A szerzett jogról van szó, amellyel 25-30 év szolgálati idővel a rendőrök nyugdíjba mentek!
Miért kell ezt a topicot is politizálással tönkretenni?
A szerzett jogról van szó, amellyel 25-30 év szolgálati idővel a rendőrök nyugdíjba mentek!
Miért kell ezt a topicot is politizálással tönkretenni?
Kedves Fórumozók!
Ha ez a topic politikai vitatérré alakul át, akkor rám ne számítsatok, akkor inkább visszavonulok, legalább addig, amíg a témában nem lesz változás!
Már annyira belehergeljük magunkat, hogy egymást bántjuk. Szerintem addig nyugi, amíg nem lesz a törvénytervezet napirenden. Addig csak találgatások, ötletelések mennek.
Üdvözlettel Veci
Kedves Fórumozók!
A facebookon az egyik társunk nyitott egy közösségi oldalt Előrehozott öregségi nyugdíj címmel. Ott bármiről lehet véleményt cserélni, gondokat meghányni-vetni. Ki milyen hírt talál, meg lehet osztani.
Javaslom, hogy a szakmai problémákon túli gondolataitokat ott fejtsétek ki, itt pedig a jogszabályokról, nyd-intézésről beszéljünk.
Eddig csak néhányan vagyunk ott, gyertek oda, írjatok bátran!
Üdv: Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Sziasztok!
Olvasgatom a beírásokat.... nagyon nehéz magunkban -tartani a feltörő rossz hangulatot és megszűrni a mondanivalót.
Mindezek figyelembevételével is Vecivel,Lyonne-nal értek egyet,maradjon meg ez a topic segítségnyújtó topicnak.Ne politizáljunk!
Nagyon nehéz lenne enélkül és csak köszönettel tartozunk azoknak,akik időt,energiát nem kímélve folyamatosan támogatnak bennünket ötleteikkel és szakértelmükkel.Gondolok itt elsősorban,Vecire és Lyonne-ra.
Mindenkinek sok szerencsét kívánok a problémája megoldásában és a topic használatában !
Veci, helló!
Kedves Fórumozók!
Sokat segítettetek, melyet megszívlelendőnek tartok. Kérdeznék még egyet:
Kiszámoltam a leendő nyugdíjam. Tudom, ez nem egészen pontos. Mivel az utolsó két évben semminemű emelést nem kaptam, ezért azt a 2010-es béremmel számoltam a 2010-2011-es bérem(?) Itt ugrott be a szuperbruttósítás. Amikor ezt bevezették, csökkent a bérem pár ezer forinttal. Ezt a szuperbruttót, hogy kell számolni?
Aug 30. kezdődik a felmentési időm. Dec 30-án fejeződik be. December 31-én 46 év és 46 nap lesz a munkában eltöltött évei száma!
Köszönöm előre is.
Jav: a 2009-es béremmel számoltam.
KGyörgy
A kalkulátorba a bruttó bért írd be, majd abból kiszámolja. Mást nem tudok javasolni.
Üdvözlettel Veci
Köszönöm Veci!
Kedves Veci!
17 vel megszünt a munkaviszony, Munkanélkülire bejelentve 18.val, novembertöl ki lehetne fizetni a 2012.05 ig az ONYI által kiszámitott összeget, Már elörehozott-ba mehetnék, 43-év után.
Hogy lehetne kifizetni ugy tudom én nem fizethetem be!
Ilona53
Igaz nem Veci vagyok, de hátha jó az én segítségem is :)
Igen jól tudod, hogy magad után nem fizetheted meg a nyugdíj összegét.
Csak úgy kivitelezhető, ha találsz egy munkáltatót aki megköti veled a korengedményes nyugdíjról a megállapodást. Aztán, hogy vele hogyan rendezed az anyagiakat az már más kérdés ;)
üdv: ibiza27
Kedves tagok, aki ért hozzá, kedves Veca!
41 év munkaviszony után, 2011. 09. 01. -től, hogyan kérjem a nyugdíjazásomat, hogy nehogy csökkentett legyen? 1951-ben születtem, nő vagyok.
Hamarosan ki kell töltenem a beadványt, nehogy rosszul kérjem, mert úgy hallottam, hogy az előrehozott, az csökkentett, a 40 év után járó viszont nem csökkentett.
Másik kérdés, hogy az előre hozott választása esetén jövőre nem vonhatják-e meg a nyugdíjjogosultságot, mivel még nem vagyok 62 éves?
Köszönöm szépen!
Ilona53
Tekintettel arra, hogy már megszűnik a munkaviszonyod és munkanélküli ellátásod lesz, te nem tudsz így korengedményes nyugdíjba menni. Ahhoz munkaviszonyban kellene lenni, hogy a munkáltató megállapodást kössön veled (amire a munkáltatót a törvény nem kötelezi) és neki kellene kifizetni egy összegben a nyugdíjat az 59. szülinapodig.
Nem tudom, hogy te miért akarsz fizetni? A munkanélküli ellátással te már eljutsz az előrehozott nyugdíjkorhatárig, ami 2012-ben jövedelempótló ellátássá változik. Mikor töltöd be az 59. évet? Nem pontosan írtad le. Ha 2012.01.05-én, akkor te attól a naptól kérheted az ellátást, addig meg álláskeresési járadékon lehetsz, az ellátás összegét nem befolyásolja a ma még hatályos tv. szerint.
Üdvözlettel Veci
mutterka
Ha megvan a 40 év jogosultsági időd, akkor az alapján kérjed, talán az változatlanul megmarad. Egyébként a ma még hatályos tv. szerint az 1951-ben született nők esetében a csökkentés nélküli nyugdíjhoz 38 év szolgálati idő is elég, vagyis neked nem lesz csökkentett.
2012-től a korhatár alatti nyugdíjak mint pl. az előrehozott nyugdíj jövedelempótló juttatássá válik, ezért a 40 év jogosultsági idő alapján kérjed, mert az valószínűleg nem változik.
Üdvözlettel Veci
Tanácsot kérnék, a szolgálati időbe nem fogadtak el két időszakot, és felebbezést nyújtanék be, de nem tudom, hogy milyen formában, papírokkal, igazolásokkal stb. tudom igazolni ezeket: az egyik a családi asztalos iparos műhelyben végzett munka, még a 1970-es években, ezt tanuk, ismerősök tudják igazolni, de ezt elfogadják? Vagy mivel lehet igazolni?
A másik időszakban egy cégnél dolgoztam, tudomásom szerint be voltam jelentve, de eltűntek a papírok, nem találom már a céget sem,ilyen esetben mit tehetek?
A céges időt is tudnám igazolni, mert vannak akkori munkatársak bőven. Ki tudja megmondani, hogy milyen módon tudom ezt a két időszakot elismertetni, mert biztosan vannak fix, kijárt, bevált formák, utak. Biztosan van erre már tapasztalat, hogy mit fogadnak el és mit nem.
Segítséget kérnék én is. 1952.06.19.-én születtem,
jelenleg egyéni vállalkozó vagyok, 15 éve.
Informálódtam a megyei Nyugdíjfolyósítónál, ahol
úgy tájékoztattak, hogy nem mehetek el előrehozott öregségi nyugdíjba, mert egyéni vállalkozóknak nem lehet, csak ha elérem a korhatárt, vagyis a 62,5 évet.
(Egyébként jelenleg a katonasággal és a nappali tagozaton végzett 5 évemmel összesen minimum 40 év szolgálati időm van.) Igaz ez ??
Köszönöm !
Ilona53
Ez a 43 év miből áll?
Kedves Lyonee!
A férjemről van szó,
Kedves Veci!válaszodra irva, hiába 5gyermeket neveltem fel,szinte folyamatosan gyesen,főállásu anyaságin voltam,akkoris 8évet számitanak?munk.időm alig lesz pár év amit öszetudok szedni,egyáltalán fogok nyugdijat kapni mire számithatok,a lányom ha befejezi a tanulmányait elveszik az árvasságit és az özv.nyugdijat is?akk.tényleg nem lesz amiből megéljek,mivel munkát sehol nem kapok,azért irjon aki tud valami tanácsot adni,előre is köszönöm.
Tisztelt Fórumozók!
Én is tanácsot kérnék, hogy mik a lehetőségeim, illetve hogyan járok jobban. Minél előbb szeretnék nyugdjba menni, mert a cégem csődközelben,más munkát meg nem találok.
1953.01.08-án születtem, 1971.10.13-án kezdtem dolgozni. Az elmúlt évben a TB 2009.12.31-ig 38 év és 177 nap szolg.időt igazolt. 2010.02.06-tól 05.18-ig táppénzen voltam.
Kérdésem, hogy mehetek-e/érdemes-e idén előrehozott nyugdijba menni, vagy várjam meg a 40 évet, vagy mit tegyek?
Előre is köszönöm a választ
Marka
Köszönöm a gyors, segítő választ kedves Veci!!! (és elnézést, a megszólítási elírásért az előző levélben)
Horer , 5 gyerekre 9 évet számítanak be , de Lyonnee Írta , h 65 év a nyd korhatárad , és 20 év munkát kell igazolni a nyd-hoz. Olvass vissza , a 3-ik oldalon megtalálod.
Horer , Ágneta54 is a 3-ik oldalon írta, hol tudod megnézni ezeket egészen pontosan .
Segítséget szeretnék kérni!
1951.04.11.-én született férfi vagyok, 2011.08.23.-án 46 éves szolgálati idővel rendelkezem. Most kell eldöntenem 09.01-ig, hogy elmegyek e előrehozott öregségi nyugdíjba az idén. A gond csak az, hogy 2012.01.14.-én lennék jogosult egy jelentős összegre, de nem tudom, akkor már elmehetek e nyugdíjba, vagy csak 62 éves korom után. Nem tudom létezik e olyan, hogy megszerzett jog? Arra gondolok, hogy 2011.04.11.-étől már nyugdíjas lehetnék!
2012.05.01.-el szerettem volna nyugdíjba vonulni, de ha 2012.01.15-el még mehetek, úgy meg már nem, így is mennék.
Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel: Jószi19510
jozsi19510
A tervezet szerint:
"előrehozott, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra 2011 decemberéig jogot szerzők e jogukat jövedelempótló juttatás iránti igényként bármikor érvényesíthetik,"
Ha az idén mész nyugdíjba, akkor is jövedelempótló juttatássá alakul át jan.1-től a nyugdíjad, emelést nem kapsz. én a helyedben mindenképpen megvárnám azt a nagyobb összeget, de inkább már a 47. év betöltését, az ugyanis 2%-kal nagyobb összeget jelentene, 3 hónapot még érdemes ráhúzni azért a 2%-kért. A jövedelempótló juttatás összege megegyezne a nyugdíj összegével, csak amíg nem töltöd be a nyugdíjkorhatárt, addig nem lesz emelés. Ha betöltötted, akkor nyugdíjként kapod tovább, és felemelik arra az összegre, ami a januári nyugdíjemelés után lenne.
Ez csak tervezet. Várj még egy évet!
jozsi19510
Fogadd meg Lyonee tanácsát, magam is ezt lépném meg a nagy összeg reményében. Minél kevesebb idő hiányzik az öregségi nyugdíjkorhatárodig, annál kevesebb lesz a csökkentés.
Azonkívül ne ess abba a hibába, ha még tudsz dolgozni, mint én. Nekem a végkielégítés volt nagyobb összeg, de januárban mentem nyugdíjba, így abból az összegból a járulék felső határa miatt, csak minimális összeg számított a nyugdíjalapba. Bár tudtam volna!
Üdvözlettel Veci
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |