Western Union csalás


Regi87 # 2014.10.07. 09:35

Köszönöm

Regi87 # 2014.10.07. 09:37

Letilttotam már ne jöjjön tőle ilyen üzenet

Dr. Jégember # 2014.10.08. 07:11

Mondjuk nem is értem azokat, akik bedőlnek még ebben a világban az olyan ajánlatoknak, hogy:

1./ külföldi tutti munkát melót kapsz, csak a költségekre ELŐRE utaljál már x összeget

2./ XXIII. századi szuper-hiper műszaki cikk extra olcsón, csak utalj ELŐRE

Mivel külföldön, az utalás után néhány perccel veszik fel a pénzt így a magyar hatóságok esélye ebben az ügyben elfogni a tettest = 0.

Vagyis aki utalt az veheti tanulópénznek. Egy tanult kollegám erre azt mondta:

Ez a sértett is mobiltelefont rendelt interneten, de lovat kapott helyébe. Azt is részletekbe, először a f@szát.........

Erről ez a véleményem.

Dr. Jégember

Dr.Attika # 2014.10.08. 09:20

A szélhámosok mindig a tudatlan emberekre alapoznak. Ez a népesség 70-80 %-át teszik ki.Nincs már józan paraszti ész.
Ezek a termékbemutatósok is ebből profitálnak.
Felhívják a delikvenst telefonon.

"Korábbi kérdésünkre jól válaszolt. Ezért nyert 25.000,- forintos vásárlási utalványt és ingyen ebédet. A vásárlási utalványt a termékbemutatónkon megvásárolt termék kapcsán válthatja be. Az ebéd az ajándékunk."

Erre özönölnek emberek. Rájuk sóznak bóvlikat több százezer forint értékben, abból kapnak 25% kedvezményt.

A csúcs amit ismerek e körben, hogy 640 ezer forint értékű porszívót sóztak rá egy 50 négyzetméteres panelban élő házaspárra.
Sajnos ez olyan, mint az un. fogyasztói csoportos csalás. Több éve tele van a média, hogy ne szerződjenek, de még mindig tömegével hordják oda emberek a pénzüket. Soha nem látják vissza, de hát a remény. És, mint a mondás mondja: A remény hal meg útóljára.

KitKat765 # 2016.11.21. 14:54

Üdv.
Érdeklődni szeretnék, hogy ebben az esetben kihez forduljak segítségért vagy egyáltalán mit lehet tenni?
Anyukám elég befolyásolható idegenek által, utólag tudtam meg ezeket a dolgokat, amiket most említeni fogok: Internetes "romantikus csaló" áldozatává vált.
Egy férfi, aki egy híresebb katonának adja ki magát, ígért egy 8 milliárd dolláros kártyát anyukámnak. Azt mondta, hogy csak a postaköltséget és kártyára a biztosítást kell kifizesse, de aztán mindig jött valami új dolog, ami miatt anyukámnak fizetnie kellett. Több, mint 2 millió forint értékben küldött pénzt ennek férfinak egy Egyesült Államokbeli városba. Anyukám is és én is írtuk már neki, hogy küldje vissza a pénzt. Nekem annyit írt vissza, hogy megnyomorítja az életem, nem ad nekem 24 órát és a biztonságos jó életemnek annyi. Anyukámnak nem tudom mit írt vissza, viszont esze ágában sincs visszaadni a pénzt.
A férfi készített magának több profilt, amiről megvezette anyukámat. Az egyik profilján egy konkrétan létező Nemzetközi Kereskedelmi Banknak adta ki magát (utánanéztem, annak a banknak nem is az az e-mailcíme, mint amiről írtak, ráadásul tele volt helyesírási hibával és a bank logója is hiányzott), hogy onnan is tudjon pénzt kicsikarni anyukámból, a másik profilján pedig egy futárszolgálatnak adta ki magát (a helyesírás ennél is ugyanúgy csapnivaló, a futárszolgálat logója ott sem szerepelt). Mivel a pénzt Western Unionon keresztül követelték, így nem tudni, hogy ki ez a férfi. Viszont az IP címe alapján meg tudtam nézni, hogy honnan szokott írni. Abból az apartmanból, ahonnan a legtöbbször írt (szerintem ott lakik), onnan hat percnyi gyaloglásra van egy Western Union iroda. Feltehetőleg ott vette fel a pénzt.
Arra gondoltam, hogy ha tudom, hogy körülbelül mikor vehette fel a pénzt és tudom az összes adatot, amit anyukám megadott a Western Unionos utaláskor ( biztonsági kód, teszt kérdés) , akkor valamelyik alapján vissza tudják-e keresni, hogy valójában ki is ez a személy? Ezek alapján az információk alapján már lehetne valamit kezdeni ezzel az üggyel? Szeretnénk visszakapni a pénzt és szeretnénk ha ez az ember megkapná, ami jár neki, hogy ne tudjon többé másokat is átverni.
Kicsit utánanéztem ennek az embernek és úgy vettem észre, hogy már korábban is csinált ilyet, csak akkor másik e-mailcímet használt meg egy kicsivel másabb nevet és ugyanígy csalt ki emberekből pénzt ugyanezzel a taktikával, hogy ATM kártyát ígért nekik, azok az emberek meg kifizettek több, mint 3 millió forintot. Nyilván a nagy értékű kártya akkor sem érkezett meg.
Szóval felteszem újra a kérdést: Ezek alapján az információk alapján, hogy pontosan tudom, hogy hol lakik, azt is tudom, hogy pontosan hol vehette fel a pénzt stb lehet ezzel a dologgal valamit kezdeni?

Válaszukat előre is köszönöm

Sherlock # 2016.11.21. 15:17

Feljelentést tehetsz csalás miatt. Valószínűleg a büntetőeljárásból nem lesz semmi. De ha el is kapják, nektek attól pénzetek nem lesz. Polgári perben lehetne követelni a pénzt, de az még a büntetőeljárástól is esélytelenebb. Ez tanulópénz volt.

Dr.Attika # 2016.11.21. 16:50

Édesanyja gondnokság alá helyezését kellene megindítania. Aki azt véli, hogy 8 milliárd dolláros fedezettel rendelkező bankkártyát kap az, bizonyosan korlátozottan cselekvő képes.