Informálódna egy kezdő =)

Barabell # 2010.08.27. 09:44

Kedves Mindenki!
Én még nagyon az elején vagyok az egyetemnek, de vannak elképzeléseim, vágyaim a jövőmet illetően. Bár kinek nincs?:)
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hol tudnék részletes információkat begyűjteni az egyes jogászi szakmákról? Interneten, vagy esetleg könyvekből? Bármilyen internetes oldalt, könyvcímet szívesen fogadok.=) Egyelőre puszta kíváncsiságból, meg hát nem árt, ha van egy letisztult képem, kinek mi is a feladata a jogászvilágban.=P
Mert ugye sokan vannak úgy, hogy "nah én márpedig közjegyző leszek", de azt sem tudja, milyen feladatokat is kell ellátnia egy közjegyzőnek.=D
Köszönöm előre is!

Impossible # 2010.08.27. 14:00

Iratkozz ki, és menj a mekdonáldszba. :D Amúgy meg google...

Legislator # 2010.08.27. 14:05

Egyszer csináltunk egy ilyen rovatot, ahol mindenki írt a szakterületéről. Melyik is lehetett. Én talán pont a te kedvedért beszéltem egy diplomatával, Imp.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.08.27. 14:06

Leg,

köszi. :) Az milyen régen volt már... akkor még kis naiv voltam, még nem rúgott pofán az élet. :D

Legislator # 2010.08.27. 14:10

Kis segítség egy kezdőnek a címe.

Imp: érzem, meglesz a meló, nem kell a para:-D.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.08.27. 18:43

Ja, hát én örülnék ennek a munkának, még minimálbérért is, de komolyan. És persze baromira elégedett lennék attól, hogy nem protekcióval kerültem be, és jobb voltam az összes jelentkezőnél.

Barabell # 2010.08.27. 19:16

Mindig is sok lehetőséget láttam a mekdonáldszban. Nagy izgalmakat váltott ki belőlem, amikor távoli ismerősök fáradt, karikás szemekkel, 20 évesen életuntan jelentek meg előttem...miután egész éjjel a mekdonáldszban sütötték a krumplit...
Meg is szüntetem a hallgatói jogviszonyom, azt hiszem én is arra vágyom, mint ők!
=D

Impossible # 2010.08.27. 19:19

Barabell,

hát ha hallgató vagy, akkor még időben vagy, most húzz bele, különben mehetsz a krumplihoz te is. :D

Egyjogász # 2010.08.27. 23:20

Melyik Mekkben lehet éjjel sült krumplit kapni?
A legtöbb-ben bevezették ezt a hülye mekkreggelit, és normális sajtburgert meg sült krumplit nem adnak csak fél 11 után.:))

Legislator # 2010.08.28. 08:10

Felejtsük el a gyorsételt, és emberi eledeleket együnk. Az ilyen mekis dolgok max. akkor jók, ha sok alkoholt fogyasztunk, utána 3-4 sajtburger életmentő tud lenni (meg persze a szénsavmentes víz).

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.08.28. 08:12

Barabell,

Felhoztam a kis segítség...topikot.

Sunshine after the rain.

Barabell # 2010.08.29. 09:36

látom,látom!=)
El is fogom olvasni az akkori kérdésre a válaszokat, számomra is, mint kezdőnek érdekes lesz biztosan!=)

Panna91 # 2010.09.22. 08:08

Sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy tudnátok-e nekem segíteni a jogi asszisztensi képzéssel kapcsolatban. Az érdekelne, hogy mennyire elfogadott egy OKJ-s képzésben szerzett papír, mennyire van lehetőség ezzel elhelyezkedni, és hol érdemes ezt elvégezni, persze ha van különbség az oktatást illetően. Köszönöm előre is a válaszokat!

Impossible # 2010.09.23. 04:17

Szia Panna!

Van lehetőség elhelyezkedni vele, pl. vannak olyan ügyvédi irodák, ahol jogi asszisztenst keresnek. Viszont inkább megkérdezném, miért éppen asszisztensnek szeretnél tanulni. Nem vettek fel egyetemre, vagy nem szeretnél 5 évet tanulni, vagy valami egyéb okod van rá?

Panna91 # 2010.09.23. 07:11

Kedves Impossible!

Köszönöm a válaszod!
Felvettek, levelező tagozaton kezdtem el a jogot a debreceni egyetemen. Viszont már most ott tartok, hogy csúsztam egy évet, és ez az év is csak néhány tárgy teljesítésére lesz elég, különböző okokból.Azért érdeklődök az asszisztensi képzés után, mert mindenképpen ez érdekelne, viszont láttam, hogy itt csak két év, nyilván nem ugyanazzal a végzettséggel. Igazából nem is vagyok biztos abban, hogy ez az 5 év nekem való-e, egészségügyi okokból.
Ha mégis a jogi asszisztensi képzés mellett döntenék, hol érdemes elvégezni?

Rexor # 2010.09.23. 07:22

Panna szerintem sok értelme nincsen. Inkább valami olyan szakmát válassz, ami pénzt is hoz a konyhára. Annyi ügyvédbojtár van, hogy nem sok ügyvédi iroda keres jogi asszisztenst, amikor szinte ingyen kaphat végztett jogászt is.

Legislator # 2010.09.23. 08:30

Szia, Rexor. Ritkán vagy. Mi vagyunk a JF
"(h)ősöregjei".

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.10.02. 23:41

Panna,

mindegy, hol végzed el, mivel az is mindegy, hogy az egyetemet hol végzed el. Szerintem csináld azt, amiért lelkesedni tudsz, amivel szívesen foglalkozol!

évicsibe # 2010.10.04. 11:54

Panna,

minden attól függ hogy mivel is szeretnél foglalkozni.

A jogi asszisztens egy képzettebb titkárnő, a jogász az jogász.
A jogi egyetem elvégzése után lehetsz ügyvédjelölt, elmehetsz a közig.-be dolgozni,eltölthetsz egy csomó helyen 3 évet, hogy aztán szakvizsgázhass...

Alapvetően csak annyit szeretnék mondani, hogy van azért némi különbség egy jogi asszisztens és egy jogász között.

szalay.m # 2011.05.22. 18:47

Sziasztok!

Korán kezdem a dilemmázást, mivel még csak elsős vagyok, de jelenleg két szakterület is érdekel, amik között egyelőre nem tudok választani.
Az első lehetőség, hogy az egyetem után Phd-zek, kriminológiából. Ez kiskorom óta érdekel, ami nekünk lesz kriminalisztika tankönyv, az már vagy tíz éve megvan, szinte betéve tudom. Nem tudom viszont, hogy ebből, hogy lehet megélni, mennyire telített. Mert szép dolog a szerelem, de nem adnak érte kenyeret a boltban. Épp ezért nem gondolkozom ügyészségben, bíróságban, mert imádnám, de bejutni csak hátszéllel lehet, olyan meg nincs.
A másik lehetőség az egészségügyi jog. Kórházban dolgozom, látom, hallom mik mennek, és biztos nem csak nálunk, hanem a többi kórházban is. Szívesen beperelnék pár nővérkét és dokit... Mindenki tisztában van vele, hogy milyen botrányos kishazánkban az egészségügy. Biztos meg lehetne belőle élni, több mint jól. De ahhoz mit kéne még tanulnom? (Eü végzettségem nincs.)