„Bírósági tárgyalás nélkül is lefoglalhatnak,vagy meg kell lenni a tárgyalásnak?”
nem.de legalább jogerős fizetési mh kell hozzá.
„Bírósági tárgyalás nélkül is lefoglalhatnak,vagy meg kell lenni a tárgyalásnak?”
nem.de legalább jogerős fizetési mh kell hozzá.
Tisztelt hozzáértők!!
Történetem és kérdéseim a következők lennének:
3-4 évvel ezelőtt jól fizető munkahellyel rendelkeztem és elkövettem azt a hibát,hogy személyi kölcsönt,illetve hitelkártyákat igényeltem,mivel a fizetésemből bőven futotta a törlesztőkre.Azóta változott a dolog,2 éve munkanélküli vagyok,és nem tudom fizetni a törlesztőimet.OTP-s hitelem már 1 millió körül jár,hitelkártyáim külön-külön 160.000 körül.A bankok már behajtással fenyegetnek.Kérdésem az lenne,hogy hogyan tudják behajtani,ha nincs semmim,se házam,se kocsim se semmi.Ahol lakom,ide vagyok bejelentve,édesapám háza,minden ami benne van,az ő tulajdona,neki köszönhetem,hogy van hol laknom és nem az utcán élek.Ő rokkant,így nem tud többet segíteni.Hogyan tudom bebizonyítani,hogy ezek a tárgyak nem az én tulajdonom,hanem az övé,ha semmiről nincs számla?Hogyan tudom megvédeni azt,ami nem az enyém?Direkt nem vettem fel olyan hitelt,amihez kezes kellett,mert nem akartam senkinek sem rosszat,ha belebukok a hitelbe.Az a nagy bajom,hogy fogalmam sincs mihez van jogom,vagy hogy a banknak,illetve a behajtónak mihez van joga.Bírósági tárgyalás nélkül is lefoglalhatnak,vagy meg kell lenni a tárgyalásnak?
Válaszukat köszönöm és elnézést,ha van már ilyen kérdés,de csak most találtam rá erre a fórumra,és nagyon fontos lenne tudnom,mire számítsak,vagy mit tegyek.
Köszönöm!!
Üdv.:
Prelude
„A szüleim házában vagyunk bejelentve, oda is mennek?”
először
„Elegendő a nyilatkozat hogy ezek az én tulajdonaim vagy milyen mód van a bizonyítására?”
lehet.de ha nem akkor a szülők mint tanu lesz az igényperben
„Egy ilyen végrehajtás után kijönnek mégegyszer, ha nem sikerült a követelt összeget behajtani”?
nem valószinü , de ez vh válogatja
A történetünk nagyvolalakban: a férjemnek van egy különösen nagy összegű tartozása a Telenor felé 2003-ból, 2007-ben volt meg a bírósági eljárás, és 2010-ben kaptunk bírósági végrehajtótól fizetési felszólítást amit nem tudunk teljesíteni. Nekem volt a tulajdonomban lakás amit ez évben eladtuk a pénz a saját számlámon van, jelenleg a testvérem házában lakunk, amiben neki is vannak ingőságai. A szüleim házában vagyunk bejelentve, oda is mennek? ott nincs semmi tulajdonunk, se nekem se a férjemnek. Jelenleg én keresek, két kiskorú gyermeket tartunk el, a férjem GYED-en van, tulajdonában nincs semmi, így számítunk majd hogy ingóság lefoglalásra. A lakásban lévő dolgok az én tulajdonomat képezik, én vettem a megtakarításomból vagy a szüleim ajándékozták nekem, ezek az én külön vagyonom. Mit kell tennem annak érdekében hogy az ingóság tulajdonlását bizonyítsam, sok esetben nem készült a dolgokról részletes számla, csak bizonylat. (bútorok, mosógép, ruhák, háztartási gépek, számítógép) Elegendő a nyilatkozat hogy ezek az én tulajdonaim vagy milyen mód van a bizonyítására?
Egy ilyen végrehajtás után kijönnek mégegyszer, ha nem sikerült a követelt összeget behajtani?
Kedves Fórumozók!
Történetem a következőképpen néz ki röviden!
Édesapám 3 éve vett egy autót a "család "részére, édesanyám fizette minden hónapban a részletet, de mivel minden hó 1.e volt a határidő soha nem tudta addíg befizetni mivel a nyugdíj 10 én érkezik , beszóltunk hogy nem e lehetne módosítani de erre a válasz az volt hogy dehogynem de az szerződésmódosításnak számít x összegért :(
Telt múlt az idő most 2010.november18-án kaptunk egy levelet melynek címe:Szerződés felmondás és Vételi Jog érvényesítés !!!
A lényege ennek gondolom mindenki tudja :azonnali hatállyal felmondják a szerződést mivel nem fizettük a törlesztő részletet és 3 napon belül 149.000 ft-ot egy összegben be kell hogy fizessünk:(
Átnéztük a csekkeket igaz volt csúszás mivel ahogy írtam időben nem tudtuk fizetni így a kamat is mellé jött sokszor de kifizettük azt is!
Most a hölgy a telefonban azt mondta hogy sajnálja de nem tud mit tenni tolni tudja az időt e hónap 30 ig h egy összegben kifizessük a részletet de kérdem én hogyan????:( Azt is mondta hogy 2008 októberétől tolunk magunk előtt egy csekket :S ezt valahogy nem értem akkor miért nem akkor szóltak miért vártak vele 2 évet???És most elviszik az autót pedig tényleg fizettük és részletfizetés sincs megengedve .... van itt 12 napunk a befizetésig!Mit tegyünk????Valaki segítsen légyszives!!!Nem tudjuk mit tegyünk , hitelt nem tudunk már felvenni... és 12 nap alatt összeszedni ennyi pénzt lehetetlen....uzsorát????? Istenem a kormányzók, orvosok képviselők annyi nyugdíjt/fizetést kapnak havonta mint a mint a mi autónk egy összegben volt.....Sajnos édesanyám és édesapám le vannak már robbanva én pedig nem kapok munkát26 évesen....végső elkeseredésünkben sajnos mindenre gondoltunk már.....
Értem csak mert a fizetési meghagyás jogerős már és a közjegyző állitólag azt mondta neki hogy leültetheti 1500ft/nap-pal.
Raiga90
dehogy csuknak ezért le:)
végrehajtó1 # e-mail 2010.11.13. 09:40
Igen életfogytiglant is kaphat:)
Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/20/14277#…
Nem viccből kérdeztem...
Tisztelt fórumozok!
Szeretnék segitséget kérni. Az édeasapám vett egy házat, átíratott mindent csak az áramszolgáltatót nem. 5évig amig élt nem használta az áramot, majd 5 év útán a halála úztán történt egy nagyobb áram fogyasztás a házban Abban a házban ami lakhatlan volt. Én mint a lánya én vagyok az örökös és a mostoha anyám a haszon élvező.
Kérdésem..., hogy ha nekem és az édsapámnak sincs aláírt szerződése az áramszolgátatóval, zaklathatnak e a tartozás kifizetése miatt? Semmilyen dokumentációt nem találnak, hogy mi szerződésben lettünk volna velük.
Azóta a ház eladásra került. Van egy sanda gyanúm, hogy az új tulajdonos aki tudott a tartozásról alá hamisitották az aláírásomat. A szerződést egyenlőre nem találják,DE a pénzt be akarják hajtani rajtatm. Ha jogos a követelésük, akkor nem a mostoha anyámtól kellene behajtani aki haszonélvező volt? észrevételeiket előre is köszönöm!!!
Igen életfogytiglant is kaphat:)
Tiszteletem!
Egy haverom tartozik a t-mobile-nak 72000Ft. -tal. A közjegyző eleve 7 napot adott neki első izben a fizetési meghagyásra, aztán ezt az időt kitolta végül mégegy héttel utána adott részletfizetési lehetőséget két heti részletben. Mivel az első részletet nem tudta fizetni hétfőig kapott még határidőt és azt mondta neki ha nem fizeti be a követelést lecsukatja. Az érdekelne hogy ezt megteheti-e?
Válaszát előre is köszönöm!
Abban az országban ahol él a követséget ha felkeresi, ott közjegyző előtt aláírhatja az általad részére eljuttatott banki szerződésmódosító okiratot – és visszaküldi neked további intézésre.
Tehát menj be ismét a bankba
Nem kivitelezjető, mert nem tudom hol él a volt párom.
„hozzányúlnak-e a fizetésemhez (nekem ez lenne jobb)”
Felmondják a 2. szerződést is, még egy ideig talán próbálnak veled egyezkedni, majd ha az sem fog menni. bíróságra, majd végrehajtóhoz adják a követelést és az 1,7 milla helyett a fizetésedből letiltanak 3 millát + a kamatai, + ráterhelik az ingatlan tulajdonrészedre is.
Ha neked ez a jobb.......
Üdvözlöm!
A problémám nem újkeletű, ahogy olvasom a hozzászólásokat, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy esetemben mit alkalmazna a bank. Van egy felmondott szem. kölcsönöm 1.000.000 ft értékben, és egy másik amit fel fognak mondani kb. 700 Ezer ft.A bank ugyanaz. Kérdésem, hogy ilyen magas összegnél hozzányúlnak-e a fizetésemhez (nekem ez lenne jobb), vagy egyből foglalni jönnek? Ami még rosszabb lenne, tehetnek-e jelzálogot arra az ingatlanra, aminek a felén osztozunk a három testvéremmel együtt? A másik fele az édesanyám nevén van, és az egész ingatlanra haszonélvezeti jog van bejegyezve édesanyámnak.
Válaszát előre is köszönöm!
Kérdésem lenne, hogy ha egy banknál van egy felmondott hitelem 1 milió ft. értékben, és egy másik amit fel fognak mondani kb. 700 ezer ft, ilyenkor egyb
Abban az országban ahol él a követséget ha felkeresi, ott közjegyző előtt aláírhatja az általad részére eljuttatott banki szerződésmódosító okiratot - és visszaküldi neked további intézésre.
Tehát menj be ismét a bankba.
Sziasztok!
Van egy nagyon nagy problémám. Anno 3 éve felvettem az akkori feleségemmel személyi kölcsönt ő volt az adóstárs. Tavaly szeptemberben elváltunk a hitelt én fizetem rendesen. Sajnos 3 hete a munkám elvesztettem és megkerestem a bankot, hogy nem tudom fizetni a jelenlegi kölcsönöm és csökkentsék a törlesztőt. Azt mondta a bank rendben van megoldható viszont az adóstársnak is alá kell írni az új szerződét. Csak nem értem mi köze van a feleségemnek hozzá ha már elváltunk és ő azóta külföldön él. Most emiatt az aláírás miatt fogok eladósodni? Mert a bank nem módosítja az én aláírásommal csak a szerződést a volt feleségem aláírását is kérik.
Tiszteletem.Kolozsi Krisztián vagyok és tanácsot szeretnék öntől kérni de nem tudom hogy ez mennyire lehetséges emailon keresztül és ezesetben nagyon megköszönném ha tudna kivételt tenni és segítene.Arról lenne szó hogy van egy barátnöm aki nagyon nagy bajba került a férje miatt.Házastársi viszonyban vannak de nem élnek együtt.A férjének volt egy háza amit eladott és a pénzt befektette nagyobb hasznot remélve egy válalkozásba de átverték és most biróságon van az ügy.A feleségével korábban vettek egy házat amin nincs tartozás tehát le van nullázva majd pár év mulva a feleség örökölt pénzt és egy másik ingatlanba fektették úgy hogy hitelt vettek fel tehát jelenleg 2 házuk van.A férj menetközben otthagyta vállalkozói állását sok tartozást felhalmozva.A banki hiteles házukban semmilyen közmű nem üzemel mert kikapcsolták ezért a felesége átköltözött a másik házba a pincébe.Sajnos a felesége munkanélküli és nem tud fizetni semmit.Időközben a férj eltünt nem lehet elérni őt se telefonon se egyébb módon.Nemrég végrehajtási papir jött hogy a férj 3 millió forintal tartozik valakinek és ez a valaki végrehajtócégnek megbízást adott hogy hajtsa be a tartozást.Legelőször olyan papir jött hogy az ingósággal kapcsolatba kijönnének a tartozás fejébe de most pár napja már egy jegyző irt hogy fel akarják a házat értékelni és elárverezni.Ha ez megtörténik földön futó lesz a hölgy.Ennek a hölgynek én segítek én támogatom őt.Ezügyben szeretnék öntől tanácsot kérni hogyha a férj felvett a házastársa tudta nélkül hitelt és most egy 40 milliós házat el akarnak 3 millió forint tartozás miatt árverezni mi a teendő?Terhelhető e olyan ingatlan amiben a férj és a feleség is tulajdonos de a férj a feleség tudta nélkül csinálta ezt meg.Esetleg azt meglehet e csinálni hogy a feleség valakire átiratja a házat vagy a férje tulajdon részét úgy hogy a férjet nem lehet elérni sehol mert eltünt.Mit lehetne ezügyben tenni hogyha a férj eltünt de mindenféle adósságot hagyott hátra?Milyen jogai lehetnek a feleségnek hogy lépni tudjon valamit hogy ne vegyék el még ezt a házat is tőle mert a másikat amin banki hitel van azt már elveszik.Mi az amit tenni lehet a férj nélkűl.Nagyon szépen köszönöm a segítségét.
Kedves Katika999!
Az édesanyja bankszámlája az édesanyjáé. A válasz nagyjából emlékeztet az előzőre, lásd ott! Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kedves Janipapus!
Az üzembentartó nem tulajdonos. Éppúgy nem lehet lefoglalni ezen az alapon az autót, ahogy a pincér tartozásai miatt nem fogják elárverezni a tulajdonos éttermét. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Nagyon szepn koszonom a hozzaszolast!
Van meg valami,anyukam MO-i szamlajara utaltam penzt Usa-bol banktol-bankba.Arra rateheti a bank a kezet?
Koszonom a valaszt.
Udv
Hello!
Egy személygépkocsinak vagyok az üzemben tartója. A tulajdonos személye 18 év alatti gyerekem. Az én hiteltartozásom miatt lefoglalhatja e a végrehajtó a járművet?
Kedves Katika999!
Nem vagyok elég jártas a nemzetközi magánjogban ahhoz, hogy fejből biztosan megmondjam, van-e valamilyen bilaterális szerződésünk e vonatkozásban az USA-val, de gyanítom, hogy nincs, és nem fenyegeti semmi az ottani bankszámláját. Ha tévednék, valamelyik kolléga bizonyára kijavít majd. A követelések 5 év alatt évülnek el, és ez a végrehajtás során is érvényesül. Ehhez az kell, hogy 5 éven belül ne történjen semmi, ami félbeszakítaná az elévülést, pl. egy fizetési felszólítás, peresítés, vagy végrehajtási cselekmény. Üdv:
Kedves Gsub!
A történet többismeretlenes, ismerni kellene magát az eredeti hitelszerződést (ami nyilván van vagy 15 apró betűs oldal), valamint egy csomó egyéb dolgot (pl. az üzlettársával kötött szerződést stb.), ezek nélkül csak a ködben tudunk szurkálni. Amíg a banktól vagy a végrehajtótól nem kap fizetési felszólítást, nem feltétlenül lesz fedezetelvonás a cég és az autó eladása, de mindenesetre nem ártana, ha valamilyen tényleges gazdasági tranzakció állna mögötte. Mondjuk ha 1-2 éve kölcsönkapott egy barátjától egy nagyobb összeget, és annak fejében adja ezt át (de ez esetben is ellenőrizhetik, hogy a barát vett-e fel mondjuk pénzt a saját számlájáról a kölcsön időpontjában). Üdv:
Kedves Puptiri!
Ha több, mint 5 év telt el bármilyen végrehajtási cselekmény nélkül, akkor a végrehajthatóság elévült. Ha mégsem, és a lakásban nincs tulajdoni hányada, az egyetlen veszély, hogy a végrehajtó lefoglal pár ingóságot, aztán az élettársa indíthatja a végrehajtási igénypert, hogy az a valóságban az övé, de ezt majd bizonyítania is kell. Üdv:
Kedves Arensz!
A fizetése 33%-ának a letiltásán felül nem sokat tehetnek, max. 5 évente bepróbálkoznak, hátha volt olyan könnyelmű, hogy vett a nevére egy ingatlant, netán örökölt egyet, nehogy elévüljön a követelés, más egyebet nem tudnak tenni, miként KBS igen helyesen jelezte, adósok börtöne nincsen. Üdv:
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |