Gürizés minimálbérért


Egyjogász # 2008.12.11. 11:53

A kamarai bepanaszolás az nem "megszégyenítés", hanem nagyon komoly következményei is lehetnek, végső soron ki is zárhatják az ügyvédet, ami azt jelenti, hogy nem folytathatja a hivatását.

torkoska # 2008.12.11. 11:48

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Úgy döntöttem, nem rohanok a kamarához. Nem hiszek az ilyen megszégyenítésben. A következőt gondoltam ki.
Elhúzom az időt, mert ha kell a cégnek a pénze járja be a hivatalos utat.Sajnos az ügyvédük befaragott,mert az a stílus amit használt igencsak alkalmas egy "átalagember megfélelmítésére",és a többi jogi produkcióját már nem is kívánom minősíteni.
Majd a tárgyaláson előhúzom, mint kisnyuszit a cilinderből. Magyarázza a tisztelt bíróságnak.
Amúgy az lenne az út(de ezt mindenki tudja), amit leírtatok.

Csipke # 2008.12.09. 13:13

Kedves Torkoska,

lehet, hogy azért, mert ez a topic arról szól, hogy jelöltek kevés pénzért dolgoznak, tehát óhatatlanul felmerül a jelöltek képességének minősítése.

Egyjogásszal értek egyet, kizárt dolognak tartom, hogy ügyvéd ilyet leírjon, ha meg igen, akkor megérdemli a kamarai vizsgálatot (ergo éljen a delikvens panasszal a Kamaránál).

Ahogy az élet bármely területén, nyilván ebben is vannak "kóklerek", akik minden jóérzésű, tényleg a joggal hivatásszerűen foglalkozó kollégánál (is), nem csupán a magánembereknél kiverik a biztosítékot. Ezért (is) van a Kamara például (az egy másik topicot igényelne, hogy vajon a Kamarák tényleg betöltik-e a szerepüket).

No, és hogy a topichoz is hozzászóljak:
Nyilván a gyakorlat alapján lehet eldönteni egy jelöltről, hogy mennyire "jó", és mivel "sok az eszkimó és kevés a fóka", ezért a jelölteket foglalkoztató kollégák válogathatnak. Ez tény.

Szerintem a joghallgatóknak, időben fel kell ismerni, hogy valami pluszt hozzá kell tenni a diplomához (akár több nyelvet, akár szerzett gyakorlatot az egyetemi évek alatt és még sorolhatnám), amiért a "piacon" jobban el tudja magát adni az ember a diplomát követően.

Kacsával pedig egyetértek, hogy "nem kötelező" ugyanott lehúzni a jeltölti időt. Nem értek én sem azzal egyet, hogy azért mert valaki jelölt, még jó esetben nem hülye (oppárdon), főleg nem rabszolga, nem is kell (lehet) így bánni velük. Kövezzetek meg, de azért azt, hogy kivel mit enged meg a főnöke, ha nem is döntő mértékben, de befolyásolja, hogy mit hagy.

Azt gondolom, a legnagyobb probléma az, hogy sok esetben "menő dolog" jelöltet foglalkoztatni, de a tudást átadni már nem. Pedig a jelöltségnek ez lenne a célja.

Nagyon sokszor tapasztalom körülöttem, hogy a jogi hivatást mindegy "jajj-de-gyorsan-meggazdagszom" pályának gondolják... már jelöltek is. Nagy hiba.


Csipke

Egyjogász # 2008.12.09. 12:13

Ha jogerős az fmh. és van bíróság által kibocsátott vh. lap is, akkor sem a hitelező "embere" megy ki foglalni, hanem az önálló bírósági végrehajtó.

Őszintén szólva én nem igazán akarom elhinni, hogy egy ügyvéd bárkit is írásban megfenyegetne jogellenes eljárással, mert egy ilyen levelet valóban bárki bemutathat a kamaránál.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.12.09. 11:37

Tegyél panaszt a kamaránál. És hagyd a demagógiát.

torkoska # 2008.12.09. 11:32

Na újra!
Jogeset: Z mobilcég megszegve a saját szerződését, és a ptk-t. is 30ezer forint helyett 105 ezer ft+ ügyvédi költséget számlázott ki az "adósnak"
Jelen cég ügyvédje írásban felszólította az "adóst" amennyiben nem fizet 3 napon belül akkor kimegy az embere foglalni, természetesen nem jogerős fmh-val+végrehajtási záradékkal, hanem Jevgenyij és társa BT. + Zsuk!
És még folytathatnám....
Miért nem az ilyen kollegákat közösítik ki,ahelyet, hogy a jelöltek képességeit elemezgetik?
És egy vers:Még kér a nép! Érdemes újra fellapozni.

torkoska # 2008.12.09. 11:20

köszi!

Kovács_Béla_Sándor # 2008.12.09. 10:58

Vagy azért mert túl sokáig írtad. A hosszabb szöveg felküldése előtt célszerű control+c-t nyomni.

torkoska # 2008.12.09. 10:43

Emberek!
Működik a cenzura!
Előbb egy hozzászólásomat, nem jelentették meg, küldés után elszállt?!
Persze mert kínos megállapításokat tartalmazott!

Kacsa1111 # 2008.12.05. 11:10

Kedves Mohos doktor,

nyílván az ügyvédi lapban javasolt dolog marhaság.
de itt most arról van szó, hogy emberként kell-e bánunk a jelölttel, és ha mondjuk bárányhimlős, akkor ne várjuk el, hogy bejöjjön dolgozni, vagy hogy tüdőgyulladást lábon szenvedjen ki...stb.
ide tartozik a fizetés is. egy ügyvédi irodában elég jól mérhető, hogy a jelölt "mennyit termel" (különösen órabéres irodáknál) ennek 5-10%-át odaadni szerintem nem ördögtől való ötlet.
vagy ha saját ügyfelet hoz az irodának és maga csinálja meg az ügyet, az ügyvéd csak ellenőrzi és aláír, akkor ne csak 10%-ot adjon oda a jelöltnek...
stb.stb.stb.

ezekkel semmit nem adsz oda abból, amit elértél...

félreértés ne essék:
nem mondom, hogy a munkájában legyünk enyhék a jelölttel. ez neki tanulóidő. ha pl. rosszul ír meg egy beadványt, akkor vissza kell dobni neki addig, amíg nem csinálja meg jól...

de ezt lehet emberségesen is, nem pedig értelmetlen kegyetlenkedésekkel...


Kacsa11

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.12.05. 11:00

Az a rendszer nem véletlenül lett kitalálva. Aki már kiemelte a fejét a víz alól - nehéz erőfeszítés árán- nem hiszem, hogy ingyen odaadná bárkinek azt, amit elért.
Ez teljesen normális.
Valóban egy kolléga az ügyvédi lapban azt javasolta, hogy a kamara tagok egymás javára mondjanak le bizonyos megbízásokról, hogy a másik kolléga is meg tudjon élni. Ez olyan lenne, amikor a rossz, eladhatatlan autókat gyártó gyár megkérné a jobb terméket előállító céget, hogy fogja vissza a termelést, hogy ő is megtudjon élni.

Kacsa1111 # 2008.12.05. 10:40

na de kedves Mohos doktor,

azért mert én szívtam attól még nem kívánom ugyanezt a "fiatalabb" generációnak...

ilyen erővel nagyapáink és apáink azt kellett volna, hogy kivánják, hogy harcoljunk mi is végig egy világháborút...


Kacsa11

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.12.05. 10:20

Bocsánat, én is voltam ügyvédjelölt, de túléltem.

Eweol # 2008.12.05. 09:49

Mindenkinek meg van a maga baja.

Ebben igaza van, de remélem, az ügyfeleinek nem ugyanezt mondja, amikor panaszkodnak...

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.12.04. 19:51

Mindenkinek meg van a maga baja.

Kacsa1111 # 2008.12.04. 17:29

Kedves Mohos doktor,

azért ez durva volt...

Kedves torkoska,

azért nem olyan nehéz Bp-en elhelyezkedni jelöltnek, hogy egy ilyen helyet ne hagyjál ott, de azonnal...


Kacsa11

Eweol # 2008.12.04. 17:07

Miért panaszkodik?

Nem értem a kérdését, Mohos doktor, miért ne panaszkodna?

Legislator # 2008.12.04. 16:26

Tragédia, amiket torkoska ír. De egyszer mindenki elnyeri méltó jutalmát, vagy büntetését.


Sunshine after the rain.

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.12.04. 15:09

Miért panaszkodik?

torkoska # 2008.12.04. 14:38

Kedves Hargitai Doktor!
Természetesen a jogi pályán sem lehet egyből milliomosnak lenni.
Higgye el én is áztam- fáztam a földhivatal előtt minden nap, mikor még az utcán, lépcsőn állt a sor.
És egy nap alatt megjártam a bp-i, budakörnyéki, gödöllöi, és váci földhivatalt egy zokszó nélkül.( végül is erre vettek fel)
És ha vizsgám volt utána egyből rohantam az irodába.
De amikor a gyerekeimtől elkaptam a bárányhimlőt, és a főnököm felesége örjöngve hívott fel, hogy képzelem, hogy nem akarok bemenni dolgozni, amikor korrektorral el lehet tüntetni a kiütéseket! Amikor két tüdőgyulladást lábon hordtam ki, az senkinek nem tünt föl, végül életveszélyes állapotban vittek kórházba és 1 év alatt gyógyultam meg a szövödmények miatt. Miért nem mondtam föl korábban?
Mert szó szoros értelemben befenyítettek, ha elmegyek soha nem jutok vissza a szakmába, mert kinek kellenék gyerekekkel.(hozzáteszem 1 napot sem hiányoztam miattuk a munkából!)
Az a baj, hogy a legtöbb kollegája nem becsüli, ha valaki jó, vagy a belét kidolgozza.( mert ugye 2 év alatt 10 nap szabadságom volt)Minden a protekció kérdése. Ha van akkor leszel jelölt, ha nincs mehetsz kapálni! És sorozatban a gyakornokok és jelöltek hozzáállásáról írnak, természetesen negatív értelemben. De Mária Teréziát idézve " Etetni kell a juhot, ha nyírni- fejni akarjuk"
Mi is emberek vagyunk, mégha a pályánk elején is állunk. Van örömünk, bánatunk, jó és rossz napunk. Csak egy kicsivel több emberséget kérek a mostani és leendő jelöltek részére. Nem kell szeretni minket, ez el sem várható, csupán arra kérem a tisztelt ügyvédeket, egy kicsit tiszteljenek minket. Mert azzal mindenki tisztában van, hogy csak 1 adásvételi szerződéssel több és máris kitermelik az árunkat.
És utólagosan elnézést kérek, ha valakinek túl kemények voltak a szavaim. Nem tudom milyen ügyvéd leszek, de azt tudom milyen nem akarok lenni.

Kacsa1111 # 2008.11.17. 07:04

DE = igen (és mégsem igen)


Kacsa11

Impossible # 2008.11.16. 22:08

Kacsa,

szerinted az utóbbi hozzászólásod nem volt értelmetlen? Mi "de"? :D

Kacsa1111 # 2008.11.13. 06:28

Kedves Egyjogász,

DE!:)))


Kacsa11

Impossible # 2008.11.13. 00:01

Egyjogász,

sokan vagyunk, de nem elegen, akik így gondolják, hozz magaddal mégegy embert! lol

Egyjogász # 2008.11.12. 23:58

Biztos a topic hatására minden magyar ügyvéd belátta, hogy micsoda helytelen dolog tanult kollégáikat melegvízre sem elég pénzekért, meg "csak tapasztalat"-ért güriztetni, ezért a topic okafogyottá vált.

Ja:))