Szerintem sem gáz az, ha kiteszik az eredményeket. Egy 400-as listából jó ha ismerek 80-90 embert és akkor sokat mondtam. Az meg hozzáállás kérdése, hogy valaki, miután megtudta a saját jegyét, azért végignézi a listát, hogy hoppá, X meg Y is megbukott. Majd tenyerét dörzsölgetve távozik, azzal a jóleső érzéssel, hogy tudja ezt? Na és akkor mi van? Ne haragudjatok, ez nevetséges. Engem is buktattak már, teszek rá, hogy ki tudta meg. Ettől függetlenül nem ártana, ha mondjuk az internetes rendszerbe (is) felvinnék az eredményeket, nem kellene rohangálni az egyetemre minden egyes zh stb. után.
Ha meg objektivitásról beszélünk, az biztos, hogy ez egy teljesen szubjektív indíttatású gondolat, hiszen ha mondjuk mindenki 3-ast vagy 4-est kapott volna, senkit nem érdekelne, hogy ki lennének téve az eredmények.
A személyes adatokról pedig teljesen parttalan a törvényi szabályozás (ezt Lenkovics is mondta). Lásd Avtv. "2.§ 1. személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés..."
Azonkívül messze nem ez a legégetőbb probléma az egyetemeken. Hallottam olyat, hogy az egyik tanszéken a betekintés során nem lehetett reklamálni, csak a pontok összeadásáért, volt, hogy teljesen jó válaszokat kihúztak és 0 pontot adtak rá, akkor hol vannak a hallgató jogai (arról nem beszélve, hogy ez, ha mást nem, a jó érzést sérti)...