Tisztelt kbs!
Latom az egyszeru valaszai nem csak nekem nem tetszenek...A vegrehajtoval kozosen talaltunk megoldast. Elvben elismerte hogy valoban nem vonhat tobbet mint 33%- 50% de mivel a bank nem tudja nyomon kovetni a szamlamra erkezo penzeket igy kenytelen levonni abbol is ami mar egy levont osszeg.Ismeri a torvenyeket es elismerte ha van levonhato jovedelmem (marpedig most mar van...) akkor elsosorban azt ervenyesitheti es meg kell szuntesse a szamlamon levo inkasszot,hiszen ahogy Ronesz is mondja azzal veszelyezteti a letfenntartasomat. Kbs igazabol kivanom hogy egyszer az eletben kerulj ilyen helyzetbe es szemelyesen tapasztald meg azt amirol olyan egyszeru tanacsokat adsz.
Ronesznek meg koszonom az emberseges hozzaallasat .
bankok inkasszó?
Ronesz, azt még nem vetted észre, hogy itt nem csak a fórum létezik, hanem publikációkat is lehet olvasni? A kérdésedre itt a válasz:
Ez sem igaz.
T.tobar,azt még kíváncsiságból kérdezném,vh.-n keresztül részletfizetésben nem tud megegyezni a vh.kérővel?Az lenne a legtisztább annál inkább mivel akkor nincs a továbbiakban vh.költség.Üdv.
Már elnézést,nem jobban tudom,csak tippet adtam korábbi tapasztalatból eredően.
Ja, bocs. Te nem kérdezel, csak jobban tudod. Az más.
Ha jobban tudod, miért kérdezel?
Volt egy ismerősöm,ugyanez a szitu,a bíróság levetette az inkasszót a számláról azzal a feltétellel hogy az adós igazolja minden hónapban a pénzforgalmat a nevezett számlán.Üdv.
Ezt azért vitatom KBS.,erre ellenpéldám is van hiszen,ha a munkabérből levon a megfelelő mérték erejéig a vh.,a maradék bére nyilván a számlára érkezik'ha abból is von akkor a bér 66%-át vonni törvényes?Nem hiszem.Nyilván fel kell keresni személyesen a vh.t egyeztetni,jegyzőkönyvbe foglalni,ha ennek ellenére az adóstól mégis von többet mint a törvényes 33-50%,akkor végrehajtási kifogást lehet előterjeszteni a vh.-t elrendelő bíróság előtt.Nyilván,ha a maradék bér érkezik csupán a számlára,akkor leveszi a vh.az inkasszót önként.Amennyiben nem,akkor onnantól hogy jelezted,nyilván tudatosan is a megélhetésedet veszélyezteti így,akár kamarához is fordulhatsz.Lehet forgatni a jogot,de szépszóval egyenlőre többre mennek,nyilván a tartozást meg kell fizetni,de ahogy látom az minden hónapban törlesztődik.Üdv.
Nem azért nem veszi le, mert bonyolult. Hanem azért, mert nem kell levennie. Sőt, tulajdonképpen akkor mulasztana, ha levenné. Majd ha megfizetted a teljes tartozást.
Tisztelt Fórumozók!
Mi az útja-módja hogy a végrehajtó visszavonja az inkasszót a számlámról.
Az inkasszó a számlámra akkor került, amikor még nem volt munkám így fizetésem sem. De időközben sikerült munkát találnom és a végrehajtó megkeresésére a munkáltatóm a fizetésem 33%-át átutalja neki, viszont az inkasszó miatt a levont összegből is von a végrehajtó. Kérhetem én az inkasszó megszüntetését a végrehajtótól? Mondhatja-e hogy nem veszi le az inkasszót a számlámról mert elég bonyolult eljárás????
Valóban nem lehet már így közvetlen inkasszót kérni. Úgynevezett átutalási végzést kérhettetek volna a bíróságtól.
Tisztelt választ adó!
A problémám a következő!Kft-knek van egy jogerős MOK-os határozata,ami alapján incasszót nyújtottunk be a helyi pénzintézethez,aki az adós számláját kezeli.
Nem bírósági végrehajtást kértünk.
A pénzintézet a határozat alapján el is fogadta ezt.
A végrehajtó viszont,/egyáltalán nem is tudjuk,hogy került az ügybe/,levetette a pénzintézettel,hogy ennek nem ez a menete.
Írom még egyszer,nem kértünk bírósági végrehajtást.
Mi a teendő ebben az esetben?
Többeket is megkérdeztem,/nem jog végzett emberek/,akik állítják,hogy a MOK határozat alapján az incasszót a számlára rá tetethettem.
Előre is köszönöm a választ!
Köszönöm szépen,beadtunk egy kérvényt,hogy az én számlámról fizethessem a hitelt,várjuk rá a választ.
Tiszteletem. Olyan kérdésel fordulnék önökhöz, hogy volt egy zsemélyik kölcsönöm, amit jó ideje nem tudtam fizetni.Közben a dunacorphoz került a hitelem, párszor hivtak telefonon, de semmiben nem egyeztünk meg. Most ott tartunk, hogy a munkáltatomnak küldtek levelet,hogy a fizetésem 50% szeretnék le vonni. Kérdésem az lenne ez lehetséges-e? ugy tudom a fizetésem 33% vonnhaták le.vagy tévedek.ez nagyoban veszélyeztetné a megélhetésemet, ugy, hogy közben még két embert tartok el, egy kiskorut, meg édesapámat aki nem dolgozik.Kérdésem az lenne lehet e velük ilyenkor valami egyeségre jutni valami részlet fizetésröl,pl fizetésem 20-30% ról. Munkáltatomank eleget kell enenk a levélnek tenni, vagy nekem allál kell irnom ezt a papirt? Másik kérdésem meg az, h ha vonják, a fizetésem 50% akkor még a számlámra is tehetnek inkaszot? ennél a banknál is van hitelen, és hitel keretem is. ezekkel mi lesz?válaszát elöre is köszönöm.
Az inkasszó mindaddig rajta lesz a számlán amíg azt a végrehajtó vissza nem vonja, ha "pénzt" talál nem nézi eredetileg mire is lett az az összeg a számlára befizetve ill. utalva.
Mivel a fia "érkező" inkasszója x hónapig a számlát üriti (...), gyors megoldást kell találni h a jelzáloghitel havi törlesztése ne ütközzön akadályba.
Ha több inkasszó is van a számlán de nem elég a pénz "sorbanállás" következik köztük.
Az esetleges gyermektartás díj tartozás elsőbbséget élvez.
Menjen be egy másik bankba és konkrétumok nélkül érdeklődjön...
---- laikus hozzászóló
Kérdezni szeretnék. A fiam jelzáloghitelt vett fel az én lakásomra,és így adóstárs is vagyok. Félelmem,hogy más dolog miatt inkasszó kerülhet a számlájára,ami megakadályozza a hitel törlesztését. A kérdésem az lenne,hogy ha egy adott ideig van rajta az inkasszó,akkor gyorsan be lehet fizetni a jelzáloghitelre,amíg megint nem rakják rá? Köszönöm a választ.
ius latratus:
Nem tudom, pontosan, csak ugymondd fenyegetésként élte meg.
Persze tudom a bank csak a pénzét akarja, igaza is van. Csakhogy azt mondta a bankos az ismerősöm kérdésére, hogy azért ha tud valamennyit törlesszen-e, hogy igen annyival is kevesebb lesz a behajtó igénye. Én meg ugy gondolom ha eladta a követelést onnantól mindegy mennyit fizet a banknak.
Határidő nincs, de a közlésig viszont csak az eredeti jogosultnak szabad fizetni.Tehát a halogatással az engedményes kockáztat. (Az a késedelmi kamat nem akkora ám, hogy amiatt megérje húzni egy bedőlt kölcsön behajtását.)
„Az engedményezésről a kötelezettet értesíteni kell.”
De nincs rá határidő, wers szerintem erre célzott.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
laca59
"Mert állitólag telefonon hangzott el a fenyegetés."
Mi ebben a fenyegetés?
wers
Az engedményezésről a kötelezettet értesíteni kell.
gerbera317
közben utaltam kisseb összeget payplrol, onnan nem vonta le, így majd ott tartalékolok a hitelkeret összegéig
„A banknak irásban kell erről értesitenie az ügyfelet?”
Nem, és nem is szokták. Majd a behajtó jelentkezik (de gyanítom kívár egy darabig, nőjenek csak a kamatok) Te viszont érdeklődhetsz a banknál.
Köszönöm válaszod. A banknak irásban kell erről értesitenie az ügyfelet? Mert állitólag telefonon hangzott el a fenyegetés.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02