Közös képviselő felelősségre vonása és egyéb problémák!


Szomorú örökös # 2017.11.07. 06:36

F.Laca

Nálunk a ház takarítója a SZVB elnökének cége! (BT)

Én nem látok bármiféle összeférhetetlenséget ebben. Ha a ház teljesen jogosan a közgyűlésen ezt a takarító céget választotta, akkor vajon mi a törvénytelen szerinted ebben? Nem az etikusságát említettem szándékosan. ;-)

Ellenük azonban szintén van néhány cégbírósági bejegyzés (APEH)

No ez az, amihez nem sok közöd van. Ez a cég dolga a NAV felé, külső laikus szemlélődőre nem igazán tartozik, mivel te messze nem hivatalos üzletfélnek számítasz velük szemben. Talán esetleg őket érdekelheti jogosan, mást nem.

Szomorú örökös # 2017.11.07. 04:47

Hapciusz

a regisztráltaknak rendelkezniük kell okj végzettséggel, azaz társasházkezlők

Neked sincs igazad, nem kötelező, hogy a külsős közös képviselő egyben társasházkezelő is legyen, bár nyilván ez a célszerű egy társasház számra, hogy így válasszon. Előbb ennek járj utána, hogy van-e a társasházatoknak külön társasházkezelője. Ha nincs, akkor talán jogos a felvetésed, ha pedig külön személy vagy cég látja ezt el, akkor hiába fröcsögsz itt, sosem lesz igazad.

Hapciusz # 2017.11.07. 04:42

nonolet lásd be hogy nincs igazad :-)
a regisztráltaknak rendelkezniük kell okj végzettséggel, azaz társasházkezlők. Az meg nem ugyanaz mint egy végzettség nélküli közösképviselő a saját házában, tehát felújítási tervet kell készíteniük a társasházkezelőknek. Az eredeti kérdésem ugye ez volt.

Szomorú örökös # 2017.11.07. 04:25

nonolet

Itt csak egyetlen dolog hibádzik:

49. §
(1) Nem lehet közös képviselő ...
b. aki ilyen tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt áll

Te írtad, hogy akik nincsenek eltiltva ezen tevékenység végzésétől, azaz regisztrálva kell lennie a közös képviselőnek az önkormányzatnál, ott pedig bizony azok vannak regisztrálva, akik üzletszerűen, vállalkozóként végzik, tehát nyilván vállalkozók, nem szimpla magánszemélyek. Utóbbit szerintem nem sokat találsz közöttük.

nonolet # 2017.11.06. 21:47

Pedig de!

Miért ne választhatna?!

Nincs más korlátozás, a néhány kizáró okon kívül.

Aki nem esik bele ebbe az mind lehet!!!! közös képviselő.

- kizáró okok -

49. §
(1) Nem lehet közös képviselő ...

  1. aki büntetett előéletű,
  2. aki ilyen tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt áll,
  3. az a természetes személy vagy gazdálkodó szervezet, aki, illetőleg amely ilyen tevékenységével összefüggően keletkezett, jogerősen megállapított fizetési kötelezettségének nem tett eleget

- -

Szóval?
Miért ne lehetne?

Szomorú örökös # 2017.11.06. 19:53

nonolet

Mivel mindig kiemeltem, hogy: Kivétel, HA tulajdonos és MAGÁN személy. A vállalkozó minőségében eljáró viszont MÁR nem magánszemély!!! tehát nem kivétel.

Alapból ezt kár volt írnod, mert szerintem egy külsős magánszemélyt nem igazán választhat meg egy társasház közös képviselőnek. Csakis vállalkozást bízhat meg vele.

nonolet # 2017.11.06. 19:19

Szomorú örökös

"Egyébként abban igazad van, hogy ha külsős vállalkozó közös képviselőt választanak egy társasházban, akkor képesítéssel kell rendelkezniük, úgyhogy ebben nonolet téved:"

Nem ebben SEM tévedett nonolet!

Mivel mindig kiemeltem, hogy:
Kivétel, HA tulajdonos és MAGÁN személy.

A vállalkozó minőségében eljáró viszont MÁR nem magánszemély!!! tehát nem kivétel.

Szomorú örökös # 2017.11.06. 18:22

F.Laca

Hivatalos kormányzati oldalakról (amelyek a neten a gyakorlatban elérhetőek bárkinek) letöltött és TELJESEN HIVATALOS ADATOK ellen - szerintem nehéz lehet a rágalmazás szóval előjönni!

Nem azért fognak rágalmazásért elmarasztalni, mert te hivatalos kormányzati oldalról másoltad az infódat, hanem azért, mert az, hogy a közös képviselőd bűncselekményt elkövetve kezeli a társasházadat, nem állja meg a helyét, azaz az állításod hamisnak bizonyul. Hozzá teszem, hogy ha te ilyennel megvádolod a közös képviselőt, akkor ne feledd, nem neki kell bizonyítania, hogy ártatlan, hanem neked, hogy ő bűnös.

Szomorú örökös # 2017.11.06. 18:19

Hapciusz

egyértelmű, benne van

Mi van benne? Olvasd már el a hivatalos, jelenleg is érvényben levő társasházi törvényt végre:

(2)54 A közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke a közgyűlés határozata alapján társasház-kezelői tevékenységet is elláthat.

Tehát ellátHAT, de nem köteles rá. Ez esetben viszont az ő dolga társasházkezelőt kijelölni.

Egyébként abban igazad van, hogy ha külsős vállalkozó közös képviselőt választanak egy társasházban, akkor képesítéssel kell rendelkezniük, úgyhogy ebben nonolet téved:

mindazon természetes személyek vagy gazdálkodó szervezetek, akik/amelyek közös képviseletet vagy társasházkezelést, szolgáltatást vállalnak, kötelesek társasházkezelői képesítéssel (gazdálkodó szervezet esetében annak legalább egy alkalmazottja) is rendelkezni.

Viszont ott szerepel a mondatban a VAGY szó is, azaz VAGY közös képviseletet, VAGY társasházkezelést, azaz azon állításod, miszerint a külsős közös képviselő egyben társasházkezelő is kell legyen, bizony nem állja meg a helyét.

Hapciusz # 2017.11.06. 10:57

egyértelmű, benne van

drbjozsef # 2017.11.06. 08:18
drbjozsef # 2017.11.06. 08:17

Szerintem nonoletnek van igaza.

Közös képviselő : bárki lehet (magánszemély/cég), nem kell hozzá képesítés. Akár tulajdonos a házban, akár külsős. (de nekik nem kell társasház kezelői feladatokat ellátni, sőt, nem is szabad).

Társasház kezelő : bárki lehet (magánszemély/cég), akár tulajdonos akár külsős, de CSAK társasház kezelői végzettséggel, EGY KIVÉTELLEL: ha magánszemély ÉS tulajdonos a házban ÉS közös képviselőnek választották ÉS a közgyűlés nem írja elő neki a képesítés megszerzését.

Hapciusz # 2017.11.06. 07:31

nonolet, közösképviselő e vagy??

Amit MD állított, azt már több társasházkezelő is igazolta, tehát közösképviselő csak tulaj lehet, ezenkívűl okj végzettséggel kell rendelkeznie, avagy társasházkezelőként kell ellátnia a melóját, akkor is ha közösképviselőnek hívják.

nonolet # 2017.11.06. 07:06

Hapciusz

MajorDomus tévedett.

Lapít is azóta...

Különben már rég megírta volna,
hogy
milyen jogszabály hely alapján nincs igazam.

E helyett csak terelt.

Szomorú örökös # 2017.11.06. 07:05

Hapciusz

Úgy hiányoztál már innen, mint ablakos tótnak a hanyattesés!

mindenki más okj végzettséggel kell rendelkezzen, tehát társasházkezelőként kell ellátnia a feladatát.

Ezt a marhaságot vajon hol olvastad? Egyértelműen MajorDomus is leírta, hogy nem kötelező egy embernek ellátni ezt a feladatot, csakis a végzettségre írta, hogy az kötelező, ha nem tulajdonos a közös képviselő. Mellesleg ez több hivatalos fórumon is így van leírva, szóval ha hülyeséget találsz ki magadtól, azt nem biztos, hogy tovább kell mindig adni.

szándékosan provokál...közben meg teszi a feljelentéseket, tipikusan komcsi módszerrel

  1. Nem jelentettem fel soha senkit, a moderátornak meg már téged is jelentettelek párszor - láthatóan semmi nem történt, hiszen fröcsögsz tovább. :-D
  2. Te komcsizol, amikor gyakorlatilag folyamatosan komcsi besúgó módszerekkel próbálod meg aláaknázni a társasházatok működését? Szerintem a többi lakó ezzel tökéletesen tisztában van, ezért nem fogsz soha ott célt érni. :-)
  3. Vajon hány azonosítóval okoskodsz itt különféle témákban? Kezd kicsit legalább annyira átlátszó lenni a történeted, mint egy ablaküveg. :-D
Hapciusz # 2017.11.06. 06:34

nonolet, látod hogy MajorDomus is megerősítette, amit állítottam, hogy közösképviselő csak tulaj lehet, mindenki más okj végzettséggel kell rendelkezzen, tehát társasházkezelőként kell ellátnia a feladatát.
Ez egyébként így korrekt és logikus meg jogszerű.

Hapciusz # 2017.11.06. 06:28

Off: F.Laca, vigyázz mert szándékosan provokál ez a szöszi, közben meg teszi a feljelentéseket, tipikusan komcsi módszerrel. Hihetetlen rosszindulató és nem is szakértő.
Javaslom, jelentsd te is a moderátornak.

Szomorú örökös # 2017.11.06. 06:19

F.Laca

A bűnözői oldal megtévesztésekkel, féligazságokkal, olcsó trükkökkel és mindenféle szabálytalan esetekkel próbálkozott - de teljesen bejött nekik!

Ezzel azért óvatosan, mert ha nincs megdönthetetlen bizonyítékod rá, akkor még a végén te kerülhetsz bajba. Csak csendben figyelmeztetlek, hogy az alaptalannak minősített rágalom eléggé sokba fájhat a végén a rágalmazónak.

Szomorú örökös # 2017.11.06. 05:44

F.Laca

Hogy még biztosabb legyek abban, hogy amit én megkérdeztem, azt valóban jól tudom, és azzal jól értelmezem-e magát a törvényt.

Azzal hogy okoskodsz, inkább azt éred el, hogy letojják a fejed, nem veszed észre?

Ha pedig a társasházatokban úgy érzed, hogy szabálytalanul működnek a dolgok, akkor tegyél feljelentést. De készülj fel arra, hogy amennyiben az bizonyosodik be, hogy nincs igazad és magadra haragítod az összes lakót a közös képviselővel együtt, akkor akár új otthont is kereshetsz magadnak.

Szomorú örökös # 2017.11.06. 05:07

F.Laca

inkább kiegészítettem némi körítéssel - a jobb közérthetőségnek okán.

Hát a vízórás topikban szó nem volt "kiegészítésről", ott halál pontosan tök más témáról kezdtél el papolni, mint ami a topik témája volt. De sebaj, ott se fogadtad el, hogy valamit rosszul csinálsz, helyette okoskodni kezdtél. Ez vagy te...

Szomorú örökös # 2017.11.06. 05:06

F.Laca

csak úgy önként beálltál - nekem (és velem) kötözködni?

Ha valaki válaszol neked, hogy hova lehettek a hozzászólásaid és leírja rá a lehetséges magyarázatot, akkor az egyből kötözködik? Már megbocsáss, akkor te mi vagy? Amikor az elején kérdeztél valamit egy témakörben, akkor arra JOGÁSZOK teljesen korrektül válaszoltak, de te egyből elkezdtél KÖTÖZKÖDNI velük, kétségbe vontad az álláspontjukat, a végén már inkább rád hagyták. Gyakorlatilag mi a francnak kérdezel bármit is, ha úgyis jobban tudod? :-D

Szomorú örökös # 2017.11.06. 04:20

F.Laca

Nem tagadom, néha kissé eltértem a tárgytól (hogy közérthetőbb és/vagy szemléletesebb legyen a mondandóm), de soha nem politikai, fikázós és topikromboló megjegyzéseket tettem.

Elég gyakran eltértél a tárgytól, mi tagadás. Mellesleg ez a "demokrácia" meg "szólásszabadság" hajtogatása sem politikától mentes szöveg. Arról meg, hogy nem voltál topikromboló? Nem tudom, ki kezdett el SZMSZ-ről okoskodni a vízórás topikban, aminek semmi keresni valója nem volt ott. :-)

De ne aggódj, walowilag fórumtárs már téged is überel, a „Jogi tanács kérése” topikban önálló játszóteret alakított ki mindössze azért, mert nem reagáltak a beírására vagy nem úgy válaszoltak neki, ahogy azt ő elképzelte. Nem akarsz oda "átköltözni" és "besegíteni" neki? :-)

Szomorú örökös # 2017.11.05. 17:25

F.Laca

Ha egy fórumon nyíltan közzé teszik a fórum szabályzatát, akkor az nem a demokrácia és a szólásjog szabadságának megsértése, hogy a nem odavaló hozzászólásaidat törlik. Te sérted inkább meg a szabályzatot azzal, ha nem tartod be. Sőt ha ezt rendszeresen megteszed, akár meg is válhatnak tőled itt a fórumon. Ezt ilyen nehéz megérteni? Mi lenne, ha a továbbiakban nem „fing-reszeléssel”, hanem a témába vágó hozzászólásokkal töltenéd az idődet itt? :-)

nonolet # 2017.11.05. 07:34

F. Alca

Ez nem közélet!
Ezért itt nincs demokrácia és nem is kell lennie.

Egy fórumon a fórum szabályai érvényesek, amiket a fórumgazda előír.

Ha nem teszik, akkor nem fórumozol.

Fogod?!

nonolet # 2017.11.05. 07:31

Politizálj a kossuthtéren!

Senki nem kíváncsi a zakkant dolgaidra itt, vedd már észre.

A primitív agyad számára is érthetően fogalmazva:
Szóval, húzzál el innen a marhaságaiddal...
Köszike!

Nacsá!