Kedves Fórumozók!
Apu 1953. márciusban született. A kérdesem az lenne, hogy a jelenlegi törvény szerint, /mivel sok minden változni fog/ van-e lehetőség, hogy a munkáltató kifizesse, megváltsa a nyugdíját az államnak.43 év szolgálati ideje van már. Ilyenkor a 60. életévig (előrehozott nyugdíjig), vagy 63. életévig kell kifizetni előre a nyugdíjat?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Előrehozott öregségi nyugdíj
Kedves Fórumozok!
Találtam egy oldalt ahol bármilyen szolgáltatásra is van, szükségünk megtaláljuk, sőt még kedvezményt is kaphatunk. Rengeteg ügyvéd között válogathatunk, én is innen találtam az ügyvédemet. Sok sikert kívánok hozzá mindenkinek, remélem ezzel tudtam egy kicsit segíteni.
Kedves Fórumozók!
Kérlek Benneteket ne rémisztgessük egymást valakitől hallott dolgokkal, mert ez nem jó senkinek sem.
Egymást segíteni és bátorítani vagyunk itt!!!
Veci tanácsára kétszer elolvastam az ajánlott oldalakat, és megnéztem az atv videón Harrach Péter ezzel kapcsolatos mondandóját.
- A törvények betűje nekem kicsit körmönfont.
- A nők 40 év utáni nyugdíját nem bántják én ezt hallottam, ha valaki mást azt nem értem.
- Engem is irritál ha valaki 42 évesen/rendőr/ nyugdíjas és életerős ő hány évet dolgozott?
- A többiről még vita lesz a törvény benyújtása után.
- Nem hiszem, hogy 1 millió ember aki munka nélküli ne vezetne forradalomhoz, ezt talán ott fennt is tudják
- Aki alkohol általi beteg lett és nem dolgozott, hanem ivott, szerintem én azokért nem szeretnék dolgozni, és nem is látom be, hogy neki miért kellene rokkant nyugdíjat fizetni.
- Az előrehozott öregségi nyugdíjakat egész biztosan nagy körültekintéssel fogják megnézni, de az én véleményem az, hogy ezeket változatlanul hagyják, és csak a rokkant nyugdíjakat fogják felül vizsgálni.
Marcsharcsa
60 évesen, 2 éve nyugdijasként (elöre hozott öregségi), 39 év 73 nap szolgálati idővel ennek a levélnek birtokában nem tudom mit mondhatnék.
http://www.fidesz.hu/index.php?…
"Schmitt Pál levele: 2010.jan.21.
Tisztelt Nyugdíjas!
...
A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Meg kell akadályoznunk a nyugdíjpénztárak privatizációját, és minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak értékét. Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, kormányra kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára. Az erről szóló Fidesz nyilatkozatot alul olvashatja. Kérem, vágja le, és őrizze meg garancia-nyilatkozatunkat!"
Garancialevél
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség minden magyar nyugdíjas biztonsága érdekében garantálja a következőket:
1: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat.
2: Garanciát vállalunk arra, hogy törvényben fogjuk megtiltani a nyugdíjpénztárak privatizációját.
3: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt a nyugdíjak reálértékét megőrizzük.
(fidesz.hu)
Kedves Veci!
Nagyon köszönöm a válaszodat.
magunkat sajnálom. nem a 43 éves katonatiszteket:-)
gabusch53
Ricuska
Köszönöm, hogy válaszoltál. Igen, sok mindenre lehet következtetni a beadvány egyes megfogalmazásaiból. Nekem már sokatmondó a 40 éves női nyugdíj feltételrendszere is...
Külön érdekes számomra, hogy mért éppen a 62 éves kor az irányadó, hiszen a jelenlegi tv-ben születési évjáratok szerint más-más a korhatár. A 62 év csak 49-50-es és az előbb született férfiakra, illetve az 51-es és előbb született nőkre vonatkozik. Az utánuk jövőknek már fokozatosan emelkedik. Most akkor nekem mint 53-as nőnek nem 63 év, hanem 62 lenne? Ez csak egy költői kérdés.
Elképesztő az a kommunikáció, hogy mindig csak fenyegetnek, mindenki reszkessen, féljen, nem tervezheti az életét, családi dolgait, és csak riadtan várja, hogyan törik kettébe az életét, egzisztenciáját.
Volt egy kolléganőm, 50-es, 57 évesen előrehozottba ment el. Sajnos, féléve elhúnyt. Most akkor reszkessen a gyereke, hogy vissza kell fizetni az anyuka nyugdíját? Reszkessen az unokája, ha a szülője meghalna, akkor örökségként meg neki kellene visszafizetni a nagyi nyugdíját? Ez is költői kérdés.
Nincs mit tenni, rettegve várunk tovább.
"Repül a nehéz kő, ki tudja, hol áll meg, kit hogyan talál meg."
Üdv: Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Kedves Fórumózok!!
Korall 54!!
Csak azt tudom neked válaszolni hogy sajnos belső infó!
Nekem már márciusban szóltak hogy a véglegesitett rokkantnyugdijak is felülvizsgálják. Ennek várható ideje akkor május volt. Csúszott ez a beadvány ezek szerint, de mihelyt módositják az alkotmány elkezdődik. lehet hogy éppen hetek kérdése, mert hogy módositani fogják az biztos.
Amugy 20 éven keresztül a nyugdijjal kapcsolatban volt joggyakorlatom, ezen területen dolgoztam, ismerem a jogszabályokat, és a mondatokban megbúvó apró dolgokat.
Mivel a beadványban az szerepel, hogy 62 év előtt nem lehet elmenni nyugdijba, ez magával hozza az összes ellátás megszüntetését. Illetve adható-lesz az ellátás. Egyet hiányolok, hogy visszemenőleges hatályt nem irták le!! Ez az ami el van bujtatva!! Amugy csak a törvénymódositást követeően megállapitott ellátásokra vonatkozhatna.
Ha viszont nőknél meg van a 40 év, akkor elmehet nyugdijba!!
De várjartok, mert itt még sok apró momentum van, ami nem tisztázott!!
A járadékok, özvegyi, árvaellátás. Sajnos ez sok mindent fog magával vonzani!!
Bár ne ugy legyen, mert most kb. egy milliónál is több embert érint.
Kedves Veci!
Ha még olvasod a topicot! MInt már írtam, teljes mértékig megértelek, hogy nem tudsz úgy tanácsot adni, hogy az esetleg visszafelé sül el. De ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha valamelyest tisztábban látunk nagy szükség lesz és van, Rád. Ebben a helyzetben szerintem muszáj várni, és akinek van munkahelye, annak pedig fontos, hogy ne most akarjon mindenáron előrehozott nyugdíjba menni, de ha megvan a 40 éves jogosultsága, akkor tegye meg gyorsan. És ha ezt Te írod meg, szerintem az a sok multbeli segítség miatt hiteles.
Gondold ézt végig kérlek!
Gömbike81!
Ebben a mostani helyzetben, nem lehet nyugodt lelkiismerettel tanácsot adni, hiszen Veci is már ezért nem ír ebben a topicban.Ha én lennék édesanyád helyében, azt hiszem kivárnák egy kicsit, hogy lássuk, hogy hogy alakulnak a dolgok. A beterjesztett alkotmánymódosító javaslat a már megadott korkedvezményes, előrehozott nyugdíjak visszavonására átalakítására is lehetőséget ad.Nem lehet tudni hogy mi lesz a vége. Remélhetőleg még az év vége előtt kiderül, és akkor annak megfelelően és gyorsan lépjetek.
Anyukád adja csak be a kérelmet, melyet a jelenleg hatályos rendelkezések szerint bírálnak még el. Azt hogy 2012.01.01-től mi lesz azt még senki nem tudja...
Sziasztok!
Én azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mennyi idő mire ebből gyakorlat lesz? (úgy értem mire tényleg elkezdik felülvizsgálni a nyugdíjasok jogosultságát/munkaképességét).
Édesanyám idén tölti be a 60. életévét, és előrehozott nyugdíjba szeretne elmenni (egy hónap múlva adná be a kérelmét kb). Vajon előfordulhat az, hogy mondjuk 61 évesen visszaküldik még egy évre dolgozni? (persze tudom, bármi előfordulhat).
Köszönöm előre is a válaszokat,
Gömbike81
Ricuska
A benyújtott Alkotmánymódosítási javaslatból mindez sejthető. Te honnan tudod ilyen pontosan és biztosan?
Nagyon figyeljetek, mert az előrehozott öregségi nyugdijasokat is érinteni fogja az alkotmány módositással létrehozott törvény.
62 évet be nem töltötteket visszadobják a munkába!!!
Elveszik az előrehozott nyugdijat, járadékot, járulékot stb stb!!!!
Az özvegyi és árvaellátásról még!!! nincs szó!!
Bár a törvény ugy fogja irni ha elfogadják hogya szociális juttatás adható!!!!!
Pocok80!
Kérjetek az édesanyád számára a nők kedvezményes nyugdíjához jogosultsági idő számítást, mert nem feltétlenül esik egybe a szolgálati idővel. A kedvezményes nyugdíjhoz csak a munkaviszony és a gyes évei számítanak (3 gyerek után 8év gyest vesznek figyelembe). Tehát 32 munkaviszonyban töltött évnek feltétlen meg kell lennie.Ha ez megvan akkor rendes teljes összegű öregségi nyugdíjba mehet.Nem lesz csökkentett a nyugdíja, sőt még + 2%-ot is kap, mivel 1 évvel túllépte a 40 évet.
próba
Kedves forumozok!
Valakinek a segitseget szeretnem kerni vagy a tanacsat.Az anyukam 1954-ben szuletett es neki marciusban 41ev 100napja volt.3gyermeket szult.Azt szerenem kerdezni,hogy o akkor a rendes oregsegi nyugdijat fogja-e kapni vagy a csokkentettnyugdijat?Mert most mar annyi mindent lehet olvasni az interneten,hogy jovore elvehetik a nyugdijat azoktol akik alkalmasak meg dolgozni es csokkentethetik is.Valaki irjon!Koszonom!
Kedves Veci!
Véleményemmel, jókívánságaimmal csatlakozom Sitimaci, Acgirl, Hárs52 által írottakhoz.
Még annyit tennék hozzá, hogy nem csak a tv-ekben járatlan fórumozóknak segítettél, hanem áttételesen a munkáltatók, a nyugdíjhivatalok ügyintézőinek is, mert sokszor ők sem tudták pontosan a tv-t.
(Egy rosszízű régi vicc poénja: Kötelet adnak, vagy azt is vigyünk magunkkal?) Úgy látszik, jól működik a Bielderberg csoport.
Mindent köszönök, amit Tőled tanultam, bár most már nem megyek vele semmire.
Kedves Veci!
Hogy Rejtőt idézzem: "egy biztos, a bizonytalan"
Első olvasatban nagyon ledöbbentett, hogy többet nem akarsz írni a topicba, de teljes mértékben megértelek, mert ki mer itt és most bármit is jó szívvel tanácsolni.Hiszen amikor a nők 40 éves kedvezményes nyugdíja körül vajúdtunk, álmunkba sem gondoltuk volna, hogy a helyzet annál sokkal rosszabb is lehet. Olvastam többször is az alkotmánymódosító javaslatot, hát abba aztán minden belefér, és még az Alkotmánybíróság sem tehet semmit ellene, hiszen bármit dönt a kormány az nem lesz "alkotmány ellenes".Gyakorlatilag a kormány teljesen szabad kezet kap, minden esetleges fék kiiktatva. Hát ezt biztos vagyok benne, hogy tervszerűen felépítették.Soha nem hittem volna, hogy aki egyszer a vonatkozó törvények alapján nyudíjba mehetett, azt egy perc alatt el lehessen venni tőle.
Elnézést, hogy leírtam a gondolataimat, amik tele vannak pesszimizmussal.
Veci! Minden jót kivánok neked és családodnak is: Zsuzsa
Kedves Veci!
Szomorúan, de teljes megértéssel olvastam a soraidat. Szeretném mindannyiunk nevében megköszönni azt a sok-sok okos tanácsot, fáradozást, amivel elláttál minket, amit értünk tettél szabadidődben.
Sajnos tényleg kiszámíthatatlan minden, ami ma még törvény, azt holnap egy tollvonással eltörlik! :(
Ilyen körülmények között tanácsot adni lehetetlen, sőt veszélyes dolog is.
(Csak úgy zárójelben megkérdezem, vajon mi lesz a reakciója pl. a rendvédelmi dolgozóknak erre a lépésre? Vagy ott is lesznek kiskapuk? Akkor minek ez az egész felhajtás?)
Megértem az elhatározásod, és kívánok jó egészséget, sok örömet és gondtalan, problémamentes életet.
Üdvözlettel:
Zsóka
Kedves Zanek!
Ha van munkahelyed, s nem akarnak elküldeni, ne akarj nyugdíjba menni... Olvasd el a kollégák beírásait, s megtudod, miért gondolom így..
- Korkedvezmény-előrehozott nyugdijbamenetel más országban sem újdonság,én most is azt mondom,hogy 40-éves munka felett, hadd dönthesse ell az állampolgár, hogy elakar menni nyugdijba vagy nem és a mindenkori korkedvezményt is meg kéne tartani illetve alkalmazni!Az öt testület korai nyugdijbamenetelét meg, csak fokozatosan szabadna megszüntetni!!! Évszámban is meglehetne adni a 40-év mellé az 55-éves életkort és akkor nem kéne a Nők negyven éves nyugdijbamenetele sem! Aki enyi évet ledolgozott már az megérdemli és be is fizetett már egy valag pénzt arra,hogy élvezze azt a pár évet,amit talán megér nyugdijba!----- Lám, azért kilehetne okoskodni mást is, ehelyett a most kitalált szörnyüség helyett!!!!!!!!!! IGAZ ?????
- Igazad van,ezért nincs már értelme ennek a topicnak! Korrekt megközelitőleg is,pontos válasz innentől kezdve??? NINCS!!!!!!!Ezért kérdezni is,értelmetlen!!!----- Megjegyzendő: " pártunk és kormányunk" nem erre kapta a 2/3-os felhatalmazást,hanem arra,hogy a SOK ELLOPOT MILLIÓKAT_MILLIÁRDOKAT VISSZASZEREZZE ÉS MEGSZÜNTESSE ORSZÁGUNK TOVÁBBI KIRABLÁSÁT.ILLETVE AZ ORSZÁGUNK KIRABLÁSÁBAN FELELŐS SZEMÉLYEKET SZIGORUAN MEGBÜNTESSE!!!!!!! Ez nem megy,@urva nehéz úgy látszik,holló a hollónak nem vája ki a szemét! Erre most jön a nyugdijbamenenetel ilyen-olyan ámokfutásszerü intézkedési sorozata,amely nem csak embertelen,,hanem érthetetlen,logikátlan és nem is vezet sehová sem,ráadásul gazdasági előnye sem fog lenni!
Segítségeteket kérem. Augusztusban töltöm az 59. évemet. Előrehozott nyugdíjba mennék,de szeptember 1-től újra dolgozni szeretnék, mert 8.-os osztályfőnök vagyok. Hogyan lépjem ezt meg?
Férjem,57-es születésű, 37 év ledolgozott évvel és 6 év korkedvezménnyel el tudna-e menni az idén korengedményes nyugdíjba? Én úgy tudom, (a 354/2010-es korm.rendelet alapján Magyar Közlöny 2010/200.), hogy a korengedményes nyugdíj december 3l-ig meghosszabbítva.A rendeletben benne van, hogy 57-es 6 év korkedvezményt szerzett férfi is igénybe veheti ugyanúgy mint a 51-52-53-as születésű. Te, hogy értelmezed, vagy olvastad-e ezt az - ONYF tájékoztatót a korengedményes nyugdíj 2011 -.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02