Előrehozott öregségi nyugdíj

bukfenc2 # 2011.05.18. 07:58

Kedves Fórumozók!
Pár naponként, vissza-vissza olvaslak benneteket, ezáltal ismereteimet bővítem, igyekszem naprakész lenni. /2012.aug.6-án lesz meg a 40 év jogosultsági időm/
Lassan minden reményem elszáll! Ebben az országban mindent meg lehet csinálni, ha kiragadnak egy-egy kirívó példát, mint pld. a 43 éves nyugdíjas tűzoltót, akit a TV-ben a Házon kívűl című műsorban bemutattak! /ezeket tényleg vissza kell küldeni dolgozni!/
"fától nem látjuk az erdőt" Az "erdő" az a sok-sok általában igazán megérdemelt korkedvezményes nyugdíjas, aki az életét, a család gazdasági helyzetét, életkörülményeiket, nyugdíjba-vonulásakor m e g t e r v e z t e.
Hiába tervezett jól, biztonságosan, meg kell tanulnia, hogy ebben az országban csak a mának lehet élni, mert a holnap az 2/3-ad részben bizonytalan.

vacsi # 2011.05.18. 07:04

mamamacoka, teljesen igazad van, előbb-utóbb mindenkire sor kerül!
Sajnos, a nép olyan buta, hogy hagyja magát megosztani, mindenki csak a saját érdekét nézi! Márpedig, ha sikerül gátat verni közénk, akkor bármit megtehetnek velünk! A politikusokat a NÉP sorsa a legkevésbé sem érdekli: szükséges rossznak tekintik, akinek munkahelyet kell biztosítani, segélyt, nyugdíjat, táppénzt kell adni, a gyerekeit oktatni kell. Legszívesebben elpusztítanának minket, amiért mégsem teszik: mert nélkülünk életképtelenek. Honnan nyúlnák le azt a sok-sok milliárdot (pl. az OTP vezérigazgatója EGY ÉV ALATT 35 milliárdot), ha mi nem dolgoznánk nekik?

Ezért találták ki a nép megosztását, és így az egyes rétegeket egymás ellentudják fordítani, tehát nem ők lesznek a rosszak, hanem csak az "általános véleményt" alakítják törvénnyé. Erre nagyon jó példa a cigányok helyzete, akiket kikiáltottak ingyenélőnek, tolvajnak, lusta, munkakerülőnek, holott mindnyájan tudjuk, hogy régen, amíg volt munka, addig becsületesen elvégezték, a fizetésükből megéltek, még ha mások voltak is az igényeik. Természetesen köztük is van munkakerülő, de munka ma már a magyaroknak sincs, főleg a kis falvakban. Miután sikerült a népharagot ellenük fordítani, most arra hivatkozva csökkentik a segélyeket, hogy nem érdemlik meg. Csak akkor döbben mindenki rá, hogy kijátszották, amikor ő sem tud megélni, akkor viszont fel van háborodva!
De ugyanez a helyzet a korkedvezményes nyugdíjakkal: mindenki a rendőrökre fúj, hogy nem érdemlik meg, holott bárki elmehetne rendőrnek, annyi pénzért, a és olyan szemét munkafeltételek mellett, amennyit ők kapnak! Miért nem teszik meg?!
Nem izgatom tovább magam, úgy sincs pénzem vérnyomáscsökkentőre!

eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.17. 18:40

Lenolaj1

A törvénytervezettel kapcsolatos alkotmánybírósági vélemények miatt tettem fel a linket. Akárcsak ezt a linket korábban: http://helsinki.hu/…ok/htmls/869

lenolaj1 # 2011.05.17. 17:27

Ja, és Eznemvicc, ez csak egy cikk, amit viszont Veci idézett az a törvény tervezet!

lenolaj1 # 2011.05.17. 17:18

Eznemvicc, „A változások következtében a jövőben becslések alapján mintegy 150 ezerrel bővülhet a munkaerőpiac különböző területein tevékenykedő munkavállalói létszám - írja Matolcsy György.
Ez viszont vicc! Nem a munkavállalói létszámot, hanem a munkahelyek számát kellene bővíteni! Ja, hogy az nehezebb?

Korall54 # 2011.05.17. 17:12

lenolaj1
Köszi a dicséretet, bárcsak tudnék neki örülni!
A kigazításod tökéletes.

Üdv: Korall (53-as nö)

eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.17. 17:00

Ezt találtam az Alkotmány módosítással kapcsolatban. Ma délutáni anyag. Az előrehozott öregségi nyugdíjról szó sem esik benne.

http://penzcentrum.hu/…_nyugdijakat

lenolaj1 # 2011.05.17. 16:44

Korall54, éleslátásodhoz gratulálok!!!
A te megfogalmazásod precíz, lényegretörő, korrekt, mindenki által érthető, világos.
Egyetlen kiigazítást ha megengedsz:
nyugdíjügyben bármikor, bárkivel kapcsolatban, bármit dönthetünk egyik pillanatról a másikra előremenőlegesen és visszamenőlegesen, és azt mindig meg is tudjuk majd indokolni ezzel az írással” „az alkotmányi elveknek megfelelőenvagyis az alkotmányt is a saját érdekeink szerunt igazítva!

acgirl # 2011.05.17. 16:37

Kedves Veci!
Hidd el, én is százszor elolvastam a tv javaslatot. Bennem éppen ugyanolyan kétségek merültek fel, mint benned az arra vonatkozó példák -melyekre utalsz- és előzmények miatt. Tudom, tudom, Álmodj királylány...., de annyira jó lenne már hinni embereknek, még akkor is ha ők politikusok. :(
Én is maximálisan érintett vagyok, január óta várok egy q...a határozatot és pénzt, de mire megkapom (vagy meg sem kapom?) már el is veszítem???!!!!
De lassan nem marad más, csak az, hogy próbáljak keresni valamit, amiben hinni lehet.

Korall54 # 2011.05.17. 16:24

Veci
Ez a beterjesztés egy rafináltan, furmányosan megfogalmazott katyvasz, ami az én olvasatomban így jön le: nyugdíjügyben bármikor, bárkivel kapcsolatban, bármit dönthetünk egyik pillanatról a másikra előremenőlegesen és visszamenőlegesen, és azt mindig meg is tudjuk majd indokolni ezzel az írással.

Elkeserítő!

Veci # 2011.05.17. 14:17

Kedves acgirl!
DE nem az van leírva! A szó elszáll, az írás megmarad! Vagy én nem tudom értelmezni a leírt előterjesztést? Segítsetek tisztán látni!

http://www.parlament.hu/…99/03199.pdf

Az Alkotmány 70/E. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki :
„(3) Az ellátáshoz való jog a nyugellátás tekintetében az általános öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött, a
nyugellátás törvényi feltételeinek megfelel ő személyre terjed ki. Törvény az e korhatárt be nem töltöt t
személynek is nyugellátást állapíthat meg. Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésé t
megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális
ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethet ő.”

ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS

A 2. §-hoz
A Javaslat az Alkotmány 70/E . § új (3) bekezdését megállapító része a jövend ő generációk érdekeire és
várható terheire tekintettel rögzíti, hogy a szociális biztonság keretei között nyugdíj jogcímen járó
ellátásra főszabályként azok jogosultak, akik – a törvényhozó által a mindenkori demográfiai
viszonyokra és a várható életkorra tekintettel kialakított – öregségi nyugdíjkorhatárt elérték . A Javaslat
lehetővé teszi ugyanakkor, hogy törvény a nyugdíjjogosultságot (átmeneti vagy tartós jelleggel )
kiterjessze pl . a nők fokozottabb védelme érdekében . A Javaslat módot ad arra is, hogy a törvényhozó a
jelenleg már fennálló nyugellátásokat is ezen alkotmányi elveknek megfelel ően rendezze át, oly
módon, hogy a jelenleg nyugellátásban részesülő, az öregségi nyugdíjkorhatárt még be nem töltött személyek a társadalombiztosítási vagy a szociális rendszer keretében, illetve a munkaer őpiacra való
visszatérés lehetőségének megnyitásával a megélhetésükhöz hozzájáruló juttatásban részesüljenek .

Nem tudom fórumozó társak titeket ez az eltérés a leírt és szóbeli megnyilatkozás megnyugtat?
Emlékezzetek vissza a nők kedvezményes nyugdíjtervezete esetén miről volt szó?

• 40 év szolgálati időről! Mi lett belőle?
  • Jogosultsági idő, amibe sok minden nem tartozik bele.

Kedves acgirl!
Győzzél meg, támaszd alá írásosos bizonyítékkal, hogy hol olvasható ki, hogy nem minden 62 év alattit érintene!!!! Megbocsáss a kétségeim, szerintem sokad magammal továbbra is fennáll, mindaddig, amíg írásban nem jelenik meg az előterjesztők által.

Nézzétek az egyenes adást az interneten, de néhány nap múlva a videotárban is meglátjátok és a jegyzőkönyvet is elolvashatjátok a parlament honlapján:
http://elovideo.parlament.hu/…dant/live.rm

Üdvözlettel Veci

brrrrr # 2011.05.17. 14:11

Valóban megerősítésre került. Szóban! Leírva ellenben kissé máshogy hangzik. S nyilván nem véletlen a sok feltételes mód, a konkrétumok mellőzése. A folytatás: hétfőn.

Ma 3 és fél hónap után megkaptam az időelismeréseimről a határozatot. Szeretném felvenni a kapcsolatot olyan sorstársammal aki már értelmezni is tudja. Segítségét szeretném kérni, hogy ne kérdezzek majd balgaságokat :-)

acgirl # 2011.05.17. 12:04

Kedves Fórumozók, Érintettek!

Figyelemmel kísérem a TV közvetítést, most másodszor erősítik meg, hogy a változás csak és kizárólag az 57 év alatti, munkaképes emberek - elsősorban rendvédelemben dolgozók - nyugdíjára vonatkozhat!
Ez egy sokunknak jó hír! Remélem .......

brrrrr # 2011.05.17. 11:46

Most kezdődik Balsai hozzászólásával a vita.
Az M2 közvetíti.

Korall54 # 2011.05.17. 09:03

CSATLAKOZOM VECIHEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Veci # 2011.05.17. 08:46

Kedves dtida és fórumozó társaim!
Köszönöm a "pontosítást" te tájékozottságod okán pontosabb adatot tudhatsz az érintett kör létszámát illetően. Valójában az 5-600 ezer főt a kommunikációból vettem, bár gondoltam, hogy ez nem lehet valós, mint az sem volt valós, amikor a nők nyugdíjbavonulási lehetőségét a kormányzat 2011-re százezres nagyságrendben kalkulálta (épp ezzel az indokkal emelte 0,5 %-al a járulékbefizetést), hiszen a ma vagy inkább a múlt héten még hatályos törvény szerint az 1952-es születésű nők is az idén mehettek/mehetnek el vagy nem? előrehozott nyugdíjba (amit most céloznak megtorpedózni az alkotmánymódosítással).
A 240.000 előrehozott nyugdíjas létbizonytalansága a visszamenőlegesség előrevetítésével kétségbeejtő, sírni való lélektani terror, lesúlytó élethelyzetet vetít előre. Hidd el és fórumozó társaimmal egy hajóban utazva fájdalommal vagyok tele én is, ugyanúgy mint az 240.000 ember. Mindez azért, mert irritáló az életerős negyvenes éveiben nyugdíjba vonulók miatt, akik szintén törvény adta lehetőség alapján mentek el nyugdíjba,

• akik hosszabb ideig lesznek nyugdíjasok, mint amennyi járulékot befizettek,
  • akinek a jelentős részét a mi korosztályunk járulékaiból (fiatal politikusainkkal egyetemben) ingyen tanulhattak, és most a felmenőiket köpik szembe.

Bízom benne, hogy a saját felmenőik bizonyára ellenérzést váltanak ki a gyerekeik iránt, ha meghozzák azt a törvényt, hogy az anyjukat, apjukat vagy nagyszüleiket visszaküldik a nemlétező munka világába (hosszú szolgálati idő után a segélyezettek táborába), mondván, hogy mennyire szükség van rájuk (ez cinizmus!).

Üdvözlettel Veci

dtida # 2011.05.17. 06:45

Egy rövid illúzióoszlató:
a benyújtott alkotmánymódosítás a később elfogadni szándékozott nyugdíjtörvények (szolgálati és civil) miatt szükséges abból a célból, hogy az alkotmánybíróság ne semmisíthesse meg. Nem más tehát, mint a jogállamiság újabb megkerülése.

Vecivel egyetértek abban, hogy a benyújtott szöveg ellentétben áll Lázár úr nyilatkozataival... aki nem lát át a szitán, nyugodtan hihet amit akar, az elvakult kormánypárti hívőknek nyilván az is nemzeti érdek lesz, ha a bőrüket nyúzzák majd le.
Tény azonban, hogy a benyújtott javaslat minden korhatár alatti személy nyugdíját veszélyezteti.

Veci viszont abban téved, hogy 5-600 ezer előrehozott nyugdíjas lenne: ez a szám mindössze 240e fő.

Veci # 2011.05.17. 05:20

Akinek módjában áll, az nézze ma a parlamenti közvetítést, a nyugdíjtéma (alkotmánymódosítási javaslat) általános vitája lesz.
ITT követhető az adás, kattintsatok az élőadás szóra:
http://www.parlament.hu/…_ujnapok_ckl

Üdvözlettel Veci

eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.16. 18:17
juhlaci # 2011.05.16. 17:09

Kedves brrrr! Akkor lélegezhet itt fel bárki, amikor már megkapta az első előrehozott nyugdíját! http://www.vg.hu/…t-kap-348882

eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.16. 16:03
eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.16. 15:29
ancsika11 # 2011.05.16. 14:14

Szerintem is ez azokra vonatkozik akik fiatalon, 40-45 évesen mennének el nyugdíjba. Visszamenőleg szerintem nem nyúlnak hozzá, pl a 98%-os különadót is csak 2010 után kell fizetni. Amit visszamenőleg akartak a 2005-2009-ig terjedő időszakra azt elvetették. Ezt sem fogják utólagosan megszüntetni. Rendőrség, katonaság, stb. A rokkantnyugdíjakat megkotorják és megszigorítják. Veci drága! Én úgy gondolom, hogy megnyugodhatsz és visszajöhetsz ide közénk, mert nagy szükségünk van Rád a továbbiakban is. Ötleteid és jó tanácsaid nagyon hiányoznának ha nem lennél.

Veci # 2011.05.16. 13:25

EZEKET olvastam:
Nyugdíjügy - négyszázezer embert érinthet a javaslat
http://hirszerzo.hu/…galati_lazar#rss

Nyugdíjasok: "jogi barkácsolás" a Lázár-Balsai javaslat
http://hvg.hu/…lazar_balsai#…

Lázár: Életerős rendőrökre vonatkozik a nyugdíjmódosító javaslat
http://www.echotv.hu/…avaslat.html

Kivonult az MSZP és a KDNP az alkotmányügyi bizottság üléséről
http://www.hirado.hu/…anyugyi.aspx

Üdvözlettel Veci

brrrrr # 2011.05.16. 12:18

Talán egy biztató hír:
Imént hallgattam Lázár "Úr" napirend előtti hozzászólását. Számomra egyértelműen azon fiatal nyugdíjasokról beszélt akik a rendfenntartásban érintettek. Ezen belül sem vonatkozna azokra akik már betöltötték az 57. életévüket.
Ennek alapján úgy gondolom sok előrehozott öregségi nyugdíjban lévő vagy előtte álló fellégezhet :-)