Weboldalon kifelé mutató linkek elhelyezése, stb...


PG2000 # 2012.05.30. 07:08

Kedves KBS és Prezso!

Köszönöm a válaszokat.
Szerintem kellően körüljártuk ezt a témát.

Prezso:
...de az nekem elég egyértelmű, hogy idegen tartalmat (cikk, kép, oldal stb.) nem építtetek be a weboldalamba, csak ha ez számomra engedélyezett.

Ez elég egyértelmű szerintem mindenki számára, és a kérdés már régen nem ez volt.
Engem az érdekelt, hogy ha egy webfejlesztő cég egy olyan oldalt (kész terméket) ad át az ügyfelének, amiben megvalósult az idegen oldal beágyazottsága, akkor ezért ő, mint fejlesztő felelősségre vonható-e, ha az ügyfelét az idegen (beágyazott) oldal tulajdonosai felelősségre vonják.

Természetesen a beágyazott oldal tulajdonosai nem a fejlesztőt vonnák felelősségre.
Ezt maximum az ügyfél tehetné meg, de mint azt KBS úrtól megtudtuk, a fejlesztőt ebben az esetben sem lehet felelősségre vonni.

Engem ez a helyzet nagyon elkeserít, de mivel nem vagyok jogász, csak azt tehetem, hogy elfogadom a szakember válaszát.

Egyet azonban nem értek vele, mert ezen az elven haladva pl. egy építész vagy egy épületgépész tervező mérnöknek sem kellene ismernie a tevékenységére és az általa előállított produktumokra vonatkozó esetleges jogszabályokat.
Mintha ezektől függetlenül bármit papírra vethetne, amit a megrendelője kér.
S ha aztán az épület (statikai tervezési hibák miatt) összedől, vagy a nem megfelelő helyre betervezett és beépített gázkazán miatt a család szén-monoxid mérgezést kap... az csak a megrendelő felelőssége..., hiszen a megrendelő akart olyan bonyolult és nagy fesztávolságú épületszerkezetet..., hiszen a megrendelő akarta oda tenni a nyílt égésterű kazánját, ahova a szabvány szerint már csak zárt égésterűt lehet beépíteni.
Elgondolkodtató.

tankerman16 # 2013.08.22. 08:48

ha kereskedelemmel foglalkoztok, akkor miért akarjátok a konkurenciához irányítani a látogatókat??? egy kicsit tanulmányozni kellene a marketinget, és a saját oldalon meggyőzni a látogatót, hogy nálatok vásároljon, még akkor is, ha máshol tizedannyiba kerül!

bando # 2016.04.05. 10:06

SEO szempontból értékes ha egymásik weboldalt is linkelünk, hitelesség és relevancia szempontjából, itt azt is lehet olvasni ettől a keresőoptimalizálótól, hogy ezt hogyan érdemes csinálni:
http://www.kulcsszo.hu/…alizalasban/

Ki gondolta volna, hogy ez fontos tényező lenne?