Segítség!

Barabell # 2010.12.26. 15:32

Kedves Mindenki!

Azt szeretném kérdezni, hogy munkavállalás során származhat-e hátrányom abból, hogy most személyes okokból halasztanom kell a jogi tanulmányokat, illetve már sikertelen vizsga miatt is van évcsúszásom.Egyszer már volt hasonló kérdésem, de most annyira idegesít, hogy most más okokból újabban kitolódnak a dolgok.Néha már azon gondolkozom, van/lesz-e értelme így végigmenetelni a diplomáig,nem lesz-e a munkáltató szemében "hasznavehetetlen" a diploma, mert x évig csináltam az egyetemet,nem 5 évig.Bár másrészről az 5 év egy keret, a kari tájékoztatóban is benne van, h nem kötelező követni a mintatervet, csak akkor számolni kell azzal, hogy eltolódik.De otthagyni semmiképp nem szeretném,mert ezt szeretném csinálni,hiába nem 5 év,hanem több.Kérlek, aki tud valami okosat mondani, vagy aki nagyon benne van a dolgokban,írjon!=)
Köszönöm szépen és Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

Impossible # 2010.12.26. 17:26

Szia!

Ne aggódj, nem az a lényeg, hogy mennyi idő alatt csináltad meg. Ami a munkáltatót érdekelni fogja az a szakmai tapasztalatod (egyetem alatti szakmai gyakorlatok, külföldi tanulmányok), nyelvtudás (főleg 1. angol 2. német), érdeklődési kör, fellépés, elhivatottság a munka iránt stb. Ha ez mind (vagy ennek jó része) ok, akkor mát tök mindegy, mennyi idő alatt cisnáltad az egyetemet. Néhány idiótának a diplomaminősítés is számít, de azokkal ne foglalkozz (kivéve ha bíróságra akarsz menni vagy ügyészségre ÉS nincs protekciód). :)

DGKP # 2011.01.05. 12:12

Üdvözletem mindenkinek - Help!

Ha valaki bármit tud a témáról, kérem írjon! Szóval: létezik németországban a Fernuniversität Hagen, ahol jogot is lehet tanulni. A képzés megnevezése: LLB= Bachelor of Law, ill LLM=Master of Law.
Kérdésem: lehet egy ilyen végzettséggel Magyarországon valamit kezdeni?

Köszönettel:

L

Impossible # 2011.01.05. 22:05

szerintem lehet

bővebben szerintem kérdezd "Kacsa1111" fórumos jogászt :) (a szomszéd topic-okban pl. a "Jogi fórum - találkozó" címűben megtalálod)