Ittas vezetés


Ittasvezetes.hu # 2019.04.11. 19:20

...itt szó esik sokmindenről, érdemes minden ittas vezetőnek végignézni, főleg ha még nem késő...

https://youtu.be/nxGqtuHQb9o


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2019.04.11. 19:18

AntalSteve

A kiszabott büntetésről a segédhivatal fog küldeni újabb értesítőt, benne a "vágyott csekkekel".

Az "újravizsgázásról" - hivatalosan tehát (volt utánképzés) most: Közlekedés-alkalmassági vizsga: a kormányablak nagyon sok esetben NEM küldi meg a szükséges iratot, így akkor döbben rá az ittas vezető hogy el kell még végeznie egy néhány hetes tanfolyamot, amikor menne a vezetői engedélyéért, a büntetési idő letelte után.

Ezért hangsúlyozzuk mindenhol: amint kézhez kapta Ön a végzést, és az jogerőre emelkedik (emelkedett), erősen javasolt, hogy Ön azzal saját kezébe vegye a dolgokat, haladjon be a kormányablakba, ott kérje ki azt az okiratot, amellyel az utánképzés (közlekedés-alkalmassági vizsga) megkezdhető, ugyanis nem elegendő a végzés, kell még mellé a kormányablak dokumentációja IS.

Az Ön által feltöltött fénykép alapján egyértelmű, hogy Önnek erre a vizsgasorozatra járnia kell - ellentétben dobbasszussal.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2019.04.11. 19:15

dobbasszus

Mivel AntalSteve ugyanezt a kérdést tette fel kettővel Ön előtt, így összevontam a választ, azt hívén, hogy Ön van mindkét reg mögött. De ez esetben Ön nem, míg Steve igen - járni fog a közlekedés-alkalmassági vizsgára.

Wers válasza, amely szerint

"Ha csak B kategóriára van vezetési engedélyek, és attól tiltottak el, nem kapod vissza a jogosítványt. Csak a szüneteltetés után.”" - nem helytálló.

Ugyanis a törvény ez egy fogalmi zavar. Érthető Wers érvelése, de nem jó. Ugyanis a legböbben - mint Wers is - arra gondolnak - joggal, hogy akinek csak B kategóriás vezetői engedélye volt, és a B kategóriától eltiltották, nyilván elveszetett mindent, hisz nem volt más. Ám ez nagy tévedés.

Ugyanis a B kategóriás vezetői engedély (tessék a hátulját megnézni, akinek még van...): további alkategóriákat tartalmaz, amelyeket Nemzeti Alkategóriának hívunk. TMK. Ezek járnak a B kategóriához. Így tehát itt egy fogalmi zavar kapcsán sokan ezt félreértik - ismétlem: JOGOSAN.

Tehát ha valakinek a végzése a B kategóriás járművek vezetésének tilalmáról szól (és csak B kategóriás engedélye volt) NEM jelenti azt, hogy "nem mehet be a jogosítványáért idő előtt" (ahogy Wers fogalmazott).
"Bemehet", és azt KORLÁTOZÁS jelzéssel vissza is kapja.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

wers # 2019.04.11. 16:31

Csekkeket szerintem fogsz kapni.

wers # 2019.04.11. 16:21

AntalSteve szerintem kérik a kormányablak határozatát is.

AntalSteve # 2019.04.11. 15:30

Tisztelt Ittasvezetes.hu

Még annyi kérdésem lenne hogy meg kell várni a kormányhivatalból a levelet vagy mehetek előbb is alkalmasságira? A 10000ft bűnügyi költséget mi módon fizessem meg az állam felé? van vmi számlaszám vagy hogyan? Illetve a 130ezer forintot is hova kell küldeni kinek?

dobbasszus # 2019.04.11. 15:17

Elnézést a sorozatos kérdőjelekért, azok szmájlik akartak volna lenni

dobbasszus # 2019.04.11. 14:37

Akkor most megint nem vagyok képben????
A jogsin ugye szerepel a b alatt még pár kategória, mindegyik mellé a lejárat dátuma...
Azok miért vannak külön szedve? Miért van kiemelve a végzésben, hogy ,,b kategóriára"?
Édesapámnak van A kategóriája, neki azt mondták, hogy a kerti traktort is visszakapja, mivel van A kategóriája. Mi köze a kettőnek egymáshoz?
Hajjajj, szép az élet, nem unatkozunk????

wers # 2019.04.11. 14:22

Ha csak B kategóriára van vezetési engedélyek, és attól tiltottak el, nem kapod vissza a jogosítványt. Csak a szüneteltetés után.

dobbasszus # 2019.04.11. 14:16

Hopp, lassú voltam.
Köszönöm szépen!!!

dobbasszus # 2019.04.11. 14:13

No, itt alighanem félreértés van.
Én nem töltöttem fel képet, hanem-már a második oldalra került- idéztem a büntetővégzésből:...,,hat hónap-b kategóriára érvényes- közúti járművezetéstől eltiltásra ítélem."
Más kategóriából nem tettem külön vizsgát, de ugye a jogosítványban szerepel még a kismotor, kertitraktor, állati erővel vont...
Így kérném a kérdésem megválaszolását, amit előre is köszönök.
Tisztelettel, Richárd

Ittasvezetes.hu # 2019.04.11. 14:08

Amennyiben AntalSteve és Dobbasszus ugyanazon személy, akkor értendő az előző válasz.

Ha nem, akkor:

AntalSteve: Igen, Közlekedés-alkalmassági vizsga lesz Önnek!

Dobbasszus: Ha a végzésen nem ez látható, mint ami AntalSteve által van feltöltve, hanem ..."B" kategóriába tartozó...., akkor NINCS Közlekedés-alkalmassági vizsga

Az "újravizsgázást" már nem utánképzésnek hívjuk, és újravizsgázás szó pedig soha nem volt a hivatalos neve(de hívhatjuk így is egymás közt).

Közlekedés-alkalmassági vizsga a jelenlegi megfogalmazás.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2019.04.11. 14:04

dobbasszus

Ezen a végzésen nem B, hanem KÖZÚTI szó szerepel. Ön azt írta korábban, hogy B kategóriás eltiltás szerepel. A mellékelt képen KÖZÚTI szó szerepel, nincs B.

Tehát a korábbi kérdésére: NEM KELL
A mostani végzés láttán: KELL.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

wers # 2019.04.11. 13:27

Aha. Nem látom azt a választ, kétségeim vannak. Szerintem magasabb kategóriára adhatnak felmentést és kérni kell. De majd ittasvezetés megválaszolja. Biztos választ a kormányablak ad

dobbasszus # 2019.04.11. 13:14

Korábban azt a választ kaptam itt a fórumon, ittasvezetés.hu-tól, hogy mivel b kategóriás eltiltást kaptam, így a jogerőre emelkedés után mehetek a jogosítványomért a kormányhivatalba, és a kismotor, állati erővel vont stb. megmarad, a b mellé lesz korlátozás beírva. No ezért mennék, ezt értem kormányhivatalhoz járulás alatt.
Vezetni pedig eszembe sem jutott természetesen.

wers # 2019.04.11. 12:53

Neked most nem kell csinálni különösebben semmit, főként ne vezess. A hatóság hajtja végre.

wers # 2019.04.11. 12:50

Mit értesz azon, hogy "kormányhivatalhoz járulás"

dobbasszus # 2019.04.11. 12:15

Illetve, korábbi kérdésemet kiegészíteném.
A kormányhivatalhoz járulással meg kell várnom a kormányhivatal értesítését, vagy elég a járásbíróság értesítése, miszerint az ítélet jogerős,végrehajtható.
Köszönöm

wers # 2019.04.11. 06:48

Fogsz kapni a kormányhivataltól egy határozatot, amiben benne lesz.

AntalSteve # 2019.04.10. 19:16

Sziasztok! Büntetővégzést kaptam de nem tudom h most újra kell e vizsgáznom vagy nem, itt a kép
https://kepkuldes.com/image/65ruBq

Ittasvezetes.hu # 2019.04.05. 07:01

David0718

Töltse ki ezt a lapot, és választ kap:

ittasvezetes.hu/adatlap

Miért van erre szükség?

Mert a közölt adat csupán 20-30%.-a annak, amiből bírói gyakorlati statisztika alapján egy képet lehetne festeni a várható következményekről.

Amikor valaki minket megkérdez, hogy 0.6 értékre mit kapok, és nincs több infó, akkor a válasz is csupán ennyi: vélhetően 12 hónapot. Ez azonban kevés információ, töltse ki az adatlapot.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

dobbasszus # 2019.04.05. 06:59

Tisztelt Fórum

Ez egy előző hozzászólásom, kérdésem:

Egy kérdést szeretnék feltenni.
Megkaptam minap a végzést melyben az áll, szó szerint, hogy ....hat hónap -b kategóriára érvényes-közúti járművezetéstől eltiltást szab ki.

Akkor ez mit is jelent? A b kategóriával együtt járó, a jogosítványban külön feltüntetett kategóriák maradnak?
Köszönettel, Richárd

Itt a fórumon azt a választ kaptam, hogy mikor jogerőre emelkedik az ítélet, mehetek a jogosítványomért, és a b kategória lesz korlátozva. Ez akkor is igaz, ha csak b kategóriából vizsgáztam? Tehát segégmotor, állati erővel vont... megmarad?
Azért kérdem, mert most emelkedett jogerőre, és szeretnék biztosra menni a kormányhivatalnál...
Előre is köszönöm

Szomorú örökös # 2019.04.05. 04:27

David0718

Amiota jogositványom van nem követtem el semmilyen közlekedési szabálysértést sem. Majd 5 évvel ezelőtt volt egy hasonlo esetem ittas vezetés jogositvány nélkül. Mire számithatok az itélet meghozataláná? Mennyirw veszik figyelembe a majdnem elévült régi ittasvezetést?

Én őszinte leszek, magasról tennék arra, hogy mennyire kell neked az a jogsi a munkádhoz. Aki ilyen felelőtlen, hogy még a jogsi megszerzésével sem fogta fel a vezetés melletti alkohol-fogyasztás veszélyességét, az nem érdemli meg, hogy volán mögé üljön valaha is a jövőben. Bevallom, nem szeretném, ha egyszer így te jönnél velem szembe az úton. De ez csak az én privát véleményem.

David0718 # 2019.04.04. 19:20

Üdvözlet!
Tegnap este igazoltattak és fogyasztottam alkoholt. A helyszini szonda 0.68, a benti hitelesitett szonda első eredménye ugyanez a második 0.61 mg. Munkámhoz elengedhetetlen a gépjármű használat ezt a cég igazolni is tudja.. Emellett édesapámat 2 hetente viszem kivizsgálásra.Amiota jogositványom van nem követtem el semmilyen közlekedési szabálysértést sem. Majd 5 évvel ezelőtt volt egy hasonlo esetem ittas vezetés jogositvány nélkül. Mire számithatok az itélet meghozataláná? Mennyirw veszik figyelembe a majdnem elévült régi ittasvezetést? A B kategoria mellett A2 jogositványt is letettem, az előállitó rendőr többször is állitotta hogy az A2-t vissza fogom kapni. Ön mit gondol erről? Szeretném ha az eltiltás a lehető legkisebb mértékű legyen. Válaszait előre is köszönöm.

Rypp # 2019.04.04. 08:33

Ittasvezetes.hu

Köszönöm a gyors választ. Akkor, ha jól értelmezem, semmi vesztenivalóm nincs a büntetés legrosszabb esetben marad ugyanaz.

Ha elhúzódik a tárgyalás, és túl nyúlik az eredeti büntetés időszakán, akkor mi a helyzet? Annyival meghosszabbodik az eltiltás? Tehát ha 2020 februárjában visszakapnám az első fok szerint a jogosítvány, de csak márciusban lesz a tárgyalás, akkor addig nem vezethetek?

Köszönöm!