉMETBE el veszik a jogsid akkor valószínű ki kell menned bíróságra érdemes mert különben körözést rendel el a Német! De ezen felül felesleges bármire költeni mivel a jogsidat majd meg küldik valamikor...! Nekem még most se jött meg! Persze ezzel egy a probléma, hogy alá írsz egy jegyzőkönyvet.... ( amikor be mész az új jogsidé )! De ha kint le zárták az ügyedet és nincs sok vaj a füled mögött akkor be vállalod! Persze lehet, hogy meg vádolnak egy okirat hamisítással! De ugye a saját jogsidat kérted ki tehát enyhítő mert nem máséval éltél vissza! Na már most maximum kapsz 200.000ft büntetést és megúszod az egészet!
Persze ha volt már korábban problémád a hatósággal akkor ez az út nem nagyon járja...! De ha végig gondolod 150.000-200.000ft max még ha ki mész UPM vizsgálatra,tolmács, ügyvéd stb addigra jó pár MILLÁVAL benne vagy! Szerintem érdemes itt pár embernek át gondolni a dolgait főleg ha ebbe a szakmába dolgozik! Nem szeretném senki haragját ki váltani ez csak egy kis történet az én életemből! Ötleteket sem akarok adni senkinek de kicsit gondolkozzatok! :)

wers # 2016.10.25. 18:02

jelentekini az jelentkezni lenne (ugysem hiszitek el, hogy ezt az okos bizé átirja rendszeresen, minha magamtól nem irnék elég helytelenül)

wers # 2016.10.25. 17:57

Az okmányiroda értesitést tényleg nem, határozatot hoz a biróság értsitése alapján, és azt el is küldi az érintetteknek. Abban rendelkezik az utánképzésről, és majdan azzal lehet jelentekini, azt megkezdeni. Kizárt, hogy ezt a határozatot ne hozza meg, ha megkapja a biróság értesitését.
Inkább: megy a jogositányért, majd közlik, hogy utánképzés is szerepel a határozatban.
"Ó, én erről nem is tudtam!" Előbányásszák az irattárból, ott fityeg az aláirása a tértin (vagy hozzátartozóé)
Csak a szépre emlékezünk ugye?
Azt azért megjegyzem, hogy a folyamat tényleg nagyon lassú. Hogy hol akad fenn néha, nem tudom.

Ittasvezetes.hu # 2016.10.25. 13:42

norbi0517

Olvassa el a blogot, az utánképzésről is talál infót.

http://ittasvezetesertjarobuntetes.blog.hu/

Sok esetben a kormányablak nem küld értesítőt, és csak akkor szembesül vele az elkövető, amikor menne a jogosítványért. Javaslom, menjen be a kormányablakhoz érdeklődni, miért nem küldték meg a megfelelő iratot.

Ha nem végzett a közmunkával de az egyéb feltételek fennállnak, akkor megkaphatja a jogosítványt.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

norbi0517 # 2016.10.25. 11:06

Tisztelt ittasvezetes.hu

Ittas vezetésért 10 hónapra vonták be a jogosítványomat, mivel egyetemre járok így pénzbüntetést helyett közmunkát kell végeznem. Az eltiltás március 21.-én szűnik meg. Az lenne a kérdésem, hogy ha a közmunkával nem végzek a fentebb említett dátumig akkor is visszakapom a jogosítványt?

Az utánképzésről semmi infót nem kaptam még, pedig már nyáron megvolt az ítélet. Ez esetben mi a teendő?

Köszönöm előre is a választ!