Sziasztok.
Kérlek meséljetek erről a szakról, tantárgyakról, a suliról és amiről csak lehet...;) Eddig elég kevés infót találtam ezzel kapcsolatban. Üdv. nsocsy
Munkaügy és TB...
Szia!
És a mesét hogyan képzeled ?Ezeregy éjszaka szinten?
nsocsy:
Ha a valóságra vagy kíváncsi: elég "húzós" a szak, tekintve, hogy a tanárok kb. fele azokból kerül ki, akik a leendő jogászokat is oktatják.
Azért nyugalom; úgy hallottam, túlélhető, és kevesebb talán a lemorzsolódás, mint a jogászoknál. Ami igazán meredek ott is, azok a záróvizsgák.
Köszönöm, az ezer+egy éjszaka meséi helyett inkább a konkrétumok érdekelnének. Pl: van-e rendesen mindenhez tankönyv, vagy jegyzet, vagy a tanár szabad előadása alapján kell elsajátítani az anyagot (jegyzet híján). Van-e olyan tanár , aki maga írta a könyvet, és szó szerint akarja hallani...? Milyen tantárgyak vannak? Pl. logika, etika, statisztika,...? A közgazdasági ismeretekhez mennyire van szükség matematika tudásra, vagy inkább elméleti?Mennyire általános, hogy 500 vizsgázóból, csak 3-at engednek át? stb.
Köszi :DDD
Lehet, hogy indiszkrétet kérdeztem? :D, A semminél jobb az 1001 éjszaka meséi is.;)
Kérdéseid egy részére választ kapsz a honlapról letölthető tenrendből.
Egyébiránt még azt sem lehet tudni, hova jársz (ennyit a konkrétumokról...)
P.S.: Olyan szakot nem találsz az egész országban, ahol 500 emberből 3-at engednének át (azért az oktatók is emberek...)
Azt még halkan azért megjegyzem, hogy ha olvasgatod a fórumot, akkor láthatod, hogy a "legvérengzőbb" szakokon is max. 90% a bukási arány, zv-n is.
üdv: kismókus
Köszönöm az infót, megnézem a tanrendet.Sok sikert, és jó tanulást Nektek!:)
nsocsy
Kedves kismókus!
Megnézegettem a fótumokat... Egy -kettő eléggé elhalt, de valóban volt olyan fórum (ME... ha jól emlékszem), ahol a vizsgákról, és kinek-kinek egyéni felkészülési stratégiájáról esett szó, vagy kértek egymástól véleményt a hogyan-miből témákkal kapcsolatban. Tetszett, ahogyan segítették egymást, és valóban voltak bíztatások, hogy nem is olyan félelmetesek a vizsgák, csak... HAJRÁ! Egyébként én még csak most felvételiztem Munkaügy és társadalom igazgatásira. Bízakodom.Szeretném. Te hanyad éves vagy? Üdv.nsocsy
Kedves nsocsy!
Nem a TB szakot járom - mostmár így utólag azt kell mondjam, sajnos, hogy nem azt kezdtem el; lehet, hogy jobban lehet érvényesülni vele, mint egy jogász végzettséggel... Jogászból ugyanis túlképzés van, és ahol én dolgozom, nem nézik jó szemmel a jogászokat - ez alól talán csak a felsővezetés a kivétel, de velük nem állok kapcsolatban. No, mindegy; ezt már akárhogyan is, de végig kell csinálnom. Remélem, egyszer azért majd "rám is ragyog a nap".
Néhány infom van ismerősöktől a TB szakról: kevesebb ott a "szórótárgy", mint a jogon, de azért ott is oda kell figyelni pl. a polgári jogra, pénzügy jogra, és persze a záróvizsgákra. Azért azt mondják, simán túlélhető.
Kedves kismókus!
Köszönöm a jó híreket ("simán túlélhető")!
Kívánom Neked, hogy "ragyogjon Rád is a nap"!
nsocsy
Sziasztok!
Mit javasoltok? Az alap tantárgyakon kívűl érdemes-e, szükséges-e egyéb kurzust felvenni? Munkaügy és Tb-re járok szeptembertől. Köszönöm
Szia!
Kezdetnek bőven elég lesz. Később, ha már megízlelted a nehézségi fokát, el tudod dönteni Te magad is, bírsz-e még pluszt bevállalni.
Üdv: kismókus
Igaz.)
Sziasztok!
Olyat szeretnék megtudni, hogyha jelen pillanatban álláskeresési járadékban részesül valaki és közben talál munkát, mondjuk ott lesz 3 hónapot aztán kiléptetik utána újra kapni fogja e az álláskeresési járadékot? előre is köszönöm a választ!
A munkaügyi központban meg tudod kérdezni. (1092 Bp, Ráday utca 42-44) Meg feltehetnéd a kérdésedet a munkajogos topic-ban, asszem van olyan, vagy valami ilyemsi. Ez itt a joghallgatók topic, és itt szerintem nem értenek ehhez.
Sziasztok
Azt szeretném megtudni,hogy a postai munkavállalók a közszférába tartoznak vagy sem?
Gyed után szeretnék vissza menni dolgozni,és ha jól értelmezem a híreket így volna csak lehetőség biztosan a rész munkaidőre,legalább míg a gyerek 3 éves lesz és mehet oviba.
Üdvözlettel
Ana
Sziasztok
Azt szeretném megtudni,hogy a postai munkavállalók a közszférába tartoznak vagy sem?
Gyed után szeretnék vissza menni dolgozni,és ha jól értelmezem a híreket így volna csak lehetőség biztosan a rész munkaidőre,legalább míg a gyerek 3 éves lesz és mehet oviba.
Üdvözlettel
Ana
ana
nem kozszfera
a posta alkalmazottjai munkavallalok, munkaviszonyban allnak egy gazdasagi tarsasaggal. Aminek ugyan az allam a tulajonosa, de ettol nem kozszfera meg. ettol persze meg foglalkotathatnak reszmunkaidoben, csak meg kell alalpdnotok rola.
drpony
köszönöm a választ!
jelenleg szegeden az egyetemen belül jogi asszisztens szakon tanulok. sokan mondják hogy ez után megpróbálhatnám a munkaügy és tb szakot.a kérdésem az lenne hogy mennyire nehéz a matematika a münkaügy és tb szakon? mert abból elég gyenge vagyok és ahogy láttam a mintatantervet elég sok van belőle. előre is köszi a válaszokat
Üdv!
Meg tudná vki mondani, h egy család összes jövedelmének hiteles igazolását (bérjellegű, rokkantsági nyugdíj, gyes, jövedelempótló támogatások, stb.) 15 évre (!) visszamenőleg honnan (mely intézményektől, szervektől)lehet beszerezni 1 héten (!) belül?
Sürgős lenne!
satya
Üdv,
2009. december 31-én megszűnt a munkaviszonyom (sok év után), január 2-31-ig passzív táppénzen voltam. Február 12-vel regisztráltattam magam a munkaügyi központban, ahol megállapították a maximum összeg és időbeli járandóságot.
A kérdésem az lenne, hogy jelen esetben (munkát folyamatosan keresek, de még semmi), ha teherbe esek, milyen járandóságra számíthatok ebben az évben?
Maradjak regisztrálva, mint munkanélküli? Vagy? Köszönöm.
Üdv!
Az lenne a problémám,hogy egy benzinkúton dolgozom mint kasszás és kútvezető helyettes.Sajnos egy éven belűl másodszor volt gerincműtétem.Most mennék vissza dolgozni és a főnököm közölte velem,hogy neki teljessen jó az uj helyettes aki van helyettem és vissza tudok menni dolgozni de vissza mint kasszás és éjszakáznom kell.Ez átlátszó dolog mert tudja ,hogy ezt én már nem tudom vállalni.Ez egyenlő a kirúgással csak nem meri ezt így megmondani mert fél bárkit is kirúgni(fél a munkaügytől szerintem),viszont tudja ,hogy akkor inkább elmegyek és nem neki kell kirúgnia.Az lenne a kérdésem,hogy ezt megteheti-e és tudok -e tenni ez ellen valamit?!nagyon fontos lenne nekem a mielőbbi válaszuk.Mivel ő vállalkozóként bérli a kutat a végkielégítés szóba sem jöhet?
Előre is köszönettel:Dette
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02