Könnyű v. súlyos testi sértés?


j.janos # 2004.07.20. 20:42

Zsolt azért vitatkoznék azzal, hogy az általános rész oktatás gyengébb az RTF-en, sőt! Bár nem tudom, hogy Te hol végeztél. A különös rész esetében pedig úgy tudom, hogy pl. a jogi egyetemen a katonai bcs-eket nem oktatják. Persze lehet, hogy rosszil tudom. Igaz az RTF-en a büntetés (vagy jogkövetkezmény, kinek-kinek ínye szerint) tant gyengébben oktatják, de erre igazából nincs is szükségünk - ebben azért egyetérthetünk.

j.janos # 2004.07.20. 20:43

Jó kis off-topicot okoztunk :)))

Csontoszs # 2004.07.20. 21:02

Nos a sőttel vitatkoznék:)) Egyszerű. Nézd meg az Rtf általános és különös részi tankönyvet és tedd mellé pl. a Nagy ferenc féle Általáno Részt, vagy a Földvári félét, Különös rész dettó.

Hidd el szembetűnő különbségeket fogsz tapasztalni. Hiszem, hogy jó általános részi tudás nélkül, nem lehet a különös részt tisztességgel megtanulni. Az igaz, hogy a katonai bcs-ket nem ztanítják az egyetemen, de hát az nem egy egetrengető bonyolultságú, ráadásul a Rtf-n még szép hogy oktatják, hiszen minden rendőr hetente követi el őket:))


Csontos Zsolt

Csontoszs # 2004.07.20. 21:07

Jurt eszembe. Van a BRFK intranet, meg a holdudvar és hasonló baromságok, biztos ismered. Az ott lévő topicokban benéztem egyszer, és olyan kérdéseket láttam föltéve, hogy nem hittm a szememnek. Ennél rosszab már csak az volt, amiket válaszoltak.

De tudod, a ország minden részéről. Hát egy normális választ alig láttam. Komoly problémát jelent elhatárolni egy lopást a csődbüntettől némely kollégának. Ez volt az a pont, amikor azt mondtam, ide még beírni is megalázó.

ilyenkor elmegy a kedvem az egésztől.


Csontos Zsolt

j.janos # 2004.07.21. 07:28

Az általad említett egyetemi tankönyveket nem ismerem, de az új kiadású (2002-ben volt új) Blaskó féle kb. 1600 oldalas bj. ált. rész tankönyv szvsz elég kimerítően foglalkozik a témával. Pontosítok, katonai bcs-ket az RTFn sem oktatják, csak az államizsga jogesetekben vannak katonai bcs-k. :)) A holdudvarral szoktam néha-néha foglalkozni, de ne feledd, hogy hozzászól ott sok jogot végzett szakember is :)) Az, hogy nem tudja a csődbűntettet elhatárolni a lopástól elég nagy probléma, de csak van egy főköe, aztán az illető meg majd megtanulja. Azért nem mindenki végezte el az RTF-et v. más jogi egyetemet. Az átképző színvonaláról ne is beszéljünk :((

j.janos # 2004.07.21. 07:30

főköe=főnöke
RTF-et v. más jogi egyetemet=RTF-t v. jogi egyetemet

Csontoszs # 2004.07.21. 12:34

Ha valaki a fizetését fel tudja venni, akkor azt hiszem elvárható tőle, hogy el tudjon határolni egy lopást a csődbüntettől.

Ezzel szerintem ezt le is zárhatjuk.:)

A Holdudvarról pedig változatlanul az a véleményem, hogy : no comment:)

talán ha fele annyi időt a munkával foglalkoznának, mint az ottani baromságokkal, akkor mindenki jobban járna. Én-te-ők, a munkatársaik, és az ügyfelek.


Csontos Zsolt

j.janos # 2004.07.21. 15:12

"talán ha fele annyi időt a munkával foglalkoznának, mint az ottani baromságokkal, akkor mindenki jobban járna. Én-te-ők, a munkatársaik, és az ügyfelek."

Ez nézőpont kérdése, kinél igen, kinél nem. Van, akinél jobb, ha inkább azt teszi :)) Komolyra fordítva a szót, ha az ember nem száll el - ti. egésznap azzal szórakozik - szvsz nincs benne semmi kivetni való. Az pedig, hogy olykor-olykor hülyeségeket írnak bele...nos ez minden "fórumra" jellemző. Ja, és az ORFK üzemelteti... :))

Nick Name # 2004.07.23. 17:00

"Csak tudnám mi az a "luxatio". "

Ficam. :))


Nick Name

Nick Name # 2004.07.23. 17:07

Visszatérve az eredeti témához: két fog kiverése önmagában egyértelműen könnyű testi sértés, ahogy azt a korábban idézett 16. sz. Módszertani Levél tartalmazza. Persze, az is igaz, hogy a röntgen még kimutathat más sérülést is.

Szvsz ennek túl nagy jelentősége nincs, a hivatalos személy elleni erőszak ugyanis önmagában, hivatalból üldözendő cselekmény, hogy ehhez még könnyű vagy súlyos testi sértés jön hozzá, szinte mindegy. Utóbbi esetben azonban - még büntetlen előélettel is - nehezen lesz felfüggesztett alatt megúszható.


Nick Name

Csontoszs # 2004.07.23. 17:48

És újra egyetértünk:))


Csontos Zsolt