lopott robogó


Acsi # 2018.04.19. 11:36

Sziasztok,

2011-ben vettem egy használt robogót, eljesen gyári állapotban volt és 140 ezerért adták. Írtunk adásvételi papírt is.
2012-ben úgy döntöttem eladom és veszek egy 125 ccm-es motort. Én ugyanezen az áron adtam el, de a vevő napok múlva visszahozta, mindenfélét kitalált, hogy a pénzét visszakapja.(Ekkor valószínű lenyomoztatta a rendőrségen)
Persze nem csináltam problémát. Pénzét visszaadva begurítottam a garázsba, tudván, hogy egy ilyen jó állapotú motorra biztosan lesz vevő.

2 nap elteltével a rendőrség csöngetett a kapumnál, civilben (nyomozók) , hogy az én birtokomban van egy lopott kismotor.
Beengedve, a motort átvizsgálták, lekérdezték az adatait a központból és kiderült, hogy valóban lopott motorról van szó.

Kitöltöttek egy 4 oldalas dokumentumot, (macskakaparással írva), csináltak képeket és el akarták vinni az adásvételi szerződést.

Beszélgettünk a magyar igazságszolgáltatásról és hogy a bíróság egyoldalúan ítél: vagyis
a tulajdonos megkapja a motort, az elkövető (ha megtalálják) megkapja a méltó büntetését és aki gyanutlanúl megvásárolta az kergetheti a pénzét.

Mondtam nekik, hogy az adásvételit csak úgy adom át, ha azt le is fénymásolhatom! Ebbe beleegyezve a motort az én házi őrizetembe hagyták, mivel látták, hogy valóban nem én vagyok az elkövető.

Azóta eltelt 6 év és tulajdonképpen semmi sem történt. Ezt azért sajnálom, mert 6 éve áll a motor a garázsomba és csak foglalja a helyet, de viszont örülök neki, mert ha elviszik, se motor se pénz nem lesz.

Most berágtam, kötöttem egy új biztosítást, és járkálok vele helyben.

Kíváncsi lennék, hogy hány év után lehet elbirtokolni a járművet.

Szép napot!

Royal # 2009.08.18. 06:23

Szia

Szertinem elégedj meg azzal hogy meglett a gép.
Kivételes szerencsében részesültél, ami sajnos nem túl gyakori, robogó esetében meg aztán pláne.

3gor # 2009.08.15. 09:39

Sajnos olyan helyzetben vagyok, hogy akinél megtalálták ő csak gyanúsított azzal az indokkal, hogy nincs semmi féle bizonyíték...

Pedig ezt nem értem. Hisz ahonnan elvitték az utca 2 végén van térfigyelő kamera... nem igaz hogy nem tudják összehasonlítani a 2 embert egymással( még ha olyan rossz is azoknak a minősége)

Csak azért kaptam vissza a motort, mert a srác nem tudta igazolni semmiféle okmánnyal azt, hogy az az ő tulajdonában van. Annyit mondott a rendőrségnek, hogy 30 000Ft-ot adott érte a Verseny utcai piacon...

De milyen már, hogy csak mondok egy árat, és a szegény gyanúsítottból áldozat lett akit átvertek egy lopott robogóval. A rendőr aki felvette a jegyzőkönyveket azt mondta, hogy ha netán meg lesz az elkövető akkor kapom meg én is a "kárigényem"... mind1 már bele törődtem sajnos, de így is nagy az öröm hogy visszakerült hozzám a kicsike.

Ezek után már nem is nagyon tudnék mit tenni, amíg nem lesz egy "igazi elkövető"?

Biztosítóknál vajon nincs arra lehetőség, hogy ilyen fajta kárra is kiterjedjen a biztosítás?

monalisa1 # 2009.08.11. 18:22

Kivételes szerencse, avagy kedvező végkifejlet a történetben.

A motoron okozott kárért akár be is perelheted az elkövetőt, továbbá némi nemvagyoni kárigény a járműved ellopása okozta lelki trauma miatt...

Az esetleges pereskedés előtt kérdezd ügyvéd véleményét.

"Lisa"
laikus hozzászóló

3gor # 2009.08.11. 18:01

sziasztok

nagyon sok szerencse után írok nektek!!!

...ugyanis a meg lett a robogóm. 1hónap szomorkodás után a rendőrök felhívtak, hogy lefoglaltak egy motort ami állítólag az enyém. A bejelentésem utáni napon igazoltatták az akkor gazdáját, aki az út szélén tolta a robogót mert a benzin kifogyott belőle. Rendőröknek feltűnt hogy tolja, csavarhúzó lóg ki a gyújtáskapcsolóból és hogy fel van feszegetve a csomagtartó zárja.

Egy szónak is 100 a vége... visszakaptam a robogóm kb 70 000Ft-nyi kárral, ami sajnos már az enyém, de meg lett!!!! a lényegen a pénz nem változtat.

nem kell ezek szerint le becsülni a Rendőrséget...

mindenkinek ilyen szerencsét kívánok mint ami engem ért!

3gor # 2009.06.16. 14:54

hát igen...ebbe bele kell törődnünk sajnos...

Royal # 2009.06.09. 20:30

"Mocskos egy világot élünk sajna…"

Nem az a durva, hanem az, hogy teljesen következmények nélküli az autó-motorlopás feltörés. Rendőröket nem érdekli, mégha premier plánban veszi az esetet egy ipari kamera (saját tapasztalat)

3x törték fel a kocsimat, az utolsót be sem jelentettem, csak fölös papírmunka, időpazarlás.

a sebességmérés, és a tömegoszlatás most a rendőrség főprofilja, egyébre nincs kapacitás.

3gor # 2009.06.07. 17:15

köszönöm a hozzászólást, én is így gondolom (de a remény hal meg utoljára)

csak nem tudom felfogni azt, hogy 2 nyarat dolgoztam és egy pillanat alatt lábakélt.

Mocskos egy világot élünk sajna...

monalisa1 # 2009.06.06. 12:45

Szerintem a vizsgálatot végző hatósági személy dönt arról, hogy visszanézik-e a térfigyelő kamerát., az esetleges jelenlétedre is ő adhat engedélyt. (Ha igen, sokat akkor se várj egy fekete-fehér felvételről, mely valószínűleg elég homályos képet adhat.)

Ha volt biztosításod a motorra lopás ellen akkor a rendőrségi vizsgálat majdani (...) lezárása után valami kis kártalanítási pénz csurranhat végül is.

Valószínű, hogy sem az elkövető sem a motor nem lesz meg., sajnos elég alacsony az eredményes felderítési ráta.

Anno a fiamnak is ellopták a spéci bringáját, oszt javasolták neki a jardon: lopjon helyette másikat...

"Lisa"
laikus hozzászóló

3gor # 2009.06.05. 15:27

A minap ellopták a robogóm az utcánkból, délután 13:00 környékén.
Elmentem és feljelentést tettem a rendőrségen, és az a kérdésem hogy a térfigyelő kamera felvételének személyes megtekintését kérhetem?Kértem hogy nézzék meg, de nem igazán bízom bennük. Szerintem én jobban megismerném az én motoromat, mint bárki más. Ezért is gondoltam ezt. Ha kérhetem akkor annak mi a menete?