Munkanélküli kismama


kundewayne (törölt felhasználó) # 2024.06.05. 10:59

A munkanélküli központ jóvoltából egészségbiztosítással rendelkezem és 2024 decemberéig továbbra is GYED-et fogok kapni a MÁK-tól. https://basketball-starsgame.com/

Timcsi0105 # 2023.07.30. 13:05

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg a munkanélküli központon keresztül vagyok biztosított és kapom az MÁK által még 2024. decemberig a GYED-t.
Utána ugye alanyi jogon jogosult lennék GYES-re.
Mivel én anno még szülés előtt megigényeltem a CSED-et így még fennmaradt 2,5 hónap álláskeresési járadék kifizetéséből. Amikor bent voltam ügyintézésen a hölgy csak annyit mondott, ha igénybe veszem a GYES-t és a GYES után sem sikerül elhelyezkednem akkor abban az esetben fizetik ki a fennmaradt összeget.
Mivel a GYES-ből nem lehet megélni ezért úgy döntöttem, hogy nem veszem igénybe és mennem kell dolgozni, de ugye a kisfiamat bölcsibe kell adhatom de csak akkor fogadják ha van munkaltatóm + a beszoktatás sem 1-2 nap.
Kérdésem az lenne, hogy ha nem veszem igénybe a GYES-t és időközben majd elhelyezkedem megkaphatom a fennmaradt álláskeresési járadékot? Azért kèrdezek erre rá, mert 1. erre nem tért ki az ügyintéző, 2. telefont fel sem veszik, 3. 7 hónapos kisbabával nem szívesen megyek ilyen eléggé zsúfolt helyre. Segítségét előre is köszönöm!