Egyéni vállalkozó fantázianév

drbjozsef # 2025.01.18. 20:45

Ditke,

Megegyezel velük. Ha nem tudtok, panasz, békéltető, per.

https://mabisz.hu/…sbiztositas/

Ditke # 2025.01.18. 20:21

Biztosító-Vagyonkár
2 hónappal ezelőtt csőtörésem volt. A biztosító üzent az alkuszon keresztül, hogy kezdjem el a kár feltárását, javítását. Fotókkal, számlákkal igazoljam. Azután közölte a kárszakértő, hogy szerezzek árajánlatokat a helyreállításról, mert árajánlatra is fizetnek. Kihívtam egy non-stop Duguláselhárítót. Kaptam tőlük számlát és vállalkozói szerződést. Készítettem fotókat előtte-utána. Kihívtam festőt, vízest, burkolót. Adtak árajánlatot. A biztosító túlárazottnak tart mindent. Még az elvégzett feltárás és bontás sem akarja kifizetni a szerződés és a számla ellenére, nemhogy a helyreállítást. A töredékét állapította meg kifizetésre az egészre, ami a bontási számlát sem fedezi.Benne áll a pénzem a bontásban. Szét van verve a fürdőszobám. Mit tudok tenni?
Köszönöm!

nazs # 2025.01.18. 17:33

Elnézést, áttettem a cégügyek témába ezt a kérdést.

nazs # 2025.01.18. 17:30

Kft. alapításon gondolkodom, de nagy a kockázata annak, hogy csődbe menjen már az elején. Ezért először lehet, hogy inkább egyéni vállalkozó lennék, amihez lenne egy fantázianevem.

Kérdésem, hogy ha az üzlet beindul és a kft. alapítás ésszerű, a fantázianév használható-e a kft. neveként?

Köszönöm.