Büntetés


Traffic # 2022.07.29. 18:37

T. Szacsai!

Drkatona tanácsait azzal egészíteném ki, hogy ha nem kér meghallgatást és jogerőre emelkedik a határozat (a kézbesítéstől számított 9. napon), az ezt követő 30 naptári napon belül (ami megyezik a fizetési határidővel is) kérheti a szabálysértési hatóságtól, hogy a bírságot részletekben fizethesse meg.
A szabálysértési törvény legfeljebb 6 havi részletet engedélyez. A kérelemben le kell írnia, hogy miért kéri a részletfizetést. Jó indok lehet, hogy az anyagi helyzete miatt egyösszegben nem tudja befizetni a bírságot.
Továbbá a fenti 30 napos határidőn belül halasztást is kérhet a bírság megfizetésére, mely szintén legfeljebb 6 hónapra engedélyezhető.

drkatona # 2022.07.28. 07:47

Tisztelt Szacsai!

Az ügy iratait jogosult megismerni, sőt arról másolatot is kérhet. Célszerű 8 napon belül meghallgatást kérni. Ha normálisan állunk az ügyhöz, illetve az előadóhoz és jó kedve van akkor akár mérsékelheti is a büntetést ami egyébként szerintem eltúlzott. Azt gondolom, hogy nem véletlenül azonosították be Önt, szóval csak abban az esetben érdemes továbbmenni ha tényleg tévedés.

Üdvözlettel,

dr. Katona Csaba büntetőjogi ügyvéd
https://www.drkatonacsaba.hu/bemutatkozas/

Tadegi # 2022.07.28. 07:04

Ellentmondani mindennek ellene lehet. Meg is lehet támadni a döntést, akár bíróság előtt is. A kamera felvételéről általában a határozat mellékletként szokott egy képet tartalmazni. Ha nincs, azt kérheted, hogy mutassák meg, de nyilván a kamera egész felvételét nem.
A kérdés inkább az: te voltál, vagy nem? Ezt biztosan tudod. Ettől függően érdemes tovább gondolkodni.

Szacsai # 2022.07.28. 01:06

Üdvözlöm a fórum látogatóit, válaszadóit!
Nemrégiben bejelentés alapján megtiszteltek a rend éber őrei,azzal a kérdéssel,h "ön vizelt-e a parkoló közelébe"?!...ugyanis bejelentest kaptak,hogy közterületen vizel egy ferfi.....
Termeszetesen a valaszom nemleges volt,hosszadalmas vita után távoztak,azzal a fenyegető mondattal,hogy a parkoloban található kamera biztosan rögzítette,igy adatok stb es majd kuldik a buntetest. ....
Érkezett 50.000 ft!!!!! os csekk,kamerafelvetelre hivatkozva szabálysértés,ruhazat alapjan azonositotva engem illet a bunti!
A kerdesem az lenne,hogy van e jogom a felvetelt kikérni? Es továbbá szerepel az indoklasban egy olyan,hogy kerhetem 8 napon belul a meghallgatasomat,ott tudok-e erdemben tenni valamit,amivel elkerulhetem a buntetest?
Koszonom !