holnap válaszolok.
bankok inkasszó?
végrehajtó 1!
Írtam privát emailt a feltett kérdésével kapcsolatban.
Én tudomásul veszem, ha a számlámra jövő fizetésemből vonnak,hisz tartozásom van, de még mindig nem akarom elhinni, hogy azt a pénzt is korlátlanul leemelhetik, amit a gyerekeim ellátására kapok.
Arra lennék kíváncsi, hogy emelhetek-e kifogást a végrehajtónál ezzel kapcsolatban?
Valamint ne utaltasd a fizut a számlára.
A végrehajtás költségének csökkentése érdekében az illetékes végrehajtót keresd meg személyesen és próbálj vele alkudni.
Szorítsd össze a fogad, hidd el, egyszer lejár minden tartozásod és utána ne halmozz fel adósságot se a T-Home-nak se pénzintézetnek, akkor nem lesz inkasszós-bulid...
A kedves T-Mobile egy korábbi tartozás (kb 3 évvel ezelőtti) miatt inkasszóval terheli a számlámat.
Ebben a hónapban kezdték a pénzemhez nem férek hozzá, értesítést nem küldtek róla, sem egyenleget nem enged lekérdezni, magyarul nem tudom használni a kártyámat. A fizetésem 33%-át vonják, pluszban minden hónapban külön érkezik a bónusz a számlámra ami nem nagy összeg csupán 10 ezer forint, de ennek meg az 50%át vették el.
A végrehajtó nem törődik azzal hogy nekem ez mellet 22000 ft a személyi kölcsönöm egy hónapban, plusz a hitelkártyám 20000.
Nos a havi 93000 ft-os fizetésemből 32 ezer a végrehajtóé, 22 ezer az egyik banké, és 20 ezer a másiké. Lássuk ez ha jól számolom 74 ezer forint, azaz marad 19 ezer. Ez mire elég egy embernek? Azért dolgozom hogy a bankok meg a t-mobile feleméssze az egésszet? Tönkre teszik az ember életét teljesen!
Kérdem én ez legális? Nem veszik figyelembe a többi törlesztést, nem lehet kérni a végrehajtási költség csökkentését? Hova lehet ilyenkor fordulni?
Ingatlanom nincs, csak a szüleimnek azt is elvehetik?
Kérem csak olyan váéaszoljon aki tud is valami okosat írni, mert én már nem tudom mit tegyek?!
Köszönöm
„gyerekeim ellátására szolgáló pénz ”
mi az?
Én elolvastam amit ezen a linken találtam. Nagyjából értem is. De mi van azzal az összeggel, ami meghaladja az öregségi nyugdíj négyszeresét? Azt teljes egészében viszik?
No és mi van olyankor, ha nekem a munkabérem kívül csak a gyerekeim ellátására szolgáló pénz érkezik a számlámra? Vagyis az én esetemben ez kb 200 ezer ft, a munkabérem meg 85 ezer ft. Ilyenkor mire számíthatok? Mi az az összeg, amihez hozzá tudok jutni?
Látom, hogy elég nagy a bizonytalanság ebben az ügyben.
Érdemes elolvasni a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvényt, különösen a mentességről szóló 79/A. § (1),(2) és (3) bekezdésében foglaltakat. És ami fontos, nem szabad hagyni magunkat a bankok által becsapni !!!!
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Tévedsz !
A jogszabály által biztosított összeget a bank köteles kifizetni. Igaz, hogy személyesen kell bemenni, de a kifizetést nem tagadhatja meg !!!!!
abból nem lesz pénze.Inkább a bírósághoz forduljon.
Sajnos a rossz banki gyakorlat (nem tudás) miatt gondolkozás nélkül zárolnak összegeket, holott 28.500.- Ft alatt egyáltalán nem inkasszózhatnak, 28.500.- Ft. és 104.000.- Ft. között pedig csak a 28.500.- Ft. feletti rész 50 %-át szabad inkasszózni.
Ellenkező eljárás esetén fennáll a bank anyagi felelőssége.
A PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYLETÉHEZ kell fordulni!
Amelyik számlán pénzt találnak azt "viszik"., ha az euros számlán nincs elég akkor majd a forintosról. A végrehajtónak joga van megkérdezni a bankokat/takarékpénztárakat xy esetleges számlaszámáról. Az inkasszóról előre nem tájékozatják az adóst.
Kedves Segítők!
Küldtek nekem egy "Prompt és határidős inkasszó"-t
Megjelölték benne az egyik bankszámlaszámomat.Az egy euró alapú számlám, amin mindössze 25 cent van.
Van egy forint alapú számlám is.
A kérdésem az lenne, hogy erről a számlámról levonhatják-e azt az inkasszót, amit az eurós számlámról nem tudnak levonni?
Tehát, az inkasszó bármelyik olyan számláról levonható amelyiken pénz van?
A választ előre is köszönöm.
Tisztelt nyuszi03!
Lehet, hogy már nem aktuális a válasz, de azt tudni kell, hogy a banknak rendelkezésre kell bocsájtania a mentes összeget, hogy hogyan biztosítja ezt, ez gondolom bankonként eltérő lehet.
Én ilyenkor a pénztárból való felvételt javasolnám!!!
Jó napot kívánok
Én gyes-en lévő anyuka vagyok,plusz családipótlékot kapok...ennyi az én havi pénzem...Ebből a végrehajtó leszedte az összeset-inkasszón van a pénzem....Végrehajtónak jeleztem,hogy ez a pénz honnan van,intézkedett,a visszautalás ő elmondása szerint megtörtént,viszont ez már egy hete volt,mégsem tudom kivenni a pénzemen....a bank nem engedi fel az inkasszót ilyenkor,vagy mennyi idő ennek az átfutása...ha már egyszer intézve lett...az egyenlegem 32000...mégsem tudom kivenni...
Mikor jár a létminimum?
Hisz akinek vonják a pénzit és inkasszót tesznek a számlájára annak mind végrehajtás miatt vonják?
Akkor senkinek sem jár?
Nincs?????
De a levonás beérkezett a munkahelyemre is.
Akkor aki dolgozik és inkasszót tesznek a számlájára az ingyen dolgozik??És semennyi pénze nem marad?
Ilyen lehetséges?
létminimum a végrehajtásban nincs
Köszönöm.
Ilyenkor kinél lehet reklamálni hogy mindent elvettek?
Ezek szerint a bank hibázott?
28.800 Ft/hó, vagyis a nyugdíjminimummal azonos összeg a számlán kell hogy maradjon, függetlenül attól, hogy az illető nyugdíjas netán aktív életkorú személy.
Az hogy ez az összeg a hideg vízre is kevés - a végrehajtó nem vizsgálja., szerencsés esetben lehet egy rakat pénz otthon külön a párna cihában...
Ez ellen nem lehet semmit csinálni hogy az inkasszót feloldják és csak a munkabérből vonják a tartozást?
Minden összeget le lehet vonni?Ha az ember dolgozik és elvesznek mindent pénzt akkor miből éljen az ember?
Nincs létminimum összeg amit meg kell hogy hagyjanak?
Vonják a fizetésből is, amennyit lehet. A bankszámlaegyenleget meg inkasszálják. Továbbá foglalhatnak ingót, ingatlant, vagyoni értékű jogot.
A végrehajtó minden lehetőséget igénybe vehet a tartozás behajtására, akár többet egyidejűleg is.
Azt még ideírnám hogy jelenleg táppénzen vagyok mert műtét előtt állok.
Azt még ideírnám hogy jelenleg táppénzen vagyok mert műtét előtt állok.
Jó Napot!
Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz hogy decemberbe jött egy jövedelem letiltás a munkahelyemre adótartozás miatt.Nos leakartam venni a fizetésem és nem bírtam,mert közben kiderült a bankban hogy inkasszót tettek a számlámra.Következő kérdéseim lennének:
Miért nem a fizetésem 33%-át vonják?
Levehtik az összes béremet egy az egyyben?
Nincs létminimum összeg amit meg kell hagyniuk?
Mit lehet ilyenkor tenni hogy feloldják az inkasszót és a fizetésemből vonják a tarozást?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02