Internetes csalás!


pepe28 # 2013.09.24. 09:06

vinyo6:

Azt nem tudom mennyire megbízható, de spagetti kód az van.

Jutka70 # 2013.09.24. 10:42

Üdv.

Kérem segítsen, nem rég elkobozta a vám és pénzügyőrség a nem saját tulajdonomat képző gépjárművet, 1,98 kg vágott dohány miatt, kérdésem az lenne szabályos-e ez az eljárás. Valóban ekkora bűncselekményt követtem el? Köszönöm. Üdv

Agent Cooper # 2013.09.24. 15:40

Kedves Jutka70!

A Büntető törvénykönyv szerint el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették, vagy amelyet a bűncselekmény befejezését követően e dolog elszállítása céljából használtak. Gondolom, hogy erre való hivatkozással történt a gépjármű lefoglalása (de ezt a határozatnak pontosan kell tartalmaznia). A NAV nem kobozta el, csupán lefoglalta, mivel álláspontjuk szerint elkobzásnak van helye.
Természetesen a lefoglalás ellen panasszal kell érni, és meg lehet akadályozni, hogy elkobzásra kerüljön a gépjármű. Sajnos a NAV-nál bevett gyakorlat, hogy amit csak lehet begyűjtenek, de ettől ez még nem feltétlenül jogszerű!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

mancika08 # 2013.09.25. 11:56

Üdv mindenkinek! Sajnos én is át lettem verve az aprod. Hu és keresem azokat akik Hunter gumicsizmát vásároltak Juhász Ildi-től és az erste banknal Nagy István számlájára utaltak.en meg teszem a feljelentést .kerem aki ugyan igy be lett csapva irjon . Köszönöm szépen Szép napot Éva

schcharlie # 2013.10.04. 18:25

Szintén csatlakoznék az aprod.hu portál telefonos átvertjeinek táborához. A weblapon hirdettek 1 telefont, felhívtam az eladót, megegyeztünk az árban, abban is, hogy utánvéttel küldi a telefont. Meg is kaptam, de az egy olcsó kínai bovli volt. Felhívtam erre az eladót, nem ezt a telefont hirdette meg, mire azt mondta csináljak vele amit akarok. Feljelentést tettem a szegedi rendőrfőkapitányságon csalás miatt. Eltelt fél év és megjött a végzés az szegedi önkormányzattól. A csalás nem valósult meg... Hát akkor mi ez?? Érdekes egy világban élünk, ha egy fadarabot kaptam volna Iph.. felirattal az a magyar törvények szerint legális.

DénesK # 2013.11.01. 09:57

Én is az aprod.hu-n lettem átverve.
Egy telefon postai küldésére utaltam át 5000-ft. Az eladó megkapta és jelzett, hogy feladta, de rögtön hozzá is tette, hogy meg adja adatait, hogy meglegyen a bizalom, és küldjem el még a telefon árának a felét, mert sürgősen pénzre van szüksége. De ekkor már teljesen tiszta volt, hogy miről is van szó. Mondtam, hogy a megbeszéltek szerint, ha másnak megérkezik a telefon küldöm a készülék teljes árát. Erre mondta elmegy a postára és visszafordítja a feladást és küldi vissza a pénzt. Persze másnap se telefon se nem utalta vissza az 5 ezer ft-ot. És törölte is magát az apródról.
Mit fog tenni a rendőrség, ha feljelentem?
Tudom a nevét és bankszámlaszámát. Illetve egy lakcímet, anya nevet valamit facebook profile-t, amik valószínűleg nem valósak.

oriontronic # 2013.11.02. 16:28

A legjobb amit tehetsz hogy feljelented, akkor van rá esély hogy viszontlátod a pénzed és a csalót is megbüntetik.

Valószínűleg nem ez volt az első (meg utolsó) csalása úgyhogy komolyabb büntetésre is számíthat.

A bankszámlaszámot meg nyilvánosságra hozhatnád valahol, hogy ha a következő áldozatnak van annyi esze hogy rákeres, láthatja hogy már átvertek a segítségével valakit.

balek12 # 2013.11.02. 19:33

Üdv!
Egy internetes fórumon keresztül tavasszal kölcsönadtam egy műszaki cikket valakinek,hogy próbálja ki és ha tetszik megveheti vagy vissza is hozhatja ha mégsem kell.
Többször próbáltam visszakérni,kaptam ígéretet hogy kifizeti,később majd többször is arra,hogy inkább vissza hozza. Megvan az egész levelezés,többször szerepel benne,hogy elismeri,hogy az az én tulajdonom és visszakapom majd,de mégsem történik semmi csak hitegetés.
Tudok ezzel kezdeni valamit? Ez belefér az internetes csalás kategóriába vagy nyeljem le,hogy naiv voltam és jóindulatúan megbíztam egy idegenben?

ObudaFan # 2013.11.04. 10:16

Polgári perben mindenképp érvényesíthetsz igényt, esetleg a feljelentést is meg lehet próbálni.

Subbi # 2013.11.14. 14:13

Sziasztok!

A következő helyzetbe kerültem:

Egy távoli ismerős könnyű pénzt ajánlva, bűntárs lettem.
Az volt a feladatom, hogy egy kávézóból egy betclic-es póker számláról játsszak át pénzt a barátom számlájára.
A probléma csak az, hogy amiről játszottam át, egy kamu számla volt és úgy lett rajta pénz, hogy interneten árult dolgokat, majd a kamu számlára küldette a pénzt. A hírdetett árút pedig nem küldte el. Sok 10ezer forintos dolgot árult és összesen 50ezer forintot játszottam át.

A kérdésem a követketkező, hogy ha feljelentést tesznek az áldozatok, ez lenyomozható e? Mert lényegében, a barátom mondhatja azt is, hogy ő csak leült pókerezni és nyert valakitől akiről azt sem tudja, hogy kicsoda.
Foglalkozna ilyennel a rendőrség?
Esetleg a pókeroldal kiadná a pénzmozgás adatait?

Előre is köszönöm a válaszokat!

KormosBeata # 2013.11.15. 18:38

Tisztelt Fórum!
Egy Amerikában élő ismerősöm (rendes amerikai - szinte 0 magyar nyelvtudással) vásárolt az aprod.hu oldalon egy 80,000 Forint értékű porcelánt egy magyar úriembertől. Western Unionon küldte a pénzt. Az eladó azonban nem ugyan azt a porcelánt küldte el, amit az ismerősöm szeretett volna, hanem egy másik olcsóbbat. Mit lehet ilyenkor tenni és egyátalán hogy bizonyítható az egész? Minden válaszra kíváncsi vagyok. Köszönöm!

Budafok # 2013.11.30. 09:50

Szép napot! Kezdőként vagyok itt, nem tudom írhatok-e cég neveket, akikre felhívnám minden kedves állampolgár figyelmét, hogy ne járjanak rosszul. Kuponos vásárlással sikerült jó áron vásárolnom egy halogén sütőt és egy HD kamerát. Nem volt gyanúsan olcsó, és mivel munkám miatt, kevés szabadidőm van, így jó lehetőségnek tartom. Szóval megérkezett a termék, garancia, számla és magyar nyelvű használati utasítás nélkül. A cég megadott telefon számán elérhetetlen, megadott email címe nem valós, így nem tudta reklamálni. A kuponos cég az emeil-re még csak nem is válaszolt. Nyomozásba kezdtem. A cég nem szerepelt a fekete listán, ettől némileg jobban éreztem magam, de még nem sikerült velük kapcsolatot létesítenem. Nyomoztam tovább, találtam másik telefonszámot, email címet, ahol nagy nehezen sikerült kapcsolatot létesíteni. Az ügyfélszolgálat 10-15 óráig elérhető, egy hölgy személyében, akinek fogalma nincs a termékekről, amiket a cége értékesít. Most ott tartunk, hogy 3 hónap után a nem működő halogén sütőt kicserélték, van már számla is, de magyar nyelvű használati utasítást nem tudnak küldeni, mert nincs nekik. Fordítsam le én a webfordítóval. A cégtől azóta bevonták az adószámát, viszont másik két cég is alakult a helyébe, ugyan azok a termékek, a telefon szám is egyezik. Ha lehet cég neveket leírni, akkor megtenném, hogy mások ne kerüljenek ilyen faramuci helyzetbe. Tudom, hogy csalók mindig lesznek és az ember bármilyen óvatos át lehet verni. Azért rossz ez, mert megnehezíti a tisztességes cégek működését, no meg sajnos az enyémet is, akinek sokkal kényelmesebb itthonról intézni a vásárlást, mint zsúfolt üzletekbe mászkálni órákat.

Bruk # 2013.12.08. 21:07

Szép estét kívánok!

Elég kellemetlen helyzetbe kerültem, történetesen egy tizenéves vert át. Volt errefelé ő is érdeklődni (az érdekelte mit kaphat), de azt a témát már törölték (itt volt elérhető: http://www.jogiforum.hu/forum/21/36852). Viszont itt is ugyanaz volt a kérdése: http://www.gyakorikerdesek.hu/…-szamithatok

Az általa előadott történethez annyit fűznék hozzá, hogy nem értettem félre a dolgot, le is mentettem a beszélgetésünket és ott van feketén-fehéren. Másrészt nekem nem szólt arról, hogy elköltötte a pénzem, valamint hogy amint tud fizet. Azt mondta, hogy másnap utal. Mikor másnap nem érkezett meg a pénzem, érdeklődtem iránta. Ekkor szakadt meg minden kapcsolatom vele, többé nem válaszolt.

Beszéltem az osztálytársaival is, meg akivel tudtam, de ennek ellenére sem tárgyal velem. Tudom, nem óriási összeg, meg az egészet nem így kellett volna lebonyolítani, de így történt. Nem is a pénz bánt, hanem hogy ilyet tett. Lehet nem is az első eset, és nem is az utolsó (más néven érdeklődtem az oldala iránt, ugyanúgy árulja). Én utólag tudtam meg, hogy ő még csak tanuló. Így talán az is elegendő lenne, ha valahogy értesíteném a szüleit (itt fórumon is azt tanácsolták neki, hogy a szüleivel beszélje meg - nyilván nem tette meg).

Sok információt sikerült szereznem az illetőről, kivéve a szülei elérhetőségét. Viszont tudom melyik iskolában tanul. Szóval az lenne a kérdésem, hogy helyes út, ha az iskolán keresztül érdeklődök? Vagy mit kéne tennem?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Atis77 # 2013.12.11. 03:13

Fel kéne jelenteni ennyi, nem pedig zaklatni, mert még te jársz pórul.

Zsoa01 # 2013.12.17. 19:41

Sziasztok!

Úgy érzem sikeresen átvert egy kuponos cég (foxkupon) Roxan Trade Kft egy nagyon kedvező tabletvásárlási lehetőséggel. Előre átutaltam 15eFt-ot egy "állítólag korábban" 50eFt árult tabletet lehetett ennyiért megvásárolni. A pénzt novemberben átutaltam dec. 10-ig ígérték legkésőbb az áru kiszállítását. Mondanom se kell áru sehol mikor reklamáltam e-mailen azt a választ kaptam hogy megtették a jogi lépéseket a beszállítóval szemben, ezért türelmemet kérik. Mivel én nem vagyok türelmes típus(főleg akkor nem a
ha gyanúsak a körülmények) ezért felszólítottam őket hogy azonnal utalják vissza a pénzemet mert különben feljelentést teszek de erre már nem is válaszoltak. Érdeklődnék hogy mást esetleg nem vert át ugyanez a kuponos cég? Feljelentést akkor érdemes tenni ha ezt többekkel is eljátszották mert akkor már üzletszerű a csalás(20eFt alatt csak szabálysértés ha jól tudom!!)
érdemes összefogni ha több ilyen eset is volt. A cég (Roxan Trade Kft) most alakult 2013-ban 500eFt alaptőkével tehát ha jelentős összegre követték el a csalást akkor behajtani rajtuk szinte lehetetlen marad a rendőrségi feljelentés mint egyedüli megoldás.
Kíváncsi vagyok a jogi szakértő véleményére is.

Köszönettel

oriontronic # 2013.12.19. 12:25
pappcs # 2013.12.19. 20:06

Megírták világosan, hogy őket is átverték. Türelemmel kell várni amíg sorra kerülsz. Fenyegetéssel, feljenetéssel semmit sem érsz el. Én se állnék szóba olyannal, aki megfenyeget!
Ezek a birkaösztön vezérelte fészbuk csoportok meg szánalmasok és bűncslekmény egytől egyik az összes!
Mivel ha feltételezzük, hogy igazat mond és őket is átverték, akkor nyilván ők sem tudták több ügyfelüket kiszolgálni. Ezért már ki kell rakni a netre és lejáratni? várni kell egy ideig, aztán perelni (nem feljelenteni!) és majd a bíróság eldönti kinek van igaza, de addig mindenféle netes szarkeverés nem más mint nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás!

efefte # 2013.12.21. 09:37

Úgy érzem, átverés áldozata lettem.
Az apródon megjelent nov. elején egy jó ajánlat egy fényképezőgépről. Felkerestem emailben az eladót. Kiderült, hogy lengyel, és van még több hasonló gépe. Egy hét alkudozás után megrendeltem egyet. A lengyel szállító cég normálisnak tűnt a weboldala alapján. Küldtek szerződésnek és számlának kinéző dokumentumot. Átutaltam a pénzt egy lengyel bankba. Következő héten jött az üzenet, hogy átment a pénz és 4-6 munkanapon belül felkeresnek és szállítanak. Ez nov. végén volt. Utána csak 8 levelet írtam a cégnek, 4-et az eladónak, de semmi válasz, és természetesen csomag sem. Nem értem el a céget sem telefonon, sem a honlapján levő üzenetküldő modullal. A honlapon egy kóddal meg tudtam nézni a tranzakció néhány adatát, ezt azonban két napja megszüntették. Ez így nem tűnik korrektnek.
Megvan az eladó neve, címe, sz.ig. másolata. Továbbá a cég címe, regisztrációs számai, honlapja, telefon és faxszáma, bankszámlaszáma, egyéb ami átutaláshoz kellett. Számla, szerződés és pénzátutalásról nyugta is van.
Kérdésem a következő: szeretném visszakapni a pénzem, mennyi esélyem van erre és mit kell tennem?
Köszönöm a segítséget.

sgyuri2003 # 2013.12.30. 11:49

kedves efefte!

Jó érzed. Átvertek. És sajnos semmi esélyed a pénzed visszaszerzésére. Ez sajnos egy iparág. És mint ilyen jól felkészített és konspirált megoldásokkal. Általában alkoholista lecsúszott hekkerek segítik őket ebben a bűncselekményben.
Nem akarok okoskodni , gondolom levontad a tanulságot.
Nem kamu oldalakon is érdemes megnézni a vevők által generált elégedettségi osztályzatot. 95% alatt ne vásárolj!
Magyar oldalon pedig csak utánvét.

sgyuri2003 # 2013.12.30. 12:02

pappcs!!

Nem verték át őket! Nem létező nevű szállítóra hivatkoznak és nem teljesítik az elállás jogot sem amit még termék vásárlásakor is meg kellene tenniük hát még nem teljesítés esetén. A te hozzászólásod számomra több mint gyanús.

konzsu # 2014.01.04. 16:29

Sziasztok!

Ha tud valaki akkor kérem válaszoljon.
Vettem a vaterán az egyik eladótól játékot. A terméklapon külföldi küldeményként volt feltüntetve. Megérkezési idő 2-3 hét, vagy max35-40 munka nap. Sajnos a játék a mai napig nem érkezett meg. Az eladó mossa kezeit mondván, hogy Ő megrendelte a játékot számlával tudja igazolni. Elküldte a másolatot, és akkor derült ki hogy az ebay-n rendelte meg. de valaki hibájából még sem kaptam meg. Utána nézni nem hajlandó. A vatera azt tanácsolta hogy jelentsem fel. Sajnos többen is így jártunk ezzel az eladóval. A kérdésem, hogy van e értelme feljelenteni? És hogy ebben az esetben ki a felelős? Akitől én rendeltem, vagy akitől Ő? Egyáltalán fog engem valaki kártérítést fizetni?

Válaszát előre is köszönöm!

sputyi # 2014.01.19. 07:07

Sziasztok.

Nagy okosan minden előzetes utánaolvasás nélkül beregisztráltam maxféláron nevű lenyúlós oldalra.Elkezdtem licitálni egy termékre azt gondolván húú milyen jó lesz ha megnyerem a terméket.Persze váltottam úgynevezett bideket is Paypal-on keresztül amivel licitálni lehet.A következő Paypal-os vásárlásnál már visszaigazoló E-mailt sem kaptam ill. nem írta a rendszerük jóvá a megvásárolt bidet.Persze így lemaradtam a licitált termékről amire már elköltöttem egy halom bidet.Nosza írtam a kapcsolatnál egy Emailt nekik,hogy mi történt,és jó lenne ha visszafizetnék a befizetett pénzem mivel nem én hibáztam hanem a rendszerük. Egyből elkezdtek hivatkozni valamilyen oldalszabályzatra,és ne aggódjak jóváírják.Persze nem hagytam válasz nélkül és írtam nekik,hogy azért kicsit ciki,hogy egy licites oldalnál(ahol minden másodperc számít)a rendszer nem ír jóvá azonnal egy Paypal-os Bid vásárlást,és a Paypal-ra bíznám a döntést a pénzvisszatérítéssel kapcsolatban.Na azóta törölték a regisztrált Email címem,és így persze belépni sem tudok ezáltal a jóváírt pénzem is törölték. Mindezt azért írtam le ,hogy más ne járjon így és messze kerüljétek el az oldalt. Sorry egy kicsit hosszúra sikeredett.

Üdv. sputyi

kokusz2000 # 2014.02.04. 17:21

Tisztelt Szakértők!

Szeretném szíves segítségüket, tanácsukat kérni! Interneten (apród) vásároltunk egy telefont, amire elutaltuk előre az eladónak az árát. Ígérete ellenére, a telefon nem érkezett meg másnap, sem harmadnap, sem azután, az "eladó" telefonszáma pedig azóta is ki van kapcsolva. Az összeg szabálysértési értékhatáron belül van, a Rendőrségen azt mondták, hozzunk be magunkkal még két olyan embert, akit szintén átvert, mert csak akkor tehetnek valamit, ha legalább hárman egyszerre, egy időben tesznek feljelentést egy helyen. Kicsit furcsállom ezt, valóban így van ez? Törvényesen jártak el velünk szemben és helyesen tájékoztattak minket a Rendőrségen?

Előre is köszönöm válaszukat!

Hné, Marika

Agent Cooper # 2014.02.04. 19:08

Kedves kokusz2000!

Azt nem kérték esetleg, hogy legközelebb az elkövetőt is vigye magával? Egyáltalán miért hagyta magát elküldeni?
Menjen csak nyugodtan vissza, kötelességük felvenni a feljelentést. Az más kérdés, hogy nyomozást indítanak-e vagy szabálysértési eljárást, de a feljelentés felvételét semmiképpen nem tagadhatják meg. És mindent kötelesek elkövetni az elkövető kilétének kiderítése érdekében.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kokusz2000 # 2014.02.05. 07:48

Kedves Agent Cooper!

Nem, azt azért nem kérték, de szerintem örültek volna ha neki :) Látszott rajtuk, hogy nem igazán szeretnének foglalkozni az ügyünkkel, gondolom sok ilyen lehet és komolyabb ügyekkel foglalkoznak inkább. Nem tudtuk, hogy kötelességük felvenni a feljelentést, nem értünk hozzá, gondoltuk, hogy mivel Ők a Rendőrök, Ők mondják meg, hogy mit lehet tenni, vagy mit nem.

Köszönjük szépen a tájékoztatását, gyors válaszát, átgondoljuk, elképzelhető, hogy vissza megyünk, bár őszintén szólva már nem sok kedvünk van megint a Rendőrségre menni. 32 ezer forintról van szó, legközelebb viszont biztos, hogy nem utalunk előre senkinek semmit, ezt legalább megtanultuk.

Még egyszer köszönjük szépen a segítségét!

Üdvözlettel: Hné, Marika