Pontrendszer


alsovonal # 2021.11.28. 09:05

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés miatt mekkora a maximálisan kiszabható pénzbüntetés illetve mennyi előéleti ponttal díjazhatja ezt a szabálysértési hatóság? (sajnos sehol nem találtam)
Páromnak korábban szabálysértése nem volt, ha ez számít.
Idő közben 10.000 Ft közigazgatási bírsággal és 3 közlekedés előéleti ponttal sújtotta a hatóság, mert nem használta a biztonsági övet.
Így összesen 3 pontja van. Előfordulhat, hogy “kipontozza” a hatóság?

Illetve az még fontos lehet, hogy az igazságügyi műszaki szakértő véleménye szerint a megengedett sebességgel, de a közlekedési lámpa tilos jelzésére haladt be a kereszteződésbe. A piros lámpa úgy tudom 8 pont: ezt egybeveszik az alap “megzavarásos” üggyel vagy ezt is külön “pontozzák”?

Köszönöm a választ!

Usandor # 2020.09.01. 04:36

Üdv! Hivatásos sofőrként dolgozom és egyedül ne élek 3 kiskorú gyermeket ez a munka tart el bennűnket ezt azért írom mert annyira elkeseredett és kilátástalannak érzem magam kérem ha olvassa valaki hozzáértő próbáljon valahogy segíteni. A történetem a következő: adott egy 2 szer 3 sávos út én balra akarok lefordul i keresztezvén a szén e érkezők útját megállok ahogy elővan írva szemből a középső sávból kB 180 m re jön egy autó balra irányjelzőzve s lassítva már már a szélső sáv vonalán felém jelezvén hogy lefordul mellettem nos nem így történt én úgy vél én hogy a szándékának eleget téve lefordul így enis manoverembe kezdtem és erre oldalból belemjott személyi sérülés nem történt bár a nagyobbik fiam mellettem ült és ő elmondása szerint mint 1 etlen tanú akit kisem hallgatták oszerinete is balra tartott lassítva az autó sott a fiam azt mesélte látta hogy a vezető nem az utat nézi nos sajnos apróbb dolgokban begyujtottem 11 pontot eddig és rettegek hogy el eszik a jogsim a megélhetésünk kérem segítsenek mert nem tudom hogyan bírkozzam meg ezzel én nem iszom a gyermekeinek élek tudom ha hibazom elismerés de ezen helyzetben lehet ugyan így tettem volna máskor is!