Azóta annyit tudtam meg, hogy az ELTE-n van tavaszi féléves nemzetközi jog 2. Kérdés, hogy az mit takar pontosan.
Megkérdezném a tanárunkat, csak előtte tájékozódnom kell.
Éshát azért itt érdeklődtem a fórumon, mert egyrészt a tanulmányi osztályok nincsenek vasárnap este nyitva, meg ha nyitva is vannak, lehet jobban szót értek egy hallgatóval első körben.
Vendéghallgató szeretnék lenni ...
- 1
- 2
az is vagyok
egyébként h ő mit gondol, az az ő dolga, az aláírásom pedig az enyém
de köszi az észrevételt
Impi,
megtévesztő az aláírásod. Az egyszeri látogató így azt gondolhatja, hogy a Ják jogásza vagy.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Általában az a helyzet, hogy számonkérni tudnak, tanítani nem, és azon nem gondolkoznak el, hogy csak olyan szinten lenne szabad számonkérni, amilyen szinten tanítanak. Hülye magyar mentalitás.
Hát egyet ajánlhatok ,Szegedet messze kerüld el, ha európa-jogról van szó.
Egyébként nem a tematikának kell meghatározott %-ban egyeznie, hanem az oktatott ismeretanyagnak, de talán célszerűbb lenne a tanulmányi osztályokon érdeklődni, mint fórumon.
Ser,
na az aláírásod láttán felbuzdulva én is alkottam egyet. :D
A 75% inkább csak irányadó, mint a kalóztörvény. Én az ÁVF-re is járok, ott kifejezetten írják, hogy a "KÁB"(ott nem ez a neve, csak most enm tudom mi) elfogadhat tárgyat 75%-os egyezés alatt is.
Egyébként a TVSZ-etek ezt írja:
elmentés a tanulmányi és vizsgakötelezettségek alól
18. §
(1) A hallgató valamely felsőoktatási intézményben eredményesen letett vizsga alapján felmentést kaphat meghatározott tantárgyak tanulmányi és vizsgakötelezettsége alól.
- A más felsőoktatási intézményben letett eredményes vizsga esetében a felmentés iránti kérelmet a tárgy oktatójának javaslatával együtt kell a TB illetékes tanácsához benyújtani. A kérelem benyújtási határideje a beiratkozás (6. § (3) bek.) lezárásától számított egy hét.
Én nyilván megkérdezném a tanárt előtte.
hmm, köszönöm :)
a tematikának 75%-ban meg kell egyezni ...
Nálunk a nemzetközi magánjog 2 és az európajog 2 tavaszi félévben van meghirdetve.
Nyilvánvaló :)
E félévem hátralévő részében teljesíteném a tárgy1-et, és a tavaszi félévben teljesíteném a tárgy2-t. Viszont csoporttársamtól úgy értesültem, hogy ez a tantárgy valószínű mindenhol páros-páratlan féléves meghirdetéses :( Bár örülnék, ha valaki mégis megcáfolná ...
Nem tudnád felvenni a tárgy2-t, ha a tárgy1-et nem teljesítetted, még ha Piripócsra mennél, akkor sem. Gondolj már bele, mit írsz, vagy fogalmazd meg érthetőbben! :D
Sziasztok!
Először leírom a problémámat, majd utána röviden az okát is.
PTE ÁJK-ra járok, és vendéghallgató szeretnék lenni olyan egyetemen, ahol a tavaszi félévben meghirdetésre kerül nemzetközi magánjog és európajog 2. nevű tantárgy, fel tudnám venni, tudnék belőle vizsgázni, majd ezt utána a PTE-ÁJK elfogadná.
Az oka pedig: a nemzetközi magánjog és európajog 1. nevű vizsgám nem sikerült, így nem tudom felvenni a második részét sem most sem pedig a tavaszi félévben, mert nem hirdetik meg. Ez azt eredményezi, hogy valószínű lesz egy passzív félévem, majd egy olyan, amiben csak a nemzetközi magánjog 2. vizsgám lesz semmi más. Ezért lenne szükségem arra, hogy esetleg máshol tudjam teljesíteni tavasszal, ne kelljen halasztani. (ELTE és a Szegedi Egyetem jónak tűnik, de a tanulmányi osztályokat még nem tudtam megkérdezni, csak hétfőtől lehet)
Előre is nagyon szépen köszönöm, ha valaki ehhez hozzá tud szólni bármit (például, hogy ez elviekben kivitelezhető-e egyáltalán), esetleg már volt is ilyen helyzetben!
Üdv.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02