Ittas vezetés


panther # 2014.05.02. 12:58

Tisztelt ittasvezetez.hu

Sajnos par napja megallitottak egy kozuti ellenorzes soran es megszondaztattak. En mar azt hittem nem mutathato ki.kb 3-4 oraval azelott ihattam meg 2 uveg sort. A rendorsegen a hivatalos meres alapjan 0.12 majd a kovetkezo meres 0.10 legalkoholt mert. Kaptam egy 30.000ft os csekket amelyt be is fizettem. Milyen tovabbi eljaras varhato ellenem ? Nagyon sajnalom az esetet, soha nem forxult elo ilyen velem es soha nem is fog az biztos. Koszonom megtisztelo valaszukat elore is.

dace # 2014.04.29. 11:49

Köszönöm gyors és részletes válaszát!

Ittasvezetes.hu # 2014.04.29. 09:23

dace

Megyénként eltér, hogy az Igazságügyi Orvosszakértői Intézet - milyen gyorsasággal küldi vissza az eljáró hatóságnak a szakértői véleményt. Budapesten és környékén - nem ritka például a 2-3 hónap sem (!). A rendőrségre érdemes ilyenkor bemenni, ügyszámot kérni, előadót felkeresni, érdeklődni nála.

Gyakorlati tapasztalatunk szerint, aki 0,20 mg/l fölött fújja ki a szondát, arra 99%-ban büntetőeljárás vár, tehát a véralkohol-vizsgálat ilyenkor a legritkább esetben kerül 0,50 g/l alá.

A vezetői engedélyt akkor fogják Öntől elvenni, ha ez bebizonyosodik. Amennyieben mégis alatta marad, levelet fog kapni a BE eljárás megszüntetéséről, és a közig. megindításáról.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

dace # 2014.04.28. 23:28

Tisztelt ittasvezetes.hu

Március hetedikén megállítottak a rendőrök és 0,26-ot fújtam a helyszínen, később vérvételre vittek, mert a kapitányságon nem működött a szonda.Szerencsére a jogosítványomat visszaadták, ami számomra is egy kicsit meglepő volt, viszont azóta sem érkezett semmiféle levél sem a vérvizsgálatról, sem az eljárásról. Már több, mint egy hónap eltelt az eset óta, esetleg megtudná mondani mennyi idő után szoktak levelet küldeni, illetve mi tévő legyek az ügyben, érdemes utánajárni, ha igen akkor kinél, vagy várjak türelemmel továbbra is?

Köszönöm válaszát!

Ittasvezetes.hu # 2014.04.14. 11:20

hétalvó

Nem tudom beazonosítani, melyik az Ön adatlapja.

"a doki 80% esélyt adott, hogy jó lesz"
A szakértők visszaszámolnak, teljesen mindegy mennyi idő telt el. Az üres gyomor szintén semmilyen "előnyt" nem jelent !

"Amit megittunk, azt megittuk" - mondja a szakértő. Persze enni lehet mellé, de az étel nem tünteti el az italt !

Ha töltött adatlapot - a többit személyesen.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

hétalvó # 2014.04.13. 15:31

tisztelt ittasvezetés

kitöltöttem az adatlapot és jelentkezem.
meg lehet addig is kérdezni, hogy milyen esélyeim lehetnek, ha az igazoltatás pillanatában 0.6-ot mutatott a műszer az örsön a készülék értékelhetetlen eredményt adott. ezek után elvittek vérvételre, ameddig 2 óra eltelt. a doki 80% esélyt adott, hogy jó lesz ebben az esetben az eredmény. önök szerint lecsökkenhetett a szintem 0.5-érték alá?
üres volt a gyomrom mikor tetten értek ez biztos.

Ittasvezetes.hu # 2014.04.09. 03:52

Gubancos

Természetesen tudunk segíteni!
Kérem, töltse ki az alábbi ingyenes űrlapot a teljeskörű tájékoztatáshoz:

http://www.ittasvezetes.hu/adatlap


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

bruder # 2014.04.07. 20:14

Nagyon szépen köszönöm a segítséküket és bízzom a legjobbakban

Ittasvezetes.hu # 2014.04.07. 13:55

bruder

Az eset történtekor még lehetőség volt arra, hogy (bármekkora véralkoholszint mellett) olyan visszaszámolás készüljön, ami a bűncselekményi határértéken akár vissza is léphet. Tehát Önnek ebből a szempontból ez pozitív.

Amit Ön leírt, az alapján a hatóság vagy újabb szakértőt fog kirendelni, és tőle kérni, hogy valamilyen értéket próbáljon megjelölni, vagy pedig megszüntetik az eljárást már most: bizonyíthatatlanság folytán.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

bruder # 2014.04.07. 12:33

Jelen esetben arról van szó, hogy 2013 őszén a cselekménykor a helyszínen nem fújtam meg a szondát.
Előállítottak vérvételre, ahol nem tettem vallomást semmire.
A cselekménytől az első vér 2 óra 20 perc elteltével történt, amely értéke 1.13 g/l a második vér rá 40 percre értéke 1,03g/l.
Szakértői véleményben az szerepel, hogy nem állapítható meg a cselekmény időpontjában lévő véralkohol koncentráció, mert a módszertani útmutató szerint nem lehet visszaszámolni.
Ilyenkor ittas vagy nem ittas?

Ittasvezetes.hu # 2014.04.07. 02:36

kitti007

Ha jól láttam, adatlapot is töltött ki oldalunkon, így a kimerítő válaszadást azon keresztül megadjuk Önnek!


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.04.07. 02:35

bruder

A jogszabályváltozás azt jelenti, hogy amennyi alkoholkoncentráció a mintavétel pillanatában kimutatható volt, annál kevesebbet még visszaszámolás eredményeképpen sem lehet megállapítani. Így tehát, ha mondjuk az Ön vérvételekor 0,96 g/l alkoholkoncentrációt mutattak ki a vérmintából, úgy a visszaszámolás eredménye sem lehet ennél kevesebb.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

bruder # 2014.04.06. 15:56

Tisztelt Ügyvédek!

Segítségüket kérném jogértelmezési problémám megoldásában
2013 őszén hatályon Btk. 240.§ (3) bek alapján az eljáró vádhatóságnak mit kell bizonyítania?
Konkrétan arra gondolok, hogy az említett jogszabály hely ...0,5 g/L véralkohol koncentrációt eredményező szeszes ital fogyasztásából származó alkoholfogyasztást ír.
Jan 1-étől hatályos szabályozás szerint 0,5 g/L véralkohol koncentrációnál nagyobb érték előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkoholt ír.
2013 őszén hatályos szabályok szerint a vezetés pillanatában bizonyítottan meg kellet lennie a 0,5 g/L értéknek? Ezt kell kétséget kizáróan bizonyítani?
Lehet, hogy kérdésem egy kicsit kesze-kuszára sikerült, de azért remélem, hogy a lényeg érthető belőle.

Segítségüket előre is köszönöm

kitti007 # 2014.04.06. 14:36

Tisztelt Iroda!
Segítségükre lenne szükségem. 2012.06.23-án bementem a feleségemmel a rendőrségre feljelentést tenni testi sértés és más bcs miatt. 6 óra elteltével én lettem a gyanúsított a feleségemmel együtt. A feljelentésem felvételét megszakították, holott jogos volt, és már ügy van belőle, és kérték, hogy fújjam meg a Lion szondát. 02.00 órakor mentem be kb. 500 métert vezettem az autóval a feleségem testi épségét féltve a kapitányságra, hogy feljelentést tegyek. A szonda 0.25 mg/l mutatott. Elvittek vérvételre 06.45-kor , a szondát 06.34-kor fújatták meg velem. A szakértői vélemény kihozta, hogy nekem 01.45 órakor 1.0- 1.1 g/l ezrelék véralkohol szintem volt. Jogsim még megvan. Kedden tárgyalás. Végszükségre hivatkozunk, mivel a feleségemet bántalmazták és én akkor úgy döntöttem, hogy mivel nem akartam, hogy további bántalmazások történjenek ezért mentünk be ezt felvállalva a kap-ra feljelentést tenni. Soha senki nem kérdezte, hogy mennyit ittam, ettem - viszont elmondom itt, hogy előtte való nap 16.30 órától egészen éjfélig kb. 5-6 dl bort ittam és éjfélkor ettem utoljára 2 gombóc töltött káposztát. Az utolsó pohárral kb. 11.00 óra magasságában ittam meg, 1 dl bor 2 dc kola. Nem bírom az alkoholt nem szoktam vezetni, ahol voltunk úgy volt, hogy ott alszunk, tehát nem állt szándékomban sem vezetni, de miután testi sértés történt, és további balhé volt kilátásba ezért felvállalva eljöttem szép lassan az autóval és kb. 500 métert vezettem a legközelebbi kap-ra. Nem állítottak elő, én mentem be feljelentést tenni, a rendőri jelentésben is benne van ez. Továbbá nem is írtam alá semmiféle előállításról szóló jegyzőkönyvet, azt megpanaszolni sem volt lehetőségem.
Mindezek ellenére, miután a parkolóban már az autó mellett álltunk a feleségemmel, a rendőrök mégis azt írták a jelentésbe, hogy az álló autóban vontak ellenőrzésre, de mivel elmondtuk miért vagyunk ott, így együtt szépen besétáltunk, hogy mi feljelentést tegyünk.
Végszükség ha minden igaz fenn áll. Hogyan jöhetett ki ilyen szakértői vélemény, hogy én ennyire ittas állapotban voltam, amikor ez lehetetlen?
Mire számíthatok? Sajnos aki ügyvédet fogadtam azt mondta, hogy nem kérhetek új szakértői véleményt, mert a bíró dönt erről, de szerintem ez nem így van. A jogosítvány nélkülözhetetlen a munkámhoz, 3 kiskorú gyermekem van, 8,6, évesek és egy 10 hónapos kislányunk. A legközelebbi kórház tőlünk 33 km-re van., a munkahelyemről kirúgnak ha nincs jogsim. Mit lehet tenni? Ami biztos és 100%-os?

bruder # 2014.04.05. 03:25

Tisztelt Ügyvéd Asszony/Úr!

Segítségét abban az értelmezési problémámban kérném, hogy a 2013 őszén hatályban lévő Btk. 240.§ (3) értelmében a hatóságnak konkrétan mit is kell bizonyítania?
Arra gondolok, hogy a fent említett törvényhely szerint az ittas vezetés tényállását az meríti ki, akinek szervezetében az elkövetés pillanatában legalább 0,51 g/L véralkoholkoncentárió van, tehát csúnyán fogalmazva bizonyítottan ez a koncentráció már meg volt a vezetés pillanatában.
Gondolom mindezt azért is mert jan. 01-től úgy fogalmaz a Btk, hogy ezen érték előidézésére alkalmas alkoholnak kell lennie az elkövető szervezetében és nem követeli meg az eredményt.
Lehet, hogy megfogalmazásom kicsit kesze-kuszára sikeredet, de azért remélem, hogy a lényeg, az értelmezési bizonytalanságom kivehető belőle.
Segítségét előre is köszönöm.
Bruder

luck-666 # 2014.04.02. 14:15

mario74
akkor fel kell venni a kapcsolatot a bírósággal

Ittasvezetes.hu # 2014.04.02. 14:10

prime

5 év múlva nem lesz nyoma egyéb helyeken sem. Az 5 év azonban 5 év.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.04.02. 14:09

prime

Nyugodtan kérje ki erkölcsi bizonyítványát, az Ön esete nem szerepel benne.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

mario74 # 2014.04.02. 13:54

Az a baj hogy csekket nem kaptam csak egy fenymasolatat a vegzesrol es oda volt irva hogy marcius 6 napjatol erore emelkedett

luck-666 # 2014.04.02. 11:38

banki átutalással,lenézed a csekkről az adatokat,határidőt

prime # 2014.04.02. 11:33

Tisztelt Ügyvédek Fórumozok!

2012.04.15-ei napon előállítottak ittas vezetés miatt. A rendőrségen 0.61-et fújtam a szondába. A házunk előtt jöttek oda a rendőrök mikor otthon be akartam parkolni és miután már kiszálltam az autóból. Korábban nem történt ittas vezetés sem más egyéb. 2012.05.08-án megvolt a tárgyalás 225000 Ft bírságot kaptam nem fizetés esetén 90 nap elzárás lett volna. A jogosítványomat is visszaadták egy pár hónap múlva. Mondjuk azóta már autóm sincs. Az lenne a kérdésem hogy a nevem mellé bevésett furcsa bűncselekmény eltűnik valaha a rendőrségi papírokból mert ugyan az erkölcsit megkapom azzal nincs gond de én a lakhelyemtől messze voltam katona és mikor onnan szerettem volna közelebb jönni egy másik laktanyába megtagadták hogy újra felvegyenek erre hivatkozva hogy nekem "bűncselekményem " van pedig ők mondták hogy szereljek le amott. Most itthon életművészkedvem a 22800 Ft-os segélyből de ez nem állapot mert szeretnék visszamenni a katonasághoz.

Válaszukat előre is köszönöm.

mario74 # 2014.04.02. 11:23

Tisztelt Ugyvedek!
Ma kaptam meg egy levelet hogy marcius 6-an jogerore emelkedet a vegzest,menny idon belul kell befizetni a buntetest es hogy tudnam befizetni,mivel kulfoldon vagyok es a birosag itteni cimre kuldte a levelet(Olaszorszag)
Koszonom szepen!

Agent Cooper # 2014.04.02. 10:34

Kedves Kmárk!

Kapott egy korrekt és segítőkész választ, ennek ellenére Ön másképp döntött. A fellebbezését a másodfokú bíróságnak határozathozatal céljából tartott tanácsüléséig bármikor visszavonhatja.
Az "utánaképzés"-nek sok helyen utána tud nézni, pl. itt:
http://www.ittasvezetes.hu/…ro-buntetes/

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kmárk # 2014.04.01. 19:39

Tisztelt Ügyvédek fórumozók!
Elmúlt héten leírtam az esetem és írtam, hogy fellebbeztem az első ítélet óta eltelt már 2 hónap. Mit várhatok és az utánaképzés mit jelent kb meddig fog ez húzódni és mennyibe fog nekem ez kerülni.Még annyit szeretném kérdezni hogyan tudnám ezt felgyorsítani esetleg azt nem lehetne , hogy elfogadom az előző itéletet?

Ittasvezetes.hu # 2014.03.31. 04:10

N. Gergő

Az utánképzés egyértelmű a többire nem lehet pontos választ adni ennyi infó alapján. Sokszor leírtuk ebben a fórumban is, hogy néhány perces telefonbeszélgetés kapcsán szoktuk kikérdezni a történteket, és utána bocsátkozunk csak jóslatokba.

Amit Ön fújt, az a közepes ittasság mérőszáma, országos átlagban 1-3 év közötti eltiltás ami várható.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap