Hibás teljesítés - Bírósági per


Miruati # 2018.04.28. 19:39

Eladtam egy autót (2006 évj., 1.6 dízel) egy kereskedő cégnek, átnézték, stb. adásvételi. Másnap hív, hogy az alapjárat egy kis ideig hidegindításnál egyenletlenül jár. Mondtam nálam jó volt, nem vettem ilyent észre. Telnek a hónapok, 5 hónap múlva felhív újra majd közli, hogy most hozta ki a szervízből fizessem ki a számlát 300e. Ft (4 befecskendező).
Kérdezném, hogy szó nélkül, se papír, semmi beleegyezésem, se nem tudtam, hogy mi van autóval, köteles vagyok egy számlát kifizetni? Tegyük fel, hogy autóval nem sokat mentek. Esélyt nem kaptam, hogy én javíttassam, vagy visszavegyem vagy bármi más, csak egy legdrágább szalon-szerviz számla.
Az ügy már ott tart, hogy 3. alkalommal megyünk bíróságra, most szakértő lett kérve. 2 éve történt az eladás, az autót már tovább értékesítette a cég, nincsenek meg a kiszedett alkatrészek, csak egy számla az egész történetből. Indokolt, hogy én kifizessek 4 új alkatészt egy 10 éves autóba?
A legfő kérdésem inkább az, hogy egy szakértő mit fog megállapítani így a levegőben, ami befolyásolhatná az ügy kimenetelét?