Ingatlanra behajtás kadályozása


CBAH0315 # 2018.08.10. 05:40

Köszönöm a tanácsot, beszélek az üzemeltetővel.

gerbera317 # 2018.08.09. 06:46

Kérd a parkoló üzemben tartóját, hogy burkolatjelzéssel, vagy akár táblával tiltsák meg a bejáró előtt a várakozást. Esetleg ráhajtást akadályozó, felhajtható kütyüt is szereltethetsz oda.
Egyébként, feljelenteni neked is van jogosultságod, nemcsak a rendőrnek meg a közterületesnek.

CBAH0315 # 2018.08.09. 05:55

Tisztelt Fórumozók!

Történetem faluhelyen zajlik; Az önkormányzat közterület felújítási programjának eredményeként ingatlanomról a faluközpont forgalmas parkolóján át lehet kihajtani. A parkolót úgy alakították ki, hogy a 8 parcella közül az egyik - mely semmiben nem különbözik a másik héttől - a kapubejáróm.

Igyekszem alább illusztrálni a kialakítást, a bal alsó a kapubejáró, középen lehet behajtani majd két oldalra parkolni.

I I I I I

--------
--------
I I I I I

Rendszeresen megállnak/várakoznak a kapubejáróban, vagy az előtt keresztben. A helyzetet nehezíti, hogy - a nagy átutazó forgalom révén - mindig más követi el a szabálysértést így esélyem sincs "leszoktatni" az embereket.

Jellemzően a parkolótól 10 méterre található élelmiszer és dohányboltok vonzzák be az autósokat, így rendőrt hívni sem igazán érdemes, mert mire a helyszínre érne már nincs ott az aktuális autós, a következő pedig felfigyel az egyenruhára ezért már nem áll be.

Minden reggelem azzal kezdődik, hogy munkába indulás előtt végigjárom az említett üzleteket, hogy felkérjem a helytelenül parkolókat a távozásra. Persze kifogás mindig van;
"Csak 5 percre álltam be."
"Csak veszek egy cigit és már megyek is"
"Csak beugrottam reggelit venni."
Van aki még méltatlankodik is.
Az eredmény ettől még a szinte folyamatos akadályozás - csak 5-10 percenként más által elkövetve. Így talán érthető, hogy elfogyott a türelmem.

Mit tehetek, mit tehet az önkormányzat, mit tehet a kihívott rendőr?