pontosan.
Tartozás elévülés 5 év után létezik?
bolondmelos!
Ki lehet itt írni a Tak.szöv. nevét?
végrehajtó!
A végrehajtónak is íródott egy levél az elévülésről!Majd meglátjuk mit válaszol! Egyébként itt nálunk soha nem járt és értesítést sem kaptunk soha semmilyen jegyzőkönyvről!
2005 márciusában volt egy jegyzőkönyv ami a végrehajtási előlegről szól.Azóta semmit nem kaptunk!Még az értékbecsről sem kaptunk semmit!
Egyébként ha bármilyen végrehajtási cselekmény is történik az ingatlanomra akkor nekem mint érintettnek nem kellene róla valamilyen formában tudnom?
utólag mindenképpen
Tisztelt Szakember!Nekem az lenne a kérdésem:2001-ben1470000-ft felvettünk házvásárlásra.2003-ig nyomon tudom követni a pénz mozgást mert számlárol történt.Addig 100000-ft tőke ment le,valamilyen oknál fogva megváltoztatták ekkor a szerződésen szereplő számlaszámot amivel most szembesültem,mert most kültek egyenleget amin már másik szám szerepel.És ami megdöbbentett még mindig van 1millio250ezer.Beismerem voltak csuszások meg nem tudtunk fizetni.(évi308400 a részletek és mi csak 257000-ft fizettünk.Nem igazán lehet a bank számlán sem elmenni mert2001-2004-között nyitottak alszámlát is 4-et,meg hitelkeretet amit nem is tudtam,mert egy honapon belül kétszer is levonták a 25700-ot.Alszámlán irták vonták meg nem tudom mit csináltak.Én sajnos nem vettem észre eddig,a szomszéd asszony vette észre mondván van másik hitelem is.Alszámlát nem is nyitottam.Készülök a takarékba az esedékesség miatt ma,és szeretném megtudni hogy van ez mert a hitel szerződés 2011-06-honapban lejár.Félek megmagyarázzák és kifizettetik egybe,aminehéz lenne mert kb 100000-ft a havi pénzünk 3 gyerekkel.Válaszát megköszönve tisztelettel Vné Mari
Mit jelent,hogy utólag????????????????
Évek óta nem kaptunk a végrehajtótol semmit!
Kezes
Milyen vh cselekményt foganatosított a végrehajtó?
Mert he semmit akkor nem kapsz semmit sem.
2005 márciusi dátummal van egy jegyzőkönyvünk a végrehajtási előleg megfizetéséről.
Aztán nem tudom mikor volt az önkormányzattól valaki felértékelni a házat. Annyit írt be amit mi mondtunk.
Azóta semmi.Fizetésemre sem kaptam letíltást,de a lakásunkra 2005 óta be van jegyezve az árverezési jog.Az önkormányzati értékelésről sincs semmilyen papírunk.
Lehet hogy nem csinált semmit...:(
Na, ezt próbálom meg most kihasználni!
Csak érdeklődöm ,hogy mik az esélyeim és mire hivatkozhatok!
Kedves végrehajto 1˘Nekem nem tudsz valamit segiteni?
Lehet nem jo helyre irtam?
Sajnos még ötletem sincs.
De ird meg az adózás illeték pénzügyek topicba.
Hátha ..
Nem igazán értem, hogy mi a probléma... Alszámla ide vagy oda, annak a pénznek nyoma van.. Ha nem lenne nyoma, már rég felmondták volna a hitelszerződést. De majd a tak.szövben elmondják.
Kicsit bonyolultabb kérdésem volna, munkáltatóm nem fizetett utánam magánnyugdíjpénztári járulékot 2002-ben és 2003-ban, utólag 2004-ben valamelyest pótolták ezt és befizették. Viszont így elestem azoktól a hozamoktól, amit akkor érhettem volna el, amit az időben befizetett járulék után kaphattam volna. (pozitív volt mindkét év befektetése a magányugdíjpénztáramnál) Van lehetőségem valamilyen módon behajtani a munkáltatómtól a miatta elszenvedett nyereség kiesést? Vagy ez is elévül?
Tisztelt Végrehajtó1
Még 1999-ben vagyis 12 évvel ezelőtt bankkártya tartozás miatt született jogerős bírósági itélet ellenem ,hogy fizessek meg 50000 FT +kamatait.Eddig semmilyen végrehajtási esemény nem történt ellenem.Soha semmilyen levelet végrehajtótól nem kaptam.Fizetés levonás nem volt, se végrehajtási jog bejegyzés sem. Pár napja kaptam az OTP Faktoring Követeléskezelőtöl egy sima levelet a postaládámba bedobva , hogy fizessek meg 150et , mert HA nem végrehajtónak átadják az ügyemet.
12 évvel a bírósági itélet után a végrehajtó behajthatja -e rajtam a tartozást? HA a Faktoring cég valóban átadja a végrahajtónak a követelést? Az 5 éves elévülési idő esetemben is érvényes ?
Próbálkoznak csak.
Bár ha volt bírósági itélet akkor nem értem miért a faktoring cég rugózik rajta.
Tisztelt Fórumózok
A következő kérdésem lenne.
2004-ben ellopták az utómat a biztósitó kifizette a banknak a kocsi értékét. De maradt fenn 300000ft tartozás. A tartozásomat elismertem és részlet fizetési kérelmet nyujtottam be a bank felé. Az utólsó levél dátuma 2005.február 14. Azóta semmi sem történt, se egy levél semmi válasz a levélre.
2010.júnuis 21.-i dátummal egy behajtó cég meg vette a tatrtozást a banktól.2010.június 23. dátummal kaptam egy felszólitó levelet, hogy fizesek. A levélre válaszoltam 2010.július 12-én hogy a követelés elévült birosági úton érvényesiteni nem lehet.
Aztán semmi válasz a behajtó cégtől levélben sem telefonon. 2011.február 25-én jött egy telefon a behejtó cégtől. Telefonon kiakarta erőszakolni a fizetést. Azt mondta jogi utra tereli az ügyet.
Elévült ez a tartozás?
Mit tudnak tenni ellenem, jogi úton, vagy más módón?
Tisztelt Végrehajtó1
Tehát a lényeg a lényeg.Hiába a felperes kezében végrehajtható jogerős bírósági itélet.(polgári per , pénz megfizetés)
Ha 5 éven belül nem fordul bírósági végrehajtóhoz az ítélet elévül ? Semmisé válik.
És itélet kihirdetésétől számított 5 év után bírósági végrehajtó által behajthatatlanná válik ? mivel elévült.
Válaszát előre is köszönöm.
Alapvetően tévedésben vagy.... a bank követelése (azaz a te tartozásod) SOHA nem fog elévülni. Legfeljebb a végrehajtáshoz való joga évül el a banknak.
tehát ha 5 éven keresztül bizonyíthatóan egyszer sem szólított fel a fizetésre, és nem indított végrehajtást sem, ill. a végrehajtó sem kezdeményezett végrehajtási cslekményt az 5 év alatt... nos, akkor kérheti ugyan tőled a tartozásod kiegyenlítését, de állami segítséggel (azaz végrehajtással) már nem kényszerítheti ki a fizetést. De attól még a fizetési felszólítása jogszerű, és ha te önként fizetsz, azt később elévülésre hivatkozva nem is kérheted vissza - hiszen a követelés (tartozás) nem is évülhet el, csak a végrehajtásához való jog.
Fontos tudni, hogy a bíróság (közjegyző) hivatalból nem vizsgálja az elévülés tényét, arra az adósnak kell hivatkoznia. TEhát ha fizetési meghagyást kapsz, annak ellent kell mondanod 15 napon belül.
„os, akkor kérheti ugyan tőled a tartozásod kiegyenlítését, de állami segítséggel (azaz végrehajtással) már nem kényszerítheti ki a fizetést. ”
Ezt hívják elévülésnek. :)
De egyébként igazad van, a követelés az elévüléssel nem szűnik meg, beszámítással például érvényesíthető. (Kártérítésbe nem számítható be, megelőzendő, hogy a dühös hitelező szétverjen ezt azt az adós portáján.)
Tisztelt KBS!
Mit jelent az pontosan,hogy beszámítással érvényesíthető?
Ezt én sem értem! Milyen hátrány lehet abból ha a végrehajtás elévűl,de a tartozás nem!
Azt már tudom hogy jogilag nem bahajtható,de akkor mire lehet utánna még számítani?
Beszámítás kb. azt teszi, hogy nem fizetem ki neked a tőled vett autód árát, mert tartozol nekem ugyanannyival - vagy többel - kölcsön címén.
Ezt értem,ha mondjuk magánszemélynek tartozom.
De a bankkal szemben milyen hátrányom lesz ebből?
PL. Bárlistán maradok?Soha semelyik bankból nem vehetek fel hitelt,mert elvileg máshova tartozom?
BAR-listán maradhatsz, ez nem függ a végrehajtási jog elévülésétől.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02