Ittas vezetés


holeee # 2008.09.26. 09:09

Sziasztok!

Körülbelül egy hónapja igazoltattak és ittas vezetés miatt, a büntetésem 3 hónap vezetéstől való eltiltás és 50 ezer forint pénzbírság lett. A 3 hónapba beletörödtem, viszont az a pénzbírság ellen kifogással éltem,amit a szabálysértési hatóság elutasított(nem tartotta indokoltnak a határozat visszavonását,vagy az eljárás alá vont személyjavára történő módosítását) és tovább küldte a papírokat a Városi Bíróságnak. A kérdésem az lenne, hogy számíthatok-e valami többletköltségre,mert a bírósághoz került a szabálysértési ügyem.
Választ előre is köszönöm! És én is mindenkinek ajánlani tudom h ne vezessetek ittasan.

kenomajas # 2008.09.26. 21:06

lufi,
A kerdes nem az, hogy miert nincs felfuggesztett az ittas vezetonek, hanem az, hogy miert van a tobbi esetben. Igen is az ittas vezeto jogositvanyat el kell venni, mert potencialis gyilkos. Es ezt tudja is, es ugy vezet. En is az voltam, es most szenvedem a 15 honapos eltiltast

földön futó # 2008.09.27. 13:51

Napot mindenkinek!Engem kb2hete igazoltattak.A szonda 0,33mutatott.Nem volt vérvétel.Kijött a papir,miszerint 5 honap 80ezer.Nem szemétség ez egy kicsit???Igaz ittasan vezettem,de 5 hónap!!!!!

monalisa1 # 2008.09.27. 16:13

Azzal, hogy ittas vezetés miatt 5 hónapra kivontak a forgalomból, a magam részéről maximálisan egyetértek. Ami a kiszabott pénzbüntetés mértékét illeti, egy kicsit sok, de végül is okulj ebből is...

Monalisa
laikus hozzászóló

ppetya # 2008.09.27. 16:59

Kedves Mandel!

Én a helyedben sürgősen elveszíteném azt a jogosítványt, külföldön meg (privát véleményem szerint) nyugodtan vezethetsz vele.
Péter

ppetya # 2008.09.27. 17:13

lufi!
Én lennék a legboldogabb, ha ez így működne :)) De ezt te is beláthatod, hogy semmi visszatartó ereje nem lenne. De hogy a munkától valakit eltiltsanak ez miatt 1-2 évre az egy kicsit kemény (szerencsére nem az én példám). Ez a büntetés van akinek akár 2-3 mFt-ot jelenthet, az pedig nagyon nem oké.

lufi # 2008.09.28. 05:48

Lehetne visszatartó ereje.Sőt!A következő alkalomnál életbe lépne a felfüggesztett büntetés+amit még kirónak..Az már egy szép időszak is lehet, tehát senki nem akarná!Egy bizonyos értékig gondoltam ezt a fajta megoldást.
Csak egy gondolat volt!
A minap láttam egy hölgyet megfordulni az utcán...
Kicsi piros autó,ami helyben is fordul.
A hölgynek egy liter benzin és 3 perc kellett!
Azon gondolkodtam, hogy...

ksstomi # 2008.09.28. 05:59

hozzászólás törölve

ksstomi # 2008.09.28. 06:01

hozzászólás törölve

Sadri01 # 2008.09.28. 10:32

Jó napot mindenkinek!
Csak véleményt és tanácsot szeretnék kérni!
Ma hajnalban ittas vezetésért elvették a barátom jogosítványát 2 évre és 60 ezer Ft pénzbírságot szabtak ki mindezek mellett!(nem tudom mennyi volt a véralkohol szintje)
Van egy jó ismerősöm,ő viszont ittas vezetés és közúti baleset okozásáért(személyi sérülés nem történt) csak pénzbírságot kapott és a mai napig vezet!Ez hogy lehet??
Kérdésem az lenne,hogy van e valamiféle lehetőség arra,hogy csökkentsék vagy a két évet vagy a pénzbüntetést?
Segítségüket,tanácsukat előre is köszönöm!
Sadri01

geba # 2008.09.28. 18:12

Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem: mennyi időn belül kell határozatot kapnom az ügyemben a bíróságtól?!
30 munkanap?

ObudaFan # 2008.09.29. 08:43

Egyáltalán milyen ügyben?

ObudaFan # 2008.09.29. 08:46

Sadri01!

Itt valami nem stimmel. Hajnalban legfeljebb helyszíni bírságot szabnak ki. Emellett elvehetik, persze a jogosítványt, de a helyszínen nem határoznak arról, hogy milyen időre lesz az elkövető eltiltva a járművezetéstől. Tehát: jó lenne tudni, hogy milyen eljárásban, miylen határozat született, mert attól függ, hogy milyen jogorvoslatra van lehetőség.

A másik kérdésre: elméletben lehet, hogy kisebb fokú alkoholos befolyásoltság, vagy kedvezőbb közlekedési előélet esetén a balesetért részben felelős elkövető enyhébb büntetést kap, mint súlyosabb befolyásoltság, vagy rosszabb előélet mellett egy olyan, aki nem okozott balesetet, csak éppen elkapták ittasan.

geba # 2008.09.29. 14:37

Julius 27-én közúti ellenőrzésbe ütköztem, ott elismertem, hogy ittasan vezettem. Azóta nem kaptam semmi papírt. Mikorra várható valami fejlemény az ügyben?

mile # 2008.09.29. 15:46

Sziasztok! Az én kérdésem az lenne, hogy múlt héten igazoltattak a rendőrök. Az először mért érték (hajnali 4 óra 37 perckor) 0,56mg/l, majd 2 perc múlva 0,57mg/l volt. Ezt követően volt egy hibás mérés (ahol az első még jó mérés 0,5mg/l volt), majd 5 óra 03 perckor 0,56mg/l-t fújtam, rá egy percre 0,54mg/l-t. Hogy lehet az, hogy majdnem 30 perc alatt szinte semmit se csökkent az eredmény (hiszen 0,56mg/l fújás volt mindkét alkalommal)?

Köszönöm előre a válaszotokat! Mile

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.30. 12:39

OFF
Nahát, nálunk otthon a fél falut Milének hívják!
ON

motki # 2008.10.01. 13:50

Sziasztok.

Az én ügyem egy kicsit bonyolultabb, viszont nagyon kiváncsi vagyok a véleményekre ill. hogy mi az amire Szerintetek számithatok, mert full ideg vagyok néhány hete. Elnézést ha hosszabb lesz a történet.

A,B-s jogsim...volt:( Május 24.-én elkövettem egy hibát. Bulit szerveztem a telkünkre, motoros bulit. A mocim szervizben volt és hitegettek 1 hétig, hogy hétvégére kész lesz. Nem lett kész péntekre sem, és este eléggé bedurrantottam igaz csak sörből. Másnap reggel gyógysör, majd délben szerviz. Csodák csodája kész lett, és én úgy megörültem h elhoztam a gépet, mert hogy nézett volna ki h pont én moci nélkül...
Nem éreztem ittasnak magam. A barátnőm utánam jött autóval, előttem egy rendőrautó haladt...kb 2 kilométeren kerszetül...és én tőlem szokatlan módon nem előztem meg. A lány lemaradt és folyton a tükörben figyeletm jön e? Egyszer csak ott a police felirat előttem, csatt. Csak a motor törött, semmi egyéb. A rendőrök tök rendesek voltak, minden ok volt mentőt hivtak, tréllert stb. Aztán jött egy helyszinelő, fújás, döbbenet, bevittek vérvételre...1.1.
Eddig csak szebesités volt a rendőrségen még semmit nem tudok.
Sajnos elkövettem még egy hülyeséget. Munkahelyi meg családi gondokból kifolyólag ez az év eléggé az ivásról szólt:( meg is van az eredménye, már úgy érzem magam mint valami csúcsbűnöző, az elmúlt hónapok történései miatt.
Elég piásan elmentem a közelben lakó haveromhoz autóval itthonról bár nem is közlekedtem azóta nagyon kocsival...mind munkailag mind lelkileg megvisel a jogsinélküliség 85 óta motorozom és 87 óta autózom, egyszerűen ez az életem:(
Szóval, tartoztam neki és pont jött a postás pénzt hozott. Hurrá. Visszafelé jövet, SAJNOS, elmentem egy házhoz...a volt menyasszonyom házához amit még együtt vettünk. 3 éve nem láttam őt, én nem is tudom mi volt velem. Azt hittem nem is lakik ott. A lényeg h a lány egy milliárdos famillia leánya szóval, lehúzott redőnyök stb...félelem. Becsöngettem, senki... majd hazajöttem. Közben rámállt egy fekete Saab és a házam előtt kiugrott egy faszi belőle. Üvölteni kezdett majd emlegette a milliárdos urat hogy megszivatnak majd...nem is vettem komolyan bár majdnem bunyó lett a dologból. Bementem és mire kijöttem kb 15 perc múlva egy rendőrautó állt a házam előtt. A rendőr bejött azzal h mutassam a személyimet...keresgétem, majd bejött egy másik rendőr is h velük kell mennem. ÉN NEM ENGEDTEM BE ŐT! Ha nem megyek szépszerével akkor visznek. Mondtam h ne röhögtessenek, mivel vádolnak?? Nem mondtak semmit!!! Csak h menjek...Mondtam, ok az ügyvédemmel akarok beszélni. Elvették a telefonomat.
Aztán dulakodás lett a dologból és valahogy megbillincseltek. Lerángattak az emeletről és kint az utcán be a kocsiba...
Közben jött egy szakadt suzuki kiszált két civil alak és szó szerint kiszedtek a rendőrautóbol h szálljak át. Ekkor ért oda anyu a házhoz. Megijedtem h ezek még sem rendőrök hanem ki tudja...lehet hogy a millás emberei? és elkezdtem ellenállni. 4en valahogy leraktak és eltörték a bordám, ill melkasi zuzodást szenvedtem. Bevittek, vérvétel pisi, mert az az állat (aki üldözött) üvöltözött h drogtetszet is végezzenek. Nem drogoztam soha.
Nem mondták mivel vádolnak, csak később anyának: állampolgári bejelentés alapján ittas vezetéssel. Az egyik rendőr azt mondta, már a rendellőben h ilyen nem volt még a praxisában h valakit igy behozzanak.
Kérdem én? Ha mondjuk jó lettem volna...mert nem bizonyitható h nem voltam az...tehát ha odaállok az utált szomszédom háza elé, mert tudom h be van nyomva, és azt mondom most jött haza piásan...kijönnek, megbillincselik és elviszik????

Kösz h elolvastatok.

Adria73 # 2008.10.01. 14:52

Szervusztok!

Még nincs két éves a jogsim, és egy "kisebb fokú szabálysértéstől" eltekintve nem volt hatósági ügyem.
Tegnap este hívott a "kedvesem"- átmentem hozzá, azzal, hogy ahogy ilyenkor szoktam, nála alszom. Barna söröztünk, ami nekem nem szokásom, ui olyan antidepresszánst szedek, ami nem szereti a jelentős mennyiségű alkoholt.Feszült volt a hangulat, emberem láthatóan készült valamire...
Ez a valami az volt, hogy bejelentette, összeköltözés helyett itt az őszinteség pillanata: 3 éve, miőta együtt vagyunk, sosem szeretett, de tudja magáról, hogy jó színész, ne haragudjak.
Kiborultam, mert az eddig konkrét összeköltözős-tervezgetések hatására felmondtam az albérletemet már, megvan helyettem az új bérlő (...)
Hazafelé menet -bőgve- a világ legjobb fej rendőrei fogtak meg. A SERES 0.86-ot, később 0.75-öt mutatott. Jogsi maradt a kapitányságon, a közegektől viszont- miután jól kibőgtem magam nekik és hazahoztak, puszival váltam el...
Szerintük max 3-4 hónap eltiltás várható a körülmények, és annak ismeretében, hogy itt, a Velencei-tó környékén még taxi sincs. Én súlyosabb büntire számítok Benneteket visszaolvasva- hiszen amit tettem, bűncselekmény.
Kérdésem az, hogy fent vázolt magánéleti rombadőlést vajon figyelembe veheti-e a bíróság..?
Ilyen légalkohollal (vérvétel nem volt) kb mekkora bünti és tól- ig eltiltás várható??
A lúzerség csúcsa, hogy pont aznap tudtam meg, hogy felvettek a világ legjobb munkahelyére hétfői kezdéssel (eddigi állapotom álláskereső volt, rendőr is ezt írta a jegyzőkönyvbe, amiről egyébként nem kaptam másolatot) - de oda nem jár tömegközlekedés, és még fogalmam nincs, hogy oldom meg a dolgot.:(

Köszönök minden idevágó tapasztalatot és hozzáértő javaslatot is!
Üdv:
Adri

Adria73 # 2008.10.01. 14:54

Talán lényeges: a rend őreinek "fogyasztott-e gyógyszert" kérdésére természetesen nemmel feleltem. Erre a szerre lehet inni pár sörnek megfelelő mennyiséget- ha nem gyakran teszi az ember.

lufi # 2008.10.01. 20:30

Kedves Adria73, ha ezt az értéket kihozzák neked bűncselekményre(0.80 fölött), akkor ne számíts 3-4 hónapra!
Mert az minimum egy esztendő!!!
+60-80000 ft,+utánképzés, ami kb.120000+ rengeteg kényelmetlenség, úgyhogy SZAR!!!
NE LEGYEN IGAZAM!

lufi # 2008.10.01. 20:34

A büntetés mértékét nem a "megértő" rendőr úrak fogják kiszabni!!!

Adria73 # 2008.10.01. 20:39

Lufi, drága, ez mindenképpen bűncselekmény, mert én légalkoholt írtam, és úgy tudom, annál ez 0.51-nél kezdődik. :(
Pont arra vagyok kíváncsi, hogy vétek esetén van-e olyan (pl a velem történtek) enyhítő körülmény, ami enyhíti az eltiltás idtartamát.:(

Adria73 # 2008.10.01. 20:40

Ja, igen, persze, lufi, tudom, hogy a bíróság fog dönteni - én csak akkori világfájdalmamban örültem a normális hozzáállásuknak.

wété # 2008.10.02. 07:05

Üdvözletem!

Az lenne a kérdésem ha bevont jogosítványomat nem adom le(helyszínen nem volt nálam), mert nem találom, számíthatok e vmilyen büntetésre?

Adri!Ha nem volt még ilyen ügyed és nagyon nagy megbánást tanusítasz és a bíró is normális; lehet h. nem veszik ám azt el...

Adria73 # 2008.10.02. 08:15

Nem volt még ilyen ügyem, de már elvették... Meglátjuk, mi lesz a tárgyaláson- csak lenne minél előbb.:(
Mivel nem vezethetsz, ha nincs nálad a jogsid, számíthatsz büntire. De ahogyan én visszaolvasgattam a topicot ez nem mindenkinél volt így...

Traffic, aki szerencsére mindent tud erről, biztosan válaszol erre is- én is őt várom.:)