Munkajogász segítség


drbjozsef # 2024.08.16. 11:37

Postas,

Nem ismerjük a munkáltató belső szabályzatát.
A Munka Törvénykönyve nemigen említ köztes szankciókat, nincs "pénzbüntetés", nincs fegyelmi, nincs se szóbeli se írásbeli figyelmeztetés, az van, hogy mindkét félnek a tőle elvárható módon kell eljárnia, és közösen együttműködnie. Ergo amelyik félnek nem tetszik valami, az megszüntetheti a munkaviszonyt, főszabályként rendes felmondással, különleges esetben azonnali felmondással.

Minden más lényegében a felek közös megegyezésén múlik (ideértve persze azt is, hogy a munkaviszony létesítésével a munkavállaló elfogadja a munkáltató szabályait, előírásait, normáit, amelyek ha nem ütköznek törvénybe, vagy nem méltánytalanok, akkor azt be kell tartania, és lehetnek benne saját szankciók.)

Postas # 2024.08.16. 09:49

Segítséget szeretnék kérni. intézkedés hátrányos jogkövetkezmény alkalmazásáról melyet ismerősöm kapott. Még nincs aláírva. Felettesét szidta amit más is hallott. Másik alkalom szintén a felettesét szidta de az a vezető nem hallotta hanem egyik kolléga mondta vissza a vezetőnek. Ezek után felhivatta az irodába le kellett írnia egy papírra, hogy mi az oka a káromkodásának. Ismerősöm stresszre hivatkozott és bocsánatot is kért.Általános magatartás szabályait szegte meg a munkahelyen. Ő ezt a papírt nem írta alá.Egyszeri pénzbeli büntetés lenne ha aláírná. Kérdésem a következő, mire számíthat ha nem írja alá az adott időpontig?
Tisztelettel köszönöm ha választ kapok.