Ptk - vagy Btk?


Csontoszs # 2004.07.14. 07:04

Kedves NN!

Hát most így hirtelen nem tudom mire gondolsz, megyek kihallgatni, de átgondolom, és akkor nyitok majd egy topicot, és megbeszéljük.

Kellemes pihenést, gondolom van mit kipihenni.:))

U.i.:

hát én sem csalásban rendeltem volna el.:) de lehet, hogy azért lenne mit keresni... bocs, szakmai ártalom:)


Csontos Zsolt

keperec # 2004.07.14. 07:32

Kedves szajbertattila!

Nem öt, csak három.
Nem vesd a szememre, hogy máshol is érdeklődöm, előre nem lehet tudni, melyik topicban találok válaszadóra.

Neked ez csak elméleti kérdés - nekem gyakorlati...

keperec # 2004.07.14. 07:33

Köszönet minden hozzászólónak!

keperec # 2004.07.14. 07:38

Mellékesen megjegyzem, hogy a fejleményekre senki sem reagált, pedig írtam további infót.

Csontoszs # 2004.07.14. 10:55

Keperec

Ezek szerint megtaláltad a könyvelőt, aki a felelősségét elismerte, etc.

rendőrségra csak akkor menj már, ha az derül ki, hogy nem is könyvelő az illető, valamint ha valóban a két példányos megbízási szerződés egy-egy példánya más tartalommal bír, így ugye kiemelten a biztosításra. Ekkor lehet vizsgálni a bcs. elkövetését. Ha már ezekről sincs szó ezek után, akkor viszont teljesen felesleges, mert megtagadják a nyomozást, vagy bcs. hiányában megszünteik.

A polgári jogi felelősségről pedig már leírták a lényeget. Mi egyéb reakciót vársz még?:)


Csontos Zsolt

Nick Name # 2004.07.14. 14:05

A korrekt válaszhoz ismerni kellene azt is, hogy konkrétan mi miatt büntetett meg az Apeh. Elsődlegesen ugyanis - a könyvelővel szemben - merül fel pénzügyi vagy gazdasági bűncselekmény gyanúja. A magánokirat-hamisítással azonban önmagával a valótlan tartalmú szerződés kapcsán kezdek kibékülni.

Zsolt tanulmánya kapcsán kis segítség:

Az erőszakos közösülés minősített eseteivel kapcsolatos az egyet nem értésem. :))


Nick Name

szajbertattila # 2004.07.14. 14:13

Kedves Keperec,

nem máshol érdeklődsz, hanem a fórumon, azaz ugyanitt. Ha más fórumon érdeklődnél máshol érdeklődnél. Nem jó rányitni egy topic címére, és megint ugyanazzal a felvetéssel találkozni. Aztán egy másikra - és még mindig ugyanazzal - ez engem zavar. A válaszadók többsége ezt a fúrumot olvassa -elég egy helyre feltenni, különben az az érzésem van, mintha - kis túlzással - kisajátítottanád a forumot a problémáddal.
Ha egy helyre írsz csak, akkor egy helyre kapod az összes a választ.

Az egyik hozzászólásodból meg az jött le, hogy mi csak vitatkozzunk itt, ha dűlőre jutottunk, akkor mint valami főnöknek mondjuk el a végeredményt - mert neked nincs időd végigolvasni meg együttgondolkodni rajta - nekem itt ment el a kedvem a problémádtól

keperec # 2004.07.14. 16:27

Kedves szajbertattila!

Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb... Így neked is.

Szeretnél állandóan új és érdekesebbnél érdekesebb ügyekkel találkozni??? És ezért most rám haragszol?!
Ezek szerint Te vagy itt az univerzális ember, aki bárhol, bárkinek, bármilyen ügyben megmondja a tutit. Akkor bocs, de arra nem válaszoltál a másik topicban, hogy most mit tegyek az áfá-val kapcsolatban!
Mert ugye ahhoz is értesz, ez nem lehet kétséges.

Tudod Attila, tisztelem az olyan embereket, akik önzetlenül segítenek másokon. És elismerem azokat, akik profi módon űzik a mesterségüket.

keperec # 2004.07.14. 16:45

Továbbá:
(Csak hogy tudd, azért olvastam KUTYAFUTTÁBAN a választ, mert épp 16 órányi kemény meló után jutottam a géphez...)

Ha nem akarsz válaszolni, akkor ne válaszolj! De ezért még nem kell megsértődni, kioktatni és szakbarbárost játszani.
Nem az e-mail címedre kűldtem a kérdéseket.

keperec # 2004.07.14. 16:58

Kedves Nick Name!

Sem pénzügyi, sem gazdasági bűncselekmény nem volt.
Jogos ÁFA-visszaigénylés történt - nem a törvényileg megfelelő időpontban beadva, ennyi az egész.
És ezért bizony ilyen súlyosan büntetnek, a visszaigényelt összeg 20 %-a.
Ezeket pedig a könyvelőnek tudnia kellett volna...

Csontoszs # 2004.07.14. 16:58

Keperec

tudod az elismerésre méltó, hogy 16 órát dolgoztál. De azért akik itt neked vették a fáradtságot, hogy válaszoljanak, azok mögött hosszú évek egyetemi tanulása, és még hosszab kőkemény szakmai gyakorlat áll. És ők veszik a fáradtságot, hogy önzetlenül segítsenek, akkor nem hiszem, hogy megengedhetsz magadnak ilyen hangnemet, mint amit szajbertattilával.

menj be Pesten egy ügyvédi irodába, tedd fel a kérdésed, és nézd meg mit fogsz kapni, de nézd meg a pénztárcád is mielőtt bementél, és miután kimentél. Gondolkodj el ezen, és kérj bocsánatot attilától.
Én is megtettem, pedig az egy másik szitu volt.

Kedves Nick Name!

Sejtettem, hogy ezen a környéken lesz a kutyus elásva:)) Most értem haza, kissé fáradt vagyok, eszem-iszom, és utána megpróbálom kitalálni:))


Csontos Zsolt

keperec # 2004.07.14. 17:09

Csontoszs

Az a Te dolgod, hogy kitől és miért kérsz bocsánatot. Attila biztos nagyon meleg szívvel fog rád gondolni, hogy így megvédted!

Amit Attila leírt, azt ő úgy gondolta, amit meg én, azt én gondoltam úgy.

szajbertattila # 2004.07.14. 18:13

Keperec,

igaza van Csontosnak - menj be egy ügyvédi irodába, és ugynezt megtudod egy tizesért minimum. Meg bemehetsz egy másikba - egy másik tizesért - ha meg nagyon tutira akarsz menni, akkor menj be egy harmadikba - egy harmadik tizesért. Aztán így megkonkuráltathatod a tanácsadókat, kis osztás szorzás után megkapod a tuti megoldást. Ha kevesebb pénzből akarsz kijönni - menj vidékre, ott olcsóbbak az ügyvédek, bár mondjuk a vonat oda-vissza... hát gondold meg...:-))

Itt kaptál érdemi hozzászólásokat, nem kér érte egy vasat se senki, csak legfeljebb annyit, egy topic legyen elég a problémádból ... szerintem ez nem nagy kérés, úgyhogy ha úgy gondolod, akkor fogadd meg a jövőben.

Biztos vagyok benne, hogy minimum illemszabály, hogy egy problámával egy fórumon csak egy topicban jövünk elő - az emberek 99 %-a így csinélja, de hát nem vagyunk egyformák.

Igyekszünk itt a fúrumon a tőlünk telhető legjobb választ adni azokra a kérdésekre, amikben úgy érzzük szakmailag korrekt, és jól védhető álláspontot lehet képviselni. Ezzel együtt is ki kell ábrándítsalak: se én, se más nem univerzális tuti-tanács-adó. Mindenki igyekszik egy-egy területre koncentrálni (munkajog, büntető, polgári, de azon belül is van ingatlanos, gyámügyes stb) ... és azért úgy nagyjából össze is áll a rendszeresen válaszolók csapata - és ez jó dolog. Ez az oka annak, hogy védjük is egymást - úgyhogy KÖSZ CSONTI, hogy kiálltál mellettem! Láttam, hogy Miskolcon kűdöd a témát - én is abból az akolból vagyok.

Keperec, ha úgy érezted, hogy bántó voltam, akkor így utólag én kérem az elnézésed ...

... nem lettem ettől kevesebb ... és ezzel a vitát le is zárhatjuk szerintem

sikeres pereskedést

Csontoszs # 2004.07.14. 18:55

Keperec

Hát így is lehet. Lelked rajta. Szerintem is zárjuk le a témát. Én is kellemes pereskedést kívánok. És remélem a bíróval is így fogsz "beszélni". Ha vége a pernek, ugorj be a fórumra és meséld el mennyire volt sikered.

Én pedig nem kérek elnézést. ha az én irodámba viselkednél így, mire kiengednélek nem tudnád fiú vagy-e vagy lány. Hálátlannak és vérlázítónak tartom ezt a fajta hozzállást. de azért a lényeg: csak a törvényesség csorbát ne szenvedjen. sok tanulnivalód van még. Hát tanulj a saját károdon. Sokan teszik még így. Én is, de csak nő ügyekben. Jogi kérdésekben ha nem tudok valamit, megkérdezem a nálam kompetensebbet, és megköszönöm, hogy segített.


Csontos Zsolt