Jogi gyakorlat szakvizsga előtt

Agnes_Martins # 2010.09.02. 15:36

Sziasztok!
Tudna esetleg valaki kuldeni egy joggyakorlat igazolására szolgáló iratmintat? Hogy kell ennek az igazolasnak kineznie? Mit irjak bele, ha en jogi eloadokent dolgoztam egy cegnel?
Minden jo otletet, segitseget, informaciot megkoszonok.

Agnes

Sherlock # 2010.09.01. 12:56

Hihetetlen, bár ugye a cégalapítás is 20 000 + ÁFA már sok helyen...

Egyjogász # 2010.09.01. 12:24

Azért kíváncsi lennék, hogy ez az ex-szépségkirálynő titkárnőt mennyit keres. Vajon ő is minimálbért, mint sok güriző jelölt?

Az ügyvédi reklám körében meg hamarosan várhatóak a
"Forduljon hozzám ingatlan adás-vételi ügyében! Bónusz: válóperét ingyen intézem." jellegű hirdetések?

Az árverseny már megindult, láttam már kiplakátolva hirdetést, hogy "ingatlan adás-vétel teljes körű ügyintézése, ügyvéddel 8000 Forintért (nem tévedés, nyolcezer).

Rexor # 2010.09.01. 12:09

Szerintem pedig kifejezetten jó reklám az, ha valakinek az ex szépségkirálynő a titkárnője :). A szabad versenyhez ez is hozzátartozik véleményem szerint, hogy ki hogyan és milyen módon adja el magát. Színház az egész világ :)

Egyjogász # 2010.09.01. 11:12

Tudományos összeg: akkora a megbízási díj, hogy a számot csak matematikus tudja kimondani:))

Miért, a kamara mit szól(t) például a hivatalos ügyintézése során, egy állami szerv hivatalos helyiségében politikai indíttatásból kaszinótojást kenegető (majd erről utóbb még a bulvárban is büszkén nyilatakozó) ügyvéd nemes cselekedetéhez?

Legislator # 2010.09.01. 10:07

Mit jelent a "tudományos összeg?"

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.09.01. 10:06

"hogy az ex-szépségkirálynő lett a titkárnőd, és ráadod a talárodat…"
Aki ilyet csinál, és ráadásul televízióban, az miért maradhat kamarai tag?

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.08.31. 09:51

Kedves wotan,

Az ügyfél magyar nyelven nem beszél és kb 50 km-en belül nem is talál olyan ügyvédet, aki kommunikálni tudna vele.

ezt most kbs kedvéért nem kommentálom...:)))

De ezeknek az embereknek van egy igen nagy gondjuk és azt meg kell oldani és amikor ügyvéd lettem azt vállaltam, hogy mások problémáját megoldom.

önként vállaltad az ügyet? önként.
visszautasíthattad volna? vissza.
megfizetik? meg.
akkor meg miért sír a szád?
ha nem tetszik egy ügy, utasítsd vissza és ajánlj valakit, aki jobban ért hozzá...

Kacsa11

Berényi Miki # 2010.08.31. 09:31

"hűűű, na ezeknek a TV-ben talárban bohóckodó majmoknak szíves tennék fel egy-két jogi kérdést…:)))"

Azt hittem, a TV-ben (talárban) bohóckodás a jogi pálya legalja. Tévedtem. A legalja az, amikor azzal bohóckodsz a TV-ben, hogy az ex-szépségkirálynő lett a titkárnőd, és ráadod a talárodat...

wotan # 2010.08.31. 09:05

Roppant egyszerű és több felállás is van

Az ügyfél magyar nyelven nem beszél és kb 50 km-en belül nem is talál olyan ügyvédet, aki kommunikálni tudna vele. A magyar cégtársa/tolmácsa meghalt/ elköltözött stb. és most itt maradt magában egy cégbírósági irattal, ahol a kilátásba helyezett bírság összegénél alig tudtuk összeszámolni a nullákat.

Másik variáció, hogy az ügyfél magyar ugyan, de korábbi ügyvédje úgy megvezette/levette stb. hogy egy pánikban jön be mert szintén hatóságilag megfenyegették.

Na ilyenkor kell nekiállni egy olyan cég rendbetételének, ahol pillanatok alatt kiderül, hogy egy kifejezetten tudományos összeg fejében valaki iszonyatos munkát végzett csak azért mert így volt az egyszerűbb és a gyorsabb.

De ezeknek az embereknek van egy igen nagy gondjuk és azt meg kell oldani és amikor ügyvéd lettem azt vállaltam, hogy mások problémáját megoldom.

Kacsa1111 # 2010.08.19. 14:13

Kedves wotan,

ebben az esetben viszont miért vállalod el? - csak a gyengébbek kedvéért kérdezem...

Kacsa11

wotan # 2010.08.19. 12:27

Ez nem a pénz kérdéskörébe tartozik, hanem a szakmáéba.
Az ügyvédi munka ugyanis - a gyengébbek kedvéért jelzem - nem csak a pénzről szól.

Kacsa1111 # 2010.08.19. 11:44

Kedves wotan,

Megjegyzem nekem is nagyon tele van a botom, hogy más hulladékát kell utólag összelapátolnom sok esetben.

mé'? nem fizetik meg???

Kacsa11

Kacsa1111 # 2010.08.19. 11:38

Kedves kbs,

Mert az miyen jó, ha csak azért jönnek hozzád, mert te vagy a legdivatosabb. (Jó a reklámod vagy egyszerűen csak sokat látnak a tévében.)

hűűű, na ezeknek a TV-ben talárban bohóckodó majmoknak szíves tennék fel egy-két jogi kérdést...:)))

egyébként gondolom értetted, hogy mire gondoltam.:)

ügyvédekkel ugyanaz a helyzet, mint a kurvákkal

én is sokszor megtettem már ezt az összehasonlítást, de a végén mindig az jött ki, hogy a kurváknál legalább egyértelmű, hogy milyen minőségű szolgáltatást kaptál a pénzedért.:)))

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 09:54

Az egyik mesterem mondta mindig, hogy az árak tekintetében az ügyvédekkel ugyanaz a helyzet, mint a kurvákkal: a nagyon olcsótól a nagyon drágáig mindenféle van; és pont a két véglet az, ami soha nem éri meg.

wotan # 2010.08.19. 09:36

Egyéb iránt ez az un. "legolcsóbb ügyvéd" téma is érdekes, mert most pont azzal foglalkozik a kamara, - teljes joggal- hogy egyes társasági joggal foglalkozó cégek esetében van -e ügyvédi felelősség, vagy nincs, hiszen a megrendelő a céggel szerződik, az eljáró ügyvéd pedig a cég alvállalkozója, így nem annak az érdekeit fogja képviselni, aki mondjuk valamilyen társaságot alapít/módosít hanem akivel szerződött.
Igy lehet 25 E Ft-ért Kft.-t összedobni, de az annyit is ér. Megjegyzem nekem is nagyon tele van a botom, hogy más hulladékát kell utólag összelapátolnom sok esetben.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 08:39

az már régen rossz, ha azért jönnek hozzád az gyfelek, mert te vagy a legolcsóbb…

Mert az miyen jó, ha csak azért jönnek hozzád, mert te vagy a legdivatosabb. (Jó a reklámod vagy egyszerűen csak sokat látnak a tévében.)

wotan # 2010.08.19. 08:30

Hol van itt szabad átjárás a pályák között?
( Mármint a gyakorlatban)

Kacsa1111 # 2010.08.18. 14:35

Kedves Egyjogász,

Ez lényegében a jogi pályák közötti szabad átjárást szüntetné meg, akkor mi a túrónak az egységes szakvizsga?

welcome to the club!:)

Kacsa11

Egyjogász # 2010.08.18. 14:27

Ez hogyan lenne a gyakorlatban?

Ha egy 20-30 évet bíróként, ügyészként, jogtanácsosként, netán közjegyzőként (bár nem hiszem, hogy akad olyan közjegyző, aki ügyvédnek akarna állni:)) stb. lehúzó jogász ügyvéd kíván lenni, előtte el kell mennie egy ügyvéd mellé jelöltnek?
Még akkor is ha netán a principálisát szakmailag zsebre teszi?
Enyhén abszurd.

És ez fordítva is működni fog?
A közelmúltban hirdettünk meg egy jogtanácsosi posztot, több, mint 100 ügyvéd jelentkezett rá...
Akkor ilyen esetben a korábbi ügyvédnek jogi előadóként kell majd tevékenykednie egy ideig?

Ez lényegében a jogi pályák közötti szabad átjárást szüntetné meg, akkor mi a túrónak az egységes szakvizsga?

Kacsa1111 # 2010.08.18. 14:21

Kedves wotan,

szabadversenyben a hatékonyabb megmarad, a többi meg szelektálódik...ez így van rendjén.
nemcsak az árakban lehet versenyezni.
az már régen rossz, ha azért jönnek hozzád az gyfelek, mert te vagy a legolcsóbb...

Kacsa11

wotan # 2010.08.18. 13:30

Olvastam, de mivel vagy fél évszázada tudok olvasni, megértem azt is amit igazából nem lehet leírni.

Ki a fenét zavar X+1 kezdő ügyvéd, akinek sem ismertsége, sem infrastruktúrája, csak a praxis indítás és fenntartás nem kevés költsége.

Viszont aki nyugdíjas, annak megvan az ismertsége ( amit rendesen ki is használ vagy legalább is termelődnek a legendák ) megvan a biztos havi bevétele, de nem terheli a járulékfizetés, ami azt jelenti, hogy kavicsokért vállalja a munkát. Pl.társaság alapítás 20E Ft-os egységáron.

Kacsa1111 # 2010.08.18. 11:56

Kedves wotan,

ki beszél? nyisd ki az ügyvédek lapja elmúlt pár havi számát...

a fő indok bárki pályára lépésének akadályozása...amit nagyon nem pártolok.
miért is kéne bárkinek a pályára lépését akadályozni?

Kacsa11

wotan # 2010.08.18. 10:32

Ki beszélt itt minőségromlásról?
A fő indok valszeg a volt ( nyugdíjas ) ügyészek- bírók - rendőrök pályára lépésének akadályozása amit igencsak pártolok.

Kacsa1111 # 2010.08.18. 09:44

brutális létszámnövekedés...lófasz!
ha tényleg a szakma minőségének romlásán járna az agyuk, és nem a zsebükön, akkor örülnének a kínálati oldal erősődésének és a szabadversenynek.
nem pedig a céhesedésre törekednének.

Kacsa11