Ittas vezetés


Pjotr # 2007.02.02. 10:27

Na most én nem az ügyvédek boltját akarom rontani, de azért van igazság, abban amit a rendőr mondott.
Pénzben nem fogsz jobban kijönni.
Amit elengednek a büntetésből az, vagy még annál is több elmegy a védőre.
Mondjuk ha sikerül az eltiltást is csökkenteni, akkor már megéri.
De szerintem ha a bíró hajlik a csökkentésre, akkor az ügyvéd nélkül is menni fog.
Nem rafkós ügyvéd kell, hanem olyan aki jól ismeri a bírót...
Amikor enegem elkaptak gyorshajtásért, fellebeztem, gondoltam max fogihoz, titkárhoz kerül az ügy azzal meg, ha szerencsém van már ittunk együtt, oszt kaptam egy titkárt aki egy öreg rég nyugdíjas volt bíró.... :(
A minimum eltiltás meg megvan amit kapni fogsz, azon nem segít az ügyvéd.
Én anno megkérdeztem az illetékest, hogy legyen-e belőle tárgyalás, azt mondták nem sok értelme van.

David NO.1 # 2007.02.04. 23:17

Sziasztok!
Van egy olyan kérdésem: ha még jogerősen nem vagyok eltiltva a vezetéstöl de a jogositványom elvették akkor is szabálysértési örizetbe vehetnek ha vezetek?

Traffic # 2007.02.05. 20:18

T. David NO.1!

Nem!

monalisa1 # 2007.02.05. 20:51

... csak tettenérést követően fizetsz újabb komoly tízezreket sz.sértési bírság címén.

Ha ez neked megéri?...

malcsik # 2007.02.05. 21:12

Ilyenen ne is gondolkodj Dávid!!

NEM SZABAD!!

Meg kell tanulni bérletet vagy jegyet vásárolni, vagy leinteni TAXIT!!

De az előny, hogy lehet inni!!

Várd ki a végét!!

Üdv.

moskvichman # 2007.02.06. 13:59

Sziasztok!

A tárgyalás sikeresnek mondható volt. A 2 év eltiltást a minimális 1 évre módosította a bírónő, hétvégén letelik. Sajnos nem sikerült kijátszanom a kategória - eltiltást, mert nincs más kategóriára jogsim. Amúgy meglett volna. Pénzbüntetés változatlan, de nem is kértem ennek enyhítését, nehogy az eltiltás rovására menjen.
Kérdéseim:
Ha az eltiltás időtartama után (jövő héttől) vezetek jogsi nélkül (sikeres utánképzést követően adják vissza), milyen büntetési tétel vonatkozik rám? Ez is olyan, mintha csak otthon felejtettem volna a jogsimat? Tudjátok, amit beszéltetek a jogerős eltiltás előtti időszakról. Ez ahhoz hasonló?
Mindenesetre tizedikéig nem vezetek, ha megrohadok akkor sem. Szombat este pedig nagyon berúgok, mert éjfélkor letelik az 1 év. Addig is infót gyűjtök az utánképzésről.

Üdv.!

malcsik # 2007.02.06. 19:17

Tök jó, hogy dobálóznak az évekkel:-))

Értékesítési területen dolgozom..
pontos számadatokat kell adnom az ügyfelek részére.

Írtam többet is felindulásból, de kitürültem, majd inkább akkor fejtem ki a mondandómat lényegesen ha az ügyem megoldódott..ÜDV.

Remélem pár hét múlva újra a pályán leszek..

Alfa Romeo 147 grrrr:-/

David NO.1 # 2007.02.07. 15:51

1.25 véralkohol szint az középfoku ittasság?
Meg hogy van az hogy a vérvétel eredménye 1.48 volt az orvosszakértö pedig most azt irta hogy 1.25?! Nem értem lécci segitsetek!

Traffic # 2007.02.07. 17:43

T. David NO.1!

Igen, közepes fokú alkoholos befolyásoltság az 1,25 ‰, ugyanúgy, mint az 1,48‰. Feltehetően az orvosszakértő visszaszámolt a cselekmény időpontjára, így lett újabb eredmény.
A biztos válaszhoz azonban nagyon kevés információt adtál meg.

T. moskvichman!

Ha az eltiltás időtartama után (jövő héttől) vezetek jogsi nélkül (sikeres utánképzést követően adják vissza), milyen büntetési tétel vonatkozik rám? Ez is olyan, mintha csak otthon felejtettem volna a jogsimat? Tudjátok, amit beszéltetek a jogerős eltiltás előtti időszakról. Ez ahhoz hasonló?

Igen.

moskvichman # 2007.02.07. 20:33

Tisztelt Traffic!

Köszönöm gyors és megnyugtató válaszod! A KF oldalán azt olvastam, hogy az utánképzés időtartama nem lehet több 60 napnál. És mások is azt mondják, hogy nem vészesen nehéz, inkább költséges. Nem baj. Ha valami borszakértő felvág nekem a drága boraival, én majd jól megmondom neki, hogy 2005-ben 200 000-ért ittam 1 liter tablettást. Várom a papírokat, majd benevezek egy utánképzésre.

moskvichman # 2007.02.07. 20:39

Tisztelt Malcsik!

A tárgyalástól nincs miért megijedni, viszont mindenképpen készülni kell rá, ha nem lesz ügyvéded. Ha lesz, akkor is. Legközelebb írok konkrét okosságokat is tárgyalásos tapasztalataim alapján. Neked mióta van leadva a jogsid?

malcsik # 2007.02.08. 14:07

Tisztelt Moskvichman!

Nekem 3 hónapja vették el a jogsimat, emellett csak a tárgyalás hangulata kérdései és lefolyása érdekel....nem érdekel a találgatás meddig nem lesz jogsim!

Köszi Moskvich siekeres vizsgázást kívánok neked!!

moskvichman # 2007.02.10. 18:36

T. Malcsik!

Az én tárgyalásom alapján írom az alábbi tapasztalatokat, észrevételeket, tanulságokat. Más szereplőkkel, helyszínnel, lehet, hogy ettől eltérően alakulnak a dolgok.

Ha a tárgyalásod nem korai időpontra van kitűzve, számíts rá, hogy az előző tárgyalások esetleg elhúzódnak. Én 1-1,5 órát vártam.
3 személy volt a teremben: a bírónő, egy írnok csaj és én.
Készülj a tárgyalásra iratokkal! Vigyél térképet, hogy megmutasd, forgalomtól mentes útszakaszon, kis távolságot mentél. Kérj a főnöködtől munkáltatói igazolást, ha a jogsid nélkülözése hátráltat a munkád elvégzésében.
Tervezz még meg nem lévő kategóriára jogsit! Ezt nem kezdheted el általános eltiltás alatt. Erre hivatkozva kérj kategória-eltiltást! Vidd el a kiszemelt autósiskola szórólapját, esetleg egyéb dokumentumokat!
Ne mondj ellent az eddigi vallomásaidnak! Ezzel szavahihetőséged cáfolnád. Ha szükséges, legfeljebb pontosíts eddigi vallomásaidon a bíró tisztán látása érdekében.
Nagyjából ugyanazokat kérdezik, mint a rendőrök, a szociális helyzetedet részletesebben. Szedd össze az összes beteg rokonod, akiket szállítani szoktál. Mennyivel lenne könnyebb a családodnak, ha lenne jogsid, stb, stb. Ha van gyereked, Te vinnéd oviba, ha nincs, majd lesz és a párodat ultrahangra kell vinni, meg ilyesmire.
Engem nem néztek le a bíróságon, mindenki kedves volt. Te is légy szerény és megbánó. Mondd el, mennyire szégyelled ezt a cselekedetet, ami oly távol esik a személyiségedtől, hogy biztosan nem történik meg mégegyszer az elkövetkezendő 70 évben. Bizonyítékként tárd elő kihágás- és balesetmentes múltad!
Mindezután lesz egy rész, amikor szabadon beszélhetsz és a bíró meghallgat. Ide tanulj meg egy jól felépített beszédet, mert magadtól semmi nem fog eszedbe jutni a szorult helyzetben.
A tárgyalásig szedd össze magadban az eddigi vallomásaidat, emlékezz, mire építetted eddig az ügyet! Próbáld összegyűjteni a bíró lehetséges kérdéseit, fogalmazd meg magadban a válaszokat. Ha Neked úgy könnyebb, írd le papírra.
Élesben nem gondolkodhatsz válaszadás előtt, mert ez hazugság gyanujába keverne. Minden kérdésre azonnal, lehetőség szerint határozott választ adj! A bizonyított dolgokat egyértelműen ismerd el!
Beszélj sokat! Ebből látják, hogy fontos Neked a jogsid. Inkább érvelj, de ne mentegetőzz! Ami történt, megtörtént. Azt bizonyítsd be, hogy többször nem fog megtörténni. Azért próbáld ne összefüggésbe hozni a balesetet a befolyásoltsággal.

Az a lényeg, ha eszedbe jut 10 dolog, amit megemlítenél a bíróságon, de 9-ről gáz lenne beszélni, vagy úgy gondolod, butaság, szard le! Mindenbe kapaszkodni kell, csak így lehet nagy eredményt elérni. Mindent mondj el amiről úgy érzed, melletted szól. Szemtől szembe leszel a bíróval. Emberileg is értékelni fog Téged. Mi már ismerünk valamennyire, tudjuk, hogy jó ember vagy. Ezt ne titkold el a tárgyaláson se.

Bocs, ha eltávolodtam a jogi beállítottságtól, vagy itt-ott túl nyers voltam.

malcsik # 2007.02.11. 10:58

Köszi kimerítő válaszodat!!

lacika12 (törölt felhasználó) # 2007.02.11. 19:01

Kedves Traffic!

Hétvégén ittasan vezettem, és megfogtak a rendőrök, majd bevittek a rendőrségre. Az alcomat készülék 0,61-et mért először, majd negyed óra múlva 0,56-ot. A kihalgatáson elismertem, hogy ittam, és nyilatkoztam is az alkoholfogyasztásról. Vér és vizeletvétel nem volt. Van C kategóriám is.
Ezelőtt soha nem volt ilyen esetem, és remélem nem is lesz többé.

Kérdésem, hogy mire számíthatok, ill. milyen lehetőségeim vannak?

A másik kérdésem pedig, hogy egy ismerősömet szintén elfogták hasonló körülmények között, de neki nincs C kategóriája, és 1,3 körül mért az alcomat. Õ mire számíthat, ill. a pénzbírságot átválthatja -e közmunkára?

Válaszodat előre is köszönöm!

malcsik # 2007.02.11. 20:22

Szia Lacika 12!

Fogadj egy "jó" ügyvédet:-(

Malcsik

moskvichman # 2007.02.12. 11:50

Az alcomat által számolt értéket kell kb 2-vel szorozni, hogy megkapjuk a véralkoholt?

Geee # 2007.02.12. 14:26

Sziaasztok!
Olyan kérdésem lenne ,hogy elkaptak a randőrök hogy ittasan motoroztam robogóval, szondát is fújtam de nem vittek be csak feljelentettek.
Van B C E kategóriás jogosítványom is és azt szeretném tudni hogy ezeket is bevonhatják-e vagy csak a motoros jogsimt, vagy bevonhatják e egyáltalán a jogsit így hogy be sem vittek hanem haza engedtek.
válaszotokat előre is köszönöm

ptomi1230 # 2007.02.12. 18:44

Tisztelt Geee!

Én robogóval borultam ittasan 0,96-os véralkohol szintet állapítottak meg vérvétellel, bíróság pénbüntiti szabot ki, de ha elveszik jogsit, akkor tudomásom szerint úgy általában tiltanak el minden vezetéstől!

Üdv.

Traffic # 2007.02.12. 19:15

T. lacika12!

Kérdésem, hogy mire számíthatok, ill. milyen lehetőségeim vannak?

Elkövetted a járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűncselekményt. Pénzbüntetést, illetve járművezetéstől eltiltást kaphatsz, melynek időtartama 1-10 évig terjedhet.
A légalkohol 0,51 g/l-től bűncselekmény, te enyhe fokban voltál szeszes italtól befolyásolt állapotban. Az ítélet kiszabásánál az első mért értéket veszik figyelembe.
Nem szeretnék találgatni a büntetést illetően, de úgy vélem a pénzbüntetés több 10.000 forint, az eltiltás pedig 1-1,5 év körüli lesz.
Amennyiben személygépkocsit vezettél, kérvényezheted a kihallgatás során, hogy csak a B kategóriától tiltsanak el, mivel a C kell a munkavégzésedhez.

Õ mire számíthat, ill. a pénzbírságot átválthatja -e közmunkára?
A Bíróság által bűncselekmény elkövetéséért kiszabott pénzbüntetést be nem fizetés esetén szabadságvesztésre váltják át, az ismerősöd nem válthatja át közmunkára. Vélhetően az ő büntetése magasabb lesz, és itt főképp a járművezetéstől eltiltásra gondoltam. Utánképzésre mindenképp kell majd mennie. Amennyiben az ismerősöd 1,3 g/l értéket fújt, úgy az súlyos fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg.

Traffic # 2007.02.12. 19:25

T. Gee!

A rendőri intézkedés alapján te az ittas vezetés szabálysértést követted el, mely 100.000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Járművezetéstől eltiltást is alkalmazhatnak, melynek időtartama 1-12 hónap.

A 35/2000. BM. rendelet 31. §
(2) A vezetési jogosultság szünetelése a bíróság vagy szabálysértési hatóság határozata alapján járműkategóriába, alkategóriába, kombinált kategóriába, járműfajtába tartozó jármű vezetésére is kiterjedhet.

A fentiek alapján kérvényezheted, hogy csak a segédmotoros kerékpár vezetésétől tiltsanak el.

T. moskvichman!

2,1-gyel. Az átszámítás azonban csak körülbelüli értéket ad, külön értékelik a véralkohol és a légalkohol eredményeket.

Geee # 2007.02.12. 19:27

Tisztelt ptomi1230 !
És téged mikor elkaptak akkor el is engedtek vagy bevittek az őrsre, vagy volt valami ilyesmi?
Nekem csak annyit mondtak hogy majd küldik a papírt.

Geee # 2007.02.12. 19:30

T. Traffic!
Köszi a válaszod, én most itt be vagyok szarva mert ha elveszik akkor nem bírok melózni az meg nem lenne fasza érted.
reménykedek benne hogy fizetek csak.

Traffic # 2007.02.12. 19:38

T. Gee!

Írtál alá egy nyilatkozatot a helyszínen? Ha igen, akkor a nyilatkozat aláírásával elismerted, hogy ittál, így nem volt szükség az előállításodra. (Ezt csak szabálysértési értéknél tehetik meg a rendőrök).
A te esetedet ne hasonlítsd össze a Ptomiéval, mivel az ő értéke véralkohol volt és bűncselekményi érték. Te szabálysértést követtél el és nem mérték meg, hogy pontosan mennyi szeszes ital volt benned.

Geee # 2007.02.12. 19:49

Oks.
Megmérték mert fújtam szondát, de nem nagyon emlékszem mit mutatott mert voolt bennem ital de mind 1 ez kb 2 hete volt ugyhogy nemsoká megkapom a levelet és megtudom mi lesz.
Azért köszi a választ.